avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
jutarnji

#251 Re: avio karte iz amerike

Post by jutarnji »

le piaf wrote:Ne znam cemu taj bahat odgovor :?

Agent mi tvrdi da je jedna karta, a Bh Airlines i United cisto sumnjam da imaju ugovor. Sta sad treba da kupim kartu pa da onda vidim da imam dvije odvojene e-tkt.
I hvala na odgovoru :-) :roll:
BH Airlines i United nemaju ugovor, zato ces umjesto e-ticket, dobiti "paper ticket" i svi ce u tebe puljiti k`o da
si pao s Marsa :lol: . United ti ne moze izdati boarding pass za let iz Ciriha do Sarajeva, pa ces to morati izvaditi
kod BH Airlines-a U Cirihu, sto i nije neki problem. Mozes to uraditi na terminalu sa kojeg avion polijece. E sad, ima
jedan zajeb, a to je, ako kojim slucajem fulis let iz Washingtona, pa moras ganjati drugi let...neka ti je manitu na
pomoci :D . Moj savjet, nikad vise ova relacija, jeste par stotina dolara skuplje, al` Lufthansa jaro i miran si.
Svabo je to, Chicago-Minhen-Sarajevo.
le piaf

#252 Re: avio karte iz amerike

Post by le piaf »

jutarnji wrote:

Agent mi tvrdi da je jedna karta, a Bh Airlines i United cisto sumnjam da imaju ugovor. Sta sad treba da kupim kartu pa da onda vidim da imam dvije odvojene e-tkt.
BH Airlines i United nemaju ugovor, zato ces umjesto e-ticket, dobiti "paper ticket" i svi ce u tebe puljiti k`o da
si pao s Marsa :lol: . United ti ne moze izdati boarding pass za let iz Ciriha do Sarajeva, pa ces to morati izvaditi
kod BH Airlines-a U Cirihu, sto i nije neki problem. Mozes to uraditi na terminalu sa kojeg avion polijece. E sad, ima
jedan zajeb, a to je, ako kojim slucajem fulis let iz Washingtona, pa moras ganjati drugi let...neka ti je manitu na
pomoci :D . Moj savjet, nikad vise ova relacija, jeste par stotina dolara skuplje, al` Lufthansa jaro i miran si.
E hvala puno, to me zanima znaci prodaju muda pod bubrege. U sustini to me zanima, to znaci da ni jedni ni drugi nisu odgovorni za cijelu rutu i onda mi se moze desiti da ostanem u Zurichu ili da kupim novu kartu o svom trosku zbog fulanja leta.
I hvala ti sto mi nisi objasnio kako se checkira karta i prtljaga, jer mi je to vec objasnjeno iznad :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#253 Re: avio karte iz amerike

Post by ladyblue18 »

Hocemol uvesti malo reda na temi lijepo, ili ruzno?

Vi odaberite.
luckylaka

#254 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

ladyblue18 wrote:Hocemol uvesti malo reda na temi lijepo, ili ruzno?

Vi odaberite.
Neka malo to je dijaspora.Valjda se pozeljeli jedni drugi pa ovako preko foruma.Zakljucaj ovo do proljeca vise niko ne leti
jefferson

#255 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

jutarnji wrote:

ma to je neka rodjacka veza, a vamo u BiH pucaju satru kako imaju ugovor sa Unitedom. oni da imaju ugovor sa Unitedom imali bi i sa Lufthansom, Austrianom i ostalim kompanijama iz Star Aliancea. Znaci mogli bi preuzimati putnike iz SAD gdje god slijecu avioni kompanija United, US Airways, Continental, Lufthansa, Austrian, sto npr. radi Croatia ili Adria.
E ja sam nazvao tu tkz. agenciju u STL, i reko da platim, kaze zena moras na banku pa nama kes prebaciti putem trenasfera. Mozes misliti? U svijetu debitnih i kreditnih kartica oni se s kesom zajebavaju. Pa ja im kazem da mi ne pada na pamet gubiti dva tri sata, a onda ce ti oni meni kao moras platiti dodatnih 5% na kartu ako cu AMEX-om placati. jebote ko meni treba biti cast s BH Airlinesom letiti.
I eto tako Lufthansa dobi moje pare, ove zime ce biti United (Deltu sam poceo izbjegavati iz principa jer nikad nemaju slobodno sjediste da iskoristim milje).
luckylaka

