mIRCerka wrote:Bea_Trix wrote:pametni, ocistili banjalucani. aferim, treba se ugledati.
da zovemo ekipu fasista?
Treba se ugledati kako je moguce da neki sistem funkcionise.
Gospodska je 2 puta kraca od vase strase, pa sam srela vise patrola nego od PU Novo Sarajevo do Sebilja.
Treba se ugledati da vec 4 mjeseca, koliko me posao baca u BL svakih 15 dana, prekoputa hotela PALAS ima super uredjen drveni park, sa ulicnom rasvjetom u cijim stubovima stoje zvucnici i cuje se laganini muzika....
Nema onog malca koji mi se savije sav ko perec pored pekare Grbavica I i prosi pare da jede, ja mu kupim burek i kroasan a on ih baci ispred pekare jer hoce PARE DA KUPI DA JEDE...
izvini bea, ti isto ko da zivis pod staklenim zvonom...
Obidji krug dva tramvajem i uprati kako ista beba kruzi u rukama 2 zene...
PROFI je profi.
Pravi prosjak suti i sjedi i zahvali se kad mu das nesto, bilo pare bilo hranu, bilo odjecu.
Ali ne, mora da sam ja fastista cim pomenuh da je negdje u ovoj zemlji to regulisano.
pazi mIRCi, tebi moze izgledati da ja zivim pod ovim ili pod onim, ali ni iz b. luke mi ne treba niciji izvjestaj, jer obigram i ja poprilicno bosne, sto po cejfu, sto zbog prijatelja, sto zbog posla.
znam ja stosta, pa i sta su profesionalni prosjaci. nikad ne rekoh da imam ista protiv policijskih patrola i odrzavanja reda.
ali nema prosjaka ni na ulicama vecih gradova evrope po danu, barem ne na glavnoj cesti, kraj ekskluzivnih ljetnih basti, da vuku turiste za rukav svako malo. to se zove red - ali taj red ima i svoju mracnu stranu. rijetko ko ima tako strucno oko da razlikuje profi prosjaka bas uvijek i precizno od covjeka koji nema - pa kao posljedicu toga, "sredjeni" gradovi rastjeruju ljude koji spavaju po podzemnim zeljeznicama jer su prihvatilista prepuna tu noc ili su predaleko. a ti ljudi nikome nista ne rade.
ne, mi nismo dovoljno zrelo drustvo da bismo uvodili RED - mi mozemo samo uvoditi diktaturu, i to onu milicijskog tipa, jer samo takvu i poznajemo pa nam nije zamjeriti - ili imati totalno bezakonje.
a ne mozes od mene ni ocekivati da nakon stvari koje su recene na ovoj temi, koje su se dogodile na ovoj temi i koje bi i corav vidio - sad pisem sva sretna o vasim dobrostivim namjerama, oprosti.
to bi za mene bio - zivot pod staklenim zvonom.
napravimo negdje prihvatilista, vise kuhinja, za to ne treba mnogo novca. ulozimo u edukaciju onih koji su ovdje gradjani drugoga reda (a da me se ne bi zalijepilo tvrdnjom da nisam nikad pokusala, jesam sudjelovala u slicnim stvarima) - pa cemo ONDA znati ko je profi i pljacka narod a ko nema.