1.Token sluzi za prijavu na intrenet bankb@tto wrote:ajde neka mi neko objasni ovo,danas sam dobio karticu,visa electron u okviru yes paketa ,kako se limit vraća,je li se limit vraća tako što mi se sa tekućeg računa odbija rata,ako je,koliko rata,kako se to određuje,jer mi niko ništa u banci ne objašnjava,ni zašto služi token,ni kako se vraća limit,ni taj kredit za koji je potrebna samo mjenica.
slab sam sa tim bankarskim stvarima.
hvala.
2.za taj kredit gdje je potrebna samo mjenica ne znam nisi dobro formulisao to je sigurno klasicni kredit bez ziranata
3. limit se ne vraca on stalno cirkulise na tekucem obnavlja se svaka tri mjeseca u zavisnoti od variranja visine uplacene plate.To ti izgleda ovako nopr.imas platu 1000KM i limit 2000KM,kad dodjes da vidis stanje racuna pokaze ti 3000KM prvo sistem povlaci tvoje pare tih 1000 pa poslije limit. Ako si u limitu kad uplacujes prvo se pokriva limit pa onda pozitivno stanje. Npr. ti si u minusu 2000 i legne ti plata 1000 ova milja ce pokriti pola limita tj.minusa i tebi ce stanje biti 1000. to ti je revolving kredit stalno cirkulise i moj ti je savjet ne zavlaci se previse po tom limitu jer kamate deru to je najskuplji bankovni kredit prvo sto te opizdi 6KM mjesecno vodjenje +kamate na eventualno zaduzenje na limitu.
Nadam se da sam ti pomogao.