istocnjak wrote:Sta ima inace? Ma ovaj forum ima jedno odmaraliste u Banovicima ... pa me cesto posalju tamo
bjež', ne smije se zachatavat...
istocnjak wrote:Sta ima inace? Ma ovaj forum ima jedno odmaraliste u Banovicima ... pa me cesto posalju tamo
jasta, zenski mozak ti je takav, glava im se raspadne od razmisljanjaistocnjak wrote:Sve su to sudbine, moje inzinjerke sto rade samnom cesto kazu eh da smo neke situirane hanume domacice pa da spavamo do dvan'est ovako tegli i zuri u racunar dok se glava raspada od razmisljanja.
bez_ideje wrote:Zakljucujem ,da zena u islamu moze zivjeti samo u nemuslimanskoj zemlji !
Ovo su najveće gluposti koje sam ikad pročitao.Optimus Prime wrote:Naravno.
Zena u islamskom svijetu danas uglavnom predstavlja samo objekt, nikako subjekt. Cast izuzecima. Ali govorim o stotinama miliona zena sirom Pakistana, Bangladesa,Afganistana, Somalije, Sudana, Malija, Jemena, Saudijske Arabije i ostalih muslimanskih zemalja koje su potpono ovisne o odlukama muskih clanova njihove porodice.
Islam je definitivno zakazao u smislu da u tim zemljama pomogne pri sprovodjenju jednakosti spolova.
Ja ponovo procitah pa pise Turkinja.... pa sad, mozda je to neka nova zapadna demokratija.... sta ja znam.bez_ideje wrote: mescini da govorimo o djevojci koja je studirala informatiku u zapadnoj demokratskoj zemlji!
Kad se vec castimo, moram reci da ni ja nisam procitao vece gluposti od ovog sto si ti napisao.harunyahya wrote:bez_ideje wrote:Zakljucujem ,da zena u islamu moze zivjeti samo u nemuslimanskoj zemlji !Ovo su najveće gluposti koje sam ikad pročitao.Optimus Prime wrote:Naravno.
Zena u islamskom svijetu danas uglavnom predstavlja samo objekt, nikako subjekt. Cast izuzecima. Ali govorim o stotinama miliona zena sirom Pakistana, Bangladesa,Afganistana, Somalije, Sudana, Malija, Jemena, Saudijske Arabije i ostalih muslimanskih zemalja koje su potpono ovisne o odlukama muskih clanova njihove porodice.
Islam je definitivno zakazao u smislu da u tim zemljama pomogne pri sprovodjenju jednakosti spolova.
poslije ću napisati post sa svim potrebnim argumentima i sa statistikama .Ali kako god uvjek je bilo i uvjek ća biti da se žena u islamskim zemljama i njena ljepota kao i njena ličnost poštuje više nego na zapadu.Mnogi se možda neće složiti ali sam stoposttono u pravu.Samo treba "otvoriti oči" gola žena danas sve prodaje na svakoj reklami, dalje takmičenja u ljepoti i ostale gluposti(zbog ovakvih stvari danas skoro da nema stida i morala ni čednosti).Što bi u mene djed rekao nekad su djevojke birale između desetina prosaca i brak je nešto značio a šta je dans (pogotovo na zapadu) prije braka su sve okusili tako da brak gubi svoj smisao .posoji ona pozanata moderna šta će mi papir ako se volimo bože sačuvaj..Ako samo pogledamo šta je zapadnjački liberalizam donio (spolne bolesti ,abortuse,raspadanje brakova,prostitucija) evo par primjera:78%žena koje su upitane o vanbračnim avanturama je odg . da su sredstva za sprečavanj trudnoće bila dodatni motiv za to.Dr.james russela kaže da je um periodu od 4 god zabilježeno 18851 slučaj trudnoće kod djevojakamlađim od 15 godina(što vodi abortusu bez obzira što su sve imale seksualnu edukaciju u školi)
neki dan čitam u novinama da u engleskoj savjetuju mlade da prakticiraju samo oralni seks kako ne bi bilo neželjene trudnoće (koje je više nego mnogo.jedan od navodnih rješanja za problem koji sam gore naveo )...
