Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
scooter21ba

#251 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

accent wrote:uhhhhh taksiste bi ja sve na jdnu lomacu i zapalio
nema nekulturnijih vozaca od taksista
nesta sam nacuo hoce opet da blokiraju grad

opet malo off teme
pricate o zgodama na parkingu ja sam tako nasao ogrebano auto na parkingu
sad znam da oni "rad" ne sose nikakvu odgovornost cak i ako ti sta ukradu u autu
e sad za sta mi njima placamo 2km/h kontam bolje ga onda djaba na ulici parkirati
ALI
hajd parkiraj negdje ne ulici eto drota sa kaznom
uh i meni su taksisti ma joj bolje da ne pricam bezveze cu kidati se a jos nisam za volanom
dosta mi je sto ih gledam u voznji
ali da malo na off se nadovezem
nema rad nista s tim sto ti neko ogrebe auto ti njemu placas mjesto a ne osiguranje od ogrebotina
sto se tice kradje mislim da su odgovorni jer je on tu da pazi da ti ga neko ne obije

a sto se tice ogrebotina i tih stvari lik koji te ogrebao trebao bi ostaviti broj pa se kasnije fino cujete odete na procjenu stete i njegova osiguravajuca kuca plati popravak i to je to kraj price

ali ajd vidi da neki lola ostavi broj? hoces al na star trek bosnian generation
vjesticanametli

#252 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by vjesticanametli »

e tako su konSiji utrefili desnu stranu aVta i covjek pred zgradom skuzio papiric kad na njemu pise: vidio sam i zapisao ko te udario javi se na ++++++++ telefon :) eto opet ima fine raje
accent

#253 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by accent »

DoradO wrote:
accent wrote:uhhhhh taksiste bi ja sve na jdnu lomacu i zapalio
nema nekulturnijih vozaca od taksista
nesta sam nacuo hoce opet da blokiraju grad

opet malo off teme
pricate o zgodama na parkingu ja sam tako nasao ogrebano auto na parkingu
sad znam da oni "rad" ne sose nikakvu odgovornost cak i ako ti sta ukradu u autu
e sad za sta mi njima placamo 2km/h kontam bolje ga onda djaba na ulici parkirati
ALI
hajd parkiraj negdje ne ulici eto drota sa kaznom
nije ''rad'' osiguravajuce drustvo :roll:
znam da rad nije osiguravajuce drustvo (mislim da me nisi razumio) ali ako se placa parking trebalo bi da auto bude sigurno od svega na samo od obijanja

@ scooter da mi je ostavio ceduljicu milsio bi da je skrivena kamera :)
rad nije odgovoran cak i ako ti obiju auto
ma mogu ti ga ukrasti s parkinga da rad ne odgovara
na poledjini tiketa ti sve pise
ja se zijanio pa kontam sta onda placam
scooter21ba

#254 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

vjesticanametli wrote:e tako su konSiji utrefili desnu stranu aVta i covjek pred zgradom skuzio papiric kad na njemu pise: vidio sam i zapisao ko te udario javi se na ++++++++ telefon :) eto opet ima fine raje
ima svaka cast
ali eto o tome govorim da je imao bar malo odgovornosti taj papiric bi ostavio taj koji je udario a ne onaj koji je vidio
izgleda moras agente iznajmiti pa da prate ko je sta je pa da zapisuju prate ko te ogrebao
scooter21ba

#255 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

accent wrote:
znam da rad nije osiguravajuce drustvo (mislim da me nisi razumio) ali ako se placa parking trebalo bi da auto bude sigurno od svega na samo od obijanja

vidis ono zbunje mahni kameri :D
to nisam znao da nisu odgovorni ali bar bi trebali po nekoj logici a valjda i po zakonu
dodje mi sada da kad parkiram na parking kazem necu ti platiti jer mi ne cuvas auto
accent

