Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Locked
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#251 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by mIRCerka »

Rambo-Amadeus wrote:Nažalost, ovo je zemlja bez pobjednika, gdje svako, ako mu je neko i čvoku opalio ima pravo da se buni i upoređuje sa žrtvom...u ratu u kojem je stradalo 100.000 ljudi, "normalno" je da stradaju sa svih strana, ali zato postoje relativni pokazatelji koji govore ko je gdje i kakav bio...sta je sad trebalo da izgine 100.000 samo Bosnjaka, Muslimana, Srba, Hrvata ili bilo kojih drugih isključivo od strane Srba pa da se može sa sigurnošću i slobodno reći da su Srbi napadači, a ovi ostali žrtve?
Radi se o dijametralno suprotnim stvarima.
Oni prave pomen crkvu UBIJENIM SRBIMA (nebitno jel na ratistu u uniformi VRS, ili od VRS granate bacene u Sarajevo) a mi pricamo o necemu gdje bi bilo uklesano hiljade imena UBIJENIH SARAJLIJA. Ko te dvije stvari ne razlikuje, ne bi trebao ni diskutovati o tome.
Rambo-Amadeus

#252 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by Rambo-Amadeus »

mIRCerka wrote:
Rambo-Amadeus wrote:Nažalost, ovo je zemlja bez pobjednika, gdje svako, ako mu je neko i čvoku opalio ima pravo da se buni i upoređuje sa žrtvom...u ratu u kojem je stradalo 100.000 ljudi, "normalno" je da stradaju sa svih strana, ali zato postoje relativni pokazatelji koji govore ko je gdje i kakav bio...sta je sad trebalo da izgine 100.000 samo Bosnjaka, Muslimana, Srba, Hrvata ili bilo kojih drugih isključivo od strane Srba pa da se može sa sigurnošću i slobodno reći da su Srbi napadači, a ovi ostali žrtve?
Oni prave pomen crkvu UBIJENIM SRBIMA (nebitno jel na ratistu u uniformi VRS, ili od VRS granate bacene u Sarajevo) a mi pricamo o necemu gdje bi bilo uklesano hiljade imena UBIJENIH SARAJLIJA. Ko te dvije stvari ne razlikuje, ne bi trebao ni diskutovati o tome.
Ma nemam ti šta reći, kad meni jedan poznanik, Srbin koji je rat proveo u Federaciji, žali kako su mu u ratu Muslimani ubili dvije babine svinje... :shock:
pa mislim, koji qrtz mi imamo išta pričati...ali da je rat završen kako Bog zapovijeda, dakle pobjedom BILO KOJE strane, drugačije bi sve bilo, ovako...uvijek ćemo svi biti isti... :x
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#253 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by pici »

Nije to da je "njima" stalo do stradalih Srba u Sarajevu,vec da se umanji ili ponisti,kompletan planirani zlocin ,prema jednome gradu i njegovome stanovnistvu.Oni koji su stradali od kriminalaca,pojedinih grupa i pojedinaca unutar opkoljenoga Sarajeva,te zrtve MORAJU biti uklesana u spomenik zrtvama opkoljenog sarajeva.Oni koji su bacali granate,pucali po gradu,donosili hranu i podrzavali bradate spodobe,to ne mogu......mogu al na nekoj drugoj planeti ili galaksiji.
mIRCerka

#254 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by mIRCerka »

