pajero wrote:
@Chelo Da si pazljivije procitao moj post skontao bih da ja nisam nikad bio za Maple niti cu biti. Ali ti kao tipicni balkanac se odmah vezes za pare. Nemam namjeru nikome hvaliti auto koje ja ne bih vozio i to je cinjenica isto kao sto je cinjenica da moj OTAC (ne stari, burazer, rodjak) ustane svako jutro u 04:30 i radi do 16-18:00. On SVAKI DAN predje izmedju 80-120km.
E sada matematika, 100km (svaki dan) X 30 (dana) = 3 000km (mjesecno) X 24 (mjeseca, koliko za 4 dana puni Maple) = 72 000
E posto Maple nikada nije presao granicu (bio jednom na Borackom jezeru, jednom u Tuzli...) i auto se koristi SAMO za taxi nadam se da ti je sada jasno. BTW sada ima vise od 85 000 na satu.
Sto se ostalog tice stvarno nemam namjeru preko foruma (a tebe ako zanima mozemo se naci pa cu ti ja objasniti i pokazati racune koliko smo potrosili na Maple a koliko je potrosio na Mercedesa kad je bio na taxi-ju.)
Ponavljam auto mi se ne svidja i "nikad" (nikad ne reci nikad) ne bih kupio sebi ali za posao na taxi-ju otac nije mogao naci bolju opciju. Isto tako mislim ako uzme Sandera.
P.S. I ako ga nikad ne proda uvjek ga moze pokloniti nekome od familije da se uci na njemu ili da ga proda u djelovima. Svaka roba ima svog kupca.
aaaa burazeru odmah cemo se naci
vidi druze, niko ne spori da JESI nabrao te kilometre, nego malo sam bocnuo u iskoristivost tih kilometara, ono kao svaki drugi naplacen. Ima povratnih voznji, ima supljiranja po gradu, porodicnog vozanja itd.
Ja tebi kazem da si zivotario s njim, nisi ga otplatio.
Zaradio si 800 mjesecno u najboljem slucaju (tj. otac), nista ti nisi povratio od love koju si dao na njega - samo to kazem. Malo si pricu napuhao u na iluzorne nivoe kako si se usrecio s njim pa nam se razbacao sa "35000 ovo, 2 auta ono" itd.
Nisam tipicni balkanac, nego okorjeli hercegovac, i ne spadam u one koji na autu od marke prave dvije na prodaji, ne umijem to, ali brate, ponavljam:
Sta ces s njim kad dodje da ne moze vise?
NISI ga otplatio. Zivotario si.
NE MOZES ga prodati - gubis svih 10.000 koje si dao na njega.
MORAS u dzep ponovo da nesto novo kupis, a nemas od cega jer si ZIVOTARIO.
Pruzio ti je jedan rahatluk dok si radio, ali ces skupo platiti naredno auto.
Druze, sve ima cijenu, za sve posotji fisibility studija...na maple-u ona jednostavno
pada.
Zato kazem, da si vozio di Milana svake hefte, i bilo bi neke kinte...ali ovako...
Znam da ne gajis nikakvu pricu oko njega, ali malo se natezemo. Forum je.