BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dr.dangerdoom

#251 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by dr.dangerdoom »

Emir Kujović, momak kojeg sam već ranije spominjao bi mogao da postane novi Ibrahimović tj. da igra za Švedsku ili da postane novi Džeko tj. da igra za nas. Ovo kažem jer visinom i igrom podsjeća na Džeku, a građen je kao Zlatan i jednako dobro igra i sa lijevom i sa desnom nogom. Ako ovog momka izgubimo, to bi bila slijedeća katasrofa. Evo par klipova da se uvjerite o čemu pričam :thumbup: Trenutno igra za Halmstads BK, kao i njegov brat Ajsel. Emir ima samo 20 god.

Ovo su snimci dok je igrao za Falkenberg u 2. ligi.

I aktuelni (Halmstads BK)
http://www.blinkx.com/video/halmstad-re ... 79BbzA099Q
http://www.blinkx.com/video/ljungskile- ... CDMBfOPOVw
http://www.blinkx.com/video/halmstad-lj ... O4i83CBtrg :thumbup:
http://www.blinkx.com/videos/kujovic/11 - sinoć izjednačio na 1-1(2-2) protiv novog švedskog prvaka Kalmar FF-a!

Njegov buraz Ajsel
http://www.blinkx.com/video/brommapojka ... hFtOCXpU0A :thumbup:
zecko_kupuz

#252 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Ma dobar je on, ali hajde reci to Tuliću :roll: . Ovakvih talenata će uvijek biti širom Evrope, ali u našim repkama će ih završavati 2 posto (maksimalno) :P .
vee-jay

#253 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by vee-jay »

ja liiiiiiiiiiiiiiiipih golova, nevjerovatno :thumbup: :thumbup: :thumbup:
rado_vidjen

#254 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by rado_vidjen »

Branimira Tulica treba proglasit drzavnim neprijateljom
campa_xxx

#255 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by campa_xxx »

CITAS LI OVO TULICUUUUUUUUUUUUUUUUU
:x :x :x :x :x :x :x :x :x
zecko_kupuz

#258 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Sastav protiv Crne Gore:
..11 igrača iz Premijer lige
...2 igrača iz Prvih liga (po jedan iz FBiH i RS :-) )
...3 igrača iz okolnih zemalja (Srbije i Hrvatske)
...4 igrača iz inostranstva (uglavnom iz drugih liga).
Dakle, Tulić se posvetio igračima s ovih prostora, tako da ti talenti širom Evrope imaju slabu šansu da zaigraju za nas. Nevjerovatno je da nema Štilića, Mahmutovića, Husejnovića....Ovi će se igrači sada samo sušiti sa strane.
Tula odlučio radikalno podmladiti ekipu :lol: .
dr.dangerdoom

#259 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by dr.dangerdoom »

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html

http://www.playerhistory.com/Default.as ... yerID=6400 :thumbup: German-Bosnian ;-)
Mislim, ne znam šta pokušavaš dokazati, kao ako je Emir Šved ili rodom iz Sandžaka da ne može nastupati za BiH :lol:
Osim toga ima naš pasoš. :bih:

p.s. dosta igrača ima osim svog i drugo državljanstvo!

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html npr. vidi ovog Alžirca :thumbup:
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html - Mario Španac :dance:
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html - Stara mu iz Argentine :mrgreen:
Dakle ako pokušavaš da omalovažavaš naš trud ovde, ne uspijeva ti, idi vrati se na onu drugu temu :dance:
papacja

#260 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by papacja »

Kako igraju mladi s crnogorcima?
zecko_kupuz

#261 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Uz zakašnjenje, 3-2 za naše. Dva gola zabio Ognjen Vranješ (Borac BL), jedan Drakula :D . Šehić kiksao kod drugog gola Crnogoraca.
Topla voda

#262 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

zecko_kupuz wrote:Uz zakašnjenje, 3-2 za naše. Dva gola zabio Ognjen Vranješ (Borac BL), jedan Drakula :D . Šehić kiksao kod drugog gola Crnogoraca.
a kod prvog je takodje briljantno intervenisao...kanta golman,rupa za buducnost
zecko_kupuz

#263 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by zecko_kupuz »

Uh, jesu se Poljaci naložili, hehe.

http://www.sportsport.ba/bh_fudbalp-9596.htm
Topla voda

#264 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

da hoce handzic u poljsku ,a stlic u verder s huseinovicem.
i spahic kod misketa i dzeke....pa onda svih 8 u englesku u par godina :D
Edin H.

