Zbog ovoga ces na*ebat68847 wrote:Ateistima prazna podloga.Prozor wrote:Sta ces sa ateistima?MIŠICA wrote:Kada nam se baš sve vjezuje za vjeru mogao bi i grb biti u tom fazonu.Na svakom po jednu pravoslavnu crkvu, džamiju i katoličku crkvu,pa neka se nalazi gdje ko hoće
![]()
A imamo i ove Kineze, za njihovu religiju nisam siguran
![]()
Kinezi?
Tek kad postanu konstitutivni narod tj. kad ih bude, jedno, 20.000.000.
Novi grb RS
- Prozor
- MuaDib
Stoko evo ovaj je grb za vas:
.
Pa nek se svako stado nađe u njemu.
Ovdje gomila nacionalista ne shvata da su simboli jedno, a njihova zloupotreba drugo. Zločin nisu počinili simboli nego čovjek. A dok se to ne shvati svakom će smetati ono drugo. Trebamo biti pametniji od naših predaka.
.Pa nek se svako stado nađe u njemu.
Ovdje gomila nacionalista ne shvata da su simboli jedno, a njihova zloupotreba drugo. Zločin nisu počinili simboli nego čovjek. A dok se to ne shvati svakom će smetati ono drugo. Trebamo biti pametniji od naših predaka.
-
nezeljeni nadimak
Mislis li to isto i za nacisticku svastiku ili recimo slovo "U"? Mozda ih imas okacene u sobi?MuaDib wrote:
Ovdje gomila nacionalista ne shvata da su simboli jedno, a njihova zloupotreba drugo. Zločin nisu počinili simboli nego čovjek.
Sve mi se cini da je ovdje neko drugi stoka i nacionalista.
- 68847
Nisam bas uocio previse nacionalista.MuaDib wrote:Stoko evo ovaj je grb za vas:
JPG
Pa nek se svako stado nađe u njemu.
Vise se o njima raspravlja nego sto oni raspravljaju.
A pametniji od predaka...
Pa vecinom je: Gdje ja stadoh ti produzi.
- cyprus
Prvi dio tvog posta: četvrti put kažem - ne znam zašto to meni šalješ. Nisam ja pristalica ideje o bjelom orlu kao simbolu RS-a.Prozor wrote:Shvat vec jednom da je zastava Srbije i njenog satelita RS-a tokom 90-ih bila ovaj orao i 4C! Nakon sto su vojnici sa tim simbolima 4 godine meni visili nad glavom na sarajevskim brdima i nakon sto sam ja na njih 4 godine pucao da bih odbranio ovu drzavu sada trebam da gledam te iste njihove simbole pred opcinama pola moje drzave? I da jos to bude legalno? I posto oni stavljaju eto mini-ljiljane na taj grb jos malo cemo morati u sred Sarajeva rame uz rame sa ljiljanima okacit 4C koji su prije malo vise od decenije bili simbol nad kojim je to isto Sarajevo razareno!
Ta dva simbola(orao i 4c) u zadnjih 150 godina se nisu koristili ni od koga drugog osim veliko-srpskoga pokreta i njihove cetnicke milicije/vojske/armije! I to cinjenicu nikako ne mozes pobit, a ko je omogucio da na grbu SR Srbije bude taj fasisticki znak su valjda isti koji su onemogucili da bude bosanskoga jezika do 90-ih i Muslimana do 70-ih.
Shvati ti već jednom: ta dva simbola (zna se koja) su simboli države Srbije i u neku ruku Srba generalno (o tome bi se priznajem dalo raspravljat). To što je u zadnjih 150 godina Srbija ušla u nekoliko fašističkih i imperijalističkih pokreta i pri tome koristila svoje simbole (logično da neka država ne mjenja tek tako svoje simbole, osim ako nije nečim natjerana), ne znači da su ti simboli postali fašistički.
