Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- tech10
#251 Re: Ginekologija i vagine....
Pika li se ovdje i ayran? 
- tech10
#253 Re: Ginekologija i vagine....
Sash ti ovdje uletiti sa nekim receptima.hadzinica wrote:moro si se u ovdje zavucitech10 wrote:Pika li se ovdje i ayran?, medju "ginekologija i vagine"
- tech10
#254 Re: Ginekologija i vagine....
... i to sve fino stavis na ulozhak, ubacish u rernu i ostavish na tihoj vatri da krchka. 
- alica.k
#255 Re: Ginekologija i vagine....
lakse je samo kupiti vaginalete od kantariona?semmy wrote:za vracanje vaginalne flore poslije lijecenja...Loulou wrote:Za što je ovo bila preporuka? Liječenje candide?ladyada wrote:sta sam ja ko savjet od jedne doktorice dobila je da se na tampon stavi jogurt i preko noci ostavi da djeluje .........
mozete poslije svake menstruacije 3-4 noci stavljati kantarionovo ulje na tampon ( koje je dobro i za izvlacenej cisti ) i poslije par noci jogurt ili samo isprati jogurtom da se flora obnovi...ovo je dobro i za zrdave osobe...
- tech10
#256 Re: Ginekologija i vagine....
Ako je istina da se prosiri sad ce ona tu tehniku stalno primjenjivati. 
-
elvirica
#257 Re: Ginekologija i vagine....
a kako sa kantarionom, koliko treba drzati potopljen tampon u kantarionovom ulju,koliko duboko ga umetnuti u vaginu
,a koliko dugo drzati u vagini 
-
elvirica
#258 Re: Ginekologija i vagine....
hajde ne zezaj ne znas ti kako je to svrbi i sve...tech10 wrote:Ako je istina da se prosiri sad ce ona tu tehniku stalno primjenjivati.
- tech10
#259 Re: Ginekologija i vagine....
Sto ne predjete na:

????

????
-
elvirica
#260 Re: Ginekologija i vagine....
pa probaj ti prvi pa nam reci kako je
- Loulou
#262 Re: Ginekologija i vagine....
Ma, ja mislim da se to samo potopi/namoči (ne ostavlja se ni par sekundi) u jogurt i odmah stavi.babyline wrote:vidi ovo umocis u jogurt par sec i vec se smeksa rasiri... i dont knowhadzinica wrote:ne drzis duze od par minuta, a tampon bas nesto i ne omeksa koliko se..hmmmmmm, prosiribabyline wrote:moze li miu neko objasniti tehniku stavljanja tog tampona sa jogurtom, mislim zar tampon ne omeksa, kako ga staviti gdje treba?
- Loulou
#263 Re: Ginekologija i vagine....
Hajd' sačekamo ladyladu... ona, ako ništa, može saznati (ona je to i pomenula).babyline wrote:je li iko probao experiment da mi objasni. meni se to momentalno smeksalo, cim tampon pocne upijati eto ti nevolje
- tech10
#264 Re: Ginekologija i vagine....
Ma pusti ti hadzinicu i njenu teoriju. Odkako honorarno drzi nastavu i class Jufka101 skroz je prolupala.
- tech10
#265 Re: Ginekologija i vagine....
Jesil isla sa maglajskim ili gradacanskim?babyline wrote: je li iko probao experiment da mi objasni. meni se to momentalno smeksalo, cim tampon pocne upijati eto ti nevolje
- semmy
#266 Re: Ginekologija i vagine....
elvirica wrote:a kako sa kantarionom, koliko treba drzati potopljen tampon u kantarionovom ulju,koliko duboko ga umetnuti u vaginu,a koliko dugo drzati u vagini
tampon ( po mogucnosti prirodni materijal ima u dm-u kupiti oko 3-4km, ne ob jer su sada sa na nekoj bazi silka ) dobro namociti u kantarionovom ulju ( otprilike 1-2min ) i staviti duboko u rodnicu...stavlja se navece pred spavanje i drzi cijelu noc..
jogurt nisam stavljala na tampon ali sam ispirala jogurtom ( par minuta )
nije isti ucinakalica.k wrote:
lakse je samo kupiti vaginalete od kantariona?
- tech10
#268 Re: Ginekologija i vagine....
Ko da gledam da si se ufatila Dukata ili mozda Aktivije. 
-
tempora
#269 Re: Ginekologija i vagine....
semmy wrote:elvirica wrote:a kako sa kantarionom, koliko treba drzati potopljen tampon u kantarionovom ulju,koliko duboko ga umetnuti u vaginu,a koliko dugo drzati u vagini
tampon ( po mogucnosti prirodni materijal ima u dm-u kupiti oko 3-4km, ne ob jer su sada sa na nekoj bazi silka ) dobro namociti u kantarionovom ulju ( otprilike 1-2min ) i staviti duboko u rodnicu...stavlja se navece pred spavanje i drzi cijelu noc..
jogurt nisam stavljala na tampon ali sam ispirala jogurtom ( par minuta )
nije isti ucinakalica.k wrote:
lakse je samo kupiti vaginalete od kantariona?
Slazem se, vaginalete od kantariona i tampon sa kantarionovim uljem ( naravno domacim a ne preradjenim iz apoteke) se ne mogu porediti. Godinama koristim i jedno i drugo, a kantarionovo ulje mi je pomoglo u lijecenju ciste. I treba se koristiti bez da zena ima odredjene tegobe.
- tech10
#270 Re: Ginekologija i vagine....
[quote="babyline"]domace ukiseljeno mlijeko... je najdomackiji jogurt
[/quo]
Bebolino, molime te, nemoj slushati hadzinicu. Ona moze i tabure preliti jogurtom. Nemoj ti puno sa njom dole eksperimentisati, mozes sta pokvariti. Sve zavisi da li ti je bazicna ili kisela.
Bebolino, molime te, nemoj slushati hadzinicu. Ona moze i tabure preliti jogurtom. Nemoj ti puno sa njom dole eksperimentisati, mozes sta pokvariti. Sve zavisi da li ti je bazicna ili kisela.
- HAVANA
#271 Re: Ginekologija i vagine....
O čemu vi matere vam.