#265 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edin H. »

Topla voda wrote:da hoce handzic u poljsku ,a stlic u verder s huseinovicem.
Sto se tice nase reprezentacije najbolje je dok su u postojecim klubovima.

Engleski menadzeri su prava djubrad u saltanju malih reprezentacija i izmisljanju povreda sa ciljem nepustanja igraca da igraju za reprezentacije :x
bijelo_dugme

#266 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

Niko mene nije spomeno :?
Topla voda

#267 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

Edin H. wrote:
Topla voda wrote:da hoce handzic u poljsku ,a stlic u verder s huseinovicem.
Sto se tice nase reprezentacije najbolje je dok su u postojecim klubovima.

Engleski menadzeri su prava djubrad u saltanju malih reprezentacija i izmisljanju povreda sa ciljem nepustanja igraca da igraju za reprezentacije :x
ne znam za to :cry: .,,,jebiga ko kad nemamo nasih igraca tamo da se u to uvjerim.....
onda neka ih u bundesligi :D
rado_vidjen

#268 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by rado_vidjen »

Stili bi po mom misljenju najbolje bilo da predje u b. dortmund.( ako ima ponudu) Nekako, njima bas fali jedan ofanzivni vezni. A mislim da bi se tu Stila odlicno uklopio. :wink:

Huseinovic se dobro zajebao. Bolje mu je billo da je presao u neki manji klub( ala Bochum) a ne direkt iz osnovne na fakultet. jbg, ovako je izgubio godinu
Topla voda

#269 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

ma da hoce samo malo odigrati u verderu,pa da ga vide neki bohumi i kelnovi i slicni,samo da ostane u bundesligi...ima vremena za njega
kiwi4u

#270 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by kiwi4u »

Hajmo Bosno, Bosno

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/144232356/hajmo_bosno.mp3
Himna BH-Fanaticos

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/144232797/Himna_BHFanaticosa.mp3
BaileyS

#271 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

• Pjanić veliki dobitak, Zlatan najveća pogreška

Sigurno je da su se mnogi zapitali koliko je BiH izgubila igrača koji su rođeni na njenom tlu ili su na drugi način mogli nastupiti za našu domovinu, ali su se iz raznih razloga (da li zbog svog stava, principa ili pasivnosti ljudi iz NSBiH) odlučili da to ne učine.

U posljednjih nekoliko godina NSBiH imao je bezuspješne pokušaje regrutiranja novih igrača. Jedini svijetli primjer je Miralem Pjanić, naša najveća mlada nada.

Posljednji u nizu je Neven Subotić koji je rođen u BiH. Iako su nogometaša Borussie iz Dortmunda pokušali ubijediti da su pred njim izazovi zbog kojih se vrijedi odazvati pozivu, to se nije desilo. Šef je odbrane svoga tima i ne griješi često. Zar treba ponavljati da su najuočljivije pukotine u bh. reprezentaciji upravo u zadnjoj liniji. Nastupao za mlađe selekcije SAD.

Najveći promašaj je bez ikakve sumnje Zlatan Ibrahimović (rođen u Švedskoj), reprezentativac je te zemlje. Još u mlađim kategorijama Malmea iskazao želju da obuće dres BiH. Zbog nedovoljne angažovanosti ljudi iz NSBiH odlučio se da zaigra za plavo-žute, iako su čelnici HNS-a silno željeli da nastupi za kockaste. Ne treba ni govoriti koliko bi značilo da je Ibru postao član bh. ekspedicije.

Još jedan nogometaš koji je rođen u Sarajevu je Anel Džaka, član njemačkog Kaiserslauterna. Nažalost nikada nije obukao dres svoje domovine. Još dok je nastupao za Bayer iz Leverkusena sa njim se pregovaralo. Poziv u mladu reprezentaciju uputio mu je tadašnji selektor Šener Bajramović. Džaka se predomišljao, ali i odlučio da igra za Elf. Skupio je svega par nastupa. I sam je priznao da se kaje zbog svog poteza. Kako danas stvari stoje nema pravo nastupa za BiH.

