PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h
-
jos jedan Bosnjo
Nego, posto gradonacelnica jos jednom ponovi kako joj je zao sto niko od protestanata sa njom nije htio da prica, a posto se vidi da je pomno upoznata sa pisanjem na ovom forumu i zabrinuta je sto se ovdje svasta prica o njoj, zasto se i njoj i premijeru ne uputi zvanican poziv da dodju ovdje i odgovore direktno na pitanja gradjana? Znaci ne u neki TV studio sa novinarima spremnim da ih puste da pricaju suplju, nego drito sa "ruljom". Moze joj se otvoriti i poseban topik, sa jedne strane ona sa druge 2-3 predstavnika "rulje".
Mislim, ako moze predsjedavajuci predsjednistva da pise blog...
Mislim, ako moze predsjedavajuci predsjednistva da pise blog...
-
ObiVan
Ovo je zaista smijesan nacin argumentovanja, cuj formalno ni ne postoji, pa od koga prima platu, ako formalno ne postoji, jesmo li mi svi dio matrixa ili sta si ti danas jeo, da nas malo prosvijetlis. Gradonacelnica i premijer su samo i samo i samo zagrijani za svoje fotelje i nista i nista i nista ih drugo ne zanima. Vjerujem da i njima nije jasno sto se odjednom "rulja" aktivirala, sto odjednom neko njih smeta u privatnom biznisu unutar "formalno nepostojeceg grada" kako radijator grad zove. Grad formalno ne da postoji, nego i ima puno parazita, koji ne urade nista sto im je u opisu i izvan opisa posla, osim da nas prave budalama. A onog trenutka kada se "rulja" malo probudila, oni su prinudjeni da se pravdaju. Nije maloljetnicka delikvencija jedini problem, ovo je samo povod. Mogli bi sjesti i danima pricati sta sve se radi, a sta ne radi. Fakat je dosta zamajavanja. Makar se protestom kaze da niko ovdje nije lud. Po meni je i to dovoljno. Ne mislim da cemo mi od Semihe i Taje napraviti puno bolje ljude, jedino sto ih mozemo natjerati da malo paze sta rade i pricaju. Malo necega u covjeku je potrebno da stane i ponudi ostavku, pa da vidimo ko ce stati u odbranu istih. Ko? Jedino na tvoj nacin radijatoru, da pricamo da formalno ne postoji grad, da mi svi prdimo u shishu i ostalo...radijator wrote:ne branim je čovječe, nego je ti i tvoji istomišljenici bez razloga napadate i tu negativnu energiju trošite na gluposti poput gradonačelnice grada koji formalno ni ne postojiroditelj wrote:RADIJATORE OTVORI POST I BRANI JE DO SMRTI,ALI MOLIM TE KO BRATA MANI SE RETORIKE
-
Martian_Kyo
Ovo više ne treba biti internet revolucija, kao što simpatično prozvana.
Treba se odvezati onoga od cega smo počeli, interneta u ovom slučaju, jer postoji opasnost da postanemo 'oni neki forumaši što protestujue ispred katedrale subotom'.
Već se počelo istupati u medijima, odlično, treba ovo približiti i pojasniti ljudima koje ne interesuje internet.
Ne samo pristupati nvo-ima i drugim organizacijama, Već i građanima.
Provesti anketu možda?
Ne samo pozivati ljude da vide šta će neko pričati ispred katedrale, ali možda im dozvolit da sudjeluju i na neki drugi način. Ne samo davati papir sa već ispisanim zahtjevom i reći 'evo mi smo sve smislili vi samo potpišite'.
Širiti se van granice interneta sada treba.
I ne nikakve tribite intelektualaca i cega vec, samo građane, treba ih pitat šta želite? ili još bolje 'čega se bojite?'
Ideja sa novinama/newsletera (i posebno u ne elektrnoskoj formi) koja već negdje spomenuta je odlična ideja, i savršen način da se priđe ne internetskoh populaciji.
Treba se odvezati onoga od cega smo počeli, interneta u ovom slučaju, jer postoji opasnost da postanemo 'oni neki forumaši što protestujue ispred katedrale subotom'.
Već se počelo istupati u medijima, odlično, treba ovo približiti i pojasniti ljudima koje ne interesuje internet.
Ne samo pristupati nvo-ima i drugim organizacijama, Već i građanima.
Provesti anketu možda?
Ne samo pozivati ljude da vide šta će neko pričati ispred katedrale, ali možda im dozvolit da sudjeluju i na neki drugi način. Ne samo davati papir sa već ispisanim zahtjevom i reći 'evo mi smo sve smislili vi samo potpišite'.
Širiti se van granice interneta sada treba.
I ne nikakve tribite intelektualaca i cega vec, samo građane, treba ih pitat šta želite? ili još bolje 'čega se bojite?'
Ideja sa novinama/newsletera (i posebno u ne elektrnoskoj formi) koja već negdje spomenuta je odlična ideja, i savršen način da se priđe ne internetskoh populaciji.
- J.B.Tito
Prvo, ocito ne citas sta sam ti napisao, dobice se to da ce sljedeci, iz bilo koje stranke bio, dobro razmislitk sta ce i kako ce, i JA to shvatam kao moj primarni cilj, da se svaki od njih zapita hoce li nekad onim sto uradi ili ne uradi imati RULJU koja ce ga prozvati za to sto je uradio ili nije.radijator wrote: Ma može čitav grad izaći na proteste, može se u konačnici i otjerat Semiha, pitanje je šta će se time dobit? Ni ja nisam potpuno upoznat sa situacijom, ali mislim da bi ove kolovođe ovih protesta ipak trebali malo ozbiljnije sve to ispitat i ovo organizovat, jer neozbiljno je tražit ostavku Semihe Borovac.