#256 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by accent »

scooter21ba wrote:
accent wrote:

to nisam znao da nisu odgovorni ali bar bi trebali po nekoj logici a valjda i po zakonu
dodje mi sada da kad parkiram na parking kazem necu ti platiti jer mi ne cuvas auto
haha i dodje pauk i ode auto
kakvi zakoni i logika
procitaj drugi put tiket (onaj papiric sto ti zakaci za brisace)
gamad je to
scooter21ba

#257 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

accent wrote:
scooter21ba wrote:
accent wrote:

haha i dodje pauk i ode auto
kakvi zakoni i logika
procitaj drugi put tiket (onaj papiric sto ti zakaci za brisace)
gamad je to
necu citati jer necu parkirati :D osim ako budem imao priliku doci u kontakt sa onim papiricem :D
accent

#258 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by accent »

bolje i to newgo 40KM kazne
kako je krenulo ovo sa kaznama naplacao sam ih se, moglo bi se reci cak i previse
tako de je nekad bolje na praking da 2 KM et nako ali zato neces dobiti kaznu
scooter21ba

#259 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

accent wrote:bolje i to newgo 40KM kazne
kako je krenulo ovo sa kaznama naplacao sam ih se, moglo bi se reci cak i previse
tako de je nekad bolje na praking da 2 KM et nako ali zato neces dobiti kaznu
zato ja parkiram na parking kod OHR-a onaj do miljacke i odem ako trebam sta u gradu ne parkiram u uzem centru grada osima ako ne znam da ima parking ;)
al odosmo mi sa teme ali negdje procitah je*o temu ako cemo pricati samo u okviru teme
a ovo se ipak na neki nacin tice teme
Control panel

#260 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

[quote="scooter21ba"]

trebao si zapisati broj i ostaviti ovim sto su ogrebani.
ja sam to neki dan uradio kod pijace na Grbavici. tip se parkira sa nekom truljom od forda siere karavan. ja nseto kupujem, ja kad nesto puce. udari frajera i ode. ja mu zapisem broj i ostavim frajeru. hoce li sta biti ne znam ali je bar moja savjest cista. jer da to nisam uradio osjecao bi se kao da sam i ja ucestvovao.
scooter21ba

#261 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

Control panel wrote:
scooter21ba wrote:
trebao si zapisati broj i ostaviti ovim sto su ogrebani.
ja sam to neki dan uradio kod pijace na Grbavici. tip se parkira sa nekom truljom od forda siere karavan. ja nseto kupujem, ja kad nesto puce. udari frajera i ode. ja mu zapisem broj i ostavim frajeru. hoce li sta biti ne znam ali je bar moja savjest cista. jer da to nisam uradio osjecao bi se kao da sam i ja ucestvovao.
iskerno nisam se toga sjetio u tom trenutku ali iduca prilika za to pisem broj
Control panel

#262 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

isto sa i ja sam naje neka zena me udarila na parkingu i neki majstori koji su to vidjeli opisuju mi je, sisata, plava, noge ruke, ma reko sve je to u redu a koji je auto i koji broj e nismo to zapisali, mi gledali zensku. ona njima valjda malo zatreptala okicama i naravno jebo mene da izvinete.
to koliko zauzimate mjesta nije bas sto posto sigurno da vas neki levat koji se ne zna parkirati nece zakaciti. mogucnost je manja ali nije iskljuceno.

opet sam cuo da se desilo tip udario frajera, i vidjeli ga neki ljudi, a on da ispadne frajer, kao napise broj tel. vlasnik dolazi i tamo neke zvrljotin napisane. :x
toliko o nasem postenju.ja nisam dosao u priliku da nekoga zakacim (nije da se hvalim ali imam izuzetan osjecaj za prostor) ja bih ostavio poruku sa kontaktom.
opet kad bi meni neko ostavio poruku ja ga mozda ne bih nazvao jer je covjek posteno postupio.ali me supci nerviraju koji te zakaci (namjerno ili ne namjerno) i odu. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Control panel

