Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post Reply
UniC

#251 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

vee-jay wrote:
UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Inace sam i ja Hrvat. I sa ovim postom te zelim tamo poslati odakle si dosao. Da bog da ti tvoja mahala postane glavni grad RSa..... :x :x :x :x :x
Da si Hrvat nebi govorio mahala
vee-jay

#252 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

UniC wrote: niti Dalmatinci (samo ovaj dio šperkovine).
:lol: :lol: :lol: :lol:
mangupe, kad si ti zadnji put bio u Dalmaciji????? Idi pa ih pitaj, al ponesi sljem sa sobom...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vee-jay

#253 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

UniC wrote:
ma nisam htio biti vulgaran, al dobro: SELENDRA
paratrooper

#254 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by paratrooper »

UniC wrote:Garantujem da niti jedan Hrvat iz BiH ne dozivljava BiH kao domovinu. BiH je umjetna drzava, Bosanski jezik koji vi učite u školama je mix Hrvatskog i Srpskog, bosanski inače ne postoji. Bosanci su nastali prisilnim poturčivanjem Hrvata i Srba, pa vi pričajte šta hoćete..
jeste vi u hercegovini izabrali hrvatski nastavni program jer se ne mora nista ucit ?

jos rece ljudi ljubomorni na hercegovce :lol:

boze sacuvaj i zakloni 8-)
karanana

#255 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by karanana »

UniC wrote:
vee-jay wrote:
UniC wrote:Inače sam Hrvat. Dodika nemogu podnijeti iz prostog razloga što je seljačina, bez ikakve veze sa nacionalnosti. Mesića ne da nemogu podnijeti nego ga mrzim iz prostog razloga što nevoli Hrvate iz BiH. Tko je on da nami govori kako nam je BiH domovina? On je stvorio Hrvatsku?? Meni srce kuca za Hrvatsku, rodjen sam u Hercegovini i volim je, ali nevolim BiH cjelokupno. I sad će meni jedan jugonostalgičar, titov guzoljubac objašnjavat da ja tražim sreću u Sarajevu i da je to moja domovina? Tko je on, dok su branitelji ginuli na sve strane, on je se skrivao po Švicarskoj i prao novac. I sad mi ima morala reć da mi Hrvatska nije domovina. Dodik donekle ima pravo. Ni ja nevolim Bosnu i Hercegovinu, znamo da je nebi bilo da se nije umiješala američka vlast koja ni nezna kako se ovde ljudi ne podnose. Republika Srpska -Srbiji, Herceg-Bosna- Hrvatskoj, ostalo- Bosna, i svi zadovoljni. Pozdrav!
Inace sam i ja Hrvat. I sa ovim postom te zelim tamo poslati odakle si dosao. Da bog da ti tvoja mahala postane glavni grad RSa..... :x :x :x :x :x
ti da si hrvat ne bi govorio kat
UniC

#256 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

vee-jay wrote:
UniC wrote:

Odi si gore u rodnu Bosni provozaj se malo pa ćeš vidjet šta su selendre. Prodjes jednom ono 500 cigana čim vide mercedes navrnu "bog te blagoslovio daj marku".. daj ne brukajte se više prosijaci. Standard vam je u Bosni na nivou ljudi iz Azerbejđžana.
UniC

#257 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

paratrooper wrote:
UniC wrote:Garantujem da niti jedan Hrvat iz BiH ne dozivljava BiH kao domovinu. BiH je umjetna drzava, Bosanski jezik koji vi učite u školama je mix Hrvatskog i Srpskog, bosanski inače ne postoji. Bosanci su nastali prisilnim poturčivanjem Hrvata i Srba, pa vi pričajte šta hoćete..
jeste vi u hercegovini izabrali hrvatski nastavni program jer se ne mora nista ucit ?

Mi bar imamo šta izabrati. A vama treba preimenovat u Srbsko-Hrvatski mix. Vaša nacionalnost je "umjetna" svi ste vi ili Srbi ili Hrvati, preci su vam prisilno poturčeni prije 400g.
vee-jay

#258 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

paratrooper wrote:

ma stipu, nije do njega, tata mu tako rekao.

