Belaj u tramvaju - mladić zboden

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
anakadabra

Post by anakadabra »

Samo dajte da dođemo u što većem broju :( Evo ja sam sad poslala poruku svima koje poznajem i pozvala ih da dođu. Učinite to isto, molim vas, jer mislim da to maleni Denis zaslužuje :( :( :(
AANNAA

Post by AANNAA »

Sahrana sutra u 16.00 u Lepenici pored Kiseljaka. Bit ce organiziran prijevoz samo za ucenike.
A sto se tice okupljanja, i ja dolazim i obavijestila sam raju. Ali ucenici misle da nas nece pustit u dvoriste, jer je uvijek zakljucano...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Na zalost smrt ovog djecaka je samo nastavak price o onima sto pale ljude i poslije u novinama procitas da malte ne ne mogu dobiti nikakvu kaznu. Na prosloj temi smo se sporili da li oni sto ubiju zasluzuju u najmanju ruku zestoku dozivotnu robiju ili smrtnu kaznu pa ma koliko godina imali. Nesto slicno se prije par dana dogodilo i u USA od maloljetnika i nema tu puno price, ubio si i za to nedjelo ce ti biti sudjeno kao da si odrastao. Da su ona trojica majmuna dobili odmah kazne po 20-30 godina ili dozivotne ovi kreteni iz tramvaja bi dobro promislili da li se isplati nekoga ubiti. Ovoj drzavi trebaju vise nego zestoke kazne za ovakva i slicna djela i onda ce zaista samo teske budale raditi ovakva nedjela. Da postoji kazna od par godina za nelegalno nosenje oruzja slabo bi ko pucao. Dakle jednostavno, zasutavis mamlaza, nadjes mu pistolj i rebnes mu odmah nekoliko godina u Zenici ili Foci. Ako mu drugi put pronadjes ide odmah dupla kazna. Ovakvih slucajeva ce biti sve vise i vise sto zbog beznadja i totalne bezperspektivnosti sto iz objesti koja se tolerise. Tu se desava jedan prirodni niz od kojeg postajes ubica ili kriminalac. I naravno nakon prijedloga plata za policiju koje ce im biti jos manje, kriminalci zadovoljno trljaju ruke i spremaju nove akcije.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Gledacu da odem oko 6,7...blizu mi je. Nadam se da ce se moc uci, jer neko gore rece da mozda nece pustit... :? :( :(
anakadabra

Post by anakadabra »

AANNAA wrote:Sahrana sutra u 16.00 u Lepenici pored Kiseljaka. Bit ce organiziran prijevoz samo za ucenike.
A sto se tice okupljanja, i ja dolazim i obavijestila sam raju. Ali ucenici misle da nas nece pustit u dvoriste, jer je uvijek zakljucano...
Hvala za info Ana! Ja idem sutra svakako :(
elSaik

Post by elSaik »

R.I.P. :(

Još jedna žrtva našeg društvenog ludila...
AANNAA

Post by AANNAA »

Evo sad sam dobila informaciju da dolazi jos puno ljudi,neka skole, valjda pa morat ce pustit. Bitno je da ravnatelj skole za to zna. Eto vidimo se...
Fiore

Post by Fiore »

Ako mozete samo doci do imena pocinilaca.. i da se njihove slike objave sto prije.. treba tu gamad javno pokazati i lincovati.. nas sistem ne funkcionise i treba se uzeti pravda u svoje ruke.. JER KLIN SE KLINOM IZBIJA.. 8-)
Fex

Post by Fex »

AANNAA wrote:Sahrana sutra u 16.00 u Lepenici pored Kiseljaka. Bit ce organiziran prijevoz samo za ucenike.
Sada sam zvao KŠC i kazu da nece biti nikakvih problema, mozemo slobodno doci!
rimac

#260 zašto ne ispred katedrale

Post by rimac »