#263 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by Control panel »

scooter21ba wrote: iskerno nisam se toga sjetio u tom trenutku ali iduca prilika za to pisem broj
opet nisam siguran koliko je to dokazivo kod policije. moze frajer reci vi ste to izmislili. mislim da bi trebalo ostaviti i kotakt svjedoka, a onda je to novi problem nece niko da se ofira.
scooter21ba

#264 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

Control panel wrote:isto sa i ja sam naje neka zena me udarila na parkingu i neki majstori koji su to vidjeli opisuju mi je, sisata, plava, noge ruke, ma reko sve je to u redu a koji je auto i koji broj e nismo to zapisali, mi gledali zensku. ona njima valjda malo zatreptala okicama i naravno jebo mene da izvinete.
to koliko zauzimate mjesta nije bas sto posto sigurno da vas neki levat koji se ne zna parkirati nece zakaciti. mogucnost je manja ali nije iskljuceno.

opet sam cuo da se desilo tip udario frajera, i vidjeli ga neki ljudi, a on da ispadne frajer, kao napise broj tel. vlasnik dolazi i tamo neke zvrljotin napisane. :x
toliko o nasem postenju.ja nisam dosao u priliku da nekoga zakacim (nije da se hvalim ali imam izuzetan osjecaj za prostor) ja bih ostavio poruku sa kontaktom.
opet kad bi meni neko ostavio poruku ja ga mozda ne bih nazvao jer je covjek posteno postupio.ali me supci nerviraju koji te zakaci (namjerno ili ne namjerno) i odu. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
o tome i govorim da on bar ostavi mozda ne bi ni nazvao je*i ga desi se
a ovako vatra ti jer te ogrebao a nemas pojma sta kako gdje
VR6

#265 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

Meni je lik nedavno fino opalio parkiran auto i razgulio. No na njegovu nesrecu slomio je dio svoje stopke, koji sam ja skupio, poljepio i razglasio raji koji tacno auto trazim (bio je malo rjedji model). Skuzen dvije sedmice nakon toga, sve popravio osim stopke, ja uzmem one dijelove stopke i usporedim, to je taj. Ostavim porukicu, zove lik kasnije, sve cemo se dogovoriti :zjev:
scooter21ba

#266 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

VR6 wrote:Meni je lik nedavno fino opalio parkiran auto i razgulio. No na njegovu nesrecu slomio je dio svoje stopke, koji sam ja skupio, poljepio i razglasio raji koji tacno auto trazim (bio je malo rjedji model). Skuzen dvije sedmice nakon toga, sve popravio osim stopke, ja uzmem one dijelove stopke i usporedim, to je taj. Ostavim porukicu, zove lik kasnije, sve cemo se dogovoriti :zjev:
detektiv dobro je
ocito imas raje u svakom kvartu nesto organizovano?
jeli mozda i taj vozac zaostao kao sto si naveo u jednom postu da oni koji ne voze nova auta su zaostali i izgubljeni u vremenu i prostoru a ti si ocito napredan cim si nasao vlasnika
scooter21ba

#267 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

Control panel wrote:
scooter21ba wrote: iskerno nisam se toga sjetio u tom trenutku ali iduca prilika za to pisem broj
opet nisam siguran koliko je to dokazivo kod policije. moze frajer reci vi ste to izmislili. mislim da bi trebalo ostaviti i kotakt svjedoka, a onda je to novi problem nece niko da se ofira.
e vidis ima i toga ali ajd sad budi pametan sta raditi
uglavnom ostavi broj pa nek se prepiru kako znaju ti si svoje dobro djelo uradio od tebe dosta dok ne bude drzava drugacija
VR6