Sin: tata, zasto nas Hercegovce niko oko nas ne voli?
Tata: Nije sine da nas ne vole, oni nas svi mrze jer su puni ljubomore jer mi u vicevima imamo mercedese i vile.
:lol: :lol: :lol:
paratrooper

#259 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by paratrooper »

UniC wrote:Mi bar imamo šta izabrati. A vama treba preimenovat u Srbsko-Hrvatski mix. Vaša nacionalnost je "umjetna" svi ste vi ili Srbi ili Hrvati, preci su vam prisilno poturčeni prije 400g.
prijatelju dragi sto si toliko pod stresom , koga zaboli ko je kada poturcen ili ko je kada pod inkvizicijom prihvatio krscanstvo , dobrano smo u 21 stoljecu
edinbug

#260 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by edinbug »

UniC wrote:
edinbug wrote:
Onda naguli za Republiku Hrvatsku, samo sumnjam da postoji sredina gdje vas Hercegovce (katolike) zele u Hrvatskoj, o Zagrebu da i ne govorim.
Sto se tice podjele BiH, samo sanjaj, kada niste uspjeli u periodu 1992-1995 necete nikada. Vecina vasih voda kako tvojih tako i Dodikovih je u Hagu ili ih je smrt spasila od robije zbog ratnih zlocina.
Mesic je jedan od rijetkih politicara za koga se moze reci da je istinski demokrata i pozitivac i da imas pameti kao sto nemas močio bi Boga da Hrvatska ima vise Mesica.
SMRT FASIZMU !!!
Haha.. purgeri nas mrze jer hercegovci drze sve bitne pozicije u Zagrebu (gradonacelnik, sef zg holding itd.itd su Hercegovci). Slavonci nas ne mrze uopce, niti Dalmatinci (samo ovaj dio šperkovine). Razlog? ljubomora.. jer vidite viceve o Hercegovcima (mercedesi, vile..) zavidan svijet.

Garantujem da niti jedan Hrvat iz BiH ne dozivljava BiH kao domovinu. BiH je umjetna drzava, Bosanski jezik koji vi učite u školama je mix Hrvatskog i Srpskog, bosanski inače ne postoji. Bosanci su nastali prisilnim poturčivanjem Hrvata i Srba, pa vi pričajte šta hoćete..
Sto se tice Zagreba i gradonacelnika, pa zar on nije komunjara iako je Hercegovac? To sto vas ne vole, pa nije tesko odgonetnuti, zasto, gdje god zivjeli nastojite prevariti drzavu, bilo koju, ne placate poreze, izbjegavate sve obaveze ... Naravno ne generalizujem, ali veliki broj ljudi ima takav mentalni sklop.
Ti mozes BiH voljeti ili ne voljeti, ali ni jedan pedalj iz nje necete odnijeti to je jasno kao dan.
Sto se tice jezika, mislim da si nekompetentan da bi raspravljao o tako vaznoj temi.
Sto se tice poturcavanja, slazem se da je bilo toga, ali ni blizu u tako velikom broju kako zele prikazati velikosrpski i velikohrvatski fasisti, jer najveci broj danasnjih Muslimana potice od bogumila, koje ste vi inace i tada protjerivali i zlostavljali.
UniC

#261 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

paratrooper wrote:
UniC wrote:Mi bar imamo šta izabrati. A vama treba preimenovat u Srbsko-Hrvatski mix. Vaša nacionalnost je "umjetna" svi ste vi ili Srbi ili Hrvati, preci su vam prisilno poturčeni prije 400g.
prijatelju dragi sto si toliko pod stresom , koga zaboli ko je kada poturcen ili ko je kada pod inkvizicijom prihvatio krscanstvo , dobrano smo u 21 stoljecu
Samo utvrdjujem cinjenicu da bosanac kao nacionalnost ne postoji.
paratrooper

#262 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by paratrooper »

vee-jay wrote: ma stipu, nije do njega, tata mu tako rekao.

Tata: Nije sine da nas ne vole, oni nas svi mrze jer su puni ljubomore jer mi u vicevima imamo mercedese i vile.
vjerovali ili ne, ali mi izgleda bas da je to to.
vee-jay

#263 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

UniC wrote:
vee-jay wrote:
UniC wrote:

Odi si gore u rodnu Bosni provozaj se malo pa ćeš vidjet šta su selendre. Prodjes jednom ono 500 cigana čim vide mercedes navrnu "bog te blagoslovio daj marku".. daj ne brukajte se više prosijaci. Standard vam je u Bosni na nivou ljudi iz Azerbejđžana.
U mojoj rodnoj selendri napravi Dodik zgradu svoje vlade, balavce. Poklopi se i pusti tatu nek ti napise odgovor...
UniC

