Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zao mi je sto si navikao na zene od metar i jagoda visine, ali ja sa svojih metar i osamdesetsest cm stvarno izgledam pateticno sa 60 kg, a ne 55. Evo sad sa 68 izgledam bijafrichno, samo jos uvijek sjedalicu imam.
Uf.
[/quote]
Sad ozbiljno, sta jesti da se malo istopi salo? Vidim ljudi spominju uglikohidrate, proteine ohvo ono, imal to sta na nasem
Bavim se redovno sportom i kondicija nije losa, samo jos koju kilu istopit.[/quote]
evo sta ja radim i zadovoljna sam rezultatima. nije u pitanju nikakva do u detalje isplanirana dijeta. iz ishrane sam izbacila hljeb i slatkiše. ostalo sve jedem. naravno ne masnu i prženu hranu. za 20 dana pet kila skinula. uz to vozim biciklo i ponekad odradim nesto u teretani. super se osjecam i nisam opterecena mrsanjem. jedem dosta voca, a kad mi prahne slatko uzmem dvije kocke crne cokolade
Zao mi je sto si navikao na zene od metar i jagoda visine, ali ja sa svojih metar i osamdesetsest cm stvarno izgledam pateticno sa 60 kg, a ne 55. Evo sad sa 68 izgledam bijafrichno, samo jos uvijek sjedalicu imam.
Uf.
otherside wrote:
Znači idealna težina 55 kg za "jednu dobru"
joooj...trebam nabaciti još samo dvije kile i onda krećem u osvajanje
mIRCerka wrote:
Uf.
Mushu wrote:
1,74 i 63 kg...Ali neravnomjerno rasporedjene
Uletio sam u minsko polje, kako izac
Bar 110
Nisam znao da ste vitke (osim mozda otherside), inace bi rekao 130
Sve sam deblja svakog dana,
važna mi je samo hrana.
Svako jutro "tužna slika",
gledam odraz svoga lika
u zrcalu što ne skriva
kakva mi je perspektiva.
A posve me izda snaga
kada vidim kako vaga
ljubi brojku osamdeset.
Oh, da mi je manje deset!
Smršaviti imam želju,
ali zubi stalno melju.
Gricni tamo, gricni amo,
na trbuhu salo samo,
izbočen je k'o kupola,
ne mogu se gleda' gola!
Ali to me ne ometa,
hladnjak mi je stalna meta,
a u njemu oblizeke:
kulen i njegove seke,
raznovrsne mljac - salame
što me stalno k sebi mame,
sir i pršut puni slasti,
sočni čvarci puni masti,
male slane srdelice,
salata pune zdjelice,
mješavine na sto načina,
sa začinom i bez začina;
kolačići, kruna svega,
kremice od slatkog snijega,
torte čokoladne, voćne,
miješane i vrlo sočne...
O povrću da ne velim,
uvijek mu se razveselim:
kuhaj, dinstaj, il' na lešo,
krumpirići malo rešo,
a juhice raznih boja,
mesna, posna, kako koja...
Pa još k tome onaj zvuk
kad krckaju špek i luk...
Da nabrojim sva ta jela
trebala bi knjiga cijela.
I sad evo rezultata
od kojih me muka hvata:
sad sam tusta kao guska,
haljina mi svaka uska,
da popravim izgled svoj,
uvijek nosim veći broj,
al' uzalud sebi lažem,
uzalud se često važem,
kad sva jela slasno smažem,
jer meni je dobro jelo
kao umjetničko djelo
i ono mi daje snagu,
pa nek' vaga ide k vragu!
A šiljaste mršavice,
nek' im rastu zazubice!
Nit' kuhaju, niti prže,
već dijetu stalno drže
pa onako suhoguze
uskaču u tijesne bluze,
misle da će svi muškarci,
bilo mladi, bilo starci,
buljiti u te košćobe
(ovo kažem s malko zlobe),
a pogledi muški lažni
ionako nisu važni,
važnija je dobra klopa
nego izgled "antilopa"
jer ako si kome mila,
ne smeta mu koja kila
(Lakše mi je tako reći
nego klope se odreći.)
na ovaj haiku tekst samo treba dodati dobru ritam muziku i ujutru i uvece po pola sata vjezbe, nakon mjesec dana moci cete se sakriti iza metle. ne treba te mi se zahvaljivati, meni pravo drago da pomognem napacenima
Uf.
1,74 i 63 kg...Ali neravnomjerno rasporedjene
Ja na istu visinu imam 55 kg i to mi je vec gornja granica, ali za muskarce je vjerovatno 63kg/174cm normalna tezina.
Nema tu velike filozofije, manje jedi više vježbaj ili pješači ako nemaš vremena i to je sve što treba da se zna u vezi ove teme. Ljudi govore "nemam vremena da vježbam", to je najgora laž jer svi imamo slobodnog vremena za forume, tv, kafe i sl. Pitanje je navike da se vježba, a sve se može ako se vrijeme uskladi jer dovoljno je 3 puta sedmično vježabti po nekih 45 minuta uz normalnu ishranu, a ne onu kada poslije ručka ne možemo disati, da bi se održala normalna težina.
Više sporta i manje hrane.Sretno.
Uf.
Ja na istu visinu imam 55 kg i to mi je vec gornja granica, ali za muskarce je vjerovatno 63kg/174cm normalna tezina.
Imati 55 kg na visinu 174 cm i reči da je to gornja granica ne ide, jer ja mislim da je 55 kg na tu visinu malo i da imas koji kilogram manjka. to će ti svaki stručnjak reči. Znam ženskih osoba težine 55 kg, a visoke su 168 cm i izgledaju savršeno. Ni na jednom djelu tjela nemaju viška kg.
Last edited by Better Man on 22/08/2008 12:53, edited 1 time in total.