McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sffovac

#251 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sffovac »

je nisam vidio da smo mi nesto puno pametni, mozda i jesno, ali smo beznadezno lijeni
nismo se mogli izboriti ni za cevap na zastavi, a kamoli u ameriki
a to sto kazes, ako daju licencu traze i uslove inace nema nista, je sasvim normalna procedura
i mi da izvozimo cevap ne bi dali da ga serviraju u po hljeba, jel tako, jer to vise nije "cevap"

nek ga oni samo naprave, pa cemo onda tek raspravljat o cijeni, kvalitetu i sl. do tada mozemo isto raspavljati zasto niko od vecih muzickih imena nikada nije dosao u sarajevo, jer oboje idu u isti kos, a ti govoris o 300 miliona kineza u americi :-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#252 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Dado dijasporitus »

sffovac wrote:je nisam vidio da smo mi nesto puno pametni, mozda i jesno, ali smo beznadezno lijeni
nismo se mogli izboriti ni za cevap na zastavi, a kamoli u ameriki
a to sto kazes, ako daju licencu traze i uslove inace nema nista, je sasvim normalna procedura
i mi da izvozimo cevap ne bi dali da ga serviraju u po hljeba, jel tako, jer to vise nije "cevap"

nek ga oni samo naprave, pa cemo onda tek raspravljat o cijeni, kvalitetu i sl. do tada mozemo isto raspavljati zasto niko od vecih muzickih imena nikada nije dosao u sarajevo, jer oboje idu u isti kos, a ti govoris o 300 miliona kineza u americi :-)
I Big Mac je nekad bio cevap pa je onda porastao.

Niko ne zabranjuje McD da dodje u BiH niti ko cevapu zabranjuje da pokori Ameriku. Sve je stvar biznisa a kad se prica o hrani McD zna jako dobro gdje ce biznis biti dobar a gdje ne. To sto ga nema u Sarajevu ne znaci da smo se zamjerili McD-u vec da su ljudi koji istrazuju trzista za tu kompaniju utvrdili da posao u Sarajevu, vjerovatno pored velike konkurencije lokalnih fast food mjesta, nije u njihovom interesu. McD je gledao BiH jos I prije rata (znam da su scout-ali lokaciju u Banja Luci) , kad je sve bilo reklo bi se normalnije pa se ni tada nije odlucio na potez da otvori restoran. To neznaci da smo manje drzava od Kine, Srbije ili Hrvatske niti da nam se kroz kapije McD otvara ili zatvara put ka Evropi. Na kraju krajeva u Sarajevu imate butike od takvih zvucnih imena kao sto su Beneton, Puma, Sneekers itd koji su ocito skontali da je BiH trziste itekako povoljno za njih. Kad je u pitanju hrana, dalek je put od cevapa do Big Mac-a narocito za narod koji poseban znacaj daje svojim gastronomijama I kojima je hrana dio nacionalnog identiteta, koliko god bila nezdrava za njih.

Nije mi namjera da bilo koga navlacim na cevape a ovo je samo moja analiza zasto u Sarajevu nema McD niti vjerujem da ce ga uskoro biti. Ovdje je ocit sukob globalista I lokalista, onih koje trese nostalgija za BiH I onih koji imaju neostvarenu nostalgiju prema Evropi, sto je fenomen u skoro sve I jednoj drzavi u Evropi bilo da meze McD, Fish n Chips ili 10 s lukom.
AmeeeL

#253 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by AmeeeL »

kad ga imau makedoniji zasto ne i u bih
TM1987

#254 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by TM1987 »

Yebo vas McD
stari_sarajevski_gospodin

#255 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Ne znam zasto raspravaljate oko Macdonaldsa kad imate vec Hamby King. :-)
Montana

#256 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Montana »

Kukuruz_Barbe-q wrote:
ne stvarno..otkud mu to...rekla kazala,aa? :lol:
ne , cura mi se otrovala kad je jela nekakve cevape , u splitu, u pecenjarni za koju se bas i ne bi kladio da potajno uzgaja salmonelu.
rekla kazala sestrem' moje ocam mog. Tvoja stvar, jedi gdje hoces.
ma,ima svašta..
Shoba

