ja sam ti ZLO I NAOPAKO!zandar wrote:mIRCerka wrote:dabogda ti nikad ne zatrebala pomoc tvojih kolega... eki SMIJESNI...zandar wrote:
smijesni građani![]()
ti si blago receno podla, s tobom necu ni da raspravljam.
Hoces broj licne da me lakse nadjes?
ja sam ti ZLO I NAOPAKO!zandar wrote:mIRCerka wrote:dabogda ti nikad ne zatrebala pomoc tvojih kolega... eki SMIJESNI...zandar wrote:
smijesni građani![]()
mIRCerka wrote:ja sam ti ZLO I NAOPAKO!zandar wrote:mIRCerka wrote: dabogda ti nikad ne zatrebala pomoc tvojih kolega... eki SMIJESNI...
Hoces broj licne da me lakse nadjes?
samo cu ti reci da podcjenjujes moju informisanost.zandar wrote:
samo cu ti reci da si totalno neinformisan.
u policiji "na ulici" rade pored ostalih i diplomirani pravnici i kriminalisti... recimo nedavno je primljeno 40-ak momaka i djevojaka koji su zavrsili 4 god. kriminalistike. oni zajedno sa mnom rade na ulici.
jednog dana ce te takav jedan zaustaviti, pa se bolje ne zalijeci kad mu budes dijelio epitete i savjete kako da "hvata kriminalce, a ostavi postene ljude na miru..."
a to za patrolu je licemjerno sa tvoje strane... pa ko pohvata tolike lopove po gradu, mislis da se sami predaju![]()
citaj malo novine...
odmah da ti kazem, to sto naglasavas "pozornice", to meni ne smeta, ja se toga ne stidim.potpuni stranac wrote:samo cu ti reci da podcjenjujes moju informisanost.zandar wrote:
samo cu ti reci da si totalno neinformisan.
u policiji "na ulici" rade pored ostalih i diplomirani pravnici i kriminalisti... recimo nedavno je primljeno 40-ak momaka i djevojaka koji su zavrsili 4 god. kriminalistike. oni zajedno sa mnom rade na ulici.
jednog dana ce te takav jedan zaustaviti, pa se bolje ne zalijeci kad mu budes dijelio epitete i savjete kako da "hvata kriminalce, a ostavi postene ljude na miru..."
a to za patrolu je licemjerno sa tvoje strane... pa ko pohvata tolike lopove po gradu, mislis da se sami predaju![]()
citaj malo novine...
da, nedavno je primljeno 25 (pozorniče informiši se malo bolje) diplomiranih kriminalista i kriminalista (ostatak od 40 je uglavnom sa srednjom skolom) koji rade kao obični policajci, dok su im šefovi DIFovci, tuzno i žalosno, i sve to nakon višemjesečnih protesta pred zgradom mupa. samo 14 ih je primljeno u činu za koji su se školovali, kap u moru.
to za patrolu je gola istina, znam šta pričam (nije mjesti ni vrijeme da obrazlažem kako znam). i da, pofataste sve lopove, meni nije vikendica provaljena 5-6 puta, dva kastofona ukradena, auto ukradeno, pa kako niko ove moje lopove ne ufati. ili sam ja peh ili ti MALO pretjerujes.
i da, ne dijelim ja nikome epitete, čak sta vise, dosta tih momaka i poznajem.
Pa lakse ti se obracunavat sa mnom i slicnima nego sa Mirnesom Memisevicemzandar wrote:zasto bih te trazio?
ne zanimas me u zivotu
Jako dobri momci !?zandar wrote:ti kriminalisti sto su primljeni su jako dobri momci (sa mnom u smjeni su njih trojica, ne zna se koji je bolji od kojeg)...
da i ja tebi kazem, pozornik je tvoje radno mjesto, koje se i zove pozornicko patrolna djelatnost, pa ne znam kako bi te drugacije zvao, niti vidim gdje je tu uvreda.zandar wrote:odmah da ti kazem, to sto naglasavas "pozornice", to meni ne smeta, ja se toga ne stidim.
dalje, ti kriminalisti sto su primljeni su jako dobri momci (sa mnom u smjeni su njih trojica, ne zna se koji je bolji od kojeg), ali oni ne mogu tek tako da postanu komandni kadar, jer nemaju iskustva u poslu, a to je itekako vazno u policiji. oni ce provesti 4 god. na ulici i tek onda mogu da konkurisu za visi cin.
a sto se tvoje vikendice tice, znam iz iskustva da je veoma tesko otkriti pocinioce tih KD-a, jer ne postoji tragovi koji bi mogli dovesto do njih. moj ti je savjet, budi malo bolji sa komsijama i oni ce javiti policiji kad primjete da ti se neko vrzma oko vikendice. nema nikakve svrhe kad ti dođes tamo nakon 3-4 dana i prijavis to. to je samo gubljenje vremena i tebi i patroli koja ti dođe na uviđaj.
potpuni stranac wrote:da i ja tebi kazem, pozornik je tvoje radno mjesto, koje se i zove pozornicko patrolna djelatnost, pa ne znam kako bi te drugacije zvao, niti vidim gdje je tu uvreda.zandar wrote:odmah da ti kazem, to sto naglasavas "pozornice", to meni ne smeta, ja se toga ne stidim.
