zasto Alijini koalicioni partneri cetnici nisu imali uspjeha u Tuzanskoj regiji.signature wrote:mozes li ti objasniti kako su sva mjesta gdje je SDA dobila vlast u roku tri mjeseca kad se zaratilo dosla pod srpsku vlast.SDA je mahom pobijedila u Istocnoj Bosni i Istocna je Bosna preko noci se nasla u srpskim rukama.turban wrote:Bez srpskog fasizma ne bi bilo sada ni ove teme.signature wrote:Alija je najveci izdajnik u historiji Bosne,njega u izdaji ne moze niko nadmasiti.krcmio je Bosnu kao da je to njegova privatna prcija.
Stvarno mi nije namjera pogotovo ovih dana(povod dzenaza u Bratuncu)da se upirem i dokazujem suprotno tvojoj tvrdnji?!
Ali zapamti jedno:
Nije Alija krcmio Bosnu nego velikosrpski fasisticki umovi?!Sjeti se Crne Gore i proglasenja iste?!I reci mi vec jednom kako je moglo BITI DRUKCIJE bez ove tvoje teze o Aliji koji je krcmio Bosnu,sta je trebalo uraditi i zadovoljiti srpsku fasisticku ideologiju?????????
U Bratuncu su Bosnjaci 92 potpisali lojalnost cetnickoj okupacionoj vlasti i za nagradu dobili 1.500 ubijenih.BRATUNAC JE JOS ZA NAGRADU DOZIVIO STRAVICAN ZLOCIN,BRATUNAC I BRATUNACKA SELA.DALI JE ALIJA DAO NALOG ZA OVAJ ZLOCIN???
Alija je bio agent KOS-a
-
signature
#251 Re: Alija je bio agent KOS-a
-
Shoba
#252 Re: Alija je bio agent KOS-a
Pod pokroviteljstvom Europske zajednice u Lisabonu je iznesen prijedlog o uređenju BiH (Cutillerov plan kantonizacije BiH ili Lisabonski sporazum), prema kojemu su Muslimanima trebale pripasti 52 općine (44 % teritorija), Srbima 32 (44 % teritorija), a Hrvatima 20 općina (12 % teritorija).....A.Izetbegovic povukao potpis na nagovor Warren-a Zimmerman-a, U.S. ambasadora u YU....
Dejton je slican ako ne i identican Lisabonskom sporazumu.....
Imal ko da objasni?
Whatafuck?
Imal ko da objasni?
Whatafuck?
- Fair Life
#253 Re: Alija je bio agent KOS-a
Mnogi misle da ako ne cine zlo po nekakvom automatizmu bi to trebalo znaciti da cine dobro.turban wrote:...
BRATUNAC JE JOS ZA NAGRADU DOZIVIO STRAVICAN ZLOCIN,BRATUNAC I BRATUNACKA SELA.DALI JE ALIJA DAO NALOG ZA OVAJ ZLOCIN???
Nego reci ti nama... DA LI JE ALIJA DAO NALOG DA SE BRATUNAC ODBRANI ?
DA LI JE ON KAO VRHOVNI KOMANDANT BiH ARMIJE POKRENUO JEDINICE PREMA BRATUNCU S CILJEM ODBRANE?
Dok je u Srebrenici pokolj bio u toku otimali su se za fotelje. Haris Silajdzic nije htio iz kreveta ustati. (Ne zaboravimo da je vaktile za Ministarstvo odbrane SFRJ obavljao poslove "prevodioca")
Popusti malo...
PS. A ova prica da li je Izetbegovic bio KOS-ovac ?! Nije bio, nije on taj kapacitet, ali je i te kako posluzio KOS-ovcima kao pion. Uostalom oko njega savjetnici (Fikret Muslimovic je bio prvi nacelnik Uprave vojne bezbjednosti u Glavnom stabu) su bili profesionalni KOS-ovci.
UDBA-s najvjerovatnije jeste bio poput onih Cericevih hodza oko kojih se digla frtutma i sve se usutalo.
Last edited by Fair Life on 14/05/2008 05:31, edited 1 time in total.
- DiplomataSaSela
#254 Re: Alija je bio agent KOS-a
Sta ste vi zaokruzili na referendumu...mostarac wrote:10101010101 wrote:Gubitnici i nezeljeni i u Bosni i u ostatku Evrope (Amerika, Australija i Kanada su druga prica). Alija je odveo djecu na klanje, ne naoruzati se, a proglasavati nezavisnost sa cetnicima na obliznjim planinama moze samo ili izdajnik ili totalni kreten.
POTPIS KO KUCA
- DiplomataSaSela
#255 Re: Alija je bio agent KOS-a
Jel' mislis da bi u tom slucaju onolika jna,vojska,oficiri,porodice,naoruzanje, koja se povukla iz slovenija i hrvatske u BiH se jednostavno iselila iz tih 44%...jer ne vjerujem da bi bila dobrodosla da ostane tu...i jel' mislis da tada ne bi bilo rata...ja opet nekako mislim da je franju i slobu vise zanimalo karadjoredjevo nego i Lisabon i bilo sta drugo...Shoba wrote:Pod pokroviteljstvom Europske zajednice u Lisabonu je iznesen prijedlog o uređenju BiH (Cutillerov plan kantonizacije BiH ili Lisabonski sporazum), prema kojemu su Muslimanima trebale pripasti 52 općine (44 % teritorija), Srbima 32 (44 % teritorija), a Hrvatima 20 općina (12 % teritorija).....A.Izetbegovic povukao potpis na nagovor Warren-a Zimmerman-a, U.S. ambasadora u YU....
Imal ko da objasni?![]()
Whatafuck?