Rambo-Amadeus wrote:
mIRCerka wrote:
Ma nemam ti šta reći, kad meni jedan poznanik, Srbin koji je rat proveo u Federaciji, žali kako su mu u ratu Muslimani ubili dvije babine svinje... :shock:
pa mislim, koji qrtz mi imamo išta pričati...ali da je rat završen kako Bog zapovijeda, dakle pobjedom BILO KOJE strane, drugačije bi sve bilo, ovako...uvijek ćemo svi biti isti... :x
Vidis, nedavno sam bila u posjeti jednom selu kod Kiseljaka gdje su Muslimani Hrvatima u toku noci palili kuce, onda sutradan Hrvati njima, i tako sjebase stotine kuca bez ispaljenog metka. Da ne pricam ko je kome prvi ispilao stub za strujni kabl.
Sto je u ovoj diskusiji NEBITNO.
Ono sto je bitno je slijedece:
1. U opsadi Sarajeva jeste stradalo oko 4,000 Srba u uniformi VRS
2. Na Kazanima jeste stradalo Srba, ne znam tacan broj, i niko ga ne zna, ali tu je stradao svako ko je imao muda pogledati u krivom smjeru pred Cacom i Cacinima.
3. Broj Srba stradalih u Sarajevu, na, nazovimo je tako, "nasoj" strani ne znam, jer se u Sarajevu niko nije bavio brojanjem civila srpske nacionalnosti koji su stradali u brojnim masakrima. U Sarajevu su stradale Sarajlije, sto rodjene sto doseljene.
4. Bilo kakvo spomen obiljezje na Zlatistu sem onog ODAVDE JE U PERIODU 1992-1995 UBIJENO TOLIKO GRADJANA SARAJEVA, OD TOGA TOLIKO DJECE, je provokacija. NAzalost, azurne vlasti FBiH cak ni taj broj ne znaju, neki kazu 1602 djece, neki su blizi brojci od 1700.
5. Dok se mi hvatamo za vratove oko ovoga, huskaci opet planduju zajedno. E fakat im se odreda svima nase*em u usta i naguram petom da sto vise stane!
sijedi

#255 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by sijedi »

U gradu ima puno mjesta sa pločama na kojima su imena poginulih boraca,gdje se mogu naći i oni koji nisu bili borci.Dakle falsifikat
Udruženja boraca vode ljudi koji su se bavili svime i svačim u ratu, a najmanje borbom i pričaju kako su se oni borili . Dakle falsifikat.
.
.
.
Dakle, sve je ovdje falsifikat.
Crkva na Zlatištu, na mjestu gdje sam se igrao kao djete, biti će isto mjesto na kome će se istina falsifikovati, i to će me boljeti isto kao i ovi predhodni. Ali sta se tu može gledat ću u HUM
signature

#256 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by signature »

http://de.youtube.com/watch?v=w-q-pprP5 ... re=related
samo za one koji su vec sve zaboravili.
jeza u ledja

#257 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by jeza u ledja »

pici wrote:Nije to da je "njima" stalo do stradalih Srba u Sarajevu,vec da se umanji ili ponisti,kompletan planirani zlocin ,prema jednome gradu i njegovome stanovnistvu.Oni koji su stradali od kriminalaca,pojedinih grupa i pojedinaca unutar opkoljenoga Sarajeva,te zrtve MORAJU biti uklesana u spomenik zrtvama opkoljenog sarajeva.Oni koji su bacali granate,pucali po gradu,donosili hranu i podrzavali bradate spodobe,to ne mogu......mogu al na nekoj drugoj planeti ili galaksiji.

Pazi, konkretno u ovom slucaju, nemojte izgubiti iz vida da je njima prvenstveno stalo da nas zajebavaju sa ovim. I prije nego donesete svoje misljenje o ovome kako bi trebalo reagovati prije svega imajte ovo u vidu. Cilj je PROVOKACIJA. Stoga nasa reakcija ne treba da bude 'hajmo u rat', 'hajmo podici zid', 'hajmo bacit bombu'. To je njima cilj ljudi, to oni hoce. To su oni htjeli uvijek. Napravimo zidove, ogradimo se u torove i napravimo gradjevine sa kojih cemo zajebavat jedni druge.
zavrzlama

#258 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by zavrzlama »

jeza u ledja wrote:
pici wrote:Nije to da je "njima" stalo do stradalih Srba u Sarajevu,vec da se umanji ili ponisti,kompletan planirani zlocin ,prema jednome gradu i njegovome stanovnistvu.Oni koji su stradali od kriminalaca,pojedinih grupa i pojedinaca unutar opkoljenoga Sarajeva,te zrtve MORAJU biti uklesana u spomenik zrtvama opkoljenog sarajeva.Oni koji su bacali granate,pucali po gradu,donosili hranu i podrzavali bradate spodobe,to ne mogu......mogu al na nekoj drugoj planeti ili galaksiji.