Mislim da je pametnije organizirati okupljanje, najavljeno za 17:30, ispred katedrale. Ispred KŠC je puno tijesno, možda ulazna vrata zatvorena, ukratko. Nezgodnije je.
AANNAA

#261 Re: zašto ne ispred katedrale

Post by AANNAA »

rimac wrote:Mislim da je pametnije organizirati okupljanje, najavljeno za 17:30, ispred katedrale. Ispred KŠC je puno tijesno, možda ulazna vrata zatvorena, ukratko. Nezgodnije je.
Ako je receno da mozemo doci, bolje ne komplicirati sa nekim drugim mjestom. A dvoriste je veliko, i ljudima je vec javljeno...
Fex

#262 Re: zašto ne ispred katedrale

Post by Fex »

rimac wrote:Mislim da je pametnije organizirati okupljanje, najavljeno za 17:30, ispred katedrale. Ispred KŠC je puno tijesno, možda ulazna vrata zatvorena, ukratko. Nezgodnije je.
Nemoj da sada pravimo pometnju.Ako smo rekli KŠC neka onda bude tako.A rekao sam da nece biti problema oko ulaza!Tako su mi rekli ljudi iz KŠC-a,bar onaj tko mi se javio.
AANNAA

#263 Re: zašto ne ispred katedrale

Post by AANNAA »

Ako je receno da mozemo doci, bolje ne komplicirati sa nekim drugim mjestom. A dvoriste je veliko, i ljudima je vec javljeno...
fixer

Post by fixer »

izuzetno je sad bitno da ljudi u sa pokazu neki oblik odlucnosti da je krajnje vrijeme da se stvai mjenjaju. nedavno u ljubljani je jedan momak poginuo u discu. par dana poslije nije se moglo proci od svijeca. ne moram ni spomenuti da su ljudi toliko bili odlucni da ne odu u taj klub vishe nikako. sad pola godine od tog dogadjaja skoro taj klub zjapi prazan. jedini pravi krivci za ovu smrt su policajci i politicari. treba mjenjati zakon za maloljetnike. nedavno jedna zena gorila, sad nevin stradao, do kada ovako? djea su postala tako luda i nestabilna. ne vide koje posljedice se mogu desiti. kad vide par svojih vrsnjaka po zatvorima i njihove majke optuzivane i degradirane od javnosti drugacije ce sve biti.
MJENJAJTE ZAKON. NE CEKAJTE NOVU ZRTVU DJECE UBICA
in33sa

Post by in33sa »

Topla voda wrote:
in33sa wrote:Ulazim veceras u zgradu, i ispred vrata zgrade redovno drustvo klinaca od nekih 16-17 godina (svaku noc su tu, kao druze se) i cujem kako komentarisu ovaj slucaj... i naravno, vec je pocela prica kako je Denis imao kriz na lancicu i kako je to bio razlog napada... navodno je mali iz Kiseljaka

Nedaj boze da je ova mahalska prica i istinita....

Ali fakat je ovo selo od Sarajeva cudo, ni 24 sata poslije ubistva, po gradu kola desetak scenarija, svi sve znaju... samo nigdje nikog da konacno nesto ucini na sprjecavanju ovog vala kriminala koje zahvata Sarajevo sve vise i vise
zanijemise svi.
evo da reagujem
mislim da je ovo suplja prica napusene djecice ispred haustora
Slazem se sa tobom, ta balavurdija manje vise prica suplje price... i sve sto si napisao u PM-u, slazem se apsolutno... nego znas u cemu je fora, pred mojom zgradom dolaze i okupljaju se i klinci iz "Hum-a" jer je taj zavod tu relativno blizu mene (na stranu sad sto oni tako slobodno secu gradom, bez ikakvog nadzora, to je posebna tema) i maloprije mi jedan od ovih nasih tu klinaca, moj kosmija, kaze da je njima to rekao jedan od ovih domaca... koji navodno poznaje tu ekipu odnosno to drustvo u kojem se krecu ova trojica ubica...

