Logički povlači da ni ukidanje RS ne bi bio kriminalni akt.Yug wrote:
Ono sto je jos vaznije a sto nismo culi prije je to da kako se kaze u presudi "OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT" ...
Vojislav Šešelj
-
daddy-kool
#251 Re: Vojislav Šešelj
- JThomas
#252 Re: Vojislav Šešelj
eh...
pod jedan, sud u ovakvim predmetima sudi o optužnici. koja može biti loša iz niza razloga. namjerno i nenamjerno. ne sudi o ukupnom liku i djelu nekoga, a naročito ne o liku i djelu države za koju je ovaj nastupao...nego o onome što tužilac napiše u optužnici.
pod dva, ima i žalba.
i pod tri, ideolozi se nažalost uvijek izvuku. oni najvažniji neće ni doći na sud. tu mislim na ćosiće, bećkoviće i ostale, koji su realno najkrivlji, koji su realno smislili cijelu stvar, ali ta vrsta krivice je pravu uglavnom izvan dometa...
pod jedan, sud u ovakvim predmetima sudi o optužnici. koja može biti loša iz niza razloga. namjerno i nenamjerno. ne sudi o ukupnom liku i djelu nekoga, a naročito ne o liku i djelu države za koju je ovaj nastupao...nego o onome što tužilac napiše u optužnici.
pod dva, ima i žalba.
i pod tri, ideolozi se nažalost uvijek izvuku. oni najvažniji neće ni doći na sud. tu mislim na ćosiće, bećkoviće i ostale, koji su realno najkrivlji, koji su realno smislili cijelu stvar, ali ta vrsta krivice je pravu uglavnom izvan dometa...
- ultima_palabra
#253 Re: Vojislav Šešelj
Pa samo po sebi nije bilo kriminalni akt u smislu nadležnosti Tribunala za ratne zločine. Ono za što se sudi su zločini počinjeni prilikom stvaranja te "autonomije".
-
oridjidji
#254 Re: Vojislav Šešelj
Meni sve smrdi na dobru politicku pogodbu Beograda i Haga, ono vi sperite dio odgovornosti sa naseg politickog, pa i vojnog rukovodstva, a prebacite na politicko i vojno rukovodstvo SAO Krajine i RS, a mi vam zauzvrat nudimo suradnju u traganju i hapsenju lica sa optuznica i pristup arhivi toga doba.Thorgerson wrote:Ama izvukao se zato sto se sudije nisu mogle sebi popisati u usta.oridjidji wrote:Vojo je srpski Gebels. Izvukao se. Ko zna kako i ko zna radi cega. U Srbiji su izbori, mozda se nekome ne svidja trenutni poredak stvari. Mozda im treba da zakomplikuje jos vise slozenu srbijansku, pa i balkansku politicku scenu. Vidjecemo sta vrijeme nosi. Ko kosi, a ko vodu nosi.
Kako ces osloboditi ove likove, a onda osuditi seselja.
Jovica Stanišić (30. srpnja 1950.) bio je šef Resora Državne Bezbednosti tj. UDBe, srpske tajne službe između 1991. i 1998. godine., koja je u tom svojstvu naoružavala i zapovijedala srpskim paravojnim formacijama kao što su Crvene beretke, Arkanovi tigrovi, Škorpioni [1] tijekom Domovinskog rata i Rata u Bosni i Hercegovini.
Franko Simatović "Frenki" (Beograd, 1. travnja 1950.) bio je srpski obavještajac i zapovjednik specijalnih snaga UDBe Srbije. Bio je osnivač Jedinice za specijalne operacije (JSO).
Momčilo Perišić (Koštunići, 22. svibnja 1944), general-pukovnik VJ bivši je načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, koji je koordinirao vođenje rata u Bosni i Hrvatskoj
Dakle pobrojani su oslobodjeni, a mozes vidjeti kakva je njihova DIREKTNA uloga bila u ratu u BiH (i Hrvatskoj). I onda tu imas dvorsku ludu Seselja. Pa bilo bi cudo da su ga i osudili, vodeci se ovom praksom.