Pazi, konkretno u ovom slucaju, nemojte izgubiti iz vida da je njima prvenstveno stalo da nas zajebavaju sa ovim. I prije nego donesete svoje misljenje o ovome kako bi trebalo reagovati prije svega imajte ovo u vidu. Cilj je PROVOKACIJA. Stoga nasa reakcija ne treba da bude 'hajmo u rat', 'hajmo podici zid', 'hajmo bacit bombu'. To je njima cilj ljudi, to oni hoce. To su oni htjeli uvijek. Napravimo zidove, ogradimo se u torove i napravimo gradjevine sa kojih cemo zajebavat jedni druge.
da se i ja slozim sa jezom :thumbup:
BosnaFanatic

#259 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by BosnaFanatic »

do toga nikad nece doci i nece se nista napravit, ali ako bude slucajno , zasto sarajlije onda nenaprave pored te crkve odaklen su snajperisti pucali po djeci jednu veliku fabriku duhana , pa neka dim puse tamo gdje treba :dance:
feral.tribune

#260 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by feral.tribune »

BosnaFanatic wrote:do toga nikad nece doci i nece se nista napravit, ali ako bude slucajno , zasto sarajlije onda nenaprave pored te crkve odaklen su snajperisti pucali po djeci jednu veliku fabriku duhana , pa neka dim puse tamo gdje treba :dance:
Nemoj se ljutiti ali ovo ' odaklen ' mi bode oci . :-D
Last edited by feral.tribune on 16/05/2008 01:41, edited 1 time in total.
feral.tribune

#261 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by feral.tribune »

zavrzlama wrote:
jeza u ledja wrote:

da se i ja slozim sa jezom :thumbup:
I ja .
exliberal

#262 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by exliberal »

mIRCerka wrote:
Jedno pitanje mirci

kakav bi status imao gradjanin , sarajlija (pazi negovorim ni srbin ni bosnajk ni hrvat) sa grbavice ili ilidje?
recimo za primjer baba od mog jarana , zena rodjena na grbavici cijeli zivot prvozivila tu nastradala od granate ispaljene iz sarajeva.
gdje bi njeno ime trebalo da bude pomenuto, u sarajevu ili na zlatistu?
dali, samo sto je bila na grbavici, eliminise njeno ime iz grupe "sarajlija"
ja pitah zgembu al mi on neodgovori gdje bi se nalazila imena dva clana moje porodice ubijene u sarajevu ali ne od srba?
oni nisu zrtve cetnickog djelovanja, gdje bi se nasla imena civila nastradalih kod cace?
zasto nebi podigli spomenik recimo na zuc (ili negdje drugdje) samo za pripadnike armije a negdje u sarajevu za sve nastradale CIVILE grada sarajeva bez obzira gdje su nastradali
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#263 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by pici »

Civilna zrtva rata........izvuci pojedinacne slucajeve i sa punim pravom ih staviti u spisak poginulih Sarajlija.
Isto kosto je moj brat ranjen,tri jarana i od jednog od njih mati mu nastradala od kretena koji je bacio bombu,a sa mnom je bio u izvadacko-diverzantskom vodu na nivou 1 korpusa od tog istog jarana sto mu je mati nastradala,caco mu je zaklao brata i njegov mezar je u glavnom parku.Moj brat je svrstan u kategoriju civilnih zrtava rata i jos trojica ranjenih mi jarana kao i majka i brat od tog mi jarana ime N.N (nije nikakva suplja i propaganda).Eto vidis nisu samo tvoji nastradali od kojekakvih grupa,kriminalaca i ludaka,to su pojedinacni slucajevi i nikakvo sistematsko i plansko ubijanje ili protjerivanje nije bilo.To sto su pojedinci i lokalni komadanti uzeli sebi za pravo da djele osvetu i pravdu,neka im se sudi i na ovom i na onom svijetu.
Eto nadam se da si zadovoljan odgovorom ,a sad ti meni objasni planiranje zlocina i opkoljavanje,a zatim planirano i sistematsko ubijanje od trudnica,beba,djece,pa do nepokretnih i starih osoba.Da li to spada u Civilne zrtve rata ili planski genocid,holokaust,zvijerstvo itd.Ko je veci ludak,sam ludak ili onaj koji slijedi ludaka.

Skupština Republike Srpske, 1992-95.
Bitni momenti i odlomci
http://www.un.org/icty/bhs/cases/milose ... 30729b.htm
odvojit cu samo momente koji se odnose na Sarajevo pa da prokontaju zasto ne moze i nece biti nikakvoga spomenika ,ubicama 10000 Sarajlija od toga preko1200 sarajevske djece.