-
Shoba
#256 Re: Alija je bio agent KOS-a
A sto onda ne ostavi potpis? nista ga ne bi kostalo. Mozda bi sve bilo barem malo drugacije...ovako su ostali definitivno dobili zeleno svjetlo za napad na BiH. Ispalo je da Bosnjaci nece ni kantonizaciju....DiplomataSaSela wrote:Jel' mislis da bi u tom slucaju onolika jna,vojska,oficiri,porodice,naoruzanje, koja se povukla iz slovenija i hrvatske u BiH se jednostavno iselila iz tih 44%...jer ne vjerujem da bi bila dobrodosla da ostane tu...i jel' mislis da tada ne bi bilo rata...ja opet nekako mislim da je franju i slobu vise zanimalo karadjoredjevo nego i Lisabon i bilo sta drugo...Shoba wrote:Pod pokroviteljstvom Europske zajednice u Lisabonu je iznesen prijedlog o uređenju BiH (Cutillerov plan kantonizacije BiH ili Lisabonski sporazum), prema kojemu su Muslimanima trebale pripasti 52 općine (44 % teritorija), Srbima 32 (44 % teritorija), a Hrvatima 20 općina (12 % teritorija).....A.Izetbegovic povukao potpis na nagovor Warren-a Zimmerman-a, U.S. ambasadora u YU....
Imal ko da objasni?![]()
Whatafuck?
- DiplomataSaSela
#257 Re: Alija je bio agent KOS-a
Mozda bi bilo drugacije...al' samo mozda...mada sumnjam....zeleno svijetlo su dobili prije toga...a planovi razradjeni puno prije tog svijetla...sad je lako "pametovat",ne mislim na tebe,...onda je izgledalo drugacije znas i sam...ne znam ko bi u ono vrijeme odbio americke preporuke...Shoba wrote:A sto onda ne ostavi potpis? nista ga ne bi kostalo. Mozda bi sve bilo barem malo drugacije...ovako su ostali definitivno dobili zeleno svjetlo za napad na BiH. Ispalo je da Bosnjaci nece ni kantonizaciju....DiplomataSaSela wrote:Jel' mislis da bi u tom slucaju onolika jna,vojska,oficiri,porodice,naoruzanje, koja se povukla iz slovenija i hrvatske u BiH se jednostavno iselila iz tih 44%...jer ne vjerujem da bi bila dobrodosla da ostane tu...i jel' mislis da tada ne bi bilo rata...ja opet nekako mislim da je franju i slobu vise zanimalo karadjoredjevo nego i Lisabon i bilo sta drugo...Shoba wrote:Pod pokroviteljstvom Europske zajednice u Lisabonu je iznesen prijedlog o uređenju BiH (Cutillerov plan kantonizacije BiH ili Lisabonski sporazum), prema kojemu su Muslimanima trebale pripasti 52 općine (44 % teritorija), Srbima 32 (44 % teritorija), a Hrvatima 20 općina (12 % teritorija).....A.Izetbegovic povukao potpis na nagovor Warren-a Zimmerman-a, U.S. ambasadora u YU....
Imal ko da objasni?![]()
Whatafuck?
-
Shoba
#258 Re: Alija je bio agent KOS-a
Pod pokroviteljstvom Europske zajednice u Lisabonu je iznesen prijedlog o uređenju BiH (Cutillerov plan kantonizacije BiH ili Lisabonski sporazum), prema kojemu su Muslimanima trebale pripasti 52 općine (44 % teritorija), Srbima 32 (44 % teritorija), a Hrvatima 20 općina (12 % teritorija).....A.Izetbegovic povukao potpis na nagovor Warren-a Zimmerman-a, U.S. ambasadora u YU....
Imal ko da objasni?
Whatafuck?[/quote]
Jel' mislis da bi u tom slucaju onolika jna,vojska,oficiri,porodice,naoruzanje, koja se povukla iz slovenija i hrvatske u BiH se jednostavno iselila iz tih 44%...jer ne vjerujem da bi bila dobrodosla da ostane tu...i jel' mislis da tada ne bi bilo rata...ja opet nekako mislim da je franju i slobu vise zanimalo karadjoredjevo nego i Lisabon i bilo sta drugo...[/quote]
A sto onda ne ostavi potpis? nista ga ne bi kostalo. Mozda bi sve bilo barem malo drugacije...ovako su ostali definitivno dobili zeleno svjetlo za napad na BiH. Ispalo je da Bosnjaci nece ni kantonizaciju....[/quote]
Mozda bi bilo drugacije...al' samo mozda...mada sumnjam....zeleno svijetlo su dobili prije toga...a planovi razradjeni puno prije tog svijetla...sad je lako "pametovat",ne mislim na tebe,...onda je izgledalo drugacije znas i sam...ne znam ko bi u ono vrijeme odbio americke preporuke...[/quote]
malo nelogicno....zar nije Radovan taj koji je trebao odbit' sve odreda....
Imal ko da objasni?
Whatafuck?[/quote]
Jel' mislis da bi u tom slucaju onolika jna,vojska,oficiri,porodice,naoruzanje, koja se povukla iz slovenija i hrvatske u BiH se jednostavno iselila iz tih 44%...jer ne vjerujem da bi bila dobrodosla da ostane tu...i jel' mislis da tada ne bi bilo rata...ja opet nekako mislim da je franju i slobu vise zanimalo karadjoredjevo nego i Lisabon i bilo sta drugo...[/quote]
A sto onda ne ostavi potpis? nista ga ne bi kostalo. Mozda bi sve bilo barem malo drugacije...ovako su ostali definitivno dobili zeleno svjetlo za napad na BiH. Ispalo je da Bosnjaci nece ni kantonizaciju....[/quote]
Mozda bi bilo drugacije...al' samo mozda...mada sumnjam....zeleno svijetlo su dobili prije toga...a planovi razradjeni puno prije tog svijetla...sad je lako "pametovat",ne mislim na tebe,...onda je izgledalo drugacije znas i sam...ne znam ko bi u ono vrijeme odbio americke preporuke...[/quote]
malo nelogicno....zar nije Radovan taj koji je trebao odbit' sve odreda....
