Radujte se , ulje 8 KM , centralno 20-30% skuplje!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

Post by jefferson »

Amazonka27 wrote:ti naucio 150 pitanja i sudis o kvalitetu 1.500 studenata ekonomije...Mene to niti zanima niti se vidim u takvom poslu. Moje opredjeljenje je ekonomija/informatika... = razvoj informacionih sistema i tehnologije. Ne zanima me ni bankartsvo, ni maketing, ni menadzment ni turizam ni revizija...a vjerujem da ni te studente sa tih odsjeka ne zanima moj poziv. Vjeruj mi ...ekonomija je puno vise od 150 pitanja americhke knjige.

elem da se vratimo koliko toliko na temu.
Nemojte ochekivati da vas dijete od 18 godina...koje je ove godine upisalo fakultet - shvate o cemu vi, mi, oni prichaju...nisu svjesni situacije...mogu se malo nazestiti, nasrditi...ali ne znaju...njihovi zivotni problemi nisu usmjereni ka politici...
Amazonko slazem se inace s tvojim stavovima, ali nisi upravu sada.
Globalizacija jednostavno poklapa svijet, i ako tebe nezanima sta je S&P, Dow Jones, NASDAQ, itd, itd, jednostavno se neces uklopiti u globalizacijski sistem.
Evo neku noc sam bio na predavanju iz nuklearne proliferacije a pola predavanja proslo u raspravi o berzama!
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Dobro jutro svima...bez obzira na sve , meni je drago sto sam vas vidio i upoznao...Meni je jutros bolje ako nista onda u mojoj glavi , vidio sam da nisam sam... :D :D
stochar

Post by stochar »

jefferson wrote:
Amazonka27 wrote:ti naucio 150 pitanja i sudis o kvalitetu 1.500 studenata ekonomije...Mene to niti zanima niti se vidim u takvom poslu. Moje opredjeljenje je ekonomija/informatika... = razvoj informacionih sistema i tehnologije. Ne zanima me ni bankartsvo, ni maketing, ni menadzment ni turizam ni revizija...a vjerujem da ni te studente sa tih odsjeka ne zanima moj poziv. Vjeruj mi ...ekonomija je puno vise od 150 pitanja americhke knjige.

Nemojte ochekivati da vas dijete od 18 godina...koje je ove godine upisalo fakultet - shvate o cemu vi, mi, oni prichaju...nisu svjesni situacije...mogu se malo nazestiti, nasrditi...ali ne znaju...njihovi zivotni problemi nisu usmjereni ka politici...
Globalizacija jednostavno poklapa svijet, i ako tebe nezanima sta je S&P, Dow Jones, NASDAQ, itd, itd, jednostavno se neces uklopiti u globalizacijski sistem.
Evo neku noc sam bio na predavanju iz nuklearne proliferacije a pola predavanja proslo u raspravi o berzama!
najjachi su mi ovi sto znaju sta je S&P, Dow Jones, NASDAQ... a nemaju pojma sta je PM, e-mail ili cell phone... pa jebem ga ja fino naucis sta je to, posaljes PM ili se preko e-maila javis doticnoj pa onda razmjenjujte misljenja i ideje ili pak otvorite novu temu.

tema ove emisije su poskupljenja i inertnost omladine koja nije u stanju qrtzem mrdnuti da poboljsa situaciju vec samo kukumachu iz pozadine.

raja od 35 do 55 godina su svakako previse najebala u ratu kad su spadali u grupaciju od 20-30 godina i istrosili su se, tako da od njih ne trebamo i ne smijemo puno ocekivati. penzioneri su nam najaktivnija grupacija (jedini su probili kordon i u Sarajevu i u Banja Luci gdje su upali u zgradu vlade) ali je omladina ta od koje se nesto ocekuje a koja nista ne radi. od 64 posto nezaposlenih mladih samo je 1-5 odsto njih predalo aplikaciju za pos'o! malo ih izlazi na izbore, kad su raja prosle godine protestovala vecina ih je aplaudirala iz delikatesne i iz vatre a sad svi cekaju da dosta!, batman ili superman opet spase njihovu guzicu! e, necemo tako gospodo!!!
karanana

Post by karanana »

Nabrzinu sam preletio preko postova pa mozda nisam shvatio tok price, ali kakve veze ima Nasdaq, Dow Jones i S&P sa poskupljenjima ulja, sira i grijanja i situacijom u kojoj se nalazi hiljade ljudi ovdje?

