Ja sam vrlo jasno iznio stav, a ti ga tumaci kako god hoces, meni ni iz dzepa ni u dzep. Eto kako padas na propagandu ovih koji ne vole BiH... Ljiljani su simbol bosne bili mnogo prije SDA. Pocinjes da me iritiras tom pricom "SDA bojovnici. Pa eto ti si navodno bio u armiji, jesi li ti SDA bojovnik? Ne moze ga niko pretvoriti u iskljucivo muslimanski simbol, kakva je to glupost?! Ljiljan nije i nikad nece biti simbol muslimana.NKVD wrote:xon_sa... Mladiću, moraš jasnije iznositi svoje mišljenje ili nikako... Ponovo nema logike ovo šta govoriš. Ko se odreko nacionalnog simbola, kojih državnih i šta je time "kompromitovano"? Možda se i slažem s tobom ali te sigurno ne razumijem...
Elem, evo kako ti stoji to sa ljiljanima. Moj najdraži grb, i sad mi na uniformi stoji prišiven, ponekad se zaviori i na desktopu. Taj su bosanski srednjevijekovni simbol SDA bojovnici vremenom kompromitovali i pretvorili ga u skoro isključivo muslimanski. Nama ostao u srcu kao ilustracija prvih vojnih knjižica i zastava pod kojom je potpisana Platforma predsjedništva.
Umjesto da bude simbol bosanske državotvornosti ostao na margini nacionalnih znakovlja. Nosili ga na reveru Tihić i rahmetli Alija i iza njega sakrivali svoju bijedničku fildžan varijantu vladanja. Uvijek drugi na njihovim svadbama odmah iza zelene zastave sa vjerskim obilježjima. Ljiljani su prerano izraubovan simbol i kao takav spreman za penziju.
A sta tebi smeta sto se zastava sa ljiljanima nosi na svadbama??? Nekad se nosila trobojka sa zvijezdom pa jel to problem, obicaj je kod svih ovdasnjih naroda da u svatove nose svoje zastave. I sta tebe briga sto neko uz drzavnu zastavu na svadbi nosi i vjersku? Hoces jos to da zabranis nekome. Stvarno mi nisi jasan. Ocito imas neke zatucane stavove proizasle iz propagande onih koji ne vole ovu drzavu, bosnjacki narod i muslimane. Stalno nas vrijedjas, a onda se kao vadis da to radis u svrhu neke diskusije ili sta vec. Pokazi malo vise tolerancije i malo manje zelje za provociranjem...