Ista situacija je i sa Harisom Medunjaninom, koji je također rođen u glavnom gradu BiH. Trenutno nastupa za španski Real Valladolid. Zabilježio je nastup za mladu selekciju Holandije. Slično je i sa Mustafom Kučukovićem, članom Munchena 1860 (igrao za njemački nacionalni tim) i Emreom Tahirovićem (igrao za mlade selekcije Švedske).

Uz bok sa pomenutim nogometašima može biti i Admir Haznadar, nekadašnji igrač PSV-a, koji sada igra u drugoj belgijskoj ligi. Prije nekoliko godina igrao je u mladoj reprezentaciji BiH. Stvari su se iskomplikovale tako ta se ispostavilo da i on nema pravo nastupa. Tu je još i golman Asmir Begović (rođen 1987. godine u Trebinju). Već nastupao za nacionalni tim Kanade u mlađim kategorijama.

Igrač pred kojima se otvara sjajan karijera je Mensur Mujdža, član NK Zagreb (rođen u glavnom gradu Hrvatske). Želio je da igra za BiH. To se nažalost nikada nije desilo. Brojni relevantni nogometni stručnjaci prognoziraju mu briljantnu karijeru i uvjereni su da će u skorije vrijeme biti u A timu Hrvatske. Velika šteta što smo olako ispustili ovakvog igrača. Nekoliko aktuelnih reprezentativaca o nogometašu Pjesnika iz Kranjčevićeve uputili su samo riječi hvale i posebno podvukli da im je žao što igrač takvog kalibra (s obzirom da je htio) neće nastupati sa njima. Njegov brat Jasmin igrao je za odabranu bh. vrstu.

Nikola Šarić (rođen je 6. januara 1991. godine u Sarajevu, a igrao je za sve mlade selekcije Danske). Danas je član engleskog Liverpoola. Nije iskazao veliku želju da zaigra za nas. Želi da bude prvi stranac koji će igrati za A reprezentaciju zemlje u kojoj je stekao potpunu afirmaciju.

U reprezentaciji Hrvatske nekoliko nogometaša koji danas nose kockasti dres rođeni su u BiH. Mladen Petrić (Dubrave), Vedran Ćorluka (Derventa) i Mato Neretljak (Orašje).

Zvjezdan Misimović i Zlatan Bajramović, obojica rođeni u Njemačkoj, najbolji su primjer koliko igrači iz inozemstva mogu biti korisni. Najzaslužniji za dolazak veznjaka Wolfsburga je nekadašnji njegov saigrač iz Bayerna, Hasan Salihamidžić. Naime, Braco je uspio ubijediti današnjeg zamjenika kapitena naše selekcije da vrijedi igrati za BiH. Važnu ulogu u tim pregovorima imao je Ahmed Pašalić. Porijeklo Misimovićevih roditelja je iz okoline Bosanske Gradiške tako da nije bilo problema oko dobivanja državljanstva.

S druge strane Šeneru Bajramoviću pripadaju najveće zasluge za regrutovanje njegovog prezimenjaka Zlatana u reprezentaciju. Još dok je bio selektor mlade selekcije uputio je poziv na koji ratoborni veznjak nije mogao ostati njem. Kasnije će se ispostaviti da je to bio briljantan potez.

Za našu reprezentaciju igrali su i drugi igrači rođeni izvan bh. granica. Radilo se o nogometašima koji su se u pravilu afirmirali u našim klubovima, poput Hrgovića (rođen u Sinju), Milenkovića (rođen u Subotici) i Dialaiba Bubacara (Senegal).