#257 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Shoba »

Mc Donalds je stotinu puta razbijan u Beogradu a i dalje imaju otvoren posao. Mislim da se kod nas boje doci zbog slicnih razloga, ne dolazi im se u nesigurne sredine (bio rat i dalje je nestabilno).
Cim skontaju racunicu , doci ce ..(a i bilo ko drugi..KFC, Burger Kinng, etc.)

cevapi su svakako u rangu sa burgerima...isto su nezdravi, masni i ko zna sta vec....tako da sto se zdravlja tice, tu je svakako pusiona.... :bih:
fantom slobode

#258 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

Shoba wrote:Mc Donalds je stotinu puta razbijan u Beogradu a i dalje imaju otvoren posao. Mislim da se kod nas boje doci zbog slicnih razloga, ne dolazi im se u nesigurne sredine (bio rat i dalje je nestabilno).

cevapi su svakako u rangu sa burgerima...isto su nezdravi, masni i ko zna sta vec....tako da sto se zdravlja tice, tu je svakako pusiona.... :bih:
Nemoj da poredis cevape i hamburger i MC donaldsa od 1$, ne znam gdej ti jedes cevape i zasto ih ne volis (izgleda da ne jedes nista masno :)
Naravno da imaju i dalje otvoren posao u Beogradu, problem razbijanja je rijesen osiguranjem (sto je naravno i kod nas moguce). Ta prica o ratu ti se malo ofucala, bio je rat u Beogradu i tamo je i dalje nestabilno (gdje nece biti s obzirom da oko 40% ljudi glasa za radikale), Mc Donalds se ne otvara i nije se ni otvorio prije rata, a trebao je kod katedrale.
Ne znam samo koju mi to srecu dobijamo, ako se otvori, nije valjda da nam onda stize civilizacija. U Sarajevu ima toliko raznovrsne hrane i toliko mjesta, restorana, gdje se moze pojesti sta god zelis i to vrlo kvalitetno i sa pristupacnim cijenama. Jedan Mc Donalds je brza hrana, a vjeruj mi da brze dobijes cevape kod Hodzica i Zelje nego menu u tom "renomiranom" lancu.Iako na cevabdzinici ne pise da se radi o "brzoj" hrani. Obrti tih nasih privatnika se mjere u milionima maraka i oni imaju dovoljno snage da se odbrane od moguce konkurencije, ako im se Mc Donalds moze nazvati konkurencijom. Sastav klijentele koja jede u Mc Donaldsu je strasan, tu neces vidjeti nijednog stalnog musteriju koji dolazi iz iole imucnije porodice. To je hrana za one koji nemaju i trend u istocnim zemljama, jer ti isti nisu dugo godina imali nista, pa se sada poistovjecuju sa Zapadom, na sve moguce nacine i kult restorana i postojanje istih im se pocelo razvijati u zadnjih 20-tak godina, dok je kod nas tradicija mnogo duza. Jedan primjer nevezan za temu, a govori takodje mnogo, kockanje (kockarnice) u Holandiji su pokrenute tako sto su mnogi Hrvati i Austrijanci dovedeni u Holandiju da pokrenu biznis. Espresso kafa u Ceskoj je uvedena preko nasih vlasnika kafica koji su tamo dosli pocetkom rata i ostali. Sada u Ceskoj mozes popiti tu kafu u mnogim kafanama, sto do pocetka 90-tih ni u kom slucaju nije bio slucaj. Balkan je mjesto gdje se pridavala uvijek paznja hrani i picu, tako da je vrlo izbirljivo trziste sto se tih stvari tice. Kod nas se sudarao istok i zapad, sto je donijelo i sve moguce gastronomske specijalitete, kod nas je prisutna vecina svjetskih kuhinja vec stoljecima, sto u mnogim zemljama Evrope nije bio slucaj. Makar nesto pozitivno od svih osvajaca koji su bili i prolazili Balkanom. Cekamo jos Kineze, a dosla im je prethodnica preko Slobe, koji ih je uvozio u Srbiju.
chuchumbamayumbe