- kirby
#259 Re: Alija je bio agent KOS-a
turban wrote:Dakle prihvatio si cetnicku /ustasku ideologiju?Dobrovoljno?kirby wrote:da je alija bio za gradjansku ,u armiji nebi bio pozdrav selam alejkum i nebi se poginuli zvali sehidi.pozdravom i ikonografijom na pocetku rata je odbio dosta ne muslimana od armije koji su kasnije bjezali van ili u gorem slucaju ostajali u bosni i silom prilika se borili protiv ABIH.jedan sam od onih koji su se dobrovoljno prijavili u ABIH,kojeg su provocirali zbog imena i koji je na kraju obukao (na silu) uniformu i borio se protiv ABIH i prijatelja koji su ostali u njoj jer nije mogao pobjeci na vrijeme u inostranstvo.
a znam na pocetku rata kad je stari otisao u opstinu da se prijavi u TO,odgovor je bio nista ne brini ,idi kuci mirno spavaj ne mogu oni nama nista.poslije par dana su mi starci sa kesom u ruci protjerani.
prvo priocitaj post od slova do slova.zar mislis da su svi u VRS i HVO cetnici i ustase?je ne mislim.jer kao pojedinac nisam mogao pobjeci od uniforme.ali izgleda tebi djaba objasnjavati.i znam da me je alijina politika otjerala od ABIH.pa jarane gdje ce ABIH pozdravljati sa selam alejkum.jesi li ti svjestan toga?Na kraju su je pretvorili u MOS.samo sto su se lafo krili iza imena.
- Real Khan
#260 Re: Alija je bio agent KOS-a
Vozdra raja wrote:Mnogi zaboravljaju da smo se mi u ratu branili i borili za gole zivote.
Da tebi tvoj Khan lijepo kaže...NISAM NITI MOGU ZABORAVITI DA SAM SE BORIO ZA GOLI ŽIVOT. TAKOĐER, BORIO SAM SE ZA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU (ONU SA LJILJANIMA) A NE ZA NEKAKAV "BOŠNJAKISTAN". Da si se ti borio, imao bi slično mišljenje kao i ja, jer smo mi borci na početku rata psovali Aliji sve po spisku jer nismo imali dovoljno oružja (za koje sada SDA tvrdi da smo imali). Da se razumijemo, nikada nisam bio član niti jedne stranke, a komuniste nikada nisam gotivio
Neki misle da su opcije bile; zlatna bih, ili dejton. A niko da se sjeti da je takodje postojala najjaca opcija da Bosne i nas danas uopste nema. Spominjanje te opcije ne odgovara kriticarima Alije.
Kada je moja nana (koja sad živi u Švedskoj) gledala snimke razaranja Vukovara i Dubrovnika (prije agresije na BiH) sjećam se da je komentarisala da se nama u Bosni sprema još gora situacija. Kada je ona, koja nema pojma o politici, mogla da shvati šta će biti sa nama, pitam se kako onda PREDSJEDNIK PREDSJEDNIŠTVA nije to "kontao"... I moja nana je merhametli, klanja svih pet vakat namaza i redovno posti za Ramazan, daje zekjat, itd. ali je to nije spriječilo da skonta šta nam četnici spremaju.
Nego pitam se, kada postoji ovakva mrznja prema Aliji, koliko te osobe tek mrze srbe i hrvate. Ne daj Boze takvim ljudima dati vlast i pusku, eto novih genocidnih ljudi...
Ja Srbe i Hrvate nikada nisam mrzio, niti ću. Ne mogu to uraditi zbog mnogih mojih drugova koji su se borili zajedno sa mnom za Republiku BiH. Mnogi su teško ranjeni ili poginuli. Ja samo mrzim četnike i ustaše koji su se borili i dan danas isto rade protiv Bosne i Hercegovine. Ako opet udare, vidjet će šta ih čeka. Barem što se tiče mene i mojih suboraca koji smo još uvijek tu u Sarajevu, u Bosni. Neka pokušaju!
Mi smo bili bez oruzija i ostavljeni od svijeta, sta je Alija trebao/mogao uraditi? Zar to sto smo se uspjeli odbraniti od NEODBRANJIVOG nije nikakva zasluga...?
E, ovdje sam te čekao... Ovo je poenta moga gnjeva na Aliju. Imali smo milion prilika da se naoružamo prije rata, a nekako to nismo učinili (sada me SDA ubjeđuje da su me naoružali, a ja znam da sam se sam snalazio za oružje i municiju). To što smo se uspjeli odbraniti usprkos činjenici da tadašnje političko rukovodstvo nije učinilo ništa da se pripremi efikasna odbrana, nije zasluga Alije i SDA, nego nas ludih boraca Armije Republike BiH, pripadnika policije, i svih patriota koji su imali muda da stanu sa kalašnjikovom pred tenkove... Kako da ti objasnim da nije bila MOJA obaveza da nabavljam oružje za odbranu države. To je bila OBAVEZA PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA. On je MORAO STVORITI USLOVE DA SE NAORUŽAMO I ODBRANIMO, ali to nije učinio. KAKO DA TI OBJASNIM DA SMO NJEGOVIM POGREŠNIM POTEZIMA DOVEDENI U SITUACIJU DA SE BORIMO PROTIV "NEODBRANJIVOG"...