- neprilagodjena
#272 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam dobila kremu ( a prije toga su mi davali tablete) i specijalnu spricu i svako vece prije spavanja upotrebljavala sam kremu.
Stvarno mi je super pomoglo,poslije toga mogu reci da mi se gljivice nisu vracale.
Babyline pusti se jogurta,nije ovo rucak.
Najbolje sta mozes da uradis je da odes kod ginekologa i neka ti propise tablete ili kremu i rjesices se toga.
Stvarno mi je super pomoglo,poslije toga mogu reci da mi se gljivice nisu vracale.
Najbolje sta mozes da uradis je da odes kod ginekologa i neka ti propise tablete ili kremu i rjesices se toga.
- ladyada
#273 Re: Ginekologija i vagine....
koliko znam od kolegice vrh tuknes u jogurt i izvadis to bi bilo to ........ako ga drzis duze nemozes ga staviti ............babyline wrote:moze li miu neko objasniti tehniku stavljanja tog tampona sa jogurtom, mislim zar tampon ne omeksa, kako ga staviti gdje treba?
najbolji su mini tamponi za to ...........
- ladyada
#274 Re: Ginekologija i vagine....
hvala hadzinice .......cula sam to nakon sto sam se opekla vrucom vodom svi su mi govorili da stavljam to ulje na kozu ........ali posto sam u njemackoj nisam znala kako da ga kupim , a od rodbine niko nije znao mi reci sta je ..........preporucili su mi jos nevenovo ulje za opekotine .........eto jos ga nisam nabavila .....hadzinica wrote:Hyperici Oleum lat.ladyada wrote:sta je to kantarionovo ulje ? ima li koji drugi naziv .........
Kantarionovo ulje ili Gospina trava
naci ces ga skoro u svakoj apoteci, ali takodje i sama mozes napraviti
http://www.cydonia.com.ba/Kant_Ulje.htm
- ladyada
#275 Re: Ginekologija i vagine....
potpisujem ,nemoj se zavlaciti mozes dobiti probleme i sa janicima itd .......znam neki doktori to uzmu et ima te ali nije strasno ....... kazem ja tom istom doktoru otkud vi znate da nije strasno ne boli vas i ne mucite se vi sa tim .... ...neprilagodjena wrote:Ja sam dobila kremu ( a prije toga su mi davali tablete) i specijalnu spricu i svako vece prije spavanja upotrebljavala sam kremu.