Sva imena su imali svoje produzene ruke na terenu, Jovica Stanisic sef DB, Franko Simatovic tvorac JSO, mozda su malo vecu distancu imali od stanja na terenu za razliku od Momcila Perisica koji je uspjesno gurao RAM, rasporedjivao vojsku, potpomagao stvaranje i osiguravanje srpskih teritorija oko Zadra, Knina, pa prema jugu Hrvatstke, napadao hrvatske teritorije, pa potom poslje presao u BiH i po jugu BiH gurao iste zadatke pomazuci BH Srbe i td. On je bio kaznjen, pa je potom oslobodjen u apelacionom procesu. Navodno je prema Srbima bio americki spijun u Jugoslovenskoj vojsci. Isto se govorka za Stanisica.
- JThomas
#255 Re: Vojislav Šešelj
pa nije samo po sebi zločin ni zamišljati veliku srbiju. zločini su ono kako se to pokušalo ostvariti...
- Kikibombona
#256 Re: Vojislav Šešelj
Realno govoreci, nista sto se desava u Hagu se ne moze politicki iskoristiti. Pokusava se evo od rata naovamo, svi nesto pokusavaju... i nista... cisto gubljenje vremena...Patriotska_Liga wrote: Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.
Ja taj sud ne poštujem od početka, mislim da ni jedan Bošnjak koji drži do vlastitog dostojanstva ne treba da poštuje taj sud, ali to ne mijenja činjenicu da svaku presudu treba iskoristiti onako kako nama odgovara. Da budem potpuno jasan treba iskoristiti direktno protiv srpske politike.
Strategija ne valja nikome.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- JThomas
#258 Re: Vojislav Šešelj
vasva zna, ali da je imala kad pročitati i optužnicu i presudu, na taj način da se može bacati ovakvim kvalifikacijama - to čisto sumnjam...
- Edin H.
#259 Re: Vojislav Šešelj
na prvu wrote:Misljenje sutkinje Lattanzi, koja se protivi presudi Seselju.
http://www.icty.org/x/cases/seselj/tjug ... pinion.pdf
Nevjerovatno kolika razlika u misljenjima.
-
oridjidji
#260 Re: Vojislav Šešelj
Sad ga medijski treba zajahati da je neciji spijun koji je uspjesno obavio razotkrivanje srpske politike u HAGU, zbog cega je nagradjen slobodom, a drugi kaznama.plain vanilla wrote:Ovaj rat nije imao pobjednika, i to je mislim glavni problem. Da jeste, ne sumnjam da bi svi zlocinci, kao i agresor, bili kaznjeni kako prilici. Medjutim, desio se Daytonski sporazum, onakav kakav jeste, i mislim da nam je on zapravo i presudio.Patriotska_Liga wrote: Taj sud je usmjeren da vodi dnevnu politiku, što je juče bio zločin, danas nije i slično. Za presude se lobira u diplomatskim krugovima.
Na nama je da interpretiramo presude kako nama odgovara, i one koje su dobre za nas ali i one koje nisu. Najveći žal ostaje zbog toga što žrtve nisu doživjele djelimičnu satisfakciju u pravednim presudama, ali što se tiče nas ostalih za nas nema pardona, mi nema šta da čekamo pravdu u Haagu ili bilo gdje drugo, ima samo politička borba. Mi samo ima da radimo na tome da se ovakve stvari ne ponove nama.
Meni licno ce Seselj uvijek biti cetnik i zlocinac, i nema tog suda koji ce promijeniti moje misljenje, ali isto tako ne mozemo danas postivati taj sud, a sutra govoriti kako je sve to politika.
Nasumice bacati polovicne argumente, izmisljati dokumenta i sve to nabacivati kroz medije u HR i BiH, a i neke druge, cisto da ga roknu njegovi.