#268 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

scooter21ba wrote:detektiv dobro je
ocito imas raje u svakom kvartu nesto organizovano?
jeli mozda i taj vozac zaostao kao sto si naveo u jednom postu da oni koji ne voze nova auta su zaostali i izgubljeni u vremenu i prostoru a ti si ocito napredan cim si nasao vlasnika
Vidim ne mozes sakriti sindrom G2D :D

Sad si tesko povrijedjen, ego ti je nisko pao, pa se trudis nesto da popravis.
A na tvoju zalost, ovaj auto sto me opalio bio je star najvise 3 godine, zato je i rijedak. I skup, osnovni model kosta 40000+ KM.
Na srecu nasao sam vlasnika, nije mi bilo toliko krivo zbog stete, nego tog papanskog ponasanja, opali i zbrisi...
scooter21ba

#269 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

VR6 wrote:
Vidim ne mozes sakriti sindrom G2D :D

Sad si tesko povrijedjen, ego ti je nisko pao, pa se trudis nesto da popravis.
A na tvoju zalost, ovaj auto sto me opalio bio je star najvise 3 godine, zato je i rijedak. I skup, osnovni model kosta 40000+ KM.
Na srecu nasao sam vlasnika, nije mi bilo toliko krivo zbog stete, nego tog papanskog ponasanja, opali i zbrisi...
kakav sindrom kad ja uopste nemam VW a kamoli golf :?
drago mi je sto si nasao i naplatio (ako si naplatio)
ali nije li malo ono prica a la neki detektiv kao da imas ljude u svim kvartovima pa eto za tebe to pronasli

zasto na moju zalost ja vozim ono sto sam zelio da vozim i ne patim jeli ono 20 ili 40 hiljada +
VR6

#270 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VR6 »

scooter21ba wrote:kakav sindrom kad ja uopste nemam VW a kamoli golf :?
drago mi je sto si nasao i naplatio (ako si naplatio)
ali nije li malo ono prica a la neki detektiv kao da imas ljude u svim kvartovima pa eto za tebe to pronasli

zasto na moju zalost ja vozim ono sto sam zelio da vozim i ne patim jeli ono 20 ili 40 hiljada +
Pa bas tako je bilo, da nisam sam kontao od kojeg je auta stopka, usporedjivao i na kraju trazio, ne bi ni nasao taj auto vjerovatno.
Nemam raje u svakom kvartu, al imam dosta mobilne raje, koja se svugdje voza i zalazi, a tim se automatski povecava mogucnost pronalaska.
Cak smo nasli nekoliko udarenih takvih auta, ali nisu odgovarali pronadjenim dijelovima...
VeHdad

#271 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VeHdad »

E mene neko udario na parkingu, pootpadali mu oni plasticni cepovi za sarafe od tocka..unutra pise "ford"..kako da ga nadjem? :D
VeHdad

#272 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by VeHdad »

kinte_kunte wrote:
VeHdad wrote:E mene neko udario na parkingu, pootpadali mu oni
plasticni cepovi za sarafe od tocka..unutra pise "ford"..kako da ga
nadjem? :D
:lol: :lol: :lol: nadji se sa VR6 opa nek on obavjesti raju :lol: :lol:
#########################
Zato napisah, al ne javlja se coek, da se nije sta naljutio? :( nisam mislio nista lose..
scooter21ba

#273 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ne davanje zmigavaca ...
madner

#274 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by madner »

Najgore mi je kad suvozaci pocni kritikovat.

Te nemoj vozit 120, te daj zmigavac, te pazi djete, te ne preko trotoara, te ovo je zabrana, te bilo je crveno.

Uzaas :D
scooter21ba

#275 Re: Loše navike vozača u večim gradovima BiH???

Post by scooter21ba »

madner wrote:Najgore mi je kad suvozaci pocni kritikovat.

Te nemoj vozit 120, te daj zmigavac, te pazi djete, te ne preko trotoara, te ovo je zabrana, te bilo je crveno.

Uzaas :D
moraju kad vozac ne zna nista od toga :D
Post Reply