Ne treba vam nikakav "mesija". Imena nikakva nisam ni naveo. Vi se sami medjusobno politicki organizujte i artikulisite. Ne treba vam ni Tanovic, ni SDU, ni SDP niti bilo ko drugi. Preuzmite licno svoju buducnost u svoje ruke.[Matrix] wrote:gospodjica vjerovatno misli da se ne pojavi neki "mesija" (aludiram na Tanovica) koji ce nam objasniti da je on sve i sam mislio uraditi ali da je dobro da smo mi tu i da ce nas pomenuti u jednom od svojih "evangelija"madner wrote:Voždusuncica24 wrote: Ukoliko ce ovo iko zloupotrjebiti za nastanak nove stranke,ili guranje postojece, ja se ispisujemvodi nas u apolitičke političke proteste.
Sine,ja sam se takvih nalgedao koliko ti dusa zeli,kad Tanovic poturi svoju guzicu u vatru onda mozda,ali dok puca iz "izbjeglistava" on je za mene samo polovan reziser(bez uvrede).
SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE
-
newone
- anakadabra
majko draga jesmo se raspisali.... semihi će se printer zapalit
stavila bih koju sliku od juče ali jučerašnja tema je zatvorena nadam se da se nećete ljutit što ću ih par staviti na ovu temu
stavila bih koju sliku od juče ali jučerašnja tema je zatvorena nadam se da se nećete ljutit što ću ih par staviti na ovu temu
-
newone
Apsolutno tacno. Htjeli to ili ne, vi ste vec politicki angazovani. I nema nikakvog razloga da od takvog angazmana uopste bjezite. To je potpuno u redu i trebate to kanalisati na najbolji moguci nacin.Shingen wrote:Ja vidim da mi imamo jos mnogo djecijih bolesti, ali vremenom ce se stvari iskristalizirati. Svi moraju imati pravo iznijeti svoje misljenje na ovome forumu bez da ih ostali usutkuju! Provokatori i kontrasi se lako mogu prepoznati i razlikovati od ostalih koji zele dobro cijelom pokretu. Svi ostali koji pokusavaju biti konstruktivni bi se trebali postovati i uvazavati. Pokret MORA OSTATI APSOLUTNO NEZAVISAN OD UTICAJA BILO KOJIH POLITICKIH PARTIJA, STRANAKA ILI OPCIJA! Potez SDU u srijedu je sraman u najmanju ruku! Nas druge stranke mogu podrzati ali nas ne mogu iskoristavati za svoje politicke ciljeve! Mi nismo sluge ni jedne politicke partije, kako to mnogi pokusavaju da dokazu! Mi smo gradjani Sarajeva koji zele dobro ovome gradu, a onda i ovoj zemlji. Ali morate shvatiti da smo mi vec politicki pokret! I svako gadjenje i ogradjivanje od politike me u najmanju ruku cudi. Politika je svakako nase oruzije.
-
Shingen
Nije volja naroda da vlast obnasaju SDA ili SBiH. 45% (otprilike) birackog tjela je izaslo na izbore. Od toga je potrebna polovina da bi se formirala. Znaci otprilike 20tak posto birackog tjela ih je izabralo! To po meni nije volja naroda!don vito wrote:Dosada smo imali podrsku naroda jer nismo isli kontra naroda. A volja naroda, izrazena na posljednjim izborima, je da vlast u Kantonu Sarajevo obnasaju SDA i SBiH. To sto nismo direktno glasali za gradonacelnika i predsjednika Vlade kantona daje nam dodatni prostor da trazimo ostavke Semihe i SS-a. Naravno, prevashodni razlog legitimnog zahtjeva za ostavkama je njihova nesposobnost, netransparentno trosenje budzetskih sredstava, vrijedjanje vlastitih gradjana. To znaci da treba ostati na zahtjevu za njihovim ostavkama a prekinuti price o novim strankama, prijevremenim izborima i slicno. Cilj je promjena politickog ambijenta 2008. godine kako bi vlast postala servis u sluzbi gradjana, da odgovara za svoje postupke, podnosi racune gradjanima. Sto kaze jucerasnji transparent: NASE JE DA PITAMO, VASE DA ODGOVARATE. Da ih natjeramo da odgovaraju, i na pitanja i za svoje postupke! Ako uspijemo u tome, ostvarili smo cilj i bice nam manje-vise svejedno ko ce pobijediti na izborima 2010. godine. To je ono sto su uspjeli u Hrvatskoj pa je HDZ zadnjih godina postao kolovodja promjena, najveci zastitnik manjina, stranka koja smjenjuje ministre zbog korupcije itd.