- Capsicum
#261 Re: Vojislav Šešelj
Ocigledno je da je cilj "medjunarodne zajednice" da desavanja na prostoru bivse Jugoslavije 90tih okvalifikuje kao gradjanske ratove, te da shodno tome negira ulogu Srbije i Hrvatske u agresiji na druge države ex-yu. Sama presuda Seselju je prepuna opravdavanja, omalovazavanja i negiranja zlocina koje su oruzane formacije koje su iz Srbije poslane u BiH i Hrvatsku. Grubo su ignorisane presude u drugim postupcima u kojima su ti zlocini jasno i nedvosmisleno dokazani.
Da ce se nesto slicno desiti, moglo se naslutiti vec 2013. godine kad je sa slucaja skinut sudija Harhoff, koji je javnosti otkrio da se vrse snazni pritisci da se kljucne politicke figure iz Srbije i Hrvatske oslobode optuzbi.
Nacin na koji je presuda izrecena, politicke floskule i kvalifikacije koje se u njoj navode, jasno da nadilaze samu presudu Seselju. Jasno je da se pokusava odobrovoljiti "sve strane u sukobu". Bosnjacima smo bacili Karadzica, hrvatima oslobodili Gotovinu, a srbima Seselja, bio je nesretan gradjanski rat, hajmo sad svi lijepo zivjeti u miru... Ovakve stvari samo pokazuju koliko ta "medjunarodna zajednica" ne razumije ili nece da razumije to kako stvari funkcionisu na Balkanu... Umjesto ICTY bude neko ko ce tu biti samo da konstatuje istinu i presudi kljucnim figurama koje su nas zavile u crno, oni su si dozvolili da se pravda iskrivljuje shodno dnevnopolitickim interesima i samo su dodatno dolili ulje na vatru.
Upravo su oslobodili jednog od najvecih huskaca i ideologa zlocina na ovim prostorima. Kakav je to doprinos miru i pomirenju?! Ja samo znam da bi se u slucaju ponovne agresije Srbije na BiH opet ponovila ista indolentnost Evrope i svijeta u odnosu na zlocine koji bi se cinili. Nek to Bosnjacima bude lekcija.
Sve je jasno, ovozemaljska pravda je kurva, to svi znamo. Samo mi nije jasno da li je ICTY svjestan da su se danas ugradili u temelje novog rata na ovim prostorima...
Da ce se nesto slicno desiti, moglo se naslutiti vec 2013. godine kad je sa slucaja skinut sudija Harhoff, koji je javnosti otkrio da se vrse snazni pritisci da se kljucne politicke figure iz Srbije i Hrvatske oslobode optuzbi.
Nacin na koji je presuda izrecena, politicke floskule i kvalifikacije koje se u njoj navode, jasno da nadilaze samu presudu Seselju. Jasno je da se pokusava odobrovoljiti "sve strane u sukobu". Bosnjacima smo bacili Karadzica, hrvatima oslobodili Gotovinu, a srbima Seselja, bio je nesretan gradjanski rat, hajmo sad svi lijepo zivjeti u miru... Ovakve stvari samo pokazuju koliko ta "medjunarodna zajednica" ne razumije ili nece da razumije to kako stvari funkcionisu na Balkanu... Umjesto ICTY bude neko ko ce tu biti samo da konstatuje istinu i presudi kljucnim figurama koje su nas zavile u crno, oni su si dozvolili da se pravda iskrivljuje shodno dnevnopolitickim interesima i samo su dodatno dolili ulje na vatru.
Upravo su oslobodili jednog od najvecih huskaca i ideologa zlocina na ovim prostorima. Kakav je to doprinos miru i pomirenju?! Ja samo znam da bi se u slucaju ponovne agresije Srbije na BiH opet ponovila ista indolentnost Evrope i svijeta u odnosu na zlocine koji bi se cinili. Nek to Bosnjacima bude lekcija.
Sve je jasno, ovozemaljska pravda je kurva, to svi znamo. Samo mi nije jasno da li je ICTY svjestan da su se danas ugradili u temelje novog rata na ovim prostorima...