Ostavi se ti tih filozofiranja za Wall Streeta dechko.
DobroJutroKolumbo

stochar wrote:
jefferson wrote:

najjachi su mi ovi sto znaju sta je S&P, Dow Jones, NASDAQ... a nemaju pojma sta je PM, e-mail ili cell phone... pa jebem ga ja fino naucis sta je to, posaljes PM ili se preko e-maila javis doticnoj pa onda razmjenjujte misljenja i ideje ili pak otvorite novu temu.

tema ove emisije su poskupljenja i inertnost omladine koja nije u stanju qrtzem mrdnuti da poboljsa situaciju vec samo kukumachu iz pozadine.

raja od 35 do 55 godina su svakako previse najebala u ratu kad su spadali u grupaciju od 20-30 godina i istrosili su se, tako da od njih ne trebamo i ne smijemo puno ocekivati. penzioneri su nam najaktivnija grupacija (jedini su probili kordon i u Sarajevu i u Banja Luci gdje su upali u zgradu vlade) ali je omladina ta od koje se nesto ocekuje a koja nista ne radi. od 64 posto nezaposlenih mladih samo je 1-5 odsto njih predalo aplikaciju za pos'o! malo ih izlazi na izbore, kad su raja prosle godine protestovala vecina ih je aplaudirala iz delikatesne i iz vatre a sad svi cekaju da dosta!, batman ili superman opet spase njihovu guzicu! e, necemo tako gospodo!!!
Ja mislim da ce ova pomenuta dvojica , Batman ili Superman prije nesto uciniti nego nas narod...Ili Rodny i Del... :lol:
obuca

Post by obuca »

e da zakljucimo: sudeci po svemu nije dopizdilo i nema nacina da se ovaj istroseni i napaceni narod digne na noge. nikog ne zanima :-?

kolumbo pozz :-D
stochar

Post by stochar »

i jos da kazem: najgluplje obrazlozenje koje sam cuo kad sam raju pitao zasto ne izlaze na proteste bilo je - sta tim mozemo promijeniti?

nista, nista ne mozes promijeniti ali mozes biti aktivni sudionik dogadjaja i pokazati misljenje, pa ce i vlast razmisliti prije neke odluke! narod okupljanjem iznosi emociju- ako je tuzan zbog pogibije pjevaca, okupi se na platou i zapali svijece. ako je bijesan unog loseg rada vlade, okupi se pred vladom i najebe im se matere. kod nas je ocito problem u ovom drugom.

kad u normalnim demokratijama vlast iznese neki plan, onda prate reakcije javnog mnijenja (kojeg mi nemamo). kad izadje 1.000 ljudi na proteste, oni ocekuju 100-tinjak izgrednika i ne smatraju to problemom koji se ne moze lako rijesiti i mjere se sprovedu.

kad im izadje 100.000 ljudi ili nekoliko miliona kao nedavno u Francuskoj, onda ocekuju najmanje 10 posto izgrednika pa dobro razmisle vrijedi li sprovesti planirane mjere i cesto odustanu. Francuzi su, uzmemo li u obzir koliko je nama obespravljenost postala normalna cinjenica, protestovali prakticno zbog nicega, zbog jednog clana novog zakona o radu, ali su pokazali zube i izborili se! tako se pravi balans izmedju vlade i naroda.

mi imamo groznu situaciju kad su radna prava u pitanju, trudnice su totalno obespravljene, demobilisani borci marginalizirani, ljudi se otpustaju bez ikakvih obrazlozhenja... i niko nista!

sta god vlast da najavi, mi sutimo, klimamo glavom i saginjemo se! zasto? zato sto smo navikli da zivimo pod okupacijom i da se nama komanduje. sto rece neko: nikad ovca nece nauciti da laje!

znam ja nas, jebo ti nas!
DobroJutroKolumbo

Evo prigodan "crni" video uz ovu temu... :sad: :-) :D :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=wNdJhGGBglw
xon_sa

Post by xon_sa »

Joj onog delegata, naucio par pitanja iz jedne knjige o berzama i sad kao ismijava cijeli jedan fakultet :lol:

Decko, ekonomija je puno vise od samih berzi. To o cemu ti pricas se nauci na jednom kratkom kursu. U ostalom, i o berzama se uci na toj sarajevskoj ekonomiji, ali ne mozes o tome pitati ljude sa prve godine. Na kraju krajeva, bitnije je da nas student poznaje kako rade nase 2 berze (jest da nije neka pamet) ili evropske nego tamo neke americke (iako je i to bitno).

To ti je isto kao da neko nauci raditi u Flashu i onda pocne obezvrijedjivat diplomu nekog inzinjera elektrotehnike, jer pobogu eto flash danas razvaljuje internetom, kako to niste ucili na fakultetu...
realna do boli

Post by realna do boli »

Samo 8 KM, smijesno..treba biti po 100 KM i brasno i secer i ulje i benzin ....sve ...ama bas sve ....
Vise mi se neda ni komentarisati ovo sto se dogadja u drzavi .
obuca

Post by obuca »

realna do boli wrote:Samo 8 KM, smijesno..treba biti po 100 KM i brasno i secer i ulje i benzin ....sve ...ama bas sve ....
Vise mi se neda ni komentarisati ovo sto se dogadja u drzavi .
samo mogu potpisati. kada stoka nece da se buni i treba im tako.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

DobroJutroKolumbo wrote:Dobro jutro svima...bez obzira na sve , meni je drago sto sam vas vidio i upoznao...Meni je jutros bolje ako nista onda u mojoj glavi , vidio sam da nisam sam... :D :D
da nas je bilo 13

i da smo svi bili muški

možda bi pomislili da se vratio Isus s 12 apostola :D:D:D

ovako ništa

bilo je ženskih i bilo je 14 000 ljudi

:-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maloprije u traJvanu slusam dvije hanume, kukaju jedna drugoj kako sve poskupi i ode do djavola :-) Uz konstataciju na kraju "Jbg, suti i trpi" :D
obuca