Hmmm...
- Fair Life
#261 Re: Alija je bio agent KOS-a
@Turbanturban wrote:Dakle prihvatio si cetnicku /ustasku ideologiju?Dobrovoljno?kirby wrote:da je alija bio za gradjansku ,u armiji nebi bio pozdrav selam alejkum i nebi se poginuli zvali sehidi.pozdravom i ikonografijom na pocetku rata je odbio dosta ne muslimana od armije koji su kasnije bjezali van ili u gorem slucaju ostajali u bosni i silom prilika se borili protiv ABIH.jedan sam od onih koji su se dobrovoljno prijavili u ABIH,kojeg su provocirali zbog imena i koji je na kraju obukao (na silu) uniformu i borio se protiv ABIH i prijatelja koji su ostali u njoj jer nije mogao pobjeci na vrijeme u inostranstvo.
a znam na pocetku rata kad je stari otisao u opstinu da se prijavi u TO,odgovor je bio nista ne brini ,idi kuci mirno spavaj ne mogu oni nama nista.poslije par dana su mi starci sa kesom u ruci protjerani.
Na jednoj od tema sam te zamolio da kazes koliko si imao godina u vrijeme kad je rat pocinjao...
Nisi odgovorio.
Evo... snage HVO 4. aprila 1992. godine su napale jedinice JNA i zauzele Kupres. Gola cinjenica.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50556
Sta je u aprilu mjesecu 1992. uradila Armija BiH ??
"Ustase" udarile po cetnicima (mozda je medju njima bio i Kirby), a za to vrijeme Armija BiH je po savjetu tvog Alije "saburala" (spavajte mirno rata nece biti... JNA nije agresor) slusajuci njegove gluposti.
Moram ti reci... ne sereckuj dok ne odrastes ili dok se citajuci malo bolje ne upoznas sa cinjenicama.
-
shalaedin
#262 Re: Alija je bio agent KOS-a
Rat je bio neminovan. Jugoslavija je imala vrijednost, ali podjeljena Jugoslavija nikada takvo sto nece imati. Jugoslavija je mogla vratiti svoj vanjski dug, a mi pitaj Boga kad cemo. Rat je ucinio da budemo jos veci duznici Zapada. Za njih smo samo jos jedno novo ekonomsko podrucije iz kojeg ce oni puno vise izvuci nego sto ce doprinjeti njegovom razvoju. Svakim danom nas sve vise i vise kupuju.
O ratu u nasoj zemlji mogu pricati samo oni koji su mu bili svjedoci... Neko ce Aliju voljeti, neko nece. I ja sam jedan koji ga ne voli. Od zlatnih kasika, do Dejtona sve sto je doslo iz usta toga covjeka za mene su bila samo puka obecanja. Ali nek i njemu kao i drugima Bog sudi. Ljudi nisu stigli. "Sta`s rano umro!
" Sada o njemu mnogo toga mozemo reci. Sta je konacna istina? Ne znamo i tesko cemo saznati. Sada postoje pretpostavke... ali mislim da se time hoce da pokaze da smo mi jedne druge poizdavali, a time i pobili. Istina je takva, da je bilo svega u ovome ratu... pa cak i izdajnika i krtica. Ali sada je tesko avliju ocistiti od njih. Sve su ovo nacini da se jedna borba omalovazi, a zrtve pripisu nekome drugom. Bolje bi bilo da pricamo o Franji, Slobi i Alji, pa da pricamo o dogovorima Franje i Slobe o podijeli BiH-a, pa o brijunskim transkriptima... i ulozi Alje u svemu tome.
O ratu u nasoj zemlji mogu pricati samo oni koji su mu bili svjedoci... Neko ce Aliju voljeti, neko nece. I ja sam jedan koji ga ne voli. Od zlatnih kasika, do Dejtona sve sto je doslo iz usta toga covjeka za mene su bila samo puka obecanja. Ali nek i njemu kao i drugima Bog sudi. Ljudi nisu stigli. "Sta`s rano umro!
-
shalaedin
#263 Re: Alija je bio agent KOS-a
Istina je to... Mi smo vrlo kasno proglasili vanredno stanje, a bili smo vec mjesec u ratu. Vanredno stanje proglaseno je 2.maja. Tek kada je Sarajevo napadnuto. Mislim da nam je najvise krivo nase predratno i ratno rukovodstvo. Patriotska liga je stvorila armiju BiH-a. To su ljudi koji su bili svijesni da ce rata biti dok je Aljo i dalje ubjedjivao ljude u suprotno. Oni koji su prepoznali Srpske namjere, dosli su i organizovali vojsku. Mislim da je Alija svojom retorikom kupovao samo vrijeme...Fair Life wrote:@Turbanturban wrote:Dakle prihvatio si cetnicku /ustasku ideologiju?Dobrovoljno?kirby wrote:da je alija bio za gradjansku ,u armiji nebi bio pozdrav selam alejkum i nebi se poginuli zvali sehidi.pozdravom i ikonografijom na pocetku rata je odbio dosta ne muslimana od armije koji su kasnije bjezali van ili u gorem slucaju ostajali u bosni i silom prilika se borili protiv ABIH.jedan sam od onih koji su se dobrovoljno prijavili u ABIH,kojeg su provocirali zbog imena i koji je na kraju obukao (na silu) uniformu i borio se protiv ABIH i prijatelja koji su ostali u njoj jer nije mogao pobjeci na vrijeme u inostranstvo.
Na jednoj od tema sam te zamolio da kazes koliko si imao godina u vrijeme kad je rat pocinjao...
Nisi odgovorio.
