Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Kolega sa Alipasinog

#251 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Generalni direktor UNESCO-a Macura obišao Piramide Sunca i Mjeseca

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080325051

Gdje ste sad oponenti?
Tesssa

#252 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Tesssa »

gdje li si to u ovom clanku procitao da mi je znati :? :-)
Neregistrirani

#253 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Kolega sa Alipasinog wrote:Generalni direktor UNESCO-a Macura obišao Piramide Sunca i Mjeseca

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080325051
Jest, jest! :D
Kolega sa Alipasinog

#254 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Tesssa wrote:gdje li si to u ovom clanku procitao da mi je znati :? :-)
E, Tesssa, Tesssa. Ne znas citati izmedju redova.
Ako jos nije obisao, obici ce uskoro. Ako i ne obidje, nije ni zasluzio jer je foteljas.

Ovo gore zove se "alternativno citanje".
Odluka upravnog odbora Fondacije je da se mijenjaju ne samo istorija i nauka, nego i citanje.
simonese

#255 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by simonese »

a sta je sa alternativnom politikom :D
a mozda i neko alternativno guzi :D
veseoko_kukulamovic

#256 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Ojha! :lol:

http://visoko.co.ba/index.php?subaction ... m=&ucat=10:
Povodom otvaranja treće sezone arheoloških iskopavanja u Bosanskoj dolini piramida, Općina Visoko, nevladin sektor općine Visoko, TA Respect, FS Zenica bus i Fondacija Arheološki park:“Bosanska piramida Sunca“ organizirat će 12. aprila u Visokom manifestaciju 'Srcem za piramide 2008'.

Cjelodnevni zabavni program odvijat će se na platou u naselju Prijeko (ispred fabrike KTK) s početkom u 10:00 sati. Manifestaciju će uveličati više od trideset estradnih izvođača, deset KUD-ova s područja Bosne i Hercegovine, desetak modnih kreatora i modnih kuća koje će predstaviti svoje kolekcije.

U toku dana bit će organiziran i rafting na rijeci Fojnici, predstavljanje tradicionalnih zanata, likovne kolonije i udruženja Općine Visoko, te vatromet. Manifestacija je zamišljena kao spoj tradicije, nauke, kulture, muzike, mode, sporta i zabave.
Spoj nauke i derneka! :lol:

Image
Neregistrirani

#257 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Joj, teferica! :D Bice fudbala i ritmicke gimnastike! Doci ce nane i oni penzioneri ciju sliku uvijek ubaci u finansijski izvjestaj. :D
Načelnik Općine Visoko Munib Alibegović je, na sastanku organizatora, potvrdio da će ova manifestacija od ove godine postati tradicionalna i ući u Program najvažnijih godišnjih manifestacija Općine Visoko, uz "Visočko ljeto" i "Dane Zaima Muzaferije". Od slijedeće godine njeno trajanje bit će produženo na tri dana.

Načelno je dogovoren sljedeći Program manifestacije: posjeta arheološkim lokacijama/sondama na Bosanskoj piramidi Sunca, Bosanskoj piramidi Mjeseca, podzemnom tunelu KTK, kamenim građevinama u Vratnici (Toprakalija i Dolovi) i kompleksu podzemnih tunela Ravne; predavanje dr. Ivana Šimatovića o geometriji Bosanskih piramida; odigravanje fudbalskog turnira između veterana fudbalskih klubova Velež, Željezničar, Čelik i Bosna na Gradskom stadionu; održavanje cjelodnevnog muzičkog koncerta na otvorenom; modne revije kreatora iz BiH; prodajna izložba slika u organizaciji ULUBIH-a; smotra i takmičenje kulturno-umjetničkih društava iz BiH; planinarska transverzala koja će obuhvatiti svih pet piramidalnih građevina u Bosanskoj dolini piramida; učešće udruženja ribolovaca, rafting klubova, ferijalaca, izviđača, udruženja žena, starih zanata, likovne radionice, kluba ritmičke gimnastike.

http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=26

Nego, hvali se Semir kako prodire arapskom svijetu, ali se nesto usutio da je usao u udzbenike arheologije i da su mu Dani opet posvetili par strana.

