Dexter Morgan
Moderator: _BataZiv_0809
- al_neri
#251 Re: Dexter Morgan
Hoce li ko argumentovano objasniti sto sezona ne valja 
- Jack Be Nimble
#252 Re: Dexter Morgan
Sto se meni ne svidja je gluma, pretvara se polako u neki jako los horror/sci-fi film. Krenulo je nekako fino, ali smorise u zadnjih par epizoda. Nije samo ova, meni je svaka sezona bila malo zesci smor sem trinitija. Nadam se da ce hanks ubiti bejbisiterku (koja se jos nije skinula, ne znam vala sta cekaju) i sina mu. A on povali polu sestru, onda kao sto je vec neko rekao prava Santa Clara ili Santa Barbara.al_neri wrote:Hoce li ko argumentovano objasniti sto sezona ne valja
- shiljak
#253 Re: Dexter Morgan
evo 11 epizoda izasla, za ove sto im se ne svidja sesta nek se pokriju dekom
- nemam_ideje
#254 Re: Dexter Morgan
Meni se Dexter sviđa zbog načina na koji je snimljena. Kroz epizode i sezone on se preispituje o ljubavi, priteljstvu, vjeri, očinstvu itd.
Čudan aspekat (serijskog ubice) cijele priče, po meni uvjerljiv, dobro prikazani i odglumljeni sporedni likovi, glavni junak koji nije nepogrešiv, koji se ne smatra herojem, koji je svjestan sebe je za mene dovoljno da mi se svidi serija. Svakakve gluposti snimaju ovih dana
Ako nastave da razvlače sezone, e to će već biti smor. Još sedma sezona, neka žešća pizdarija i kraj serije bi bilo idealno rješenje
Čudan aspekat (serijskog ubice) cijele priče, po meni uvjerljiv, dobro prikazani i odglumljeni sporedni likovi, glavni junak koji nije nepogrešiv, koji se ne smatra herojem, koji je svjestan sebe je za mene dovoljno da mi se svidi serija. Svakakve gluposti snimaju ovih dana
Ako nastave da razvlače sezone, e to će već biti smor. Još sedma sezona, neka žešća pizdarija i kraj serije bi bilo idealno rješenje
- Lakat Jebić
#255 Re: Dexter Morgan
kraj sezone je extra, mada je moglo bez ovog debrinog ljubavnog prenemaganja
- Jack Be Nimble
#256 Re: Dexter Morgan
Ako neko nije gledao sestu sezonu slobodno mozete preskociti sve i poceti gledati zadnjih pet minuta zadnje epizode.
-
LSD
#257 Re: Dexter Morgan
Baš kao i kod Prison Breaka, pregledao samo prvu sezonu - cisto da izguran do kraja kad sam vec krenuo (sjecam se onog crnca Douksa koji ga je "namirisao" da je lujka, onog poremecenog lika koji je tamanio ljude po Miamiju za kojeg ce se kasnije ispostaviti da mu je brat, isfrustrane sestre koja ga nije primila deceniju i koja to kompenzuje maximalnim zalaganjem na poslu, šefice drotovske stanice, onog latinosa detektiva i onog freaka japanca/kineza) vratio sve diskove i dosta od Dextera...zamiljivo u pocetku bilo, al kasnije peglanje.
- al_neri
#258 Re: Dexter Morgan
Nadoknadi ona to u narednim sezonamaLSD wrote:Baš kao i kod Prison Breaka, pregledao samo prvu sezonu - cisto da izguran do kraja kad sam vec krenuo (sjecam se onog crnca Douksa koji ga je "namirisao" da je lujka, onog poremecenog lika koji je tamanio ljude po Miamiju za kojeg ce se kasnije ispostaviti da mu je brat, isfrustrane sestre koja ga nije primila deceniju i koja to kompenzuje maximalnim zalaganjem na poslu, šefice drotovske stanice, onog latinosa detektiva i onog freaka japanca/kineza) vratio sve diskove i dosta od Dextera...zamiljivo u pocetku bilo, al kasnije peglanje.
- vee-jay
#259 Re: Dexter Morgan
dex?!? wtf?!?
-
SundanceKid
#260 Re: Dexter Morgan
Problem je nastao nakon Trinitija. Jednostavno John Lithgow je postavio takav standard negativca sa svojom izvedbom Trinitija, da su sada svi ostali vrlo neubjedljivi, a od serije se ocekuje da ide uzlaznom putanjom i odusevljava gledaoca svakom novom serijom, i ludjim ubicama. Nakon Trinitija, meni licno je Travis totalno smijesan lik u seriji, takav je glumac, na momente ko da dijete gledam. Dok je u fokusu bio profesor Gellar, pa ajde ok, onaj glumac je onako dosta freaky, ali sam Travis...jednostavno nije dovoljno jak negativac. Takodje i ovi biblijski motivi su pomalo isfurani...