39. sednica Skupštine
24 – 25. mart 1994.
Pale
ERN 0215-2251 – 0215-2477

Mi smo dobro integrisanu srpsku državu planirali daleko pre rata
Karadžić: 0215-2322

“... prof. Milojević prije rata, planirajući šta će sve biti od one BiH, uplanirali smo i ispalo je skoro slično onome šta će biti u Sarajevu, razmišljali smo tada da osvojimo planinu Zvijezdu i da to bude granica, a da kanjon rijeke Krivaje posluži za povezivanje Sarajeva i Banjaluke i da se za 1,5 jednim dobrim putem može stići iz Sarajeva u Banjaluku, to je država, to je dobro integrisana nacija, to je bio naš plan daleko prije rata, molim vas, ta opcija još nije izgubljena ....”[117]

40. sednica Skupštine
10-11. maj 1994.
Brčko
ERN 0215-2482 – 0215-2616

Ograničavanje ulaska u Sarajevo opsadom poredi se sa blokadom Berlina
Karadžić: 0215-2545

“Nismo mi u Sarajevu izgubili, pogledajte vi, narodu u Sarajevu ne gine se, živi se normalno, podijelili smo grad, granične prelaze napravili, prolaze Turci kroz našu teritoriju, i mi ih kontrolišemo i na ulazu i na izlazu kada idu za Visoko. Šta oni sada rade, oni prave incidente ne bi li smo mi to zatvorili da oni traže promjenu statusa toga puta da idu bez kontrole, a mi zagrabimo udicu ko smo i izađemo im u susret i zatvorimo to i ne damo im da prođu itd. To su velika lukavstva, moramo očuvati taj karakter tog koridora berlinskog tipa, da bi ga natjerali da se Sarajevo definitivno podjeli i teritorije kompaktiraju, pa ćemo mu kvadratni metar brda između Vogošće i Visa uzećemo mu kvadratni kilometar na Drini.”[130]

itd itd itd itd itd opet isto pitanje"Ko je luđi,ludak ili onaj ko ga slijedi"

I jos nesto ,na Dodikove zalopojke da su Bosnjaci protjerali 140 000 Srba.

56. sednica Skupštine
17. decembar 1995.
Jahorina
Zapisnik: ERN 0215-4749 – 0215-4757.
Transkript: ERN 0215-4758 – 0215-4917

Sažetak

Ovo je prva sednica posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma (zvanično “Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini”) u Parizu 14. decembra. Nikola Koljević i Branislav Lukić podnose izveštaj o više mirovnih razgovora, uključujući i donatorsku konferenciju u Londonu nekoliko dana ranije. Mnogi poslanici ih nemilosrdno kritikuju, besni što je Milošević potpisao sporazum a da ih nije konsultovao i što Koljević i Buha, predstavljajući bosanske Srbe, nisu uspeli da izdejstvuju povoljnije uslove.

Poslanici raspravljaju o budućnosti 140.000 Srba koji žive u sarajevskim predgrađima, području koje su Srbi držali tokom celog rata, ali koje je u Dejtonskim pregovorima dodeljeno Federaciji. Koljević naglašava da su odredbe Dejtonskog sporazuma neizmenjive, ali je za to da Krajišnik i Karadžić posete predgrađa Sarajeva i da Srbi ostanu u njima, makar za sad. Grujo Lalović (na stranici 0215-4788 – 0215-4790) predlaže da sarajevski Srbi prihvate život u Federaciji i da vlada RS neke uprave preseli tamo, kako bi im bila blizu. Krajišnik odbacuje tu ideju, smatrajući da prvi strateški cilj isključuje bilo kakav saživot s Muslimanima i Hrvatima.

Prvi strateški cilj nalaže da Srbi napuste Sarajevo
Krajišnik:
0215-4842 – 0215-4844

“Zadatak ove Republike i prvi strateški cilj je da se mi odvojimo od Muslimana i Hrvata i nema niko pravo da zasniva strategiju Srpskog Sarajeva na ostanku u zajedničkoj državi. Tako da je isključena bilo kakva opasnost ili želja sa kopčom i rešenjem Sarajeva mi želimo da ostanemo sa Muslimanima i Hrvatima. Niko ne može sada novo rješenje praviti da ostanemo skupa niti to ljudi u Sarajevu žele, odnosno /srpski/ narod, niti želi rukovodstvo Sarajevo, ali je jedna manjkavost naših poslanika koji vide opasnost, da bi ako ostanemo u MHF, da bi Sarajevo bilo kopča unije. Ima samo jedan problem gdje ćemo sada ljudi iseliti, da se kaže iselićemo ih tu i tu, na taj i taj način. Treba nam vrijeme, jer je ovo iznenađenje, jer ni u jednoj varijanti ništa nije predviđeno. Zato nam treba i vrijeme za političko rješenje i konačno razlaz i na kraju krajeva najbolje rešenje da se Sarajevo iseli i da se naše lokacija da se smjeste ljudi i da se mi i tu ako imamo opasnosti sa tom kopčom (u zajedničkoj državi) konačno raskopča. ... da ostane jedan glavni cilj, jer to rješenje ne dovodi do uspostavljanja unije, nego do raspada, jer nam je to prvi strateški cilj.”[180]