A evo ga je i Pirke spominjao u emisiji na B92, premotati na 9. minutu. http://uk.youtube.com/watch?v=-SLipoPczbs

Sirimo pozitivne vijesti. :D
Tesssa

#259 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Tesssa »

prvi je izašao Dr. Zo koji je svojom pjesmom "Lati se lopate", zagrijao atmosferu na gradskom stadionu u Visokom.
:lol: :lol: :lol: :lol: ne trebam dalje citat :D :lol: :-)
Neregistrirani

#260 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

:lol: :lol: :lol:

Kad ga spomenu, cujem da Zo hoce da snima spot. Nema potrebe da se trosi, N production je to vec napravio. http://www.youtube.com/watch?v=_fGAuDaOL8c :D
Haris033

#261 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Haris033 »

Pincom.info > Kultura

Osmanagić priznao prevaru: Piramide su laž !

Prema pisanju lokalnih medija, ovakav, nevjerojatan obrat baš u vrijeme početka nove sezone istraživanja, dogodio se zbog nedavne posjete direktora UNESCO-a Koichira Matsuurae, koji je vlastima BiH, ali i Osmanagiću osobno zaprijetio...

VISOKO – Izložen pritiscima arheoloških stručnjaka iz Egipta, UNESCO-vim djelatnicima i istražnim organima gospodarskog kriminala SAD-a, Semir Osmanagić priznao je kako su istraživanja bosanskih piramida u Visokom bila laž!

Kako je Osmanagić danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u Visokom rekao, sve je bila obična varka.

- Sve je izmišljeno. Ispričavam se svim Bosancima i Hercegovcima. Jako mi je žao zbog svega, rekao je novinarima vidno utučeni Osmanagić odbivši odgovarati na druga pitanja.

- Bio sam primoran ovo vam reći, ali druge izjave ne želim, niti mogu davati, rekao je.

Prema pisanju lokalnih medija, ovakav, nevjerojatan obrat baš u vrijeme početka nove sezone istraživanja, dogodio se zbog nedavne posjete direktora UNESCO-a Koichira Matsuurae, koji je vlastima BiH, ali i Osmanagiću osobno zaprijetio kako će naša zemlja biti izbrisana s karte ove organizacije ako ne prestanu lakrdije u Visokom.

U Fondaciji su nam potvrdili kako je izaslanstvo UNESCO-a tražilo razgovor s Osmanagićem, te da je to jedan od glavnih razloga njegova priznanja.

Drugi razlozi zasigurno su novi dokazi i analize stručnjaka iz Egipta, koji tvrde kako do sada nisu bili u mogućnosti doprijeti do bh javnosti.

- Svaki put kad bismo željeli nešto priopćiti kontra piramida, naše izjave i dokumenti čudno su zataškavani, izjavio je Lamia El-Hadidy, arheolog s kairskog sveučilišta.

S druge strane, saznanja američkih istražnih organa o poslovnim aktivnostima Osmanagića, bit će naknadno predstavljena javnosti, jer ne žele iznositi bilo kakve detalje dok istraga ne bude u potpunosti okončana.

Federalna policija uskoro bi trebala raspisati potjernicu ua Osmanagićem jer se počinju javljati brojni prevareni donatori, a neslužbeno doznajemo kako i Vlada Federacije BiH namjerava sudskim putem zatražiti povrat sredstava odobrenih Osmanagićevoj Fondaciji.

Novinarima koji su ga naknadno telefonski pokušali kontaktirati, Osmanagić je bio nedostupan. Navodno je već napustio zemlju.

Uskoro opširnije...

1. travanjnj 2008.
Pincom.info

koliko ima istine u ovom gore??? :?
shin

#262 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by shin »

Koja si ti vremenska zona? GMT+38 Image
burekodsira

#263 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by burekodsira »

shin wrote:Koja si ti vremenska zona? GMT+38 Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :dance:
veseoko_kukulamovic

#264 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Krava Zekulja sa Vlašića otkrila piramidu!
Krava Zekulja koju je za mene Izmo izbijo ko donacju se ispostavla ko sasvim neobićna krava. Metodom promatranja zakljućjo sam da Zekulja za razliku od drugi krava ima svoju misiju. Kako sam došo do tog zakljućka? Oćero sam je na Vlašić da je moj amiđa ćuva jer je on strućnjak za to. Međutim, on mi je prekljuće esemesom javjo da se Zekulja ćudno ponaša i da poslje ispaše ne ide u štalu nego ćući na litci i bulji u dolinu. Ja sam onda ošo na Vlašić do mjesta đe amiđa mi reko da Zekulja ćući. Brzo sam pronalazio argumente u prilog ideji da je ovdje rijeć o fenomenu kojib trebo strućno biti ispitat. Razmišljam na glas “… ovdje je piramida ispod nas, a mi smo trenutno na vrhu Vlašića …”. Zekulja afirmativno klima glavom. Ćinjenca da sam od tolko brda koje posmatrać u dolini more viđati odma ugledo onu u koju je gledala i Zekulja nije slućajna. U životu sam naućjo da koncedencje ne postoje... već znakovi, koje treba sljedti.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neregistrirani