dalje, ti kriminalisti sto su primljeni su jako dobri momci (sa mnom u smjeni su njih trojica, ne zna se koji je bolji od kojeg), ali oni ne mogu tek tako da postanu komandni kadar, jer nemaju iskustva u poslu, a to je itekako vazno u policiji. oni ce provesti 4 god. na ulici i tek onda mogu da konkurisu za visi cin.
a sto se tvoje vikendice tice, znam iz iskustva da je veoma tesko otkriti pocinioce tih KD-a, jer ne postoji tragovi koji bi mogli dovesto do njih. moj ti je savjet, budi malo bolji sa komsijama i oni ce javiti policiji kad primjete da ti se neko vrzma oko vikendice. nema nikakve svrhe kad ti dođes tamo nakon 3-4 dana i prijavis to. to je samo gubljenje vremena i tebi i patroli koja ti dođe na uviđaj.
dalje, ti kriminalisti naravno da su dobri jer su obrazovani, ali to je ujedno i njihovo prokletsvo, zato su ih i zavalili bojeci se DIFovci konkurencije. mogu konkurisati za čin, čovječe, pa kome ti šuplju bacaš, jedno je konkurisati a drugo dobiti. i za kakve četiri godine, oni su silom zakona trebali dobiti čin ml inspektora, no izgleda da ni policija ne ferma previse zakone, paradoks, zar ne.
i svaka čast na savjetu, znači ko te jebe, čuvaj sam svoju imovinu, a poreze i policiju redovno plaćaj. naravno da je teško otkriti jednom pekaru, to iz iskustva znam, o tome ja i pričam čitavo vrijeme.
ps. na vikendici je bilo pregrst tragova, provalnik je prespavao, uredno doručkovao koristeci moje suđe, ispušio koju, opuške ostavio.........ali pozornice, kao sto rekoh, nije isto peći hljeb i sakupljati tragove.
kako ce ga naci kad nemaju nikakvu bazu podataka osim mahalskih prica iz kojih se jedino i sazna ko je koga kako i kada... policija jako rijetko nesto sama otkrijepotpuni stranac wrote: ps. na vikendici je bilo pregrst tragova, provalnik je prespavao, uredno doručkovao koristeci moje suđe, ispušio koju, opuške ostavio.........ali pozornice, kao sto rekoh, nije isto peći hljeb i sakupljati tragove.
zandar wrote:[
i svaka čast na savjetu, znači ko te jebe, čuvaj sam svoju imovinu, a poreze i policiju redovno plaćaj. naravno da je teško otkriti jednom pekaru, to iz iskustva znam, o tome ja i pričam čitavo vrijeme.
ps. na vikendici je bilo pregrst tragova, provalnik je prespavao, uredno doručkovao koristeci moje suđe, ispušio koju, opuške ostavio.........ali pozornice, kao sto rekoh, nije isto peći hljeb i sakupljati tragove.
Moze, moj jaran je isto tako pio alkohol na javnom mjestu i doslo mu je sa suda da plati 200 KMdrama wrote:sjedim s rajom ondje kod parkuse, ona pozida neka, po pivu zaduzili kad eto drotova
'dokumente molim'.... pa zasta, pa kako - ma nista
uglavnom popisase nas u neki blokic, doce dvije glave kazna
zna li neko je li moze doc' kazna iako nije dao na licu mjesta onu kaznu,
samo uzeo podatke??
sjeba mi izlazak![]()
![]()
drama wrote:ma hajd' sta je 200 km![]()
![]()
sjetio sam im se jedno 10x puta familije
iako je primjetan napredak u zadnje vrijeme sto se tice kontrola i slicno ( na alipasinu )
stvarno mi nije jasno zbog cega raju maltretiraju i pisu kaznu od 200 km
sad ce se neki javit' i rec' da postoji zakon o zabrani konzumiranja alk,
al' pored nas su bile neke djevojke i nisu pile alk a zapisane su....
na kraju prebrojavaju kol'ko je ko zapis'o, ko je vise...
a sve to je predvodio neki drot, kockaste glava, zapustio seljak stomacinu
i kurci se raji, glumi da je nesto nervozan, nadrkan....
vidi mene, ne moze mi niko nista...
homo_sapiens wrote:drama wrote:ma hajd' sta je 200 km![]()
![]()
sjetio sam im se jedno 10x puta familije
iako je primjetan napredak u zadnje vrijeme sto se tice kontrola i slicno ( na alipasinu )
stvarno mi nije jasno zbog cega raju maltretiraju i pisu kaznu od 200 km
sad ce se neki javit' i rec' da postoji zakon o zabrani konzumiranja alk,
al' pored nas su bile neke djevojke i nisu pile alk a zapisane su....
na kraju prebrojavaju kol'ko je ko zapis'o, ko je vise...
a sve to je predvodio neki drot, kockaste glava, zapustio seljak stomacinu
i kurci se raji, glumi da je nesto nervozan, nadrkan....
vidi mene, ne moze mi niko nista...
jah, a kad se desi kakvo ulicno sranje, prvi krivci su upravo policajcikoji su tebe i prijatelje uredno legitimisali . umjesto da im cestitas na budnosti i azurnosti, ti ih napadas, i sipas uvrede.
bezveze ti je to
mozda i ne dobijes kaznenu prijavu, mozda ti tolerisu, sta tada ?