#259 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

jennisjoplin wrote: mogao bi i ti nas malo popustiti jer da upratiš kako se neka država na fin način u rukavicama drži za jaja ne bi tako pričao, ali da krenem od tvoji prapočetaka na odgovorima. ja sam za NAJBOLJE a ne za KUPUJMO DOMAĆE. dalje maliboro je čista kemija u kojoj ti pojma nemaš što je stavljeno jer dolazi drito iz amerike u konzervama pod brojevima, pa ga ti puši. naša drina je bila čisti duvan, bez kemikalija pod šifrom, toliko o tehnologiji. i bivšu ti i menidržavu su 'vako ucjenjivali) hoćete tehnologija pravljenja ...može ali znate treba u šklama najmanje 30% da zna engleski, pa onda hoćete da vam sagradimo...može ali znate mora najmanje 30% u školi da zna francusi jezik, hoćete ... itd itd

i na kraju tvojoj argumentaciji: zašto ameri ne dozvole da se ćevap naseli u americi????? još se niko nije od njega otrovao isto kao što nije od mcd, kada je to takolijepo dozvoli svakome izbor zašto ne dozvole da se useli 300 miliona kineza ovoga trenutka?? :mrgreen: :skoljka: :zoka: :zjev: :thumbup: :x :evil: :oops: 8) :roll: :( :D :sax:
@jennisjoplin
Mijesas kruske i jabuke, da tako kazem...
Ko to brani cevapima da se nasele u Americi, kakve su to shuplje price?!?!
Sta je sa kineskom hranom, talijanskom hranom, ko je njima branio da razvale u Americi sa svojom kuhinjoom? Koliko ima Bosanaca u Americi? A koliko Kineza? Ma daaj, molim te?!?!
A sto se tice poredjenja kvalitete Drine i Marlbora...Koliko si upoznata sa procesom nastanka jedne cigarete i sta se sve u nju stavlja? Znas li da u nasoj Drini ima jedno 2-3 posto duhana, ostalo je papir, obradjen hemijskim procesom. Najbolje i najskuplje cigarete su one sa najvecim postotkom duhana i od najboljih sorti. Ako hocete da pusite pravu stvar, pusite kubanske cigare, 100% duhan. Ko je probao zna kako rezu.
Ove nase krdze od 1.2km su bojni otrovi zapakovani u papir.
chuchumbamayumbe

#260 Re: McDonald's u Sarajevu???

fantom slobode wrote:
Shoba wrote:Mc Donalds je stotinu puta razbijan u Beogradu a i dalje imaju otvoren posao. Mislim da se kod nas boje doci zbog slicnih razloga, ne dolazi im se u nesigurne sredine (bio rat i dalje je nestabilno).