#265 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Haris033 wrote: koliko ima istine u ovom gore??? :?
To je bilo za travanjinji, tj. aprilili. :D

Citam da im je Balasevic javio da ipak nece doci da opjeva "piramide", a oni mu se dive sto im nije trazio ni marke. :D
veseoko_kukulamovic

#266 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Pa poslije Izme, dajđe mu Đevde i sad ove prvoaprilske zahebancije, reklo bi se da su piramide službeno postale još samo predmet žestokog ismijavanja! :lol:

E, OsmanagićE, nije ti lahko, a piramida niđe! :lol:
Osmanagić: Nisam nigdje pobjegao!

*** SPAM *** - Jučer oko podne kroz Visoko je prostrujala vijest da je istraživač Semir Osmanagić digao ruke od daljeg istraživanja i dokazivanja da u tom gradu postoje piramide i da je hitno napustio Bosnu i Hercegovinu. Nekih pola sata kasnije, ista vijest stigla je i do Sarajeva.

Oko 15 sati u list "San" se javio Semir Osmanagić i odmah rekao da je čuo za te priče naglasivši da se, dok vodi taj razgovor, nalazi na piramidi Mjeseca.

"Ako je i prvoaprilska šala u pitanju, previše je. Mene je već zvalo dosta prijatelja da me pitaju o čemu se radi i šta se događa. Svim poručujem da sam tu i da mi ne pada na pamet da odustanem od daljih istraživanja. Ovo je najveći arheološki projekat u cijelom svijetu i mi ćemo ga izvesti do kraja i dokazati da se radi o autentičnim piramidama", kazao je Osmanagić.
saibaba

#267 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by saibaba »

Mozda su u medjuvremenu piramide pobjegle ?
a bile su tu kad smo počeli kopati :D
Neregistrirani

#268 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

A jesu se ukakili i uspanicili! Semir licno zvao San - Fondacija, koja nikada nije cestitala niti jednan praznik, drzavni ili vjerski, objavila cestitku povodom 1. aprila... hahahahahaha

Image

A i komsije, pardon, susjedi pisu:"nadobudni pseudoistraživač bosanskog podrijetla" - http://www.sutra.hr/pregled/razno/1610/ ... -u-visokom
Kolega sa Alipasinog

#269 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Sve vise strucnjaka se prijavljuje na Konferenciju svjetskih arheologa: "Srcem do piramida".

http://alternativnafondacija.blogspot.c ... encju.html

Gdje ste sad oponenti.
veseoko_kukulamovic

#270 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Kolega, Izmini oponenti su najokorjeliji predstavnici krute oficijelne foteljaške nauke koja ne izlazi iz svojih toplih kabineta na teren da se uvjeri na svoje oči u njegovu istinu. Čuo sam da je Izmo nedavno pisao profesoru Repovcu da prijavi kod njega svoj doktorat o orbsevima, i ovaj mu još nije odgovorio. Izmo je njihov svijet uzdrmao iz temelja! Čega se boje foteljaši? :D
veseoko_kukulamovic

#272 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neko se ovdje šalio da će nas sviju opičit zraka iz svemira, a izgleda da ova piramidalna sekta u to FAKAT vjeruje!!!
Evo nekih dijelova iz knjige Murisa Osmanagića, sve se vrti oko uticaja MISAONIH FOTONA iz svemira i Sunčanih pjega na evoluciju čovjeka!!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
simonese

#273 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by simonese »

Uh,sto se danas nesto osjecam fotoniziran!
Neregistrirani

#274 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Za negativno djelovanje fotona, ili za lijecenje posljedica citanja nebuloznog oca Osmanagica, preporucujem tretman kod gospodje Rusmire. :D

Image
Neregistrirani

#275 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Program otvaranja nove istrazivacke sezone:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ojha! :D

*ebat ga, moraju se necim narodu oci zamazati, kad im se nema sta pokazati, kao ovdje ili ovdje. :D
Locked