hrabren miloradovic wrote:zonbirile wrote:
------------------------------------------------------------------------------------
Jarane moj,nisu problem Hrvati,tu tvoju Kraljevinu nisu voljeli ni ,Slovenci,Makedonci,Albanci,Crnogorci ima li još ko?A normalno je da hegemon slavi svoje pothvate,pa normalno da Engleska drukčije glada Indiju od indijaca.
Hegemon kažeš?! jel iko terao Hrvate i Slovence da uđu u kraljevinu?! , naravno da nije! , ali nisu bili naivni kao što hoće danas Rvati da prikažu "Guske u magli i slične fore" , nego nisu imali kuda , kao ni Slovenci a ni Bošnjaci naravno!
Nego na mala vrata se uvukli jer su jedini koji nisu imali od svih Slovena iz AU državotvorne pokrete , niti im je na pamet padala država jer su bili najverniji Francovi podanici , što su i pokazali kad im je ubijen voljeni Franc Ferdinand kad je išao lov na Srbe i linč , a to dobro zna i Zagreb i Sarajevo i Dubrovnik i ... , kad Frankovci i Starčevićanci idu u linč sa parolom "Srbe na štrik"!
Gde su bila braća Hvrati i bošnjaci kad je napadnuta Srbija od velike svetske sile kao što je AU?! , pa bili su ali u njihovoj vojsci i govoreći kako treba uništiti velikosrpsku ideju koja ih ugrožava boreći se kao carski podanci jedne od najveće svetske sile!
To je verovatno najveći apsurd svih vremena , ali neka njima nije , i neka im je alal , jer ima ljudi da podaništvo smatraju velikim delom i kad za tuđina ubijaju braću jednojezičnike!
Evo šta junački Zagreb pre ujedinjenja sa zlim kraljem i još podlijim Srbima ima za reći!
http://img20.imageshack.us/img20/3567/img2409yb3.jpg
Evo ovo su ta braća i junaci , ponose se što su osvojili Beograd , gde je Zagrebački puk prvi postavio vešala na Terazijama za primer , a o žrtvama i brojkama neću govoriti jer to je uvek neumesno , bitne su namere !
I sad oni imaju razlog da mrze srpskog kralja kod kojeg su došli ko' ostavljene lake frajle kad ih je kurati svodnik iz Beča ostavio , pa onda "Ispričavamo se braćo Srbi , ali i mi smo jugoslaveni , bez obzira što smo cirka pre par godina misli da vas treba sve potrebiti , jer opančari,vlasi,Cigani,Bizantinci ne zaslužuju drugo , ali eto mi smo ipak braća bez obzira na to!
E to je njihova misija!
I na kraju je kralj ispao kriv što su svi postali ustaše , a svi zaboravljaju ko im je osnovao ustaški pokret , a to su upravo oni AU-generali koji su i tada hteli satrti sve srpsko !
I ne samo to Srbija je mogla da uzme svoj deo gde Srbi žive i doviđenja , a za ostatak nek' se kolju sami Hrvati i Slovenci protiv Mađara,Talijana i Austrijanaca , međutim zbog toga i jesu upravo ovi i ušli u Jugoslaviju jer su znali da nemaju šanse , tj.nisu je nikad ni imali jer su bili najbolji Francovi vojnici!
Za vreme tog rata Slovaci iz vojske AU nisu hteli da streljaju seljake po okupiranoj Srbiji , dok su braća Hrvati i Muslimani to sdušno radili , od čega i potiču posledice u kraljevi sve do ubistva Radića do ubistva od fašista kralja Ace!
Na osnovu ovog posta,ujedno mozemo sagledati i stanje "predmetne nacije"..
Naravno,mislim na duhovno stanje.. Cuj to! "Kralj Aca" .. Ee svasta!
Cuvena srpska dinastija,cobanskog porijekla..
Niko razuman, ne bi se hvalio tim stvarima.. Sto se tice kraljevine SHS,
sjecam se da su za AU govorili da je to tamnica naroda. Ne znam na osnovu cega su dosli do tog zakljucka.
U mom rodnom gradu,tokom pruzanja otpora vojsci AU prilikom njenog ulaska u BiH,1878 godine.. jednim dijelom,
stradala je dzamija.. Par godina nakon toga,AU je odrijesila kesu,i popravila ne samo ono sto je osteceno,nego kompletnu dzamiju je restaurirala.. Prilikom njenog otvaranja,licno je car Franjo Josif,poslao persijske cilime da
se dzamija sa njima zastre.. I to je bilo u 19 stoljecu.. Cak 110 godina kasnije,Srbi ruse do temelja tu istu dzamiju,
kao i ostale dzamije u tom gradu.. Cak sta vise,na placu jedne od porusenih dzamija,postavili su luna-park i to
tacno tamo gdje je bilo nekoliko starih mezara..koje su takodje,sravnili.. Naravno da nakon rata,srbi nisu dali ni prebijenu paru za restauraciju bilo cega sto su porusili.. Cak su vrsili opstrukcije i to na celu sa djavoljim vladikom Kacavendom. Rade to i dan-danas. Eto tako.. Ako je neka drzavna zajednica bila tamnica naroda,onda je to bila kraljevina SHS/kraljevina jugoslavija. A kakva bi i mogla biti,kad je na njenom prijestolju,sjedio seljak.
Dakle,ako neko zeli da ga neko postuje,mora i on postovati tog nekoga.
To se fino vidi i iz ova dva navedena primjera.. Jedan primjer je primjer cistog velikodrzavnog znanja koje je iskazao AU car.. A ovaj drugi,primjer je cistog barbarizma.. I jos se sad neko pita zasto smo protiv drzavne zajednice sa Srbijom.. Mislim da je to cisto ruganje. Pa da opet bude po onoj narodnoj.. "kad seljak uzjase na vlast,stradaju dostojanstvo i cast" Takodjer,mislim da su srbi na podrucju Bosne i Hercegovine,pocinili najsistematskiji ratni zlocin u historiji svijeta. Dakle,sve to skupa: agresija,etnicko ciscenje,paljevine,silovanja,masovna strijeljanja,konc logori,tjeranje na protiv-prirodni blud,izgladnjivanje Sarajeva,snajperisanje po civilima,granatiranje skola,bolnica,stambenih zgrada,genocid,kulturocid,urbicid,rusenje vise od hiljadu vjerskih i sakralnih objekata od kojih su mnogi bili kulturno-historijski spomenici.. I na kraju.dodao bih jos jedan,mozda i najgori zlocin od svih a to je negiranje i ruganje zrtvama.. Oni koji to rade,spremni su na nove zlocine.. tak mislim. Ko me zeli uvjeriti u ispravnost neke nove Jugoslavije,mora mi dokazati da nisam u pravu u vezi ovog najsistematskijeg zlocina.
Naravno,ovo ne mora znaciti da sad treba vjecno da kukamo da smo zrtve. Treba se pod hitno,osloboditi tog sindroma.. Treba biti i ofanzivniji porema ovim fasistima. Nek znaju da ce udariti na tvrdo pa onda nece ni napasti vise.. Muka mi je od Tihica i njemu slicnih prenemagaca. Jednostavno nam treba nova politika i nova-stara Bosna i Hercegovina.. Do toga ne mozemo doci sa takvim bezveznjacima i ovakvim mracnjacima.. Cuj Aco!.. cccc!