Nemoj da poredis cevape i hamburger i MC donaldsa od 1$, ne znam gdej ti jedes cevape i zasto ih ne volis (izgleda da ne jedes nista masno :)
Naravno da imaju i dalje otvoren posao u Beogradu, problem razbijanja je rijesen osiguranjem (sto je naravno i kod nas moguce). Ta prica o ratu ti se malo ofucala, bio je rat u Beogradu i tamo je i dalje nestabilno (gdje nece biti s obzirom da oko 40% ljudi glasa za radikale), Mc Donalds se ne otvara i nije se ni otvorio prije rata, a trebao je kod katedrale.
Ne znam samo koju mi to srecu dobijamo, ako se otvori, nije valjda da nam onda stize civilizacija. U Sarajevu ima toliko raznovrsne hrane i toliko mjesta, restorana, gdje se moze pojesti sta god zelis i to vrlo kvalitetno i sa pristupacnim cijenama. Jedan Mc Donalds je brza hrana, a vjeruj mi da brze dobijes cevape kod Hodzica i Zelje nego menu u tom "renomiranom" lancu.Iako na cevabdzinici ne pise da se radi o "brzoj" hrani. Obrti tih nasih privatnika se mjere u milionima maraka i oni imaju dovoljno snage da se odbrane od moguce konkurencije, ako im se Mc Donalds moze nazvati konkurencijom. Sastav klijentele koja jede u Mc Donaldsu je strasan, tu neces vidjeti nijednog stalnog musteriju koji dolazi iz iole imucnije porodice. To je hrana za one koji nemaju i trend u istocnim zemljama, jer ti isti nisu dugo godina imali nista, pa se sada poistovjecuju sa Zapadom, na sve moguce nacine i kult restorana i postojanje istih im se pocelo razvijati u zadnjih 20-tak godina, dok je kod nas tradicija mnogo duza. Jedan primjer nevezan za temu, a govori takodje mnogo, kockanje (kockarnice) u Holandiji su pokrenute tako sto su mnogi Hrvati i Austrijanci dovedeni u Holandiju da pokrenu biznis. Espresso kafa u Ceskoj je uvedena preko nasih vlasnika kafica koji su tamo dosli pocetkom rata i ostali. Sada u Ceskoj mozes popiti tu kafu u mnogim kafanama, sto do pocetka 90-tih ni u kom slucaju nije bio slucaj. Balkan je mjesto gdje se pridavala uvijek paznja hrani i picu, tako da je vrlo izbirljivo trziste sto se tih stvari tice. Kod nas se sudarao istok i zapad, sto je donijelo i sve moguce gastronomske specijalitete, kod nas je prisutna vecina svjetskih kuhinja vec stoljecima, sto u mnogim zemljama Evrope nije bio slucaj. Makar nesto pozitivno od svih osvajaca koji su bili i prolazili Balkanom. Cekamo jos Kineze, a dosla im je prethodnica preko Slobe, koji ih je uvozio u Srbiju.
Ako nista, samo zbog ovoga boldiranog bih volio da dodje McD ili bilo ko ko ce posteno raditi i uplacivati doprinose drzavi.
Koliko vas to dobije racun kod nasih privatnika? Sta mislite, koliko oni godisnje zavrnu drzavu sa svojim malverzacijama? 100% sam sigiran da kod McD ne bi bilo (niti bi moglo da bude) netransparentosti u vidu da ne moze inspekcija da pogleda knjige, da se ne uplacuju doprinosi za drzavu i radnike, da se zavrce na pdv-u itd.
Luke Perry

#261 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Luke Perry »

Stvarno nevjerovatno da u BiH niko nije spreman uloziti tih 300 000 za McD.
chuchumbamayumbe

#262 Re: McDonald's u Sarajevu???

Luke Perry wrote:Stvarno nevjerovatno da u BiH niko nije spreman uloziti tih 300 000 za McD.
Heh, drug moj, koliko ovdje ima nevjerovatnih stvari... :roll:
fantom slobode

#263 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

chuchumbamayumbe wrote: Ako nista, samo zbog ovoga boldiranog bih volio da dodje McD ili bilo ko ko ce posteno raditi i uplacivati doprinose drzavi.
Koliko vas to dobije racun kod nasih privatnika? Sta mislite, koliko oni godisnje zavrnu drzavu sa svojim malverzacijama? 100% sam sigiran da kod McD ne bi bilo (niti bi moglo da bude) netransparentosti u vidu da ne moze inspekcija da pogleda knjige, da se ne uplacuju doprinosi za drzavu i radnike, da se zavrce na pdv-u itd.
Je li ti ne dobijes racun kod privatnika? Ako je tako, a ti ga lijepo trazi, nije ti maca jezik odrgrizla...Naravno da je bitno da se uplacuju doprinosi drzavi, a ne znam da li se susreces sa kontrolorima knjiga u Bosni i Hercegovini, stanje i nije bas kako je bilo za vrijeme Jugoslavije i tokom i nakon zavrsetka rata.
Sto se tice Mc Donaldsa, hoce li doci ili ne to je stvar biznisa, ovo meni lici na svojevremenu srecu, otvorio se prodajni centar, naravno da se otvorio, ljudi zaradjuju i otvorice ih se jos koliko god hoces. To me ne cini nesto posebno sretnim, vise mi znaci kada vidim da se nesto proizvodi i uspjesno prodaje od domace proizvodnje. A najvise me veseli kada mogu da pokrijem sebe i svoje bliznje.
chuchumbamayumbe