A sto se tice kolovodja, i ti si, ukljucenjem u ovu diskusiju, istim postao, jos samo da das konkretan prijedlog
- homo_sapiens
Dobro, hajde sada da se vratimo na temu.
Semiha nije tema ovog topica, nju smo prezvakali 300 puta, i svaki put se ispovracali, necemo vise
Semiha nije tema ovog topica, nju smo prezvakali 300 puta, i svaki put se ispovracali, necemo vise
-
sijedi
-
Martian_Kyo
Napravit mix klipova svega što su govorili, jer oni očigledno ni sebe same ne slušaju.
-
herbion
A gdje je Predsjednik Kantona,navodno se sprema pobjeci u Zavod za izgradnju grada,meni je on mnogo odgovorniji od Taje.sr_osmiput wrote:sijedi wrote:roditelju mi (nas dvojica /nas dvije/nas dvoje ) haman copy-paste
Ok je u pravu ste... ako treba da jasemo Semihu, onda je beze da izostavimo Marina Ivanisevica...predsjedavajuci Gradskog Vijeca.
ne vidim nikaku razliku medju njima s time da je ovaj pogodniji za karikature... i definitivno ima istu ako ne i vecu odgovornost od Semihe.
-
ado_celo
Zasto u subotu nije bila niti jedna drzavna zastava u masi protestanata?! Zasto nemamo nekog "vodju" sa megafonom pa da se razumije sta porucujemo i uzvikujemo? Onako se samo culo pistanje...I jos samo da predlozim da sljedeci put obavezno na razglas zagrmi: "U ime svih nas iz pedeset i neke...".
- amrica
Ako mislimo na istog lika, prije par mjeseci izasao u novinama spisak (kantonalni) dobitnika stipendija i jednokratnih pomoci za izradu magistarskih i doktorskih radova, bivsi premijer dobio jadnih 3.000 KM, i to izgleda retroaktivno, jer je vec imao tu neku titulu. Valja pomoci "sirotinji", zato sluzi kanton. A sto pametna omladina ne moze zavrsiti fax jer su kokuzi, nema veze, neka kopaju kanale kad nisu u pravoj stranci.herbion wrote:A gdje je Predsjednik Kantona,navodno se sprema pobjeci u Zavod za izgradnju grada,meni je on mnogo odgovorniji od Taje.sr_osmiput wrote:sijedi wrote:roditelju mi (nas dvojica /nas dvije/nas dvoje ) haman copy-paste
Ok je u pravu ste... ako treba da jasemo Semihu, onda je beze da izostavimo Marina Ivanisevica...predsjedavajuci Gradskog Vijeca.
ne vidim nikaku razliku medju njima s time da je ovaj pogodniji za karikature... i definitivno ima istu ako ne i vecu odgovornost od Semihe.
Pa treba li jos razloga zasto rusiti vladu?
- Zox
Kako ba nije bilo? U sta si ti gledao?ado_celo wrote:Zasto u subotu nije bila niti jedna drzavna zastava u masi protestanata?! Zasto nemamo nekog "vodju" sa megafonom pa da se razumije sta porucujemo i uzvikujemo? Onako se samo culo pistanje...I jos samo da predlozim da sljedeci put obavezno na razglas zagrmi: "U ime svih nas iz pedeset i neke...".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
bolje nešto slično zvuku iz Japanskog horrora grudge_mubarle_ wrote:al onu sa tranzistora sto krciTM1987 wrote:24h biti ispred zgrade kantonalne vlade i pustati muziku
http://www.youtube.com/watch?v=e8R1dODSbzU
pocinje od 25 sekunde
-
ado_celo
E vala nije bila ni jedna drzavna zastava sto posto. Bio sam cijelo vrijeme i samo su se viorile one maestralne karikature i legendarni "MRŠ"! A steta Dan nezavisnosti ovo ono...bilo bi lijepo da su se njihale desetine plavo-zutih zastava...Zastave daju bolji vizuelni efekat.
-
jos jedan Bosnjo
ado_celo wrote:E vala nije bila ni jedna drzavna zastava sto posto. Bio sam cijelo vrijeme i samo su se viorile one maestralne karikature i legendarni "MRŠ"! A steta Dan nezavisnosti ovo ono...bilo bi lijepo da su se njihale desetine plavo-zutih zastava...Zastave daju bolji vizuelni efekat.
Ja ne znam na kojem si protestu ti bio ali ocito nisi na ovom nasem jerbo je drzavna zastava bila. Nije nosana na "koplju" koliko sam vidio, vec u rukama ali je bila. Pa ima i na slikama na kraju.
-
ado_celo
Eto nek si ti "jerbo" bio. Iskreno bih volio da nisam u pravu i da eto ne vjerujem vlastitim očima, ali nisam vidio drzavnu zastavu. To sto je neko nosio u dzepu ili na maici nije to. Trebalo je da se viori na koplju i da bude najveca i upecatljiva, jer moramo biti ponosni na taj dan i na ovu zastavu...jos jedan Bosnjo wrote:ado_celo wrote:E vala nije bila ni jedna drzavna zastava sto posto. Bio sam cijelo vrijeme i samo su se viorile one maestralne karikature i legendarni "MRŠ"! A steta Dan nezavisnosti ovo ono...bilo bi lijepo da su se njihale desetine plavo-zutih zastava...Zastave daju bolji vizuelni efekat.
Ja ne znam na kojem si protestu ti bio ali ocito nisi na ovom nasem jerbo je drzavna zastava bila. Nije nosana na "koplju" koliko sam vidio, vec u rukama ali je bila. Pa ima i na slikama na kraju.