#264 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

Sto se tice Zagreba i gradonacelnika, pa zar on nije komunjara iako je Hercegovac? To sto vas ne vole, pa nije tesko odgonetnuti, zasto, gdje god zivjeli nastojite prevariti drzavu, bilo koju, ne placate poreze, izbjegavate sve obaveze ... Naravno ne generalizujem, ali veliki broj ljudi ima takav mentalni sklop.
Ti mozes BiH voljeti ili ne voljeti, ali ni jedan pedalj iz nje necete odnijeti to je jasno kao dan.
Sto se tice jezika, mislim da si nekompetentan da bi raspravljao o tako vaznoj temi.
Sto se tice poturcavanja, slazem se da je bilo toga, ali ni blizu u tako velikom broju kako zele prikazati velikosrpski i velikohrvatski fasisti, jer najveci broj danasnjih Muslimana potice od bogumila, koje ste vi inace i tada protjerivali i zlostavljali.
On je u SDP-u ali se nemoze reci da je komunjara. Komunjare su ateisti, on vjeruje u Boga i u nekolko sam ga navrata vidio u crkvi (zivim u istoj opicini odakle je on rodom). Izjavio je da slusa Thompsona i da je mislio doci neki dan na trg ali je morao na neki skup u Lisinjskom. Ljudi, zapitajte se šta bi bilo da HVO (Hrvatsko vijeće obrane) nije obranilo Bihać i tako zaustavilo srpski prodor. BiH kao danas nebi ni bilo.
UniC

#265 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

paratrooper wrote:

Za razliku od vas mi imamo neki standard. Pogledaj malo oko sebe Bosnu. Prodjes jednom od Sarajeva do Viteza zaustavi te 100 cigangića i traže po 1km.. vi ste svi socijalni slučajevi. Kad takvo što vidiš u Zapadnoj Hercegovini javi mi se i imat ćete moj ogromni respekt.
Better Man

#266 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Better Man »

UniC wrote:
edinbug wrote:
Onda naguli za Republiku Hrvatsku, samo sumnjam da postoji sredina gdje vas Hercegovce (katolike) zele u Hrvatskoj, o Zagrebu da i ne govorim.
Sto se tice podjele BiH, samo sanjaj, kada niste uspjeli u periodu 1992-1995 necete nikada. Vecina vasih voda kako tvojih tako i Dodikovih je u Hagu ili ih je smrt spasila od robije zbog ratnih zlocina.
Mesic je jedan od rijetkih politicara za koga se moze reci da je istinski demokrata i pozitivac i da imas pameti kao sto nemas močio bi Boga da Hrvatska ima vise Mesica.
SMRT FASIZMU !!!
Haha.. purgeri nas mrze jer hercegovci drze sve bitne pozicije u Zagrebu (gradonacelnik, sef zg holding itd.itd su Hercegovci). Slavonci nas ne mrze uopce, niti Dalmatinci (samo ovaj dio šperkovine). Razlog? ljubomora.. jer vidite viceve o Hercegovcima (mercedesi, vile..) zavidan svijet.

Garantujem da niti jedan Hrvat iz BiH ne dozivljava BiH kao domovinu. BiH je umjetna drzava, Bosanski jezik koji vi učite u školama je mix Hrvatskog i Srpskog, bosanski inače ne postoji. Bosanci su nastali prisilnim poturčivanjem Hrvata i Srba, pa vi pričajte šta hoćete..
Očito ti je istorija slaba strana. ti si umjetna tvorevina , a ne BiH. Bosna postoji više od hiljadu godina, kao i Bosanci. I nevaljaj gluposti da su Bosanci nastali poturčivanjem. Mogli bi malo o Hercegovini i kako je ona nastala.

Samo ti misli da te Dalmatinici ne mrze. Ako ikog ne mogu smislit, onda su to Hercegovci. Nisam bio jednom u Dalmaciji gdje sam čuo da više volle kad im dođu ljudi iz Bosne, odnosno Sarajeva itd., nego iz Hercegovine. zato ne valjaj ovdje svoje gluposti.
Last edited by Better Man on 04/06/2008 21:59, edited 1 time in total.
karanana

#267 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by karanana »

UniC wrote:
paratrooper wrote:

Za razliku od vas mi imamo neki standard. Pogledaj malo oko sebe Bosnu. Prodjes jednom od Sarajeva do Viteza zaustavi te 100 cigangića i traže po 1km.. vi ste svi socijalni slučajevi. Kad takvo što vidiš u Zapadnoj Hercegovini javi mi se i imat ćete moj ogromni respekt.
znaju cigancici gdje da idu i ko je hadzija i daje lovu a znaju gdje da ne idu i ko im ne bi ni marku dao. i oni zaobilaze onaj krs i kamenjar dole.
tranquil

#268 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by tranquil »

UniC wrote:
paratrooper wrote:

:lol:

FYI, prosjaci su česta pojava tamo gdje IMA bogatijih, dakle tamo odakle mogu izvući koju marku. Izuzetak od ovoga mogu biti mjesta gdje se sprovodi policijska zabrana prosjačenja, ne znam da li je u Z. Hercegovini takav slučaj.
zavrzlama

#269 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by zavrzlama »

Mesiceva poruka Dodiku je vise uznemirila hrvatske secesioniste u BIH ..nego li srbe :D ..sto li majku mu :D
UniC

#270 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

Očito ti je istorija slaba strana. ti si umjetna tvorevina , a ne BiH. Bosna postoji više od hiljadu godina, ako i Bosanci. I nevaljaj gluposti da su Bosanci nastali poturčivanjem. Mogli bi malo o Hercegovini i kako je ona nastala.