-
Ibrahimovski
Svako ko izlazi na izbore on je politička činjenica, a kamoli pokret, odnosno grupa ljudi koja protestuje protiv - vlasti. Vidim da dosta raje pravi frku oko toga, govoreći o građanskom pokretu. Ako je pokret građanski, on je nužno i politički. A druga je priča iskorištavanje ovih zaista plemenitih pregnuća od strane nekih partija i drugih političkih instanci.
Jesmo politični, što ne znači da smo stoka kao skoro pa ukupna zvanična politička bulumenta.
Jesmo politični, što ne znači da smo stoka kao skoro pa ukupna zvanična politička bulumenta.
- alica.k
sto se mene tice, moze se komotno i tanovic, i zalica i svi ostali prikljucit, super, DOBRO DOSLI, aaaaaaliiiiiiiiiiiiiiiii mi se ogradjujemo od njihovih politickih uvjerenja i svega toga, I TU SMO SVI KAO GRADJANI SARAJEVA I BOSNE I HERCEGOVINE.
AKO I SILAJDZIC (CIKA SILAJDZICU AKO CITATE OVO EVO DA NE BUDE...) ZELI DA SE PRIKLJUCI PROTESTIMA SAMO NEK IZVOLI, SEMIHICA TAKODJER, ali bez svojih stranki vec kao gradjani i GOTOVO.
nema dalje price.
nikakve NVO, nikakve stranke, nista. samo G R A DJ A N I. inace smo donji.
protesti jesu politika, ali nemaju obavezno politicko zaledje. ok.
AKO I SILAJDZIC (CIKA SILAJDZICU AKO CITATE OVO EVO DA NE BUDE...) ZELI DA SE PRIKLJUCI PROTESTIMA SAMO NEK IZVOLI, SEMIHICA TAKODJER, ali bez svojih stranki vec kao gradjani i GOTOVO.
nema dalje price.
-
Shingen
Naravno!Ibrahimovski wrote:Svako ko izlazi na izbore on je politička činjenica, a kamoli pokret, odnosno grupa ljudi koja protestuje protiv - vlasti. Vidim da dosta raje pravi frku oko toga, govoreći o građanskom pokretu. Ako je pokret građanski, on je nužno i politički. A druga je priča iskorištavanje ovih zaista plemenitih pregnuća od strane nekih partija i drugih političkih instanci.
- [Matrix]
Tako je.Samo imas kontradikciju ako gradonacelnica S.B pridje nama koga cemo smjenjivati.alica.k wrote:sto se mene tice, moze se komotno i tanovic, i zalica i svi ostali prikljucit, super, DOBRO DOSLI, aaaaaaliiiiiiiiiiiiiiiii mi se ogradjujemo od njihovih politickih uvjerenja i svega toga, I TU SMO SVI KAO GRADJANI SARAJEVA I BOSNE I HERCEGOVINE.
nema dalje price.
- maki_celo
mi smo vec zagazili u politiku samim protestima protiv 'zasticenih vrsta' ali ne treba dozvoliti da nas bilo koja politicka opcija prisvoji.zato,mi moramo da ustrajemo i da se bacimo na posao oko organizacije skupa a posebno oko izrade zahtjeva koji ce biti upuceni 'zasticenim vrstama'newone wrote:Apsolutno tacno. Htjeli to ili ne, vi ste vec politicki angazovani. I nema nikakvog razloga da od takvog angazmana uopste bjezite. To je potpuno u redu i trebate to kanalisati na najbolji moguci nacin.Shingen wrote:Ja vidim da mi imamo jos mnogo djecijih bolesti, ali vremenom ce se stvari iskristalizirati. Svi moraju imati pravo iznijeti svoje misljenje na ovome forumu bez da ih ostali usutkuju! Provokatori i kontrasi se lako mogu prepoznati i razlikovati od ostalih koji zele dobro cijelom pokretu. Svi ostali koji pokusavaju biti konstruktivni bi se trebali postovati i uvazavati. Pokret MORA OSTATI APSOLUTNO NEZAVISAN OD UTICAJA BILO KOJIH POLITICKIH PARTIJA, STRANAKA ILI OPCIJA! Potez SDU u srijedu je sraman u najmanju ruku! Nas druge stranke mogu podrzati ali nas ne mogu iskoristavati za svoje politicke ciljeve! Mi nismo sluge ni jedne politicke partije, kako to mnogi pokusavaju da dokazu! Mi smo gradjani Sarajeva koji zele dobro ovome gradu, a onda i ovoj zemlji. Ali morate shvatiti da smo mi vec politicki pokret! I svako gadjenje i ogradjivanje od politike me u najmanju ruku cudi. Politika je svakako nase oruzije.