Post by obuca »

zelim im da crknu :D narvno praznog stomaka
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

a ima se za karte!!!
joj sto ne mogu ovih lovatora!!! :D
zlatiborka

Post by zlatiborka »

komi wrote:
DobroJutroKolumbo wrote:Dobro jutro svima...bez obzira na sve , meni je drago sto sam vas vidio i upoznao...Meni je jutros bolje ako nista onda u mojoj glavi , vidio sam da nisam sam... :D :D
da nas je bilo 13

i da smo svi bili muški

ovako ništa

I meni je drago sto sam bila i upoznala ljude s kojima djelim misljenje. To je pocetak, ne smijemo biti megalomani i odmah ocekivati bombasticne stvari. Vazno je da se krene! Korak po korak, mic po mic, sastajati se i dogovarati, jer svi znamo sta hocemo. A kako napraviti sto hocemo, to cemo se izdogovarati.

Eto, mi koji smo sinoc bili ispada da nismo toliko puno ugrozeni ovim stanjem u BiH, svi radimo, neko vise neko manje ili studiramo. Ali moramo misliti na buducnost nase djece, na nasu buducnost kao penzionera, trebamo dalje gledati od onog sto danas vidimo.

A oni koji su jadni, koji su gladni i obespravljeni, UBIJENI U POJAM, saznace oni da se borimo i za njih i prikljucice nam se, sigurna sam u to. Zato nema mjesta jadikovanju, krajnje je vrijeme da se krene.

VRIJEME JE DA SE KRENE U BOLJE SUTRA!
incognito071

Post by incognito071 »

hoce li ko kupit' ulja? :D

ostalo iz '95 jos od humanitarne :)
obuca

Post by obuca »

incognito071 wrote:hoce li ko kupit' ulja? :D

ma ko doso ko doso :D
DobroJutroKolumbo

zlatiborka wrote:
komi wrote:
da nas je bilo 13

i da smo svi bili muški

ovako ništa

I meni je drago sto sam bila i upoznala ljude s kojima djelim misljenje. To je pocetak, ne smijemo biti megalomani i odmah ocekivati bombasticne stvari. Vazno je da se krene! Korak po korak, mic po mic, sastajati se i dogovarati, jer svi znamo sta hocemo. A kako napraviti sto hocemo, to cemo se izdogovarati.

Eto, mi koji smo sinoc bili ispada da nismo toliko puno ugrozeni ovim stanjem u BiH, svi radimo, neko vise neko manje ili studiramo. Ali moramo misliti na buducnost nase djece, na nasu buducnost kao penzionera, trebamo dalje gledati od onog sto danas vidimo.

A oni koji su jadni, koji su gladni i obespravljeni, UBIJENI U POJAM, saznace oni da se borimo i za njih i prikljucice nam se, sigurna sam u to. Zato nema mjesta jadikovanju, krajnje je vrijeme da se krene.

VRIJEME JE DA SE KRENE U BOLJE SUTRA!
Ja se izvinjavam , ali od sinocnjeg susreta ja Vas moram persirati... :D :lol: Zao mi je sto kao najstariji clan , sinocnjeg skupa , niste uspjeli dobiti rijec od nas oratora... :D
DobroJutroKolumbo

veca_sa wrote:dobro jutro svima koji su bili sinoc, jos jednom se izvinjavam sto sam okasnio, tj. dosao kad je fajront bio

stoga opet molim da mi neko na pp posalje sta se dogovorilo

hvala
A i ja te napadoh na prvu , rekoh; dobro si se sjetio doci...hahaha :D Izvini na prvobitnoj reakciji... :D :lol:
incognito071

Post by incognito071 »

obuca wrote:

ma suti, odlezo 3 hefte posteno radi dusmana :x :x

nego nejse, nemoj mi se sekirati nista.....donese ja i ulja ako treba (pored cipelica :D )
obuca

Post by obuca »

incognito071 wrote:
obuca wrote:

ma suti, odlezo 3 hefte posteno radi dusmana :x :x

nego nejse, nemoj mi se sekirati nista.....donese ja i ulja ako treba (pored cipelica :D )
ma srecice moja :kiss: znala sam da cu imat ulja da kuVam i pečem :lol:
kupi mi i narandzasti BALISTO i ponesi :D
mali Ninja

Post by mali Ninja »

cekajte malo, ovdje ce neko profitirat :lol: :lol:
DobroJutroKolumbo

uvijek dobar post wrote:a ima se za karte!!!
joj sto ne mogu ovih lovatora!!! :D
Jesi ti vidio , on ima za kartu..ejjjj... :D :D :lol: :lol:
obuca

Post by obuca »

mali Ninja wrote:cekajte malo, ovdje ce neko profitirat :lol: :lol:
da samo znas sta ce sve da kupi incognito srecica moja :kravata:

jel tako incognito 8)
Post Reply