Eno Krajisnika u Hagu pa mu se zalite,a Karadzicu ,negdje u samostanu,pecini ili Kipru(najvjerovatnije ovo zadnje)
feral.tribune

#264 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by feral.tribune »

exliberal wrote:
mIRCerka wrote:
Jedno pitanje mirci

kakav bi status imao gradjanin , sarajlija (pazi negovorim ni srbin ni bosnajk ni hrvat) sa grbavice ili ilidje?
recimo za primjer baba od mog jarana , zena rodjena na grbavici cijeli zivot prvozivila tu nastradala od granate ispaljene iz sarajeva.
ja pitah zgembu al mi on neodgovori gdje bi se nalazila imena dva clana moje porodice ubijene u sarajevu ali ne od srba?
oni nisu zrtve cetnickog djelovanja, gdje bi se nasla imena civila nastradalih kod cace?
zasto nebi podigli spomenik recimo na zuc (ili negdje drugdje) samo za pripadnike armije a negdje u sarajevu za sve nastradale CIVILE grada sarajeva bez obzira gdje su nastradali
Kakav bi status imao moj komsija Jovo koji je za vrijeme rata poginuo u saobracajnoj nesreci sudarvisi sa jedinim Ciganom koji je takodje zijanio glavu .Ako cemo Jovi podignuti jednu crku na Jahorini sta cemo za Ciganinom ? :-)
feral.tribune

#265 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by feral.tribune »

exliberal wrote:
mIRCerka wrote:
exliberal wrote:
ajde sad recimo hocemo sutra da napreavimo netralni spomenik svim nastradalim u sarajevu i okolini tokom rata....
hoce li taj spomenik da predstavljla i srbe nastradale po lukavici?
hoce li i imena djece i penzionera nastradalih na ilidji biti tu?
ako ce da ima imena poginulih pripadnika armije hoce li imat imena i poginulih pripadnika vrs?
ajde da pogadjam vase odgovore :)
Da li ti ovo pokusavas izjednaciti strane? Pa puna je BiH spomenika vojnicima VRS i HOSa... Samo se ocigledno Federacija i neki njeni dijelovi STIDE onih sto nam guzice sacuvase.
MIrci ja rekoh ajde da napravimo neutralni spomenik .... ajde da ga napravimo na granici izmedu rs i federacije....
Bosna granici sa Srbijom , Crnom Gorom i Hrvtskom . O kakvim ti granicima pricas .Pazi da ti Zemun i Pazar ne budu granice .
Ponekad s'proljeca

#266 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by Ponekad s'proljeca »

Cilj svega je provokacija, jer jako lici na provokacije prije 92.

Oni traze belaja, jer su dobili zleno svjetlo od MZ za novi rat, ko to ne vidi slijep je pored ociju!!!!

Zato lipi moji otvorite oci i budite spremni!!!
mIRCerka

#267 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by mIRCerka »

exliberal wrote: Jedno pitanje mirci

Evo vise odgovora.
Zlatiste je mjesto odakle se pucalo po gradu, sto snajperom, sto tenkovima, sto haubicama i ostalom teskom artiljerijom.
Tako da tu moze biti iskljucivo spomenik ODAVDE SE PUCALO TESKOM ARTILJERIJOM PO GRADU POD OPSADOM.
Ta zena sto je poginula na grbavici treba biti na spomen obiljezju poginulih civila na grbavici.
Tamo gdje su tvoja dva clana ubijena, tamo treba biti obiljezje sa njihovim imenima.
Imena Cacinih zrtava trebaju biti na mjestu likvidacije, a to su Kazani, zasigurno ne zlatiste. Na Zuci treba stajati spomen obiljezje pripadnika ARBiH koji su poginuli na Zuci.
Treba biti jedno spomen obiljezje za poginule civile grada Sarajeva. I nemoj izjednacavati zrtve i brojati glave. Ja sam jedna od rijetkih koja priznaje da je vlastiti bol i gubitak najveci, i nije problem suosjecati sa drugima u njihovom bolu, ali i mene moj gubitak boli. Ali ovo sto ti radis, pokusaji da izjednacis zrtve sa obe strane, i da bude isto je li poginuli imao uniformu ili civilku na sebi, ce ti na ovom forumu osigurati to da ce te ljudi uzeti na zub, a ja cu te uzeti na pik, i to ne kao admin, jer na ovakvim temama ne mogu biti neutralna, vec kao dijete koje je mnogo zijanilo u ratu, pa cu ti krv piti na slamku dok ne dodjes sebi.
(ovo ja pokusavam fino da ti objasnim da ovdje ljudi nisu zadojeni ko na nekim drugim forumima i ovdje nema suplje).
Jimmy The Saint