Evo... snage HVO 4. aprila 1992. godine su napale jedinice JNA i zauzele Kupres. Gola cinjenica.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=50556
Sta je u aprilu mjesecu 1992. uradila Armija BiH ??
"Ustase" udarile po cetnicima (mozda je medju njima bio i Kirby), a za to vrijeme Armija BiH je po savjetu tvog Alije "saburala" (spavajte mirno rata nece biti... JNA nije agresor) slusajuci njegove gluposti.
Moram ti reci... ne sereckuj dok ne odrastes ili dok se citajuci malo bolje ne upoznas sa cinjenicama.
- pojedinac
#264 Re: Alija je bio agent KOS-a
shalaedin wrote:Mislim da nam je najvise krivo nase predratno i ratno rukovodstvo.
Po meni je ovo prvo rukovodstvo više krivo.
Dodao bih isto tako da je naša naivnost i vjera u pravdu dala veliki doprinos svemu.
- osa
#265 Re: Alija je bio agent KOS-a
ne postoje naivni narodi, već pojedinci.pojedinac wrote:shalaedin wrote:Mislim da nam je najvise krivo nase predratno i ratno rukovodstvo.![]()
Po meni je ovo prvo rukovodstvo više krivo.
Dodao bih isto tako da je naša naivnost i vjera u pravdu dala veliki doprinos svemu.
-
testament
#266 Re: Alija je bio agent KOS-a
Osa ne budi glup.Kako narod neće biti naivan,kad taj isti alija govori pred sami rat u bosni,a dok je trajao rat u hrvatskoj:"rata u bosni neće biti"
,"za rat je potrebno dvoje"(ovo je najveća budalaština koju sam čuo u svom životu,majke mi ni vugdalić veću glupost nebi izvalio)"armija će ČUVATI mir"...
E sad moj osa da je ovo govorio karadžić narod bi se naoružao,ali kad ove IZDAJNIČKE idiotluke izgovara predsjednik i poglavica tvog naroda,šta će narod nego VJEROVATI BUDALI
E sad moj osa da je ovo govorio karadžić narod bi se naoružao,ali kad ove IZDAJNIČKE idiotluke izgovara predsjednik i poglavica tvog naroda,šta će narod nego VJEROVATI BUDALI
- Citizen-X
#267 Re: Alija je bio agent KOS-a
Bacim pogled na temu pa mi se gadi, sto je Alija bio - bio je.
Sta je sad poenta? Naduravat' se o tome sta je i ko je bio?
To je jasno iole nekom ko malo vise otvori oci i sagleda stvari i dogadjanja. Jedan dogadjaj se ne moze posmatrati odvojeno da bi se donosili zakljucci, o bilo kojoj stvari da se radi.
Ono sto je de facto i ad acta je da pametni i posteni ljudi koji su svega toga svjesni ili pronadju neki zajednicki identitet kroz samoorganizaciju kroz postavljanje prijedloga, ideja, programa kao i platformi na kojima bi se mogla razvijati svijetla ideja drzave Bosne i Hercegovine.
I prije su se drzave i vlade rusile i stvarale oruzanim putem, pobunama, demonstracijama, obarali se zakoni i postavljali - sto bi to nama bilo uskraceno. Ko god da vam masla da je to terorizam, da je to nedemokratski i slicne blasfhemije taj samo mlati praznu slamu sa svojim orasima u dzepu.
Volio bih da se jednog dana vise rijesimo tog balasta, sto istorijskog, sto personalnog tipa moralno i svakako potrosenih Silajdzica, Ganica, Cengica, Abdica, Izetbegovica, i da zauvijek podvucemo crtu sebe kao nacije bosanaca i hercegovaca u cilju stvaranja prosperitetnog zivljenja koje ce biti dostojno covjeka sa besplatnim i sigurnim zdravstvom, sigurnom infrastrukturom, postenom vlascu drzave koja ce kao Svedska drzava raditi za malog covjeka a ne za Audije, sekretarice, putovanja, namjestene tendere, stele, veze, pronevjere i slicno.
Sto je tuzno - nevjerovatno mnogo pametnih i kapacitetnih ljudi imamo - ali vrlo malo postenih nazalost.
Krajnje vrijeme bi bilo da pocnemo da se samoorganizujemo inace ce slijedece generacije (obrazovanih) bosanaca i hercegovaca vec uveliko raditi po Kanadama, Australijama, Evropama i Amerikama, zaboravljenog porijekla i jezika.
Mi dok baljezgamo o ovakvim stvarima - odmah iza zgrade se desava bezoruzana tiha okupacija prirodnih, infrastrukturnih resursa i devastacija istih za racun nekakve EU kojestarije - koja namece standarde kojih bi trebalo samo da budemo vise s(a)vjesniji pa da nam EU apsolutno i ne treba.
Pozdrav Domovini!
To je jasno iole nekom ko malo vise otvori oci i sagleda stvari i dogadjanja. Jedan dogadjaj se ne moze posmatrati odvojeno da bi se donosili zakljucci, o bilo kojoj stvari da se radi.
Ono sto je de facto i ad acta je da pametni i posteni ljudi koji su svega toga svjesni ili pronadju neki zajednicki identitet kroz samoorganizaciju kroz postavljanje prijedloga, ideja, programa kao i platformi na kojima bi se mogla razvijati svijetla ideja drzave Bosne i Hercegovine.
I prije su se drzave i vlade rusile i stvarale oruzanim putem, pobunama, demonstracijama, obarali se zakoni i postavljali - sto bi to nama bilo uskraceno. Ko god da vam masla da je to terorizam, da je to nedemokratski i slicne blasfhemije taj samo mlati praznu slamu sa svojim orasima u dzepu.