Svakako treba spomenuti i primjer Miralema Pjanića. Upravo je nogometaš Lyona najuspješniji potez NSBiH. Iako je rođen na tlu BiH, Pjanić je igrao za sve mlađe selekcije Luksemburga.Vrhunskim potezima u dresu Metza oduševio je i Francuze. I kada su mnogi očekivali njegov nastup za seniorski sastav Luksemburga ili mlađe selekcije galskih pijetlova, obukao je dres bh. reprezentacije. Gubitak nogometaša u kojeg su polagali velike nade razljutio je ljubitelje nogometa u Luksemburgu, dok je naša domovina dobila igrača za narednih period. Svakako da treba spomenuti da je njegov otac bio toliko uporan, istrajan i najzaslužniji za ovakav rasplet.

Nadamo se da će u budućnosti čelnici NSBiH širom svijeta početi tražiti igrače bh. korijena koji bi svojim igrama mogli pomoći našoj reprezentaciji, a da će negativnih primjera biti sve manje. Slučaj Ibrahimović je neoprostiva greška i više se jednostavno ne smije ponoviti...

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nisu bas nabrojali sve fudbalere koje smo propustili, greskom nasih selektora i Saveza ili samih igraca koji nisu znali sta bi od sebe.

Za Ibrahimovica ne znam sta bi rekao, nije prihvatio poziv nase A2 selekcije a u to vrijeme nije imao mjesta ni u U21 Svedske. Cini mi se da mu je nasa reprezentacija sluzila samo za stvaranje pritiska na Svedsku, nesto slicno onom golmanu iz Kozarca koji je zaigrao za Svicarsku iako je dobio poziv za nasu A selekciju i imao nekoliko nastupa za U21. Licno mi ne bi bilo zao ni da je Maradona ako nije imao volje da igra za BiH.

Meni licno je najvise zao za Mensura Mujdzu, prvo sto je desni bek a mi smo na tom mjestu deficitarni od kad je nastala reprezentacija BiH (izuzev kad smo Hasana prekomandovali na beka u pojedinim utakmicama) a drugo zato sto je zaista zelio da igra za reprezentaciju BiH. On je sa Ibricicem dosao nepozvan na okupljanje reprezentacije za vrijeme Muzurovica, proveo nekoliko dana u hotelu Radon Plaza cekajuci da mu pokusaju rijesiti papire. Naprasno se pojavila informacija da ga Bilic zeli u U21 Hrvatske i Mujdza je vracen nazad kuci u Zagreb. Ne mogu se oteti utisku da je pojedinim ljudima iz naseg Saveza javljeno da ne dozvole da Mujdza zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

Iz istog razloga mi je zao za Mustafu Kucukovica za kojeg se jednostavno nisu htjeli zauzeti i traziti od UEFA-e promjenu sportskog drzavljanstva. Mustafa je zelio nastupati za BiH, dolazio je u Bosnu, pokusavao ali na kraju nista nije bilo od toga.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#272 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Dado dijasporitus »

Džeko se prodao Milanu
Datum: 19.12.2008 05:00
Autor: Samir Šišić
Edin Džeko, naš fudbalski A reprezentativac i prvotimac Volfsburga, u Milanu! Istina, još dogovor dva kluba nije postignut, ali u "glavama" poslodavaca prvoligaša sa "San Sira" naš internacionalac već je "zadužio" dres sa brojem devet, kojeg trenutno nosi Filipe Inzagi.