svaka pomoc je dobro dosla,ukljucimo se svi u te zadatke da bi bili sto efikasniji.
vrijeme istice
- alica.k
ja sam danas o ovome nesto razmisljala, ako kazemo semihi, haj s nama protiv samira ti si sigurna i necemo ti nista[Matrix] wrote:Tako je.Samo imas kontradikciju ako gradonacelnica S.B pridje nama koga cemo smjenjivati.alica.k wrote:sto se mene tice, moze se komotno i tanovic, i zalica i svi ostali prikljucit, super, DOBRO DOSLI, aaaaaaliiiiiiiiiiiiiiiii mi se ogradjujemo od njihovih politickih uvjerenja i svega toga, I TU SMO SVI KAO GRADJANI SARAJEVA I BOSNE I HERCEGOVINE.
nema dalje price.
protesti jesu politika, ali nemaju obavezno politicko zaledje. ok.Semiha protiv Semihe.
- BSn
Gradjani Sarajeva "ciste u svom dvoristu".pitt wrote:a zasto stati samo u SA. ovo je problem za drzavnog nivoa.
Nek' svako pocisti u svom, a ako zele da ciste u cijeloj FBiH, RS-u, ili BiH, nek' dodju masovno, mislim da im ovi sto protestuju u Sarajevu nece zamjeriti i da ce ih toplo primiti i podrzati.
-
Shingen
Necemo stati u SA. Sarajevo je samo prva i glavna stepenica. Potrebna nam je siroka baza sa koje mozemo nastaviti, a to bi trebalo da bude upravo Sarajevo. Zato sad na pocetku moramo biti vrlo oprezni i pametni jer smo trenutno vrlo ranjivi.pitt wrote:a zasto stati samo u SA. ovo je problem za drzavnog nivoa.
- alica.k
nemoj tako. prvog planiramo sve gradove zvati s nama u protestBSn wrote:Gradjani Sarajeva "ciste u svom dvoristu".pitt wrote:a zasto stati samo u SA. ovo je problem za drzavnog nivoa.
Nek' svako pocisti u svom, a ako zele da ciste u cijeloj FBiH, RS-u, ili BiH, nek' dodju masovno, mislim da im ovi sto protestuju u Sarajevu nece zamjeriti i da ce ih toplo primiti i podrzati.
-
Area_51
Mali doprinos diskusiji. Prosli izbori koji su bili skoro pa nedavno, imali su rekordan izlazak gradjana na izbore, skoro 70%, tako da ono nije izaslo 55% raje, pada u vodu. Taj rekordan izlazak donio nam je Harisa Silajdzica i 100% a njihov proivod je Samir Silajdzic i ova situacija. Stvar gradjanskog okupljanja je da ukaze da aktuelna vlast ne radi svoj posao. Tada oni imaju dvije aleternative:
1. Da pocnu radit svoj posao kvalitetno, svaki komentar suvisan
2. Da na novim izborima raja glasa drugacije, opet sve jasno
Nasoj raji ovo pod 2. malo teze ide, jer znas ono sad ce opet svi glasati svi za svoje. Nas zadatak ovdje je da zahtjevamo ostavke, kao moralni cin, ne bi li neko novi makar iz ovih stranaka na vlasti bolje radio.
Samo kratko podjsecanje, trenutna koalcija SDA-SBiH samo je 12 godina u vlasti, rat se ne pika. SDP i Alijansa bili samo 17 mjeseci. O rezultatima, nek svako sudi.