#264 Re: McDonald's u Sarajevu???

fantom slobode wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ako nista, samo zbog ovoga boldiranog bih volio da dodje McD ili bilo ko ko ce posteno raditi i uplacivati doprinose drzavi.
Je li ti ne dobijes racun kod privatnika? Ako je tako, a ti ga lijepo trazi, nije ti maca jezik odrgrizla...Naravno da je bitno da se uplacuju doprinosi drzavi, a ne znam da li se susreces sa kontrolorima knjiga u Bosni i Hercegovini, stanje i nije bas kako je bilo za vrijeme Jugoslavije i tokom i nakon zavrsetka rata.
Sto se tice Mc Donaldsa, hoce li doci ili ne to je stvar biznisa, ovo meni lici na svojevremenu srecu, otvorio se prodajni centar, naravno da se otvorio, ljudi zaradjuju i otvorice ih se jos koliko god hoces. To me ne cini nesto posebno sretnim, vise mi znaci kada vidim da se nesto proizvodi i uspjesno prodaje od domace proizvodnje. A najvise me veseli kada mogu da pokrijem sebe i svoje bliznje.
Trazim ja racun, ali koliko ga ljudi ne trazi?!
Njihova je duznost da izdaju racun, a oni svjesno krse zakon.
Nece se nisa promijeniti dok ja, da bih dobio racun, treba da bitam za isti.
BTW, najlakse je odvesti inspekciju na meso i ispostovati ih skromnim finansijskim prilogom, to svi rade, zar ne?!
Comrad

#265 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Comrad »

Joj sto ne mogu ovih razmisljanja da smo mi eto nesto posebni i kod nas McD nece da dodje. Pa ko je cuo za tu nasu hebenu kuhinju, niko. McD postoji i dobro posluje u zemljama cija je kuhinja poznatija od nase milijardu puta. :-?
chuchumbamayumbe

#266 Re: McDonald's u Sarajevu???

BTW, slabo mi imamo neku "Bosansku kuhinju" ili nesto sto je originalno nase.
Ovdje su se mijesale civilizacije tako da ima svega po malo, volio bih da znam koje je to originalo bosansko jelo, pored "Bosanskog lonca"?
btw, imam knjigu Bosanski kuhar (od prije rata) ali slabo sam je kad otvorio. :)
Sensei

#267 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Sensei »

Maja_XXX wrote:Ima li ista ukusnije od Big Mac-a ? A tek od onog pomfrita?' A Milk-Shake tek...njam njam njam...
Uglavnom, jebo zemlju koja McDonalds nema... :D :D :D :D
Bitno je da imaju Hr. i Sr., je li Majo!?
callmethebreeeze

#268 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by callmethebreeeze »

ja sam juce rucao kod hadzibajrica, begova, cufte, grah i spinat. sve to za devet maraka.
neuporedivo sa smecem iz mcdonaldsa.
fantom slobode

#269 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

callmethebreeeze wrote:ja sam juce rucao kod hadzibajrica, begova, cufte, grah i spinat. sve to za devet maraka.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kirby

#270 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by kirby »

Sensei wrote:
Maja_XXX wrote:Ima li ista ukusnije od Big Mac-a ? A tek od onog pomfrita?' A Milk-Shake tek...njam njam njam...

da joj nije nik maja ne bi je to pitao? :x :-) boze sacuvaj kakvih ljudi ima na ovom forumu.da i ja potvrdim ebo grad koji nema mcdonalds.mada pored cevapa sumnjam da bih ikad usao u njega.
fantom slobode

#271 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

kirby wrote:
Sensei wrote:

da joj nije nik maja ne bi je to pitao? :x :-) boze sacuvaj kakvih ljudi ima na ovom forumu.da i ja potvrdim ebo grad koji nema mcdonalds.mada pored cevapa sumnjam da bih ikad usao u njega.
ti si izgleda zeljan grupnog seksa sa citavim gradom, ebo bg i zg, kad nemaju haciendu, a nisam Maja, kako ti to zvuci?