#256 Re: avio karte iz amerike

Post by luckylaka »

Ne znam,,Jefferson,,ali ja sam kupio karte u St.Louis i platio kreditnom karticom bez problema.Inace znam za tu agenciju koja komplikuje stvar kod placanja kreditnom karticom.
jefferson

#257 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

luckylaka wrote:Ne znam,,Jefferson,,ali ja sam kupio karte u St.Louis i platio kreditnom karticom bez problema.Inace znam za tu agenciju koja komplikuje stvar kod placanja kreditnom karticom.
Platio sam i ja preko Brada travela bez ikakvih problema. Ja govorim o ovome aranzmanu sa BH Airlinesom! Ovo je bilo preko Lufthanse.
ahuseino

#258 Re: avio karte iz amerike

Post by ahuseino »

Ni u ludilu sa vrucicom od 42C ne bih platio kesh-om za avio kartu... AMEX je vazda na strani korisnika, merchanti ih se boje pravo (u slucaju kakvog refunda gluho ne bilo)... da ne pominjem osiguranja kojekakva (zagubljen prtljag, nesreca itd...)
jefferson

#259 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

ahuseino wrote:Ni u ludilu sa vrucicom od 42C ne bih platio kesh-om za avio kartu... AMEX je vazda na strani korisnika, merchanti ih se boje pravo (u slucaju kakvog refunda gluho ne bilo)... da ne pominjem osiguranja kojekakva (zagubljen prtljag, nesreca itd...)
a fakat da nisam platio. To oni i BH Airlines kontaju raja travu pasla!
landlord

#260 Re: avio karte iz amerike

Post by landlord »

Ja mislim da imaju neku vrstu ugovora. Jer Prtljag se cekira direktno za Sarajevo.
Static-X

#261 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Jeli skupo ovih dana iz DC do Beca pa za SA za $1050?
landlord

#262 Re: avio karte iz amerike

Post by landlord »

Mislim da je to sasvim ok cijena. Jel ides lufthansom?
Static-X

#263 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

landlord wrote:Mislim da je to sasvim ok cijena. Jel ides lufthansom?
Brat odletio u ponedjeljak s austrian.
ljubav_aha

#264 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Static-X wrote:Jeli skupo ovih dana iz DC do Beca pa za SA za $1050?

prosjek,znaci nije skupo
Static-X

#265 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Raja imali ko da putuje za Bosnu u decembru i za novu godinu. Kako se cijene krecu u tom periodu.

A mozda znacajnije pitanje, iskustva putovanja zimom u Bosnu? Ko je vec imao priliku ici tokom zime budel kaki problema zbog snijega mozda, dali dolazi cesto do odgadjanja letova pogotovo iz Sa. Na koliko se inace odgode letovi i sl..?
jefferson

#266 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Static-X wrote:Raja imali ko da putuje za Bosnu u decembru i za novu godinu. Kako se cijene krecu u tom periodu.

A mozda znacajnije pitanje, iskustva putovanja zimom u Bosnu? Ko je vec imao priliku ici tokom zime budel kaki problema zbog snijega mozda, dali dolazi cesto do odgadjanja letova pogotovo iz Sa. Na koliko se inace odgode letovi i sl..?
Ja sam uzeo prosle sedmice za $1080 iz Atlante-Wash.DC-Bec-Sarajevo. Delta do DC, onda Austrian. To je po meni super cijena jer za SJJ obicno u tom periodu (20dec) nisam nikad nasao ispod 1,500 dol, te vazda za ZAG letio.
Static-X

#267 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

jefferson wrote:
Static-X wrote:Raja imali ko da putuje za Bosnu u decembru i za novu godinu. Kako se cijene krecu u tom periodu.