U srijedu naveče u remiju između Milana i Volfsburga (2:2) nije bio strijelac, ali je odličnim izdanjem oduševio poslodavce "rosonera" i definitivno im se "prodao".
"Definitivno, Džeko je zadobio simpatije Bradija i Galijanija, dva ključna čovjeka u klubu, koji su naprosto očarani njegovom igrom i nije isključeno da uskoro obuče crveno-crni dres", potvrdio je za "Nezavisne novine" Predrag Naletelić, menadžer porijeklom iz BiH, "desna ruka" čelnika Milana, koji je među 20 najuvaženijih ljudi u klubu sa "San Sira", naglasivši da Džeku prate još od Maribora i prijateljskog meča A timova Slovenija - BiH.
Ni Džeko ne bi se bio nezadovoljan kada bi iz Njemačke preselio u Italiju. Odmah nakon utakmice obukao je dres Milana...
"Razmijenio sam dres sa Ševčenkom, koji je po mom mišljenju prije neuspjele epizode u Čelziju bio najbolji napadač svijeta. Nikada nisam skrivao da je Milan klub za koji sam navijao kao dječak i da bih bio presretan kada bih zaigrao u njemu. Međutim, o tome je rano govoriti. Ne znam da je bilo konkretnijih poteza. Ugovor me za Volfsburg veže još dvije i po godine, a ne znam koliko bi obeštećenje tražili za mene. Nijemci su Teplicama za moje papire platili četiri miliona eura. Sada je cijena, pretpostavljam višestruko veća. Vidjećemo kako će se sve završiti", rekao je Džeko.
I dok u Milanu najozbiljnije razmišljaju o zvaničnoj ponudi koja bi mogla uslijediti već u zimskom prelaznom roku, Džeko se uvjerio kakvu pažnju uživa u Italiji i to u elitnom restoranu gdje se okupljaju igrači Milana, a u kojem se sastao sa Željkom Kalacem, rezervnim golmanom "rosonera".
"Kalac je oženjen iz BiH, upoznali smo se na utakmici, a poslije toga otišli na piće", ističe Džeko, koji je u netom završenoj polusezoni postigao ukupno 18 golova:
"Imao sam odličnu sezonu, a sada kada sam čuo da sam bio pod posebnom prismotrom čelnika Milana, žao mi je što večeras (srijeda, op.a) nisam postigao bar jedan pogodak iz tri izgledne prilike. Ali, sad se ništa ne može promijeniti."
Milan je svojevremeno odbio angažovati Zlatana Ibrahimovića, koji sada nosi dres gradskog rivala Intera i koji slovi za jednog od najboljih napadača svijeta. Mnoge stvari vežu popularnog Ibru i našeg napadača, pa su vjerovatno u Milanu shvatili da sa Džekom mogu ispraviti grešku...
Klajvert hvali naše

U svečanoj loži stadiona "San Siro" sreli smo i Patrika Klajverta, Holanđanina koji je u svojoj bogatoj karijeri nosio i dres "rosonera". Na pitanje da prokomentariše nastup naših Džeke i Zvjezdana Misimovića, odgovorio je:
"Džeko je vanserijski napadač, koji će napraviti veliku karijeru. Visok je, brz, a istovremeno odlično barata loptom. To su odlike koje krase one najveće. I Misimović je majstor, koji možda večeras (srijeda, op.a) nije pokazao ono najbolje što zna, ali sigruno je da spada među najbolje plejmejkere današnjice", istakao je Klajvert.
Ronaldinjo (ne)uhvatljiv

Iako nije igrao u srijedu naveče, Brazilac Ronaldinjo je uz sunarodnike Kaku i Pata definitivno najveća zvijezda u Milanu. Gotovo nemoguće je da neko od novinara dospije do njega. Ipak, kroz gužvu u VIP salonu, nakon utakmice uspjeli smo se "probiti" do Ronaldinja, ali su "specijalci" brzo reagovali te nam zabranili razgovor, a sve je završeno samo na slikanju...
Rezultati 5. kola

Grupa E: Milan - Volfsburg 2:2, Portsmut - Herenven 3:0 (2:0). Grupa F: Ajaks - Slavija Prag 2:2, Hamburg - Aston Vila 3:1. Grupa G: Klub Briž - Kopenhagen 0:1, Sent Etjen - Valensija 2:2. Grupa H: Deportivo - Nansi 1:0, Fejenord - Leh 0:1.
U narednu fazu prošli su: Volfsburg, Milan, Braga, HSV, Ajaks, Aston Vila, Sent Etjen, Valensija, Kopenhagen, CSKA, Deportivo i Leh Poznan.
Josip

#273 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Josip »

Jure Ivanković iz Posušja. nije novi Barbarez ali je dobar.
klixober

#274 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Prvi put cujem za momke,ali definitivno ih treba pozvati za u-21 selekciju.
Baggio bi mogao igrati za BiH

Dva mladića koja bi imali pravo odjenuti dres mlađih BH. nogometnih selekcija (U 19, U 21) svojim igrama privlače pažnju američke nogometne javnosti.