- Dr. Kuca
#262 Re: Vojislav Šešelj
Zvanicno od danas, 31.03.2016 godi. Seselj nije srbin.
-
Patriotska_Liga
#263 Re: Vojislav Šešelj
Druga rečenica je ključna. Nije da ne može nego se ne zna.Kikibombona wrote:Realno govoreci, nista sto se desava u Hagu se ne moze politicki iskoristiti. Pokusava se evo od rata naovamo, svi nesto pokusavaju... i nista... cisto gubljenje vremena...Patriotska_Liga wrote: Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.
Ja taj sud ne poštujem od početka, mislim da ni jedan Bošnjak koji drži do vlastitog dostojanstva ne treba da poštuje taj sud, ali to ne mijenja činjenicu da svaku presudu treba iskoristiti onako kako nama odgovara. Da budem potpuno jasan treba iskoristiti direktno protiv srpske politike.
Strategija ne valja nikome.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#264 Re: Vojislav Šešelj
Pa, nije to sad tema, ali ja ne znam ko bi ista moga iskoristiti protiv srpske politike? Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo. Zao mi je nevinih ljudi koji su stradali u ratu, ali mi je zao i prezivjelih koji stradavaju svaki dan..Patriotska_Liga wrote: Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.
Sorry na off topicu
-
Patriotska_Liga
#265 Re: Vojislav Šešelj
To je uvijek tema. Eto sama si odgovorila šta se radi, slažem se sa tobom. Ja kažem kako bih ja to napravio.plain vanilla wrote:Pa, nije to sad tema, ali ja ne znam ko bi ista moga iskoristiti protiv srpske politike? Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo. Zao mi je nevinih ljudi koji su stradali u ratu, ali mi je zao i prezivjelih koji stradavaju svaki dan..
Sorry na off topicu
-
Patriotska_Liga
#266 Re: Vojislav Šešelj
To će raditi Vučićevi trabanti. Nama je u interesu što jači Šešelj u političkom smislu.oridjidji wrote: Sad ga medijski treba zajahati da je neciji spijun koji je uspjesno obavio razotkrivanje srpske politike u HAGU, zbog cega je nagradjen slobodom, a drugi kaznama.![]()
Nasumice bacati polovicne argumente, izmisljati dokumenta i sve to nabacivati kroz medije u HR i BiH, a i neke druge, cisto da ga roknu njegovi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#267 Re: Vojislav Šešelj
BRAVO!plain vanilla wrote:Pa, nije to sad tema, ali ja ne znam ko bi ista moga iskoristiti protiv srpske politike? Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo. Zao mi je nevinih ljudi koji su stradali u ratu, ali mi je zao i prezivjelih koji stradavaju svaki dan..Patriotska_Liga wrote: Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.
Sorry na off topicu
- Kikibombona
#268 Re: Vojislav Šešelj
Da bi napravio nesto moras na svojoj strani imati Ameriku, Evropu i Izrael. Para nemas da ih kupujes, jedino preostaje da im se politickim majstorstvom dodvoris... takvog majstorstva kod nas nema ni u tragovima...Patriotska_Liga wrote: Druga rečenica je ključna. Nije da ne može nego se ne zna.
Vucic se svako malo sastaje sa svjetskim facama, dok nasi politicari ne isplivavaju iz zabokrecine. Nigdje ih nema. Totalna propast.
Niko ovdje nema snagu slomiti politiku drugoga bez pomoci velikih sila.
Zato je najbolja strategija ulagati u obrazovanje. Sve ostalo je supljak koji zavrsi na nacionalistickom prepucavanje od kojeg nema ama bas nikakve koristi.
Inace, Grobar nije dugo cekao da uvali kumu Vojvodi
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1114346"Osećam se indiferentno u odnosu na presudu Vojislavu Šešelju, nemam nikakva osećanja prema njemu", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.
On je kazao da nije razmišljao kakva bi presuda mogla da bude i naveo da je "mera za Srbina da li ga je haški sud oslobodio ili osudio".
