AUTO TABLICE

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zum

#251 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Zum »

trinaesti wrote:famozni sticker:

Image
Lose uradjeno :/. Ima li slika drugih dokumenata?
dinaraaa

#252 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by dinaraaa »

Zum wrote:
trinaesti wrote:famozni sticker:

Image
Lose uradjeno :/. Ima li slika drugih dokumenata?
Ma jašta odmah popljuj šta god da je domaće. Stiker je solidan u Hrvatskoj je sličan . Samo domaće šta god da je sranje, pokradoše, ne valja itd. :?
trinaesti

#253 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by trinaesti »

prvo sticker je sasvim ok. onaj nacrt koji je objavljivan ranije je bio katastrofa. ovaj je sasvim ok.

evo kako izgleda potvrda o vlasništvu vozila... izvinjavam se na malo vecim fotografijama, ali cisto da vidite i ovu legendu koja govori sta je koje polje...

inace, kako i vidite moguce je zadrzati stare tablice. u tom slucaju ne dobija se nova saobraćajna dozvola, nego se produzava dosadasnja...

potvrda kako vidite uopce nije formata A4 kako je neko ranije pisao da ce biti. uradjena je na jako kvalitetnom papiru sa mnogo zastatita... i konacno ima oval BIH..

kako ja kontam, sad kad vas policajac zaustavi, trazit ce i potvrdu i saobracajnu i vozacku...
vanjska:
Image

unustrasnja:
Image
trinaesti

#254 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by trinaesti »

a evo i demantija vijesti koja je objavljena na svim portalima, a tice se taxi vozila...

taxi vozila ipak imaju razlicite tablice od ostalih vozila...

Image
Drug iz komiteta

#255 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Drug iz komiteta »

trinaesti wrote:a evo i demantija vijesti koja je objavljena na svim portalima, a tice se taxi vozila...

Image

Kao sto i vojska ima drugacije tablice a mene interesuje da li ce policija imati svoje posebne tablice?
trinaesti

#256 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by trinaesti »

ne bi
Drug iz komiteta wrote: Kao sto i vojska ima drugacije tablice a mene interesuje da li ce policija imati svoje posebne tablice?
ne bi bilo lose mada sumnjam..

jedino znam da ce na traktorima brojevi i slova biti zelene boje
Mezzo-x

#257 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:21, edited 1 time in total.
Troll_Happens

#258 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Troll_Happens »

Drug iz komiteta wrote:
trinaesti wrote:a evo i demantija vijesti koja je objavljena na svim portalima, a tice se taxi vozila...

Image

Kao sto i vojska ima drugacije tablice a mene interesuje da li ce policija imati svoje posebne tablice?
Logicnije bi bilo da su stavili TX umjesto TA ali dobro, nekako je bolja asocijacija za taxi ovo prvo ponudjeno kao svugdje u svijetu
trinaesti

#259 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by trinaesti »

Jedan001 wrote: Logicnije bi bilo da su stavili TX umjesto TA ali dobro, nekako je bolja asocijacija za taxi ovo prvo ponudjeno kao svugdje u svijetu
naravno da bi bilo logicnije TX, kao sto imas u austriji ili slicno...

sad ce neko rec, pa nemamo x u nasim pismima. nemaju ni slovenci, a uveliko koriste i x i y.

doduse kod nas bi se to citalo kao H u pola drzave, sudeci prema ovoj glupoj logici koja je zadrzana prilikom izbora samo zajednickih slova abecede i azbuke na tablicama.
nineinchnails

#260 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by nineinchnails »

Horror i katastrofa sto ce se neko obogatiti na osnovu novih tablica i papirologije. Nidze veze.
Niti valjaju tablice niti valja papirologija........
Troll_Happens

#261 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Troll_Happens »

trinaesti wrote:
Jedan001 wrote: Logicnije bi bilo da su stavili TX umjesto TA ali dobro, nekako je bolja asocijacija za taxi ovo prvo ponudjeno kao svugdje u svijetu
naravno da bi bilo logicnije TX, kao sto imas u austriji ili slicno...

sad ce neko rec, pa nemamo x u nasim pismima. nemaju ni slovenci, a uveliko koriste i x i y.

doduse kod nas bi se to citalo kao H u pola drzave, sudeci prema ovoj glupoj logici koja je zadrzana prilikom izbora samo zajednickih slova abecede i azbuke na tablicama.
Ma to je nasa stara boljka zbog ta dva pisma tako da x u cirilici je slovo h. Ali dobro tablice ko tablice nisu lose pogotovo mi se svidjaju brojevi ali sticker mi se ama bas nikako ne svidja. Ona zuta i plava je bas iritirajuca izgleda isto ko trolejbuska karta ono kad se odstampa. Mogli su formu u kojoj su brojevi tj mjeseci u god drugacije i ljepse napraviti i bez nekog kicenja sarenilo i sl, ljepse bi izgledalo. Ali dobro mi uvijek nesto idemo komplikovanije da napravimo i da odrazava pripadnost sto nacionalnih sto drzavnih boja. bezveze. NIsmo nimalo prirodni ni elasticni nego bas ukruceni. :oops:
trinaesti