Volio bih da se jednog dana vise rijesimo tog balasta, sto istorijskog, sto personalnog tipa moralno i svakako potrosenih Silajdzica, Ganica, Cengica, Abdica, Izetbegovica, i da zauvijek podvucemo crtu sebe kao nacije bosanaca i hercegovaca u cilju stvaranja prosperitetnog zivljenja koje ce biti dostojno covjeka sa besplatnim i sigurnim zdravstvom, sigurnom infrastrukturom, postenom vlascu drzave koja ce kao Svedska drzava raditi za malog covjeka a ne za Audije, sekretarice, putovanja, namjestene tendere, stele, veze, pronevjere i slicno.
Sto je tuzno - nevjerovatno mnogo pametnih i kapacitetnih ljudi imamo - ali vrlo malo postenih nazalost.
Krajnje vrijeme bi bilo da pocnemo da se samoorganizujemo inace ce slijedece generacije (obrazovanih) bosanaca i hercegovaca vec uveliko raditi po Kanadama, Australijama, Evropama i Amerikama, zaboravljenog porijekla i jezika.
Mi dok baljezgamo o ovakvim stvarima - odmah iza zgrade se desava bezoruzana tiha okupacija prirodnih, infrastrukturnih resursa i devastacija istih za racun nekakve EU kojestarije - koja namece standarde kojih bi trebalo samo da budemo vise s(a)vjesniji pa da nam EU apsolutno i ne treba.
Pozdrav Domovini!
- Real Khan
#268 Re: Alija je bio agent KOS-a
Citizen-X wrote:Bacim pogled na temu pa mi se gadi, sto je Alija bio - bio je.
Zgodan lapsus za prokomentarisati ("ad acta"): Ja ne bih ništa još uvijek stavljao ad acta dok se ne počisti svoja avlija pa na dalje...
![]()
![]()
![]()
Ovo je![]()
Kako da se "samoorganizujemo", ako nije teško objasniti... Da li da stvaramo 103. političku stranku na BH političkoj sceni ili da idemo na proteste protiv "taje i mame" misleći kako će nam oni sve probleme riješiti. Da li da glasamo za Našu stranku koja u startu izvali da poštuje ovakvo Ustavno uređenje i još uvijek nema pojma šta u stvari hoće (čitaj: hoće promjene a nemaju pojma o politici), ili da glasamo za SDP koji još uvijek nije raskrstio sa komunizmom i nemaju pojma šta je stvarna socijal-demokratija (o kojoj imam pozitivno mišljenje, nasuprot rigidnom komunističkom jednoumlju), da li i dalje da glasamo za izdajnike poput Harisa Silajdžića, Tihić Sulejmaana ili ŠTA? Molim objašnjenje.
Potpisujem! Jer ako se uredimo kako treba, onda će nam biti svejedno hoćemo li ili nećemo biti primljeni u taj klub (šta fali Švicarskoj ili Norveškoj?)
Pozdrav Domovini!
- Citizen-X
#269 Re: Alija je bio agent KOS-a
Nije lapsus da je ad acta vise desetina hiljada gradjana BIH izbrisano iz registra bh-drzavljana zbog katastrofalne greske potpisane od strane A.I. i "pratilaca".
Ta "ad acta" boli, jer smo buljuk inteligencije koja bi jako i rado htjela da se vrati mozda nazad i pokrene nesto - blokirano istim zakonom.
Da ne pricam o idiotskim nostrifikacijama diploma sa univerziteta po Evropi i USA koje su potrebne da se obave u BIH da bi im se priznao fakultet.
Za ovo drugo objasnjenje nam treba intelektualna elita - koja nema oraha u dzepu, sa postenim namjerama, koja bi bila organizavana na nacin da funkcionise kao drzavna vlast sa svojim prijedlozima, zakonima, platformama i idejama.
Ja ne govorim o formiranju nove stranke, ja govorim o formiranju POKRETA koji ce imati unutarorganizovana tijela koja ce biti zaduzena za: zdravstvo, infrastrukturu, saobracaj, komunikacije, umjetnost - da UMJETNOSTI - posto nam je to jedan od najprofitnijih asova, sport i slicno (da me oproste oni koje sam izostavio), gdje ce svaka "grupa" imati "ingerencije" i "nadleznosti" sa prikupljanjem pametnih, razboritih prijedloga o mogucem ustrojstvu na nivou drzave, a ne lupanju u smislu blasfhemije - stranacki program - "eto mi 'ocemo autoput i skolstvo".
Na to sam mislio.
Da odmah naglasim, ovdje ima puno ljudi u inostranstvu u emigraciji, ja sam otisao trbuhom za kruhom, i to sto nisam tamo nece me nikad prevenirati od toga da nesto ucinim za ljude i drzavu, jer rezervne nemam.
Nadovezujuci se na prethodno, automatski - niko nema pravo da mi osporava pravo da pricam o tome - tipa - "sta ti meni meljes odatle" - jer ja kao pojedinac, bez ikakve alternative u postratnom periodu morao sam da se izvlacim, skolujem i prezivljavam kako znam i umijem. Kako i sta - znam ja, a i mnogi ljudi i u BIH i vani - kako. To je jos jedna blasfhemija koja se mora podvuci i izbrisati jednom zauvijek i ljude iz inostranstva docekati kao svoje. Ko je dezertir'o, dezertir'o je i o tome se nema sta raspravljati - ali mi smo tu da pokusamo da donesemo zakone i podzakone kao i pravila koji ce da tretiraju ljude koji su ucestovali u oruzanoj oslobodilackoj borbi ARBIH i adekvatno nagradili za njihove zasluge.
Kakvi su, da su, nasi su.
Pozdrav Domovini!
Ta "ad acta" boli, jer smo buljuk inteligencije koja bi jako i rado htjela da se vrati mozda nazad i pokrene nesto - blokirano istim zakonom.