-
smjesko071
#269 Re: Vojislav Šešelj
koliko ce ova presuda roditi novih seseljevaca, ucvrstiti i probuditi nove nacionaliste na drugim stranama..bure baruta se ponovo potpaljuje
-
Patriotska_Liga
#270 Re: Vojislav Šešelj
Eto i s tobom se slažem kako treba da se radi. Ti meni nisi replika, ti si replika Bakiru Izetbegoviću. I ti i @plain_vanilla.Kikibombona wrote:Da bi napravio nesto moras na svojoj strani imati Ameriku, Evropu i Izrael. Para nemas da ih kupujes, jedino preostaje da im se politickim majstorstvom dodvoris... takvog majstorstva kod nas nema ni u tragovima...Patriotska_Liga wrote: Druga rečenica je ključna. Nije da ne može nego se ne zna.
Vucic se svako malo sastaje sa svjetskim facama, dok nasi politicari ne isplivavaju iz zabokrecine. Nigdje ih nema. Totalna propast.
Niko ovdje nema snagu slomiti politiku drugoga bez pomoci velikih sila.
Zato je najbolja strategija ulagati u obrazovanje. Sve ostalo je supljak koji zavrsi na nacionalistickom prepucavanje od kojeg nema ama bas nikakve koristi.
Inace, Grobar nije dugo cekao da uvali kumu Vojvodi![]()
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1114346"Osećam se indiferentno u odnosu na presudu Vojislavu Šešelju, nemam nikakva osećanja prema njemu", rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.
On je kazao da nije razmišljao kakva bi presuda mogla da bude i naveo da je "mera za Srbina da li ga je haški sud oslobodio ili osudio".
Eto sam u prošlom postu pogodio ko će da koristi oslobađajuću presudu protiv njega
-
Drinski
#271 Re: Vojislav Šešelj
ako ste to tek sad skontali...ko vas jebedezurni_ucenik wrote:meanwhile, Bosnjo je volio da kuka kako komunjare nisu im dopustali da zavrsavaju fakultete. Ne voli Bosnjo citat knjigu, voli on diviti se svojim komsijama, ispijat kafu po vascijeli dan i olajavati bliznje. Necemo se mi nikad tog stanja psihe rijesiti.hrasno38 wrote:Pa kako neces biti kad ti najvisu politiku vode najobicniji kriminalci koje savrseno boli kurac za onim sto je bilo u ratu. U diplomatiji su nam ambasadori profesori fizickog, doktori medicine ma nekoga sa politickim naukama i pravom naci je prava umjetnost a profesionalnog diplomatu sa zavrsenim diplomatskim akademijama sirom svijeta tesko da mozes naci. Diplomatija bivse YU je bila jedna od najjacih u svijetu i Srbi su samo nastavili tu tradiciju skolovanja i slanja profesionalnih i iskusnih diplomata na vazne destinacije.dezurni_ucenik wrote:Pravdu vise ne treba traziti. U se i u svoje kljuse. Zahvalimo se mi nasim politicarima. Sad vidim gdje je Srbija na medjunarodnom planu sto se tice politike a gdje smo mi. Jos od nezavisnoti Kosova Srbija drzi Evropu za damu, stisce, sta god zazeli dobije a mi, mi smo realno nivo Kandahara i Kabula.
- Edin H.