Mladi veznjak Baggio Husidić (Velika Kladuša) imenovan je u MVP momčad Soccer Americe. Sa devet pogodaka i šest asistencija Husidić je prikupio 24 boda, a bio je i ključni igrač UIC Flamesa (University Illinois Chicago) u 2008. godini u kojoj je pobrao još brojne nagrade. Ovo je druga uzastopna sezona da je igrač UIC Flamesa imenovan MVP momčad sezone. Godinu ranije to je pošlo za rukom vrataru Jovanu Bubonji.

Druga nada je Perica Marošević član Rockford Raptorsa koji je ranije već nastupao za američku nogometnu reprezentaciju do 17 godina.

Tko zna možda se među ovim momcima krije neki novi Vedad Ibišević.
Abacija

#275 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Abacija »

UIC soccer star Baggio Husidic a long way from Bosnia

By Luis Arroyave | Tribune reporter
January 11, 2009
[email protected]

Baggio Husidic remembers waking up early the morning after he came to the United States in May 1997 and feeling disappointed.

He stared out of the back window of the temporary home the government had provided his family and saw a different image from the one he imagined while growing up in Bosnia and Germany.

"When you're in Europe, you picture an America where you have your own house, your own room and everyone is successful," said Husidic, an Illinois-Chicago junior who is projected to be a first-round pick in Thursday's MLS draft.

"All I saw was an alley and a bunch of garages. There was nobody on the street. It looked bad."

Husidic was born in northwest Bosnia and grew up idolizing Italian soccer legend Roberto Baggio. His father began calling him Baggio instead of his given name, Adis, and the new moniker stuck. Zarif Husidic, a former professional soccer player, owned a nearby mall and called it Baggio for his son.

But Zarif had to leave the mall behind because of the civil war raging in the region. The bombs were getting closer to his home each day, forcing him to move his family to a refugee camp near the Croatian border. While in the camp, they slept on the floor in rooms that contained up to 15 people.

"We lined up like sardines because there was no room," said Baggio, who believes he was 6 or 7 at the time. "There were mines around the area and you would hear about kids stepping on them."

He would find grenade launchers, machine guns and bullets on the streets. He said children in the camp often blew on bullets to make whistling sounds, leaving them with rashes around their mouths.

After four months in the camp and then 31/2 years in Hamburg, Germany, with other refugees, Husidic and his family moved to the Chicago area with no money and no grasp of the English language. His father got a job in construction and moved the family out of government housing to Franklin Park right before the school year started.

"It was hard," Husidic said. "I didn't know any English except for 'thank you' and '[expletive] you' because that's what everyone knows. Kids would tell me to say things like 'I'm stupid' and laugh at me when I said it because I didn't know what it meant.

"I got picked on a lot and didn't want to go to school. My mom would say, 'Go, you'll be fine.' "

Husidic learned English by playing Uno with a teacher. Eventually his family moved to Libertyville so that he and his brother, Alen, could have a better education.

Through soccer, Husidic was able to continue his education at UIC.

UIC coach John Trask offered scholarships to Husidic and his brother, who was playing at the College of Lake County at the time.

Husidic played right away at UIC, appearing in 19 of his team's 21 games his freshman year in 2006. It was during a NCAA tournament game that year that Trask realized he had something special.

"Baggio terrorized Notre Dame for 20 minutes in that game," Trask said. "They didn't know what to do with him."

Although he made the All-Horizon League first team his sophomore year, the spotlight didn't start shining on Husidic until last season. The 6-foot-1-inch midfielder led UIC to the NCAA tournament round of 16 in November and was named a first team All-American.

"I'm not sure a lot of other coaches [initially] saw what I saw," Trask said. "Last spring [Northwestern coach] Tim Lenahan told me, 'I had no idea he was that good.' "

On New Year's Eve, Husidic signed a five-year deal with Major League Soccer worth about $150,000 per season.

"The first thing that went through my head is that I'll be able to help my parents pay for their house," Husidic said. "My family has gone through a lot. My parents have had to work hard jobs and I've had to struggle to get to this point, but now I've made it."

Chicago Tribune - http://www.chicagotribune.com/sports/ch ... 8490.story
Evoi mu i slike:
Image
Post Reply