Takodjer sta sam primjetio, kada sam jedno vrijeme svakodnevno igrao fudbal nisam ni priblizno prelazio kilometara koliko sad istrcim, ali tada sam imao jake noge, ravan struk, prava sportska gradja (predpostavljam zbog sprinteva kojih je u fudbalu puno)... npr sad sedmicno istrcim preko 20 km i ljudi koji me vide nakon duzeg vremena pitaju jesam li dobro
Da spomenem jos jednu stvar a koju sam forumasu sa teme rekao i u privatnim porukama, trcim vec duze vremena redovno ali se moje trcanje svodi na duze dionice jednim ne pretjeranom jakim tempom, međutim odlucim jedan dan da radim sprinteve i nakon toliko vremena redovne fizicke aktivnosti ja dobijem strasne upale od sprinteva kao da sam bio fizicki neaktivan zadnjih 5 godina.
Znaci po mom licnom iskustvu smatram da se sprintevi trebaju raditi, ne kazem da skroz treba izbaciti duge distance ali evo kako ja odnedavno pratkikujem
Dan 1: duga distanca laganim tempom
Dan 2: vjezbe ostalih dijelova tijela dal u teretani dal u kuci
Dan 3: sprintevi
Dan 4: odmor
onda opet Dan 1,2...
Naravno nekad zbog obaveza napravim pauzu izmedju dana 1 i 2 ili 2 i 3 ali nastojim se koliko toliko drzati ovog redoslijeda.
@DuckZz ja sam zainteresovan da meni posaljes na PM trening koji si napravio