#272 Re: Vojislav Šešelj
Stvarno su oni u velikim problemima kada ovo izjavi Predsjednik drzave. Prevedeno nisi Srbin ako nisi ratni zlocinac.Patriotska_Liga wrote:
Eto sam u prošlom postu pogodio ko će da koristi oslobađajuću presudu protiv njega
- arzuhal
#273 Re: Vojislav Šešelj
Kada se u BiH i Sarajevu nađe par ili više likova koji bi da kažu koju o Sutorini, ma ko šta mislio o tome, odmah se nađe nekakav američki senator ili kongresmen koji zaprijeti i Izetbegoviću i BiH da se ne šali glavom.hrasno38 wrote:BRAVO!plain vanilla wrote:Pa, nije to sad tema, ali ja ne znam ko bi ista moga iskoristiti protiv srpske politike? Ko se u ovoj drzavi uopste bori protiv srpske politike? Najveci problem Bosnjaka u ovom momentu i nisu Srbi nego cinjenica da se niko ne bori za ni za njihove interese ni za Bosnu i Hercegovinu. Bore se samo za svoje mandate, fotelje i vlast. U vrhu drzave su kriminalci koji ne brinu sta ce ostaviti u amanet narodu, nego da sto bolje osiguraju svoje potomstvo. Zao mi je nevinih ljudi koji su stradali u ratu, ali mi je zao i prezivjelih koji stradavaju svaki dan..Patriotska_Liga wrote: Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.
Sorry na off topicuTo je ona brutalna istina koju rijetki hoce da prihvate. Da sad pokrenes inicijativu evo konkretno u Sarajevu da gradjani podignu optuzbe protiv RS-a na osnovu presude Karadzicu naslo bi se 50% minimalno bosnjackih politicara koji bi sa onim pokvarenim blagim osmjehom reklo da to nije dobro za BiH i njene odnose sa okruzenjem.
Kada se nađe neko da htjedne naredit oslobađanje Banja Luke, nađe se nekakav Hobruk da kaže kako se to ne smije raditi inače...
Kada bi se svi digli da pokrenu takvu optužnicu, našli bi se oni koji bi te sve ušutkali.
-
oridjidji
#274 Re: Vojislav Šešelj
To bas i nije moguce jer su dva UZP-a nagradjena u Hagu adekvatnim kaznama. Srbija i Hrvatska nece biti proglaseni agresorima, ali hoce sponzorima tih ratova i pomagaci stvaranja RS i HB, bice indirektno optuzeni za nesprijecavanje zlocina koje je proizveo UZP HB I UZP RS i prema tome dio odgovornosti ce ponjeti za to. Ovo se i potvrdilo u tuzbi BiH protiv Srbije za Genocid, Srbija tacnije SRJ je odgovorna za nesprijecavanje VRS da ucini Genocid u Srebrenici, ali SRJ politicko, pa i vojno rukovodstvo oslobođeno je odgovornosti da je to planiralo i uradilo, svo teziste je preslo na VRS, Mladica, Tolimira, Krstica i ostale, kojim se potvrdilo u Hagu presudama i kojim ce se potvrditi (poput Mladica) odgovornost za ono sto se desavalo na prostoru RS od 1992 do 1995.. Međutim neko zaboravlja da je Mladić glavna spona između SRJ i VRS, ako ga dočeka presuda, svi se uslovi stiču da se revizija tužbe protiv Srbije za agresiju pokrene, što je bolje od toga da bude tužena za genocid koji je teze dokazati i da se tom tuzbom napokon stavi jarm na Srbiju za ono sto se desavalo u BiH jer Mladic je dugo poslje rata bio na platnom spisku vojske Srbije.Capsicum wrote:Ocigledno je da je cilj "medjunarodne zajednice" da desavanja na prostoru bivse Jugoslavije 90tih okvalifikuje kao gradjanske ratove, te da shodno tome negira ulogu Srbije i Hrvatske u agresiji na druge države ex-yu. Sama presuda Seselju je prepuna opravdavanja, omalovazavanja i negiranja zlocina koje su oruzane formacije koje su iz Srbije poslane u BiH i Hrvatsku. Grubo su ignorisane presude u drugim postupcima u kojima su ti zlocini jasno i nedvosmisleno dokazani.
Seselj je ipak pravnik, on zna da je i u pravu i u politici dozvoljeno braniti se laganjem, dojam o sebi je popravljao upravo tako, neadekvatna tuzba, on doktor spina i rezultat nije začuđuji.
- madner
#275 Re: Vojislav Šešelj
Kada se vjeruje svakoj susi koja blefira, ne moze se voditi politika. To je tacno.