E sad, nek neko kaze da ze neko startat od nule i sve ovo rastjerat i doci na vlast, a filma nije snimio ne pamtim, pa se nama ovdje vraca, jer vani nije uspio. Ma dajte.
Nase je, ponavljam opet, da im ukazemo da ne rade svoj posao, bili oni SDA, SBiH, SDP, klinac palac. Suncice uz tebe sam.
1. Da pocnu radit svoj posao kvalitetno, svaki komentar suvisan
2. Da na novim izborima raja glasa drugacije, opet sve jasno
Nasoj raji ovo pod 2. malo teze ide, jer znas ono sad ce opet svi glasati svi za svoje. Nas zadatak ovdje je da zahtjevamo ostavke, kao moralni cin, ne bi li neko novi makar iz ovih stranaka na vlasti bolje radio.
Samo kratko podjsecanje, trenutna koalcija SDA-SBiH samo je 12 godina u vlasti, rat se ne pika. SDP i Alijansa bili samo 17 mjeseci. O rezultatima, nek svako sudi.
E sad, nek neko kaze da ze neko startat od nule i sve ovo rastjerat i doci na vlast, a filma nije snimio ne pamtim, pa se nama ovdje vraca, jer vani nije uspio. Ma dajte.
Nase je, ponavljam opet, da im ukazemo da ne rade svoj posao, bili oni SDA, SBiH, SDP, klinac palac. Suncice uz tebe sam.
Last edited by Area_51 on 17/02/2008 19:46, edited 2 times in total.
-
Senad Pecanin
Postovani forumasi,
zahvaljujem na porukama dobrodoslice u vase drustvo. Procitao sam nekoliko konkretnih prijedloga za pomoc u organizaciji narednog protesta. Vec sada i u moje i u ime "Dana" mogu da obecam sljedece:
- upravo sam zvao nasu stampariju i dogovorio da uz sljedeci broj budu odstampani crveni kartoni i prilozeni uz naredni broj "Dana" koji izlazi u cetvrtak;
-pokusacemo da uz isti broj budu prilozene i pistaljke; ukoliko to ne bude moguce ( tehnicki) ostaje mogucnost da mi nabavimo jednu kolicinu pistaljki i urucimo ih nekom od organizatora medju forumasima ko ce ih podijeliti gradjanima na protestu;
-vidio sam na postovima nekoliko jako dobrih dizajnerskih rjesenja poruka protesta; pozivam sve zaintersirane forumase da nam salju svoje prijedloge na [email protected] sa naznakom "Za protest", a mi bi preuzeli obavezu da sto vise njih stampamo u formatu pogodnom za transparente.
Jedan od prijedloga za moju pomoc vama bio je da zamolim Pjera Zalicu
( vidio sam ga ispred Katedrale) i Danisa Tanovica da govore na narednom
protestu. Ja cu zamoliti Pjera, mislim da je prijedlog dobar. No, necu zamoliti Danisa i to iz razloga koji je naveden u jednom postu: ja sam prvi potpisnik peticije podrske Danisovoj odluci da sa prijateljima osnuje politicku stranku. U potpunosti postujem sumnju autora posta da bi to moglo voditi politizaciji skupa, sto bi svakako trebalo izbjeci. On je moj prijatelj, ali ga ja svim srcem ne podrzavam zbog toga. Vjerovali ili ne: i Samir Silajdzic je moj prijatelj, ali mislim da iz moralnih razloga, a pogotovo nakon reakcija nakon protesta ispred Vlade, treba i mora podnijeti ostavku ( zajedno sa gosp. Semihom Borovac, naravno). Dakle, ja Danisa necu zvati i moliti ga da govori na protestu. No, umjesto toga, nudim sljedecu ideju: da ja ili vi zamolimo/pozovemo Frenkija da sa svojim bandom nastupi u subotu. Mislim da vama ne treba objasnjavati zasto bas Frenkie. Ukoliko ste "za", javite.