Ja sam uzeo prosle sedmice za $1080 iz Atlante-Wash.DC-Bec-Sarajevo. Delta do DC, onda Austrian. To je po meni super cijena jer za SJJ obicno u tom periodu (20dec) nisam nikad nasao ispod 1,500 dol, te vazda za ZAG letio.
Znaci za vrijeme praznika cijena skoci drasticno. Nisam se nado da ce skoro pa ljetnu sezonu dostici...
jefferson

#268 Re: avio karte iz amerike

Post by jefferson »

Static-X wrote:
jefferson wrote:

Znaci za vrijeme praznika cijena skoci drasticno. Nisam se nado da ce skoro pa ljetnu sezonu dostici...
Ma nisu to samo praznici u pitanju. SJJ ima ja mislim vrlo visoke taxe, onda konkurencija na aerodromu nije bas na nivou ZAG i BEG (nema Sky team uopste). Tako da ima puno razloga oko toga sto su karte skuplje, pa sve do osiguranja zbog nemogucnosti Bih da vrsi tkz. policing sopstvenog neba.
Ali eto ja sam uspio ovu za 1080dol uzeti, sto je necuveno u mom iskustvu do sada!
Static-X

#269 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Nadaj mo se da ce se situacija popraviti, valjda nas je Turska airline kompanija kupila. Trebalo bi se to poboljsati heh.
1080$ je solidna cijena dobro si na to naletio. Ja se omisljam isplatil se na sedmicu dvije otici dole po zimi jos pogotovo ako je karta 1500 i vise...
Dead Man Walking

#270 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Zavisi kad letis, poskupljenje je izmedju 15.12. (neke kompanije 10.12) i 25.12. i tad su cijene obicno paprene, ali nisu bas tako strasne kao ljeti, ja nikad nisam preko $1300 platio. Dva puta sam letio na bozic, 25og, al je problem sto u Evropi neke kompanije ne lete taj dan pa je tesko uklopiti sve. Inace znalo se desiti da iz Sarajeva ne poleti ili ne moze sletiti zbog magle (meni hvala Bogu nikad), ali mi se cini da su to sad regulisali. Btw, ja sam platio $1136 Seattle-London-Zagreb-Sarajevo, za 14.12.
Static-X

#271 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Dead Man Walking wrote:Zavisi kad letis, poskupljenje je izmedju 15.12. (neke kompanije 10.12) i 25.12. i tad su cijene obicno paprene, ali nisu bas tako strasne kao ljeti, ja nikad nisam preko $1300 platio. Dva puta sam letio na bozic, 25og, al je problem sto u Evropi neke kompanije ne lete taj dan pa je tesko uklopiti sve. Inace znalo se desiti da iz Sarajeva ne poleti ili ne moze sletiti zbog magle (meni hvala Bogu nikad), ali mi se cini da su to sad regulisali. Btw, ja sam platio $1136 Seattle-London-Zagreb-Sarajevo, za 14.12.
Ja sam mislio mozda 18.12 samo morao bi se vratiti 1. ili 2. jan. Nadam se airodromi rade prvi dan nove ili svi mahmuraju :D A kad bi nasao ispod 1300 to bi bilo odlicno. Zeza me samo sto nisam siguran hocu li moci, bicu siguran tek sedmicu dvije prije - neznam dali je to dovoljno dugo za rezervaciju :sad:
Static-X

#272 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

jefferson wrote:

Jarane bil mi mogao broj tel ostaviti i ime kompanije preko koje si narucio karte?
Static-X

#273 Re: avio karte iz amerike

Post by Static-X »

Dead Man Walking wrote:Zavisi kad letis, poskupljenje je izmedju 15.12. (neke kompanije 10.12) i 25.12. i tad su cijene obicno paprene, ali nisu bas tako strasne kao ljeti, ja nikad nisam preko $1300 platio. Dva puta sam letio na bozic, 25og, al je problem sto u Evropi neke kompanije ne lete taj dan pa je tesko uklopiti sve. Inace znalo se desiti da iz Sarajeva ne poleti ili ne moze sletiti zbog magle (meni hvala Bogu nikad), ali mi se cini da su to sad regulisali. Btw, ja sam platio $1136 Seattle-London-Zagreb-Sarajevo, za 14.12.
Takodje ako moze tel i tvoje kompanije :D pa da vidim sa ce meni najpovoljnije biti?
Dead Man Walking

#274 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Static-X wrote:
Takodje ako moze tel i tvoje kompanije :D pa da vidim sa ce meni najpovoljnije biti?
415-229-9261
isaisa

#275 Re: avio karte iz amerike

Post by isaisa »

Jeftine Avionske Karte iz Amerike za Europe ili iz Europe za Ameriku.
Za putnike koji dolaze iz Europe u Ameriku prvi put nazovite na tel 770-963-9685
http://www.BosnjaciTravel.com
Post Reply