naravno da se salim, ko bi to izdrzao, ipak se zadrzavam na jednom lijepoj djevojci...
sffovac

#272 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sffovac »

fantom slobode wrote:
callmethebreeeze wrote:ja sam juce rucao kod hadzibajrica, begova, cufte, grah i spinat. sve to za devet maraka.
stavljas mu :thumbup: zato sto poredi restoransku, sa fast food klopom ?
jel ga to ismijavas, zato sto mijesa kruske i jabuke ?
nije ti to fino fantome, ne valja se tudjoj nesreci smijat
tranquil

#273 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by tranquil »

Gledam malo tekstove na portalu, i čitam komentare. Za razliku od foruma, tamo nema cenzure. Baš se nešto svijet zadnjih dana upalio pa izvlači najgore iz sebe, i nešto kontam kako se nešto furamo, imali olimpijadu. evo bio sff i spacey, sada će opet jazzfest... a istovremeno smo najprimitivnija bagra koju sam u životu vidio, stoka koja niti zna za dobro niti ga zaslužuje.

I onda naletim na ovu temu, gdje se priča kako je Mc pokazatelj nečega nekome za nešto o nekome. Ma ništa s ničim. Sve i da se sutra otvori Mc u Sarajevu, da se u cijelom gradu urade sve fasade i svi pločnici, da grad izgleda sjajno bajno, mi ostajemo bagra u duši i to još dugo vremena. Provincijalna fukara, nezadovoljni s ovim što imamo a za bolje nam se ne da potruditi, pa daj barem malo šminke.

Iskreno - jebe mi se za McDonalds, izbjegavam ga i kad imam priliku otići, a ako je njegov nedolazak u Sarajevo znak nečega, ja bih se zapitao šta je to, mada uvijek postoji način da se ipak mi sami sebi prikažemo kao nevinašca a sve svali na veliki zapadni kapitalističko imperijalistički lobi, uobičajeno "oni su garant krivi mater im, oni su za sve krivi P im M, samo neka probaju da se pomole ovdje, kod nas tolerantnih, oni divljaci što su istrijebili indijance, sada nas uče o tome crkli dabogda, samo nek se pojave kamenovaćemo ih stoka jedna, kakvi su svi odvratni debeli zato što žderu taj Mac nek crknu gušeći se sa njim..." itd itd.

A mi glupi potrošači, trošimo i dalje sve njihovo, ali kada je već u pitanju potrošnja nečega što ne samo da je njihovo, nego je čak i njihov simbol, e to je već linija koju nećemo da prelazimo.

Blah odoh se zagrcnuti patriotskim ćevapom.
fantom slobode

#274 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

sffovac wrote:
fantom slobode wrote:
stavljas mu :thumbup: zato sto poredi restoransku, sa fast food klopom ?
jel ga to ismijavas, zato sto mijesa kruske i jabuke ?
nije ti to fino fantome, ne valja se tudjoj nesreci smijat
nije, ja mislim da je ovaj put povjetarac isao uporedjujuci cijene i kvalitet, ni u kom slucaju ga ne ismijavam, gdje ces, kao sto ti rece u fast food, pored restorana za iste pare. Jos jednom povjetarac :thumbup: :thumbup:
Sensei

#275 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Sensei »

kirby wrote:da joj nije nik maja ne bi je to pitao? :x :-) boze sacuvaj kakvih ljudi ima na ovom forumu.da i ja potvrdim ebo grad koji nema mcdonalds.mada pored cevapa sumnjam da bih ikad usao u njega.
kakve veze ima nick sa pitanjem? hajmo se gruhati u prsa patriotizmom, a jebavati vlastitu drzavu... boze sacuvaj kakvih poltrona na forumu ima...

a glede samog Mc, neko vec odlicno rezimira, i zemlje sa jakom domacom kuhinjom imaju Mc restorane, pa isti ne propadaju, ko voli nek izvoli.
Locked