E sad, sta je tu istina, ne znam... a nije ni bitno. Mali je mrtav i to je jedina bitna cinjenica..
in33sa

Post by in33sa »

Inace, frapirao me podatak iz nekog teksta sa prethodnih strana... nadam se da nisam dobro procitao, ali... kaze da niko iz tramvaja nije zelio svjedociti o cijelom dogadjaju :-) samo je jedan od ove trojice dao iskaz... svi drugi sute kao zaliveni...

Hej, hajde razumijem da ne smije niko pred noz, nebi ni ja smio... ali da niko ne zeli svjedociti?!?!?

Sramota.

Odmah se sjetim one... prvo su dosli po Zidove, ali mene nije bilo briga jer ja nisam Zidov... onda su dosli po komuniste, ni tada me nije bilo briga jer ja nisam komunist... nakon toga su dosli po katolike ali ni tada me nije bilo briga jer ja nisam katolik... a onda su dosli po mene, ali tada vise nije bilo nikoga da ga bude briga
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

Ja nisam u situaciji da organiziram, ali mogu da predložim da se, nakon okupljanja u KŠC, svi zajedno spustimo do Katedrale, i od Trga Fra G.Martića, u tihom hodu, prođemo do Vječne vatre.
Neka to bude još jedan respekt mladom, nevinom i nedužnom biću, neka to bude i upozorenje za sve lokalne nivoe vlasti u gradu, neka to bude opomena za sve nadležne institucije u gradu da je njihov javašluk i bijeg od aktuelnih problema jedan od uzroka ovakvim dešavanjima.

Usput, moram primjetiti, i neka je sva sramota svih prisutnih u tramvaju koji ni na kakav način nisu reagirali kad se dogodila nesreća, a mogli su . . . ja im njegovu smrt stavljam na dušu!
suncica24

Post by suncica24 »

Ja necu moci doci, ali cu zapaliti svijecu na prozoru :(
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ja sam obavijestio, sve koje sam mogao, o komemoraciji na forumu u 23:00 !
Guevara

Post by Guevara »

valterbranisarajevo wrote:Ja sam obavijestio, sve koje sam mogao, o komemoraciji na forumu u 23:00 !
Veceras u 23??
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Mi smo se danas dogovorili za komemoraciju na forumu..

U znak osude svirepog ubistva Denisa Mrnjavca, večeras 7.2.2008. u 23:00 na forumu Sarajevo-x, podforum Sarajevo, biće otvorena tema “ZA DENISA”, gdje će svi koji to žele moći izraziti svoju žalost, ogorčenje i osudu zbog ovog svirepog ubistva. Pozivamo vas da se, u što većem broju, u periodu između 23:00 – 00:00 prijavite na ovu temu, da svoju žalost, i saučešće porodici izrazite: kratkim tekstom, “tužnim” smajlijem ili slikom na kojoj se nalazi cvijet ili svijeća. Molimo Vas da putem P.P.-a maila, web stranica, bloggera ili na neki drugi način o ovoj komemoraciji obavijestite svoje prijatelje.
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Tarioza

Post by Tarioza »

Sad svi znamo kako izgleda
Last edited by Tarioza on 07/02/2008 18:01, edited 1 time in total.
Guevara

Post by Guevara »

Neka, nek se objave slike, trebaju svi da znaju ko su i sta su. Treba im onemoguciti zivot ovdje.
ObiVan

Post by ObiVan »

Ne mogu da vjerujem da cu ovo reci, ali podrzavam da ovu trojicu treba stigmatizirati, ma sve...nema niti jedan valjan argument opravdanja, prosto nista...niti odgoj , niti manjak bilo cega...onaj razum, mentalni sklop, koji je bio spreman bilo kako ugroziti djecaka na taj nacin...sta ocekivati...ovi trebaju da budu kaznjeni, a drugi kojima bi ikada palo na pamet slicno, treba da se sjete ove trojice...
Locked