Da ne pricam o idiotskim nostrifikacijama diploma sa univerziteta po Evropi i USA koje su potrebne da se obave u BIH da bi im se priznao fakultet.
Za ovo drugo objasnjenje nam treba intelektualna elita - koja nema oraha u dzepu, sa postenim namjerama, koja bi bila organizavana na nacin da funkcionise kao drzavna vlast sa svojim prijedlozima, zakonima, platformama i idejama.
Ja ne govorim o formiranju nove stranke, ja govorim o formiranju POKRETA koji ce imati unutarorganizovana tijela koja ce biti zaduzena za: zdravstvo, infrastrukturu, saobracaj, komunikacije, umjetnost - da UMJETNOSTI - posto nam je to jedan od najprofitnijih asova, sport i slicno (da me oproste oni koje sam izostavio), gdje ce svaka "grupa" imati "ingerencije" i "nadleznosti" sa prikupljanjem pametnih, razboritih prijedloga o mogucem ustrojstvu na nivou drzave, a ne lupanju u smislu blasfhemije - stranacki program - "eto mi 'ocemo autoput i skolstvo".
Na to sam mislio.
Da odmah naglasim, ovdje ima puno ljudi u inostranstvu u emigraciji, ja sam otisao trbuhom za kruhom, i to sto nisam tamo nece me nikad prevenirati od toga da nesto ucinim za ljude i drzavu, jer rezervne nemam.
Nadovezujuci se na prethodno, automatski - niko nema pravo da mi osporava pravo da pricam o tome - tipa - "sta ti meni meljes odatle" - jer ja kao pojedinac, bez ikakve alternative u postratnom periodu morao sam da se izvlacim, skolujem i prezivljavam kako znam i umijem. Kako i sta - znam ja, a i mnogi ljudi i u BIH i vani - kako. To je jos jedna blasfhemija koja se mora podvuci i izbrisati jednom zauvijek i ljude iz inostranstva docekati kao svoje. Ko je dezertir'o, dezertir'o je i o tome se nema sta raspravljati - ali mi smo tu da pokusamo da donesemo zakone i podzakone kao i pravila koji ce da tretiraju ljude koji su ucestovali u oruzanoj oslobodilackoj borbi ARBIH i adekvatno nagradili za njihove zasluge.
Kakvi su, da su, nasi su.
Pozdrav Domovini!
Last edited by Citizen-X on 14/05/2008 13:24, edited 2 times in total.
- batigol
#270 Re: Alija je bio agent KOS-a
eh pa sustina svih problema o kojima ovdje pricate je bas tu, samo ju treba znati prepoznati...takvi kao sto je Vas vecina se 90-ih godina zaklinjalo u bratstvo i jedinstvo...vjerovali su uciteljici srpkinji vise nego ikom...vjerovali komsijama srbima vise nego svojima bliznjima...(cast srbima izuzetcima...ima ih prilican broj)...klanjali su se titinim slikama i zivjeli u 80im...(neki se i danas klanjaju...vjerujem 90%Vas)...
zbog toga nas je snaslo ono sto svi veoma dobro znamo...al neki svoje greske i greske svojih roditelja bi najradije da pripisu Aliji...e ne ide to tako...
Alija ispade da je kriv za sve...pa svaka njemu cast...mora da je stvarno bio gigant...bio je bolji govornik od hitlera kad je zaludiom ovolike mase...mozda mu ni cezar nije bio ravan...stvarno je bio veliki covjek kad je sam mogao ovo sve da uradi...
da pobije muslimane, da pomogne silovateljima da siluju, da da srbima 49% Bosne, itd....pa vjerovatno ima jos mnogo stvari koje se pisu po srpskim forumima a za koje vi neznate...
moj prijedlog Vam je da ako ste iscrpili sve fakte koje iznosite ovdje da malo prelistate forume cetnickih stranica mozda nadjete i nesto novo...jer vec je postalo monotono...odavno nisam naisao na novu cinjenicu koja ocrnjuje lik i djelo rahmetli predsjednika...
zbog toga nas je snaslo ono sto svi veoma dobro znamo...al neki svoje greske i greske svojih roditelja bi najradije da pripisu Aliji...e ne ide to tako...
Alija ispade da je kriv za sve...pa svaka njemu cast...mora da je stvarno bio gigant...bio je bolji govornik od hitlera kad je zaludiom ovolike mase...mozda mu ni cezar nije bio ravan...stvarno je bio veliki covjek kad je sam mogao ovo sve da uradi...
da pobije muslimane, da pomogne silovateljima da siluju, da da srbima 49% Bosne, itd....pa vjerovatno ima jos mnogo stvari koje se pisu po srpskim forumima a za koje vi neznate...
moj prijedlog Vam je da ako ste iscrpili sve fakte koje iznosite ovdje da malo prelistate forume cetnickih stranica mozda nadjete i nesto novo...jer vec je postalo monotono...odavno nisam naisao na novu cinjenicu koja ocrnjuje lik i djelo rahmetli predsjednika...
- batigol
#271 Re: Alija je bio agent KOS-a
Citizen-X wrote:Nije lapsus da je ad acta vise desetina hiljada gradjana BIH izbrisano iz registra bh-drzavljana zbog katastrofalne greske potpisane od strane A.I. i "pratilaca".
naravno opet krivac Alija...a prije Alije nasi intelektualci su se izjasnjavali kao jugosloveni, srbi, hrvati...al vi to ne zelite da pisete...neznam zasto...a to je bilo super...narod bez identiteta je najbolji....svi ga postuju ...