Srdacan pozdrav!
zahvaljujem na porukama dobrodoslice u vase drustvo. Procitao sam nekoliko konkretnih prijedloga za pomoc u organizaciji narednog protesta. Vec sada i u moje i u ime "Dana" mogu da obecam sljedece:
- upravo sam zvao nasu stampariju i dogovorio da uz sljedeci broj budu odstampani crveni kartoni i prilozeni uz naredni broj "Dana" koji izlazi u cetvrtak;
-pokusacemo da uz isti broj budu prilozene i pistaljke; ukoliko to ne bude moguce ( tehnicki) ostaje mogucnost da mi nabavimo jednu kolicinu pistaljki i urucimo ih nekom od organizatora medju forumasima ko ce ih podijeliti gradjanima na protestu;
-vidio sam na postovima nekoliko jako dobrih dizajnerskih rjesenja poruka protesta; pozivam sve zaintersirane forumase da nam salju svoje prijedloge na [email protected] sa naznakom "Za protest", a mi bi preuzeli obavezu da sto vise njih stampamo u formatu pogodnom za transparente.
Jedan od prijedloga za moju pomoc vama bio je da zamolim Pjera Zalicu
( vidio sam ga ispred Katedrale) i Danisa Tanovica da govore na narednom
protestu. Ja cu zamoliti Pjera, mislim da je prijedlog dobar. No, necu zamoliti Danisa i to iz razloga koji je naveden u jednom postu: ja sam prvi potpisnik peticije podrske Danisovoj odluci da sa prijateljima osnuje politicku stranku. U potpunosti postujem sumnju autora posta da bi to moglo voditi politizaciji skupa, sto bi svakako trebalo izbjeci. On je moj prijatelj, ali ga ja svim srcem ne podrzavam zbog toga. Vjerovali ili ne: i Samir Silajdzic je moj prijatelj, ali mislim da iz moralnih razloga, a pogotovo nakon reakcija nakon protesta ispred Vlade, treba i mora podnijeti ostavku ( zajedno sa gosp. Semihom Borovac, naravno). Dakle, ja Danisa necu zvati i moliti ga da govori na protestu. No, umjesto toga, nudim sljedecu ideju: da ja ili vi zamolimo/pozovemo Frenkija da sa svojim bandom nastupi u subotu. Mislim da vama ne treba objasnjavati zasto bas Frenkie. Ukoliko ste "za", javite.
Srdacan pozdrav!
-
teAMICA
anakadabra - hvala na slikama, super su!
svaka cast ovim ljudima koji su "ponijeli" svoje misljenje, nalijepili ga na sebe, posebno se divim "starijim ljudima" koji imaju petlju uraditi tako nesto, s obzirom da je nasem narodu mnogo sta "ofirno"...
SAMO TAKO, LJUDI, KAZITE STA MISLITE!
p.s. izvinite, svako malo zaboravim da imam čšđž
svaka cast ovim ljudima koji su "ponijeli" svoje misljenje, nalijepili ga na sebe, posebno se divim "starijim ljudima" koji imaju petlju uraditi tako nesto, s obzirom da je nasem narodu mnogo sta "ofirno"...
SAMO TAKO, LJUDI, KAZITE STA MISLITE!
p.s. izvinite, svako malo zaboravim da imam čšđž
-
Shingen
Uh, al' ga ti pretjera sa tih 70%! Tacni rezultati su:Area_51 wrote:Mali doprinos diskusiji. Prosli izbori koji su bili skoro pa nedavno, imali su rekordan izlazak gradjana na izbore, skoro 70%, tako da ono nije izaslo 55% raje, pada u vodu. Taj rekordan izlazak donio nam je Harisa Silajdzica i 100% a njihov proivod je Samir Silajdzic i ova situacija. Stvar gradjanskog okupljanja je da ukaze da aktuelna vlast ne radi svoj posao. Tada oni imaju dvije aleternative:
1. Da pocnu radit svoj posao kvalitetno, svaki komentar suvisan![]()
2. Da na novim izborima raja glasa drugacije, opet sve jasno![]()
Nasoj raji ovo pod 2. malo teze ide, jer znas ono sad ce opet svi glasati svi za svoje. Nas zadatak ovdje je da zahtjevamo ostavke, kao moralni cin, ne bi li neko ovi makar iz ovih stranaka na vlasti bolje radio.
RS 56,06%
Brcko 45,76%
FBiH 51,13%
Cijela BiH 52,74%
Eto samo radi ispravnih podataka...
-
Senad Pecanin
Izvinjavam se! Pogresno sam napisao adresu, ispravna glasi: [email protected]