Koliko ja shvatih.....rijec je o Turkinji ,ali ne o Turskojcistunac wrote:Ja ponovo procitah pa pise Turkinja.... pa sad, mozda je to neka nova zapadna demokratija.... sta ja znam.bez_ideje wrote: mescini da govorimo o djevojci koja je studirala informatiku u zapadnoj demokratskoj zemlji!
Radi se o Njemackoj.cistunac wrote:Ja ponovo procitah pa pise Turkinja.... pa sad, mozda je to neka nova zapadna demokratija.... sta ja znam.bez_ideje wrote: mescini da govorimo o djevojci koja je studirala informatiku u zapadnoj demokratskoj zemlji!
[Kad se vec castimo, moram reci da ni ja nisam procitao vece gluposti od ovog sto si ti napisao.[/quote]Optimus Prime wrote:Govoris o trudnoci tinejdzerki na zapadu, ali ne spominjes miilone muslimanskih djevojcica koje su u njihovim godinama vec visestruke majke.
Statistike i stručnja ci govore suprotno ne moraš prihavatiti ali istina je taka kaka jest(takvih stvari nema u islamskim ).Optimus Prime wrote:Dakle te price o spolnim bolestima i ostalim bakracima su samo prazne fraze kojima se pokusavaju prikriti daleko veci problemi koji vladaju u islamskim drustvima. Rata smrtnosti od spolnih bolesti na zapadu je minimalna u usporedbi sa nekim sa drugim bolestima.
[/quote]Optimus Prime wrote:Govoris o trudnoci tinejdzerki na zapadu, ali ne spominjes miilone muslimanskih djevojcica koje su u njihovim godinama vec visestruke majke.
Upravo o tome i govorim.bez_ideje wrote:Afganistan:
Every 30 minutes, an Afghan woman dies during childbirth
87 percent of Afghan women are illiterate
30 percent of klix have access to education in Afghanistan
1 in every 3 Afghan women experience physical, psychological or sexual violence
44 years is the average life expectancy rate for women in Afghanistan
70 to 80 percent of women face forced marriages in Afghanistan
Optimus Prime wrote:Ljudi na zapadu i nemaju drugih problema pa se bakcu nebitnim stvarima, kao sto su oni statisticki podatci koji pokazuju da oko 1% Britanskih djevojcica postanu mame prije njihove 15 godine. I sta sad? Jest u neku ruku taragicno, ali nista stravicno.
Islam nije dio Afganistanske tradicije, taman onoliko koliko one zene iz ovog clipa koje su pokusale izvrsiti samoubistvo zbog zbog njihove bezizlazne situacije, nisu muslimanke.harunyahya wrote:to je stvar tradicije dakle ne islama pogledaj ovohttp://www.youtube.com/watch?v=yENTrI1Bo1I&feature=related(zna se kakvo je stanje kod njih zbog rat ,talibana itd.)a štp se tiče statistike to su ili lažne ili su stare
http://en.wikipedia.org/wiki/Teenage_pregnancyharunyahya wrote:Optimus Prime wrote:Ljudi na zapadu i nemaju drugih problema pa se bakcu nebitnim stvarima, kao sto su oni statisticki podatci koji pokazuju da oko 1% Britanskih djevojcica postanu mame prije njihove 15 godine. I sta sad? Jest u neku ruku taragicno, ali nista stravicno.
vraga nije ono što sam ja naveo je vezano za jednu pokrajinu a problemi su veći nego što misliš
pocoyo wrote:E ako me ista nervira onda je to kad negativno pricaju o islamu oni koji ama bas pojma nikakvog nemaju o istom.![]()
![]()
Nego trune o islamu ono sto su citali u novinama i gledali na TV-u![]()
A baska bezobrazluk pa namjerno stavljaju znak jednakosti izmedju islama, i arapskih zemalja, pojedinih hodja i efendija i inih grupa i grupacija.
Ne mijesaj bolan (ne bio) islam sa arapskim zemljama, ili bilo kojom drugom zemljom, ustanovom, institucijom, hodjom, muftijom...