- 68847
MIŠICA wrote: Pa nisu još konstitutivni,a kada(i ako budu) valjda bi do tada i mi (već konstitutivni)trebali skontati da grb nije razlog za natezanje
Na jednom forumu (nakon onih: ovo je Srbija i ovo je Hrvatska) sam napisao: "Ovo je Kina".
A da!
Do tada ce ostaci nasih ostataka mozda i skontati u cemu je stvar.
-
nezeljeni nadimak
Moguce, ali u medjuvremenu si me potpuno opcinio. Imam samo jos jednu dilemu u vezi tebe.cyprus wrote:Eh, ja sam posto tvoj ima već dvije sedmice.nezeljeni nadimak wrote:Moram priznati, sve vise i vise postajem tvoj obozavatelj.
-
nezeljeni nadimak
Ljubav je cudo68847 wrote:Cccccccyprus wrote:Eh, ja sam posto tvoj ima već dvije sedmice.nezeljeni nadimak wrote:Moram priznati, sve vise i vise postajem tvoj obozavatelj.
Postajete "licni"
Zar se ovdje ne raspravlja "generalno"?
-
basta sljezove boje
beveze su ovi nacionalni grbovi, na grbu treba biti autohtona bosanska zivotinja - bosanski medzed i nista drugo, mislim da je svim stanovnicima BiH ovaj simbol blizak i da se mogu s njim identificirat bez obzira na seksualnu orijentaciju ili nacionalnu pripadnost
- Prozor
Ma dzabe je s tobom raspravljati. Simbol Srbije jesu, i neka budu. Simbol Srba to je do njih. Ali simbol u BiH nece biti iz navedenih razloga, i tacka.cyprus wrote:Prvi dio tvog posta: četvrti put kažem - ne znam zašto to meni šalješ. Nisam ja pristalica ideje o bjelom orlu kao simbolu RS-a.Prozor wrote:Shvat vec jednom da je zastava Srbije i njenog satelita RS-a tokom 90-ih bila ovaj orao i 4C! Nakon sto su vojnici sa tim simbolima 4 godine meni visili nad glavom na sarajevskim brdima i nakon sto sam ja na njih 4 godine pucao da bih odbranio ovu drzavu sada trebam da gledam te iste njihove simbole pred opcinama pola moje drzave? I da jos to bude legalno? I posto oni stavljaju eto mini-ljiljane na taj grb jos malo cemo morati u sred Sarajeva rame uz rame sa ljiljanima okacit 4C koji su prije malo vise od decenije bili simbol nad kojim je to isto Sarajevo razareno!
Ta dva simbola(orao i 4c) u zadnjih 150 godina se nisu koristili ni od koga drugog osim veliko-srpskoga pokreta i njihove cetnicke milicije/vojske/armije! I to cinjenicu nikako ne mozes pobit, a ko je omogucio da na grbu SR Srbije bude taj fasisticki znak su valjda isti koji su onemogucili da bude bosanskoga jezika do 90-ih i Muslimana do 70-ih.
Shvati ti već jednom: ta dva simbola (zna se koja) su simboli države Srbije i u neku ruku Srba generalno (o tome bi se priznajem dalo raspravljat). To što je u zadnjih 150 godina Srbija ušla u nekoliko fašističkih i imperijalističkih pokreta i pri tome koristila svoje simbole (logično da neka država ne mjenja tek tako svoje simbole, osim ako nije nečim natjerana), ne znači da su ti simboli postali fašistički.