#268 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by Jimmy The Saint »

kupusar167 wrote:Postovanje !!

Nadam se da ce vise "komata" krstova da nikne iznad Sarajeva.
Mnogi su prebrzo zaboravili sve ruzne dogadjaje u BiH.
Osobito Sarajlije koje su skoro 4 godine gladovale ili se skoro smrzle zimi.
Imali su izbor umrijeti od gladi ili metka ili zime.
Ovaj put neka Sarajlije shvate sta je bilo 92-94, i da tako ne zaborave brzo kako je bilo tih godina.
Za Sarajlije je BiH samo Sarajevo a ostali dijelovi BiH su ko zna sta.
Sad i Sarajlije imaju zvanicni podsjetnik da se opet radi i o njihovim glavama.

Sve naj... :bih: :bih:
Sarajlije ce sprijeciti izgradnju krsta haha grohotom se smijem
isto kao sto su i sprijecile da se cijela armija rasporedi oko Sarajeva, a ako su se sve nade gradjana metropole svele na vehabije kako kaze jedan od forumasa, e onda jadna ova drzava, glavni grad i mi svi zajedno
s druge strane mozda je i dobro sto se ovo desava, jer slazem se sa kupusarom - brzo smo mi sve zaboravili, prebrzo

ovako imacemo podsjetnik ko, sta, kad, kako i gdje ubi onoliko nevinog naroda, tako da stvari na drugi pogled i ne izgledaju toliko lose:)
Hodidjed

#269 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by Hodidjed »

AbU_JamaL_MovE wrote:Posto se Dodik nadigao da to gradi sa njim nema zeze. A evo razloga zasto je to tako:

- Milorad Dodik nije imenica nego glagol.
- Milorad Dodik moze aplaudirati jednom rukom.
- Milorad Dodik moze zalupiti rotirajućim vratima.
- Kada Milorad Dodik radi sklekove ne podize sebe već odguruje Zemlju.
- Milorad Dodik moze poljubiti svoj lakat.
- Milorad Dodik ne koristi tipku Ctrl, on uvijek ima kontrolu.
- Jednom je Milorad Dodik igrao ruski rulet sa potpuno napunjenim pistoljem. I pobijedio je.
- Bakirovih 60 minuta Milorad Dodik pogleda za pola sata
- Kad Milorad Dodik daje krv odbija iglu, cjevčicu i vrećicu i
zahtijeva sarafciger, bastensko crijevo i kanister.
- Milorad Dodik moze pojesti samo jedan Cedevita bombon.
- Milorad Dodik ne nosi sat. On odlučuje koliko je sati.
- Zene koje se seksaju sa Miloradom Dodikom ne koriste kontracepciju. Od njega se nemoguće zastiti.
- Milorad Dodik je sam sebi odstranio krajnike. I to motornom pilom.
- Vjeruje se kako suze Milorada Dodika liječe rak. Nazalost, niko ga nikad nije vidio da plače.
- Jednom je Milorad Dodik učestvovao u kvizu Najslabija karika. Emisija nije emitovana zbog kratkoće trajanja: Milorad Dodik je odnio konačnu pobjedu već u prvom krugu.
- Milorad Dodik je uspio brojati od jedan do beskonačno. Dvaput.
- Kad se pređe najtezi nivo Tekkena otključa se Milorad Dodik, ali
samo je Milorad Dodik u stanju preći taj nivo Tekkena i otključati
sebe.
- Milorad Dodik moze natjerati glavicu luka da plače.
- Milorad Dodik moze dijeliti s nulom.
- Jednom je Milorad Dodik učestvovao u borbi s nozevima. Nozevi su
izgubili.
- Milorad Dodik je jednom progutao cijelo Kinder-jaje i posrao sastavljenu igračku.
- Na kalendaru Milorada Dodika poslije 31. marta dolazi 2. april. S Miloradom Dodikom nema sale.
- Milorad Dodik moze izbrisati Recycle Bin.
- Tomislav Piplica moze baciti loptu preko centra. Milorad Dodik moze baciti Tomislava Piplicu u protivnički sesnaesterac.
- Milorad Dodik zna gdje je ona ali nije htio to reći Mehi Puziću.
- Jednom je Milorad Dodik progutao čitavu bočicu tableta za spavanje. Uspjele su ga natjerati da trepne.
- Kada počnete pisati ovakav tekst o Miloradu Dodiku velike su sanse da ćete dobiti batine prije nego ga stignete zavr...