Samo ti mislio da te Dalmatinici ne mrze. Ako ikog ne mogu smislit, onda su to Hercegovci. Nisam bio jednom u Dalmaciji gdje sam čuo da više volle kad im dođu ljudi iz Bosne, odnosno Sarajeva itd., nego iz Hercegovine. zato nevaljaj ovdje gluposti.
Hahaha redovan sam gost na Dalmatinskoj obali i često znam čuti kako se smiju bosancima koji umijesto da ponesu nešto novca pa kupe dole nešto (šta ćeš siromašno sve) donesu dole lonac pun sarme, kupusa i sl. i na sri plaže mezi li' ga mezi. Boze sacuvaj. I jos nesto, mozemo otici skupa dole pa ispitati situaciju, vidjet ces da sam u pravu. I jos nesto, ne mlate nas u zagrebu nego vas bosance, jos nesto, ko to vas voli? Srbi ne, hrvati ne, europa ne, crna gora ne, hercegovina ni najmanje.. turska muze iz vas sto se da izmust (!?!?)
UniC

#271 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by UniC »

FYI, prosjaci su česta pojava tamo gdje IMA bogatijih, dakle tamo odakle mogu izvući koju marku. Izuzetak od ovoga mogu biti mjesta gdje se sprovodi policijska zabrana prosjačenja, ne znam da li je u Z. Hercegovini takav slučaj.
Nisu oni tu gosti, oni su tu stanovnici. btw, svi ste vi oni. tako da ih netrebas izdvajati, za kruha nemate :lol:
paratrooper

#272 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by paratrooper »

UniC wrote: on vjeruje u Boga i u nekolko sam ga navrata vidio u crkvi (zivim u istoj opicini odakle je on rodom). .
otkud znas da vjeruje u boga ako ide u crkvu, kako mi se cini to je postala samo moda ici u crkvu i djamiju da se cuje ko koga ogovara :)
Izjavio je da slusa Thompsona i da je mislio doci neki dan na trg ali je morao na neki skup u Lisinjskom. Ljudi, zapitajte se šta bi bilo da HVO (Hrvatsko vijeće obrane) nije obranilo Bihać i tako zaustavilo srpski prodor. BiH kao danas nebi ni bilo
ti si stvarno provala od covjeka , s tobom napravit audicju ...
Last edited by paratrooper on 04/06/2008 22:07, edited 1 time in total.
Better Man

#273 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by Better Man »

UniC wrote:
paratrooper wrote:

Đaba ti tvoj standard kad ste obična selendra za Sarajevo u svakom pogledu. A i standarrd Vam je u usporedbi sa Sarajevom jadan.
feral.tribune

#274 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by feral.tribune »

UniC wrote:
On je u SDP-u ali se nemoze reci da je komunjara. Komunjare su ateisti, on vjeruje u Boga i u nekolko sam ga navrata vidio u crkvi (zivim u istoj opicini odakle je on rodom). Izjavio je da slusa Thompsona i da je mislio doci neki dan na trg ali je morao na neki skup u Lisinjskom. Ljudi, zapitajte se šta bi bilo da HVO (Hrvatsko vijeće obrane) nije obranilo Bihać i tako zaustavilo srpski prodor. BiH kao danas nebi ni bilo.
Lisinjski :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Martin u Zagreb Martin iz Zagreba .Inace Vatroslav LisinJski je cuveni gangas iz Sirokog Brijega koji vozi BMVEJ ....
vee-jay

#275 Re: Stipe Mesic vs. Milorad Dodik

Post by vee-jay »

UniC wrote:... javi mi se i imat ćete moj ogromni respekt.
koga interesuje tvoj respekt?!?!?! Sta ce mi respekt nekoga tko je jos u pelenama...
Ma hajde mozda ti tata pokloni plasticni kamioncic, pa se provozaj svojom ulicom i vodi kako je lijepa. Samo pazi na kamenje i blato preko kojeg vozis. Ma bit ce i to nekad autoput..
Post Reply