Druga stvar koja je po meni losa je ta porodicna situacija koja je pocela sa Harisonom, fokus serije se pomjera sa njega kao patoloskog ubice ka njemu kao ocu, i jos dodas ovu situaciju sa Debrom...ode na sapunicu... Ali jos uvijek je serija i vise nego dobra, ima interesantnih stvari, a ja vjerujem da ce naredna sezona biti bolja nego ova. Svjesni su oni svih ovih stvari o kojima gledaoci brundaju, vjerovatno ce se to dosta zategnut u narednoj sezoni...
Druga stvar koja je po meni losa je ta porodicna situacija koja je pocela sa Harisonom, fokus serije se pomjera sa njega kao patoloskog ubice ka njemu kao ocu, i jos dodas ovu situaciju sa Debrom...ode na sapunicu... Ali jos uvijek je serija i vise nego dobra, ima interesantnih stvari, a ja vjerujem da ce naredna sezona biti bolja nego ova. Svjesni su oni svih ovih stvari o kojima gledaoci brundaju, vjerovatno ce se to dosta zategnut u narednoj sezoni...
- Not My Idea
#261 Re: Dexter Morgan
ma Sunset beach!
sto se tice toga da su svjesni sta publika komentarise-sto je najgore, na fb stranici Dextera, vecina ljudi je odusevljena
sto se tice toga da su svjesni sta publika komentarise-sto je najgore, na fb stranici Dextera, vecina ljudi je odusevljena
- cico x
#262 Re: Dexter Morgan
svaka serija dozivi isto sranje u ovim periodima,prva ezona dobra,druga zanimljiva,treca gori,cetvrta se gasi,peta tinja.... jedino mi je breaking bad gorio svi 6-7 sezona 
- Not My Idea
#263 Re: Dexter Morgan
sto jest jest, BB jos nikad nije razocarala! da kucnem u drvo, ne urekla se!
edit: samo ga ti pretjera, samo cu 4 sezone emitovane
edit: samo ga ti pretjera, samo cu 4 sezone emitovane
- cico x
#264 Re: Dexter Morgan
hahahaha,ma ne znam vise koja koliko ima,
a tebi preporuka da pregledas "Misfits" (ako vec nisi)
a tebi preporuka da pregledas "Misfits" (ako vec nisi)
- Not My Idea
#265 Re: Dexter Morgan
imdb o misfits kaze:
A group of kids doing community service get struck by lightning during a storm, and begin to develop superpowers.
tako da ne vjerujem da ce mi se svidjet, al hvala ti
pokusat cu sa The Mentalist
A group of kids doing community service get struck by lightning during a storm, and begin to develop superpowers.
tako da ne vjerujem da ce mi se svidjet, al hvala ti
pokusat cu sa The Mentalist
- cico x
#266 Re: Dexter Morgan
jes malo budalestina,al ima dobre "eng. zeze" malo da s eopustis poslije svih ovih ubijanja,drogiranja,krvi....iz prethodnih serija
- shiljak
#267 Re: Dexter Morgan
evo ja poceo gledati i Modern Family seriju, odlicna za sad 
- Jack Be Nimble
#268 Re: Dexter Morgan
Modern Family je pravo dobra serija, malo zatanji u drugoj polivici druge sezone, ali super je
. Nije Big Bang pa je odma bolje 
- dječak sa šibicama
#269 Re: Dexter Morgan
Meni je ova sezona bila pomalo dosadnjikava dok Dexter nije pronasao profu u zamrzivacu, nakon toga je odlicna, a kraj za pozeljeti. Jebiga, i vrijeme je bilo da ga neko uhvati na djelu, i to ni manje ni vise nego... gledajte seriju 
- Miki123
#270 Re: Dexter Morgan
Father. Son. Serial Killer
jako!
jako!
- Acheron
#271 Re: Dexter Morgan
Slažem se. Los negativac (ni starog mu ne gotivim) je jedan od glavnih razloga nesto losije kvalitete 6. sezone. (al bolja od 5.) John Litgow je nenadmasan. Kao i njegov lik i priča - izopačenost na više razina.SundanceKid wrote:Problem je nastao nakon Trinitija. Jednostavno John Lithgow je postavio takav standard negativca sa svojom izvedbom Trinitija, da su sada svi ostali vrlo neubjedljivi, a od serije se ocekuje da ide uzlaznom putanjom i odusevljava gledaoca svakom novom serijom, i ludjim ubicama. Nakon Trinitija, meni licno je Travis totalno smijesan lik u seriji, takav je glumac, na momente ko da dijete gledam. Dok je u fokusu bio profesor Gellar, pa ajde ok, onaj glumac je onako dosta freaky, ali sam Travis...jednostavno nije dovoljno jak negativac. Takodje i ovi biblijski motivi su pomalo isfurani...