- Citizen-X
#272 Re: Alija je bio agent KOS-a
Ti svoju djecu jaro hrani likom i djelom Alije Izetbegovica i vodi ih u dzamiju na bes-vakat, a ja bih, ako ih budem imao, ih hranio hljebom i znanjem.batigol wrote:Citizen-X wrote:Nije lapsus da je ad acta vise desetina hiljada gradjana BIH izbrisano iz registra bh-drzavljana zbog katastrofalne greske potpisane od strane A.I. i "pratilaca".
naravno opet krivac Alija...a prije Alije nasi intelektualci su se izjasnjavali kao jugosloveni, srbi, hrvati...al vi to ne zelite da pisete...neznam zasto...a to je bilo super...narod bez identiteta je najbolji....svi ga postuju ...
+
Niko iz familije A.I. nije uzeo pusku u ruke, ako je on vec bio prestar da bude na terenu kao glavnokomandujuci - bakir je bio izuzetno fizicki uhranjen i jak da bude naoruzan i za akcije. Svi ti hohstapleri i papci iz njegove okoline uglavnom, su sklonili guzice u Turske, Evrope, Britanije i Amerike dok si ti budala kao i ja trpio glad, neimastinu, bombardovanje i slicno. Ako to ne vidis, ili otidji kod ocnog ili kod psihijatra ili pak daj nesto zecata da ocistis te dzepove dobro napunjene vezama sa Alijom.
Hvala i prijatno.
- Vozdra raja :-)
#273 Re: Alija je bio agent KOS-a
Citizen,
Ja mogu svoje dijete uciti da je nas Predsjednik branio BiH, voditi ga na bajram namaza(ponosno), a u isto vrijeme ga nahraniti hljebom i znanjem. Ocito si ti zagovornik stereotipa da oni koji idu u dzamiju ne vide dalje od nosa itd... sramota.., mislio sam da je to vrijeme iza nas...
Alija je cijelo vrijeme rata bio u Sarajevu, pod granatama, posjecivao borce na linijala, njemu nemas sta prigovoriti...
I cinjenica je da niko ne zeli da prica o greskama prijeratnog rukovodstva, greskama bosanskih komunista, kojima nije bilo mrsko izjasnjavati se kao srbin, nadijevati djeci srbska imena, ne sunetiti djecu..., to sada nikome ne zapada za oci, ali zapada Alija koji je ostao tu kad je bilo najteze i sa kojim smo odbranili drzavu...
Sramota ...
Ja mogu svoje dijete uciti da je nas Predsjednik branio BiH, voditi ga na bajram namaza(ponosno), a u isto vrijeme ga nahraniti hljebom i znanjem. Ocito si ti zagovornik stereotipa da oni koji idu u dzamiju ne vide dalje od nosa itd... sramota.., mislio sam da je to vrijeme iza nas...
Alija je cijelo vrijeme rata bio u Sarajevu, pod granatama, posjecivao borce na linijala, njemu nemas sta prigovoriti...
I cinjenica je da niko ne zeli da prica o greskama prijeratnog rukovodstva, greskama bosanskih komunista, kojima nije bilo mrsko izjasnjavati se kao srbin, nadijevati djeci srbska imena, ne sunetiti djecu..., to sada nikome ne zapada za oci, ali zapada Alija koji je ostao tu kad je bilo najteze i sa kojim smo odbranili drzavu...
Sramota ...
- kirby
#274 Re: Alija je bio agent KOS-a
Vozdra raja wrote:Citizen,
Sramota ...
e bas ste odbranili drzavu.otidji u bl ili zap mostar pa ces vidjeti koliko si je odbranio.ili ako ti je to dakleko odtidji u lukavicu,pa vidi onu tablu dobro dosli u R srpsku.od drzave bosne i hercegovine samo postoji ime.
- Citizen-X
#275 Re: Alija je bio agent KOS-a
Ja cu svoje dijete ako ga bude uciti da su lik i djelo jedan Midhat Hujdur Hujka, Zaim Imamovic, Slavisa Sucur, Izet Nanic, Vinko Samarlic, Atif Dudakovic, a ne jedan krelos koji nam je govorio da rata biti nece i da cemo mirno spavati, da rat u Ravnom nije nas rat i bruku slicnih nebuloza.Vozdra raja wrote:Citizen,
Sramota ...
Da su oni stvarali drzavu i krv propisali, da su tenkovi i artiljerija povuceni sa Kladnja kad je trebala da se "odradi" Srebrenica i jos jos.
Alija je bio fin vjernik, Allah ga nagradio za svako dobro i sve najbolje na onom i na ovom svijetu ali je dobro obezbijedio svoje bliznje i daljnje.
Ljudi sa neosunecenim kitama koji su se klali sa cetnicima i ustasama po Maglaju, Vitezu, Novom Travniku (bes)potrebno, njima mozes da zahvalis i ostalima sa osunecenim isto tako - sto tvoje dijete moze da osuneti kitu na miru koliko toliko.
Nisam opterecen nikakvim stereotipima, ali osuneceni Hasan Cengic voza najnoviji Volvo S60 - dok drzava propada, besbeli je uspjesan poslovan covjek - i napravio je mnogo celjadi sa osunecenim kitama i one bez kite. Boga mi ja vidio svojim ocima. Bogme su ga fino nagradili za sposobnosti prodaje tenkova Izraelu i slicnih "pothvata" koje je izveo. Osuneceni imami u Mostaru su skrivali skladista hrane u dzamijama dok je narod gladov'o itd itd itd itd. Tih blasfhemija o sunecenju, odlascima u dzamiju me postedi i zadrzi za sebe. Vjera je licna stvar pojedinca a ne moda.
Samo ti idi sa takvima u dzamiju i nek ti je kabul olsun.
"Alahimanet"