I kako vi mislite da mozete protiv njega... :D Protiv njega ne moze ni Chuck Noris :D
:lol: DOBRO TI JE OVO SKROZ

IPAK, KAKO GOD DA BILO, JEB'O JE ON SVIMA MAJKU I RS SPOJIO SA SRBIJOM, DEFINITIVNO.
mIRCerka

#270 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by mIRCerka »

Hodidjed wrote:
:lol: DOBRO TI JE OVO SKROZ

IPAK, KAKO GOD DA BILO, JEB'O JE ON SVIMA MAJKU I RS SPOJIO SA SRBIJOM, DEFINITIVNO.
Cujemo dobro, ne moras galamiti a ni majke nam dirati.
Frankyee

#271 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by Frankyee »

Jimmy The Saint wrote:
kupusar167 wrote:Postovanje !!

Nadam se da ce vise "komata" krstova da nikne iznad Sarajeva.
Mnogi su prebrzo zaboravili sve ruzne dogadjaje u BiH.
Osobito Sarajlije koje su skoro 4 godine gladovale ili se skoro smrzle zimi.
Imali su izbor umrijeti od gladi ili metka ili zime.
Ovaj put neka Sarajlije shvate sta je bilo 92-94, i da tako ne zaborave brzo kako je bilo tih godina.
Za Sarajlije je BiH samo Sarajevo a ostali dijelovi BiH su ko zna sta.
Sad i Sarajlije imaju zvanicni podsjetnik da se opet radi i o njihovim glavama.

Sve naj... :bih: :bih:
Sarajlije ce sprijeciti izgradnju krsta haha grohotom se smijem
isto kao sto su i sprijecile da se cijela armija rasporedi oko Sarajeva, a ako su se sve nade gradjana metropole svele na vehabije kako kaze jedan od forumasa, e onda jadna ova drzava, glavni grad i mi svi zajedno
s druge strane mozda je i dobro sto se ovo desava, jer slazem se sa kupusarom - brzo smo mi sve zaboravili, prebrzo

ovako imacemo podsjetnik ko, sta, kad, kako i gdje ubi onoliko nevinog naroda, tako da stvari na drugi pogled i ne izgledaju toliko lose:)
Ako je Dodik dao javnu izjavu da ce crkva biti na Zlatistu onda je to definitivno gotova stvar. Jedino pozitivno u ovome je to sto ta crkva mozda probudi Sarajevo i podsjeti ih na ulogu Srpske Pravoslavne Crkve u agresiji na BiH i Genocidu koji su pocinili cetnici.
exliberal

#272 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by exliberal »