U ovoj sezoni je previše stvari pokrenuto, i onda ostavljeno na sred puta. Likovi poput Batistine sestre, kao da nemaju svrhu; stvar sa religijom je jeftina i plitka (zloupotreba religije, bla bla); Dexterovi unutarnji monolozi postaju predvidljivi, mada opet na momente briljira; neka ubistva mimo kodexa se vise i ne preispituju (poput ubistva onog dilera imigrantima u zadnjoj epizodi) što odaje utisak traljavosti i nedosljednosti...itd.
Da bi se pojačala tenzija u 6. sezoni, definitivno je falilo: da neko nadgleda i sumnja u Dexa. To daje seriji posebnu čar, a toga nije bilo u zadnoj sezoni, sve do zadnje scene koja je spasila kompletnu sezonu. Cmoljava Debra ide na kurac; njeni tripovi su totalno lejm. Ovo sa Dexom...mehh. Santa Barbara.
Slažem se da bi 7. sezona, ujedno trebala biti i posljednja. Samo da glavni negativac ne bude onaj labaratorijski geek
- Acheron
#272 Re: Dexter Morgan
Ti si, cini mi se, na susjednoj temi nesto slicno napisao i za LOTR: preskoci prva dva dijela, dovoljno je zadnji pogledat.Jack Be Nimble wrote:Ako neko nije gledao sestu sezonu slobodno mozete preskociti sve i poceti gledati zadnjih pet minuta zadnje epizode.
Ma ja ba. Preskoči kompletne grupe LP, cetvrtfinala, trice i kucine...dovoljno je finale pogledat, ha ja.
- Jack Be Nimble
#273 Re: Dexter Morgan
Sta ja mogu kada je sezona bila smor i pretvorilo se u sapunicu, sedma ce bitiAcheron wrote:Ti si, cini mi se, na susjednoj temi nesto slicno napisao i za LOTR: preskoci prva dva dijela, dovoljno je zadnji pogledat.Jack Be Nimble wrote:Ako neko nije gledao sestu sezonu slobodno mozete preskociti sve i poceti gledati zadnjih pet minuta zadnje epizode.
Ma ja ba. Preskoči kompletne grupe LP, cetvrtfinala, trice i kucine...dovoljno je finale pogledat, ha ja.
- dječak sa šibicama
#274 Re: Dexter Morgan
Pa ima, na zalost onu koju sam i ocekivao, Dexter ima bebca kojeg nema ko cuvati jer je Dex stalno, svaku noc skoro, negdje u misiji rezanja mrtvaca.Acheron wrote:
U ovoj sezoni je previše stvari pokrenuto, i onda ostavljeno na sred puta. Likovi poput Batistine sestre, kao da nemaju svrhu
I tu ulijece Batistina sestra. E sad, ona je u vezi sa tipom koji je dexu poslao onu ruku, meni onaj stazist nimalo ne izgleda normalno, plavka je mila majka
Nebi samo volio da se ovo sve pretvori u Betmena, ono, Dexter ko Betmen a ovi ostali ko njegovi protivnici, Jednoruki Stazist, pa Masuka dobije otkaz na poslu i posane zao, Enigma ili kako se to vec kaze na japanskom, Nazo, i ima tajne moci koje stvara u svom tajnom laboritoriju, gdje eksperimentira na lesevima.
- Gandalf
#275 Re: Dexter Morgan
pogledao sam 1. epizodu 6. sezone Dexa i zadovoljan sam za sada viđenim - meni je u cijelom ovom serijalu najviše smetala Debra koja je radodajka neviđena, još i kombinovano malo uplakana, pa malo bijesna, na momente superinteligentna a na momente puca bolje od Dirty Harrya
mislim stvarno ga pretjeraše - svaka serija ima neke klišee pa tako i ova, ali lik Debre mi kvari pozitivan utisak o do sada viđenom
PS. čudan mi je režiserov ukus za ono što on smatra hott chiks
- cure u seriji su 99% anorexični kosturi, loše kopije ionako loše kate mos ili sličnih "hot Chiks" - naročito kada se Debra počne skidat' i sve one koščure izlete van
i onada Masuka kad je vidi bez majice kao nešto uzdiše za njenim poprsjem
ipak prilično dobra serija uprkos režiserovom lošem ukusu za žene

PS. čudan mi je režiserov ukus za ono što on smatra hott chiks