Islam je ono sto stoji u Kur'anu i ono sto je Muhammed a.s. propagirao, nista vise i nista manje.
haj sad ponovo o Afganistanu, talibanu i jadnoj zeni u islamu...![]()
Vidim prepoznao si se u mom postu, haj valja, da nisam dzaba pisalaOptimus Prime wrote:pocoyo wrote:E ako me ista nervira onda je to kad negativno pricaju o islamu oni koji ama bas pojma nikakvog nemaju o istom.![]()
![]()
Nego trune o islamu ono sto su citali u novinama i gledali na TV-u![]()
A baska bezobrazluk pa namjerno stavljaju znak jednakosti izmedju islama, i arapskih zemalja, pojedinih hodja i efendija i inih grupa i grupacija.
Ne mijesaj bolan (ne bio) islam sa arapskim zemljama, ili bilo kojom drugom zemljom, ustanovom, institucijom, hodjom, muftijom...
Islam je ono sto stoji u Kur'anu i ono sto je Muhammed a.s. propagirao, nista vise i nista manje.
haj sad ponovo o Afganistanu, talibanu i jadnoj zeni u islamu...![]()
A pretpostavljam da si ti strucnjak za teme poput, socio-ekonomskog utjecaja islama kao religije na razvoj modernih drustava.
Predpostavljam i da si uvjeren da je to samo slucajnost sto se sve islamske zemlje osim par onih koji vrlo dobro zive iskljucivo od svojih rudnih bogatstava( i Turske koja jedina sekularna) nalaze na dnu svih ljestvica humanog razvoja.
Ja sam i jedini koji pise.pocoyo wrote:
Vidim prepoznao si se u mom postu, haj valja, da nisam dzaba pisala![]()
Znaš li ti engleski jesil čuo kad je ona dobila pisma i rekla da nije ništa uradila što islam zabranjuje ili kad je ona rekla nisam siguran u kojem djelu da to nije dio islama već tradicije .Optimus Prime wrote:Islam nije dio Afganistanske tradicije, taman onoliko koliko one zene iz ovog clipa koje su pokusale izvrsiti samoubistvo zbog zbog njihove bezizlazne situacije, nisu muslimanke.
Nadam se da si pročitao ovaj članak i koliko je u islamskim zemljama abortusa.Among OECD developed countries, the United States and United Kingdom have the highest level of teenage pregnancy, while Japan and South Korea have the lowest.[8]Optimus Prime wrote: http://en.wikipedia.org/wiki/Teenage_pregnancy
da pričaš gluposti opet ti postavljam pitanje jesil ikad bi u arapskim zemljama jesil ikada pričala sa arapkinjom muslimankom kako e muž prema njoj ophodi pogledaj samo kako je poslanik bio nježan prema svojim ženama i kćerkama.Nemoj da se neko postavi glup i kaže da je bio pedofilbez_ideje wrote:A pojedini rekose da pricam gluposti kad sam rekla da zena u "pravom" islamu,moze zivjeti samo u nemuslimanskoj zemlji
Ovdje si prije tacke trebao napisati jos i "gluposti", i onda bi recenica imala potpuni smisao.Optimus Prime wrote:Ja sam i jedini koji pise.pocoyo wrote:
Vidim prepoznao si se u mom postu, haj valja, da nisam dzaba pisala![]()
pa naravno da je to izjavila. Da je izjavila ovo drugo ostala bi bez glave.harunyahya wrote:
Znaš li ti engleski jesil čuo kad je ona dobila pisma i rekla da nije ništa uradila što islam zabranjuje ili kad je ona rekla nisam siguran u kojem djelu da to nije dio islama već tradicije .
Ma jok, nasilje nad zenama u arapskom svijetu je nepoznata rijec. Statistike o tome su vrlo pouzdane i precizne, oko 0% u zadnjih 100 godina.harunyahya wrote: Ko i obično čuješ ono što hoćeš čuti a ne ono što trebaš.Jesil ti ikad bio u arapskim zemljama ne u onima u kojima sada ratuju ?Pitaj moje rodice i tetke je li ih uderaju i kako se ponašaju prema njima.
1).Pogledaj na Wikipediji sta je OECD i koje drzave toj organizaciji pripadaju.harunyahya wrote: Nadam se da si pročitao ovaj članak i koliko je u islamskim zemljama abortusa.Among OECD developed countries, the United States and United Kingdom have the highest level of teenage pregnancy, while Japan and South Korea have the lowest.[8]