mIRCerka wrote:
exliberal wrote: Jedno pitanje mirci

Evo vise odgovora.
Zlatiste je mjesto odakle se pucalo po gradu, sto snajperom, sto tenkovima, sto haubicama i ostalom teskom artiljerijom.
Tako da tu moze biti iskljucivo spomenik ODAVDE SE PUCALO TESKOM ARTILJERIJOM PO GRADU POD OPSADOM.
Ta zena sto je poginula na grbavici treba biti na spomen obiljezju poginulih civila na grbavici.
Tamo gdje su tvoja dva clana ubijena, tamo treba biti obiljezje sa njihovim imenima.
Imena Cacinih zrtava trebaju biti na mjestu likvidacije, a to su Kazani, zasigurno ne zlatiste. Na Zuci treba stajati spomen obiljezje pripadnika ARBiH koji su poginuli na Zuci.
Treba biti jedno spomen obiljezje za poginule civile grada Sarajeva. I nemoj izjednacavati zrtve i brojati glave. Ja sam jedna od rijetkih koja priznaje da je vlastiti bol i gubitak najveci, i nije problem suosjecati sa drugima u njihovom bolu, ali i mene moj gubitak boli. Ali ovo sto ti radis, pokusaji da izjednacis zrtve sa obe strane, i da bude isto je li poginuli imao uniformu ili civilku na sebi, ce ti na ovom forumu osigurati to da ce te ljudi uzeti na zub, a ja cu te uzeti na pik, i to ne kao admin, jer na ovakvim temama ne mogu biti neutralna, vec kao dijete koje je mnogo zijanilo u ratu, pa cu ti krv piti na slamku dok ne dodjes sebi.
(ovo ja pokusavam fino da ti objasnim da ovdje ljudi nisu zadojeni ko na nekim drugim forumima i ovdje nema suplje).
ajda da ti ja odgovorim

znam sta je i gdje je zlatiste i ako srbi odluce radi inata ( a samo zbog toga ce i da odluce) da prave crkvu gore sta nam preostaje?
ko ce to gore otic pa pravit belaj?
ko ce ici da se bije sa srbima i njihovom policijom sto prave sakralni objekat ( to ce da bude tako predstavljeno...nedaju muslimani da se prave crkve cak ni na teritorij rs-a!)?
daj bona mirci .....tako je bila prica i u vezi krsta nad mostarom i sta bi......pojela maca temu?
kazes treba podic spomenike tamo gdje su ljudi poginuli....sto onda nema spomenika nastradalim na kazanima? sta bi se desilo da moj jaran dodje na grbavicu i kaze ajde obiljezim gdje je moja baba zajedno sa drugima nastradala uslijed vatre iz sarajeva...koliko bi taj spomenik trajao ( ako bi uopste bio izgradjen)?
Ja sam rekao ajde da napravimo spomenik poginulim gradjanima sarajeva bez obzira gdje da su poginuli (tu ukljucujem i vojnike koji su ginuli po igmanu & treskavici i civile nastradale u gradu)
sta je tu problem?
zasto sarajevo ako zeli da bude prihvaceno kao glavni grad ( ne samo na papiru nego i u glavama banjalucana, mostaraca ali i zenicana) neuradi nesto tako. ...da obiljezi sve poginule ovog tragicnog sukoba ( ovo tragicno namjerno pisem).
znas i sama koliko istina ovdje ima, svako pise svoju i svako uzima ono sto mu odgovara a sta nevalja je neprijateljska propaganda. zato ako stremimo nekom pomirenju, suzivotu i toleranciji moramo da shvatimo da niko ovdje nije vlasnik ove zemlje niti da ima exsluzivno pravo na nju.
ja sam ovo isto predlagao kad je bila tema spomenik poginuloj djeci.na moj prijedlog da se ukljuce imena djece poginule na srpskoj teritorij popljuvali su me kao psa....a ovamo pricamo o toleranciji i zasto dodik nepriznaje sarajevo kao glavni grad

dajte ljudi......
mIRCerka

#273 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by mIRCerka »

exliberal, ne mozes porediti staru babu koja je poginula ispred zgrade od granate, sa nekim ko je poginuo u rovu.
I prestani sve generalizirati. Kad si vec elokventan, napisi zahtjev za izgradnju spomen ploce na Kazanima, i predaj je nadleznima.
bosanska rijec

#274 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by bosanska rijec »

Citam ove neke gore izjave i da dodame jasno i glasno
Niko ovdje od Bosanca i Hercegovaca koji su branili svoju zemlju, od povampirenih fasita (agresora i pomagaca ) , nije isao u rov sto je nahuskan ili sto je zaveden. Isao je da brani i sacuva svoj zivot , zivote svoje porodice, da brani svoj grad i svoju zemlju od povampirenih fasista.
bosanska rijec

#275 Re: Počela gradnja krsta na Zlatištu!

Post by bosanska rijec »

Eto kazu hoce krst i u Tuzli, zbog tzv. "tuzlanske kolone"
Prije Tuzle znamo sta se desilo u Bijeljini, Brckom Zvorniku... i diza li bi spomenik u Tuzli ...jer im nije dopusteno to isto .... ubijanje .... STIDI TE SE... :zzzz:
Last edited by bosanska rijec on 16/05/2008 15:21, edited 1 time in total.
Locked