#262 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by trinaesti »

ma daleko smo mi od ukrućenosti... (:
Karahasan

#263 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Karahasan »

fali itekako fali....budžetu još koja markica od normalnih ljudi...eto to im fali :dance:
nokia6170

#264 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by nokia6170 »

Image
Auuu, kako ce se sad taxisti kurc....sa svojim vozilicama kad idu na more u Hrvatsku :D Hocel uopste smjeti voziti se sa njima igdje van Kantona :D
Mezzo-x

#265 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:21, edited 1 time in total.
texel

#266 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by texel »

Hoće li biti ostalih latiničnih slova ( B, C, D, F, itd..)?
maxell_sarajevo

#267 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by maxell_sarajevo »

Marme wrote:

Image
:thumbup: Lijepo izgledaju...............a mogli su samo 5 brojeva staviti, nema valjda u Bosni 500 000 taxi vozila :D

Ja ovdje vidim sest brojeva, dakle moze ici do 999.999 :D
Mahalac

#268 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by Mahalac »

Pitanje je kome ce sada taxista prodati auto...i sta ce s njega :?:
respo

#269 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by respo »

danas vidjeh obicne table na sarajevo taxi-ju

moze li mi neko usput objasniti jer cini mi se da imaju taxisti sa svojim sopstvenim autima i onda samo nabiju ono taxi a imaju i taxi firme koje ti daju auto da vozis i onda zaradjujes i za njih i za svoju platu

jeli tako ili kako je vec ako moze to neko ko bolje poznaje da pojasni

jer po toj nekoj logici samo firme imaju ove posebne tablice a pojedinci taxisti obicne
backclocker

#270 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by backclocker »

trinaesti wrote:evo ga prve vidjene na cesti...

Image
Ziku direktora Celika :skoljka: Husremovic Muhameda i zene mu.

Ima se moze se - a sto radnicima kasne plate i Celik propada , to je vec druga prica.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#271 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

respo wrote:danas vidjeh obicne table na sarajevo taxi-ju

moze li mi neko usput objasniti jer cini mi se da imaju taxisti sa svojim sopstvenim autima i onda samo nabiju ono taxi a imaju i taxi firme koje ti daju auto da vozis i onda zaradjujes i za njih i za svoju platu

jeli tako ili kako je vec ako moze to neko ko bolje poznaje da pojasni

jer po toj nekoj logici samo firme imaju ove posebne tablice a pojedinci taxisti obicne
Zamjena ide postepeno, a svi legalni taksisti će imati TA tablice. Tako će lako biti otkriti divljanere na taxiju...
duboka_misao

#272 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by duboka_misao »

eo dobih ovaj sticker i Vlasnicki list ( nidje veze) a table su mi ostale stare jer mi se zao rastati s njima , imam jako lak broj :D
backclocker

#273 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by backclocker »

duboka_misao wrote:eo dobih ovaj sticker i Vlasnicki list ( nidje veze) a table su mi ostale stare jer mi se zao rastati s njima , imam jako lak broj :D
I koliko god mislio da si kul sa "personalizovanim" :evil: tablama - bice zgodno kamerici i droticu da te upishe i izdaleka kad budes slucajno nagazio na pjesacki :wink: = veliki nag :idea: :idea: :idea: zzz :run:
duboka_misao

#274 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by duboka_misao »

backclocker wrote:
duboka_misao wrote:eo dobih ovaj sticker i Vlasnicki list ( nidje veze) a table su mi ostale stare jer mi se zao rastati s njima , imam jako lak broj :D
I koliko god mislio da si kul sa "personalizovanim" :evil: tablama - bice zgodno kamerici i droticu da te upishe i izdaleka kad budes slucajno nagazio na pjesacki :wink: = veliki nag :idea: :idea: :idea: zzz :run:

jos mi je i boja neofirna i neupadna a nisam znal da je kameri lakse da snimmi personalizovani broj.... :thumbup: :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#275 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

backclocker wrote:Ziku direktora Celika :skoljka: Husremovic Muhameda i zene mu.
Ima se moze se - a sto radnicima kasne plate i Celik propada , to je vec druga prica.
Nije valjda da je direktor Čelika taksista... :shock: :?
Post Reply