- Prozor
Hajmo imat jednu bastu sljezove bojebasta sljezove boje wrote:beveze su ovi nacionalni grbovi, na grbu treba biti autohtona bosanska zivotinja - bosanski medzed i nista drugo, mislim da je svim stanovnicima BiH ovaj simbol blizak i da se mogu s njim identificirat bez obzira na seksualnu orijentaciju ili nacionalnu pripadnost
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
cekaj vako
prvo hvala cyprusu sto je odgovorio na svaki moj post upucen njemu i svim drugim forumasima 
drugo, znas ti sajpi dobro sta ja mislim. nece turska zastava nikada biti simbol fasizma, ali nece ni armenci nikada imati bijeli mjesec i zvijezdu na crvenoj podlozi u kutu svoga grba
meni su stvari vrlo jasne, a bogami i ostatku svijeta, kao i medjunarnodnim sudovima. koliko je tebi bilo godina kad je proglasena agresija, ne gradjanski rat?
armija b&h = branilac
cetnici = agresor, uz pomoc drzave Srbije
kraj price. bila, dozivjela, vidjela.
eh sad, rece negdje da druge dvije strane nece ljiljane zato jer su ih gledali preko rova? pa? i armija b&h je gledala 4C preko rova, pa mora prihvatiti to na grbovima, iako je branila svoju zemlju i ni po cemu, ni pocemu nije ravna sa cetnickom bandom.
ne ljutim se ja na tebe, ali ovdje je mnogo boraca armije koje ti stavljas u ravan sa cetnicima kad kazes da su svasta pravili neki od njih, a to su bili ratni profiteri kojih ima na svim stranama.
drugo, znas ti sajpi dobro sta ja mislim. nece turska zastava nikada biti simbol fasizma, ali nece ni armenci nikada imati bijeli mjesec i zvijezdu na crvenoj podlozi u kutu svoga grba
meni su stvari vrlo jasne, a bogami i ostatku svijeta, kao i medjunarnodnim sudovima. koliko je tebi bilo godina kad je proglasena agresija, ne gradjanski rat?
armija b&h = branilac
eh sad, rece negdje da druge dvije strane nece ljiljane zato jer su ih gledali preko rova? pa? i armija b&h je gledala 4C preko rova, pa mora prihvatiti to na grbovima, iako je branila svoju zemlju i ni po cemu, ni pocemu nije ravna sa cetnickom bandom.
ne ljutim se ja na tebe, ali ovdje je mnogo boraca armije koje ti stavljas u ravan sa cetnicima kad kazes da su svasta pravili neki od njih, a to su bili ratni profiteri kojih ima na svim stranama.
- 68847
Davno se vodila rasprava o medjedima i ostalom hajvanu.basta sljezove boje wrote:beveze su ovi nacionalni grbovi, na grbu treba biti autohtona bosanska zivotinja - bosanski medzed i nista drugo, mislim da je svim stanovnicima BiH ovaj simbol blizak i da se mogu s njim identificirat bez obzira na seksualnu orijentaciju ili nacionalnu pripadnost
Te jel' osunecen?
Te ako je s hriscanskih teritorija medjed bil' se krstio 'vako il' 'nako?
Te ne bih mlijeko od srpskih krava, nema tih para.
Te nece meni Rvati sir praviti.
Te...
- cyprus
Peti put te pitam: gdje si ti to vidio da ja želim da to bude simbol u BiH? Zašto ovo meni kazivaš?Prozor wrote:Ma dzabe je s tobom raspravljati. Simbol Srbije jesu, i neka budu. Simbol Srba to je do njih. Ali simbol u BiH nece biti iz navedenih razloga, i tacka.
P.S. Zar misliš da će neko tebe ili mene pitat šta će bit simbol ove zemlje?
-
domacin
Pa to i nece biti simbol BIH nego simbol RS.Prozor wrote:Ma dzabe je s tobom raspravljati. Simbol Srbije jesu, i neka budu. Simbol Srba to je do njih. Ali simbol u BiH nece biti iz navedenih razloga, i tacka.cyprus wrote:Prvi dio tvog posta: četvrti put kažem - ne znam zašto to meni šalješ. Nisam ja pristalica ideje o bjelom orlu kao simbolu RS-a.Prozor wrote:Shvat vec jednom da je zastava Srbije i njenog satelