Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
BarbaDue

#251 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by BarbaDue »

Banksy wrote:
Liberalism wrote:Ma kakav Pariz ili London (sto bi reko nacelnik) u ta doba da bog da da u New Yorku ima vise ljudi.

Gdje ce biti kad je do 01:00 sat muzika smanjena ili iskljucena svugdje. Milion ljudi se zalilo na dim od rostilja ko na najgorim teferičima.Valjda ce neko na svojim snimcima spice prikazati bar dio atmosfere kako se ljudi guse u rostiljskom dimu i to one najgore vrste kada se prze cevapi od skoro pa pokvarenog mesa.

Usput, u Gorazdu nije nikada bilo vise ljudi nego sinoc. Ali samo je 15-tak ljudi znalo rambove pjesme, sto donekle govori da je vecina dosla radi teferiča. Ja nestigoh na ramba, niko ne rece da se festival zavrsava prije 24:00. Valjda zbog uroka zavrsavaju prije ponoci.
Kad se roštilja, onda dimi.
Jel meso bilo pokvareno znaju oni koji su ga jeli.
Koncerti, svi i svuda, završavaju do ponoći.
Rambove pjesme napamet, ni u rodnom mu Herceg Novom, ne zna više od 15 ljudi, zašto bi Goražadani bili izuzetak.

Sad vidim, bogat i raznolik program. Pretpostavljam da je bio potreban veliki trud izorganizirati sve to u jednom tako malom gradu.

Goraždanima, dobar provod!
Svaka tebi casst @Banksy, ti si kralj... :thumbup:
A vizavi ovih ostalih, tako ti je kod nas; samo ako je nesto domace ma to ne moze valjati, sve ostalo je dobro i bolje...
Ja ne kazem da ne moze FEST biti i bolji, moze, ali ljudi i ovakav kakav je sad je NAJbolji u Bosni, ima li igdje i slican njemu NEMA...
I @Banksy, samo da znas gorazdani i imaju dobar provod... :thumbup:
sharwoodforest

#252 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

vis a vis :lol: , mene, da te barbi pitam, hoce li nastupiti TBF?
jugoistocnjak

#253 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by jugoistocnjak »

Ne znam zasto uopste prate festival ovi sto smatraju da je sve tako grozno i bez ukusa oko festivala i oko Gorazda uopste. :D To najvise govori o njima samima kakvi su. Kakve li su to osobe koje nemaju nijedan afirmativan komentar?! Zao mi je sto ne mogu i sam pratiti desavanja na festivalu, ali vidim da ga veliki broj Gorazdana prati, sto je sigurno jedan od validnih indikatora o tome koliko je ovakav program primjeren Gorazdanskoj publici.
Liberalism

#254 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Liberalism »

Evo tek sam cuo da Hayat vise ne prenosi vijesti sa festivala u redovnom vec samo u repriznom terminu tamo negdje iza pola 2 ujutro. mora da su debelo platili uredniku na hayatu i za ovaj termin, jer hronika kao da je pravljena 1998 a ne 2008. godine.

Inace trebali uopste i komentarisati medijskog pokrovitelja festivala - GTV koji u godini dana imaju manje od 100 sati vlastitog TV programa
godisnje, a zaposleni na televiziji imaju za isti posao vece plate nego na FTV. Cudo vise niko ne spominje stotine hiljada eura sto je za uvrstavanje u katalog festivala dobila opcina. Valjda su sve dali Kleopatri i Saneli.

Usput, sinoc je bilo skroz malo gledalaca na koncertu Esme Redzepove. Ne vise od 1000. naravno, lokalni novinari ce reci 10 000 i jos ce dodati kako su svi aklamacijom pozdravili buducu pobjedu SDA na lokalnim izborima.
Banksy

#255 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Banksy »

sharwoodforest wrote:ne svidjaju mi se hvalospjevi lokalnim biznismenima i nacelniku sve u svrhu dobre predizborne politike. ....
ne sviđa mi se pljuvanje po nečemu što vrijedi ... sve u svrhu predizborne politike ...

Goražde je danas slijepo crijevo, grad zaboravljen od svih.
Svako ko, u takvom okruženju, uspije u sedam dana organizirati onakav program zaslužuje sve čestitke. Ma kojoj naciji, partiji, udruženju ... pripadao.
Nemam pojma ko je gradonačelnik, ni ko će to biti, niti me zanima ... niti sam kad nogom kročila tamo.
Ali ako će im u sedam dana svirati TBF, Rambo, Laka, Štuke, Skroz, Tifa, Halid, Hanka, Esma R, ja mogu samo da im čestitam i poželim dobru zabavu.

Sve ostalo je, pa i ovi 'napadi', baš kako rekoste predizborna politika. Vidljivo je to iz vaših postova ... šteta.
jugoistocnjak

#256 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by jugoistocnjak »

Liberalism wrote:Evo tek sam cuo da Hayat vise ne prenosi vijesti sa festivala u redovnom vec samo u repriznom terminu tamo negdje iza pola 2 ujutro. mora da su debelo platili uredniku na hayatu i za ovaj termin, jer hronika kao da je pravljena 1998 a ne 2008. godine.

Inace trebali uopste i komentarisati medijskog pokrovitelja festivala - GTV koji u godini dana imaju manje od 100 sati vlastitog TV programa
godisnje, a zaposleni na televiziji imaju za isti posao vece plate nego na FTV. Cudo vise niko ne spominje stotine hiljada eura sto je za uvrstavanje u katalog festivala dobila opcina. Valjda su sve dali Kleopatri i Saneli.

Usput, sinoc je bilo skroz malo gledalaca na koncertu Esme Redzepove. Ne vise od 1000. naravno, lokalni novinari ce reci 10 000 i jos ce dodati kako su svi aklamacijom pozdravili buducu pobjedu SDA na lokalnim izborima.
Okud ti znas je li neko nekome platio i koliko? Eto sad si ti strucnjak i za medije. Znas cak i kolike su plate zapopslenima na FTV i GTV i sta ce lokalni novinari napisati i svojim izvjestajima. Ne trabunjaj vise, majke ti! Sve nesto nagadjas i spekulises.
Usput malo dodas sta i o predstojecim izborima. Iskreno mislim da tvoj nacin komentarisanja samo odbija ljude od opcije koju ti proteziras. Ne znam zasto uvlacis sad politicke stranke u svoje postove!?
sharwoodforest

#257 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

svidjela mi se limena glazba muzickog drustva iz travnika. uistinu.

odmah da postavim pitanje, sta je sa nasim gradskim muzickim centrom?

sjecam se kao dijete kad su svirali na koncertima i ulicama. ovo pitam jer je steta placati travnicane kad ima ljudi koji bi se sa sjetom, ali radoscu latili instrumenata i zasvirali. bilo je to cini mi se dok su dobri hodali,pa su svirali besplatno, za narod i dusu. zalosno je sto se danas sve placa, novcem i zivotom, a necini nista da se potegne za inicijativama vracanja vrijednosti koje su obiljezile istoriju ovog mjesta.
sta je sa prostorom gmc-a jer je vidljivo da su sanirani krov i stolarija, znaci u planu je da se nekoga tu smjesti.
koga?
sharwoodforest

#258 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

Banksy wrote:
sharwoodforest wrote:ne svidjaju mi se hvalospjevi lokalnim biznismenima i nacelniku sve u svrhu dobre predizborne politike. ....
ne sviđa mi se pljuvanje po nečemu što vrijedi ... sve u svrhu predizborne politike ...

Svako ko, u takvom okruženju, uspije u sedam dana organizirati onakav program zaslužuje sve čestitke. Ma kojoj naciji, partiji, udruženju ... pripadao.
Nemam pojma ko je gradonačelnik, ni ko će to biti, niti me zanima ... niti sam kad nogom kročila tamo.
Ali ako će im u sedam dana svirati TBF, Rambo, Laka, Štuke, Skroz, Tifa, Halid, Hanka, Esma R, ja mogu samo da im čestitam i poželim dobru zabavu.

Sve ostalo je, pa i ovi 'napadi', baš kako rekoste predizborna politika. Vidljivo je to iz vaših postova ... šteta.
.........."da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo"
Banksy

#259 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Banksy »

sharwoodforest wrote:
Banksy wrote:

.........."da ti roknu samo dvije, sve bi ti se samo kazalo"
Taman toliko :wink: mi ih je roknulo na kuću, u Sarajevu, i na mene u njoj.
Nisam bila u Goraždu, ne znači da neću. Ako nekad dođem možda bude baš zbog festivala.
Ne zanimaju me ni gradonačelnici ni predizborna.
medaaa

#260 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by medaaa »

Zisko, Zisko vodi me u disko :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
burekodsira

#261 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by burekodsira »

festival se koristi kako bi se promovisali politicari i treba to reci!
za sta se treba zahvaliti, jel sto s mojim a i s tvojim parama plate nekome i "primoraju" tako da dodje i pjeva, nekome ko inace nebi nikad dobrovoljno dosao u gorazda a kamoli otpjevao? osim sto trose i zive od naseg novca, politicari trebaju biti nama na usluzi, slusati zelje naroda... kapis? realno gledano ove godine dominiraju narodnjaci, ali i rokeri. za ostale ostaje da se puse. barem ima ostalih sadrzaja osim koncerata.
GoschaUkuchi

#262 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by GoschaUkuchi »

Gangbangers? Sta je ovo?
sharwoodforest

#263 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

koncert sabana saulica otkazan.
neko za ovo mora preuzeti odgovornost i dati ostavku.
skandalozno obrazlozenje nacelnika.
:x
jugoistocnjak

#264 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by jugoistocnjak »

Pa ti si na 8.strani rekla da ti je Saban "nocna mora", znaci trebala bi se radovati sto je njegov koncert otkazan. :-) :D
sharwoodforest

#265 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

tako je, ali sta je sa dvadeset hiljada ljudi koji su cekali njegov nastup. hoces reci da niko ne treba da odgovara za ovaj blam? organizatori koji su izlevatili masu obozavalaca sabana saulica?

mislis li da su interesi pojedinaca ispred ostalih, onda se ne javljaj.
svaki moj tekst je borba za bolji grad, i ne pariraj kad ne kontas.
Last edited by sharwoodforest on 06/08/2008 12:58, edited 1 time in total.
inspire_me

#266 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by inspire_me »

Vise mi stvarno nista nije jasno....
Pa budala je znala da ce Saban Saulic pobuditi veliko interesovanje kako ljudi iz Gorazda, tako i onih iz okolnih nam gradova...

Ne kontam onda zasto pozivati 'zvijezdu' takvih razmjera ako ne mozes pripremiti sve sto je potrebno za njen dolazak i ko koga ovdje vise pravi budalom....

Grrrrrrrrr :x :x :x
inspire_me

#267 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by inspire_me »

Festival prijateljstva u Goraždu - rokeri u pauzi folka!

http://glas.ba/?p=2&clid=2370&kadid=10007

Ljudi stvarno misle da su ucesnici u programu pravi Zera i Tifa :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Haloooooo, za sve one koji ne znaju, Zera i Tifa su Gorazdani Kenan i Samir
jugoistocnjak

#268 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by jugoistocnjak »

sharwoodforest wrote:tako je, ali sta je sa dvadeset hiljada ljudi koji su cekali njegov nastup. hoces reci da niko ne treba da odgovara za ovaj blam? organizatori koji su izlevatili masu obozavalaca sabana saulica?

mislis li da su interesi pojedinaca ispred ostalih, onda se ne javljaj.
svaki moj tekst je borba za bolji grad, i ne pariraj kad ne kontas.
Ok, recimo da si ovaj put zastupala interese vecine i da tako inace radis, ali cije si interese onda zastupala na 8.strani, a po ovom istom pitanju (Saban Saulic)? Jeli to nacin na koji se ti boris za bolji grad? Neprincipijelnoscu?! Dosljednoscu?!
Prilicno je providno da ti zastupas neke druge interese, kao sto je vec neko rekao prije 2-3 posta. Blize se izbori jel'de?
:D
Liberalism

#269 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Liberalism »

Ovde nesto nije u redu.

Da je koncert otkazan do sad bi se vec oglasio od strane izvodjaca. Samo reci ''dolazi kolona autobusa i odmah je ratno stanje''.

Prije ce biti da organizatori nikako nisu uspjeli dovesti Sabana pa sada izmisljaju razloge za otkazivanje koncerta. Ali 100 % sam siguran da ce veceras doci dosad najveca masa ljudi koja ce traziti da im Saban pjeva.
sharwoodforest

#270 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

normalno. izbori dolaze.

koliko je degutantno sad polemizirati o tome ko je neprincipjelan, toliko mi je mrsko objasnjavati licemjerstvo ovosadasnjeg politickog kompletica. ako ti nije jasna koalicija sadanje vlasti i njihovo prodavanje magle sve na nacin da se postave barikade, ali da se u isto vrijeme moze napraviti tolika krajnost da se ljudi pitaju sta da misle i sta da ocekuju, i ako pratis politiku bice ti jasno sta govorim. ja samo kazem, ako zovem sabana, onda moram misliti na one koji zive da vide dubiozu kolektiv.
i dubioza je iz bih, za razliku od sabana koji je pjevao za arkana.
toliko o principjelnosti i patriotizmu.
sharwoodforest

#271 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

i saban je placen greskom organizatora.

nasim parama, ljudi! :x eto, pade u vodu stednja!
Liberalism

#272 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Liberalism »

Znaci nakon Ibrice Jusica dolazi prvo Tifa pa Crvana jabuka? Ili je cijela noc otkazana?
Liberalism

#273 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by Liberalism »

Sta se sada desava u gradu?
jugoistocnjak

#274 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by jugoistocnjak »

sharwoodforest wrote:normalno. izbori dolaze.

koliko je degutantno sad polemizirati o tome ko je neprincipjelan, toliko mi je mrsko objasnjavati licemjerstvo ovosadasnjeg politickog kompletica. ako ti nije jasna koalicija sadanje vlasti i njihovo prodavanje magle sve na nacin da se postave barikade, ali da se u isto vrijeme moze napraviti tolika krajnost da se ljudi pitaju sta da misle i sta da ocekuju, i ako pratis politiku bice ti jasno sta govorim. ja samo kazem, ako zovem sabana, onda moram misliti na one koji zive da vide dubiozu kolektiv.
i dubioza je iz bih, za razliku od sabana koji je pjevao za arkana.
toliko o principjelnosti i patriotizmu.
Politiku pratim povrsno, ali dovoljno da spoznam da mi se ne svidja vladajuca garnitura u Gorazdu. Sa druge strane ne mislim da to treba uvlaciti u svaku temu na forumu. Ako cemo kritikovati i blatiti vladajucu garnituru u Gorazdu, onda hajmo otvoriti temu o tome, a nemojmo to raditi preko ledja festivala i Gorazda, uopste. Tvoji i postovi tvog druga su toliko tendenciozni da je to ocito svima dobronamjernima forumasima na ovoj temi.
sharwoodforest

#275 Re: Festival ( teferič) prijateljstva 2008

Post by sharwoodforest »

drug mi je bio samo tito

ne citas mi postove, pohvalila sam ramba, limenu glazbu, pa manekenke...nemoj tako
ja cekam svoje tibiefovce, to je sve

a nisi primjetio da nam se niko ne javlja iz odbora festivala, pa ipak je ovaj uzorak ljudi pofin za ispitivanje eha gradjana.
ne javlja mi se ni kleopatra, hehee
pozdravljam vas sve sa mora, ne zamjerite sto je voda 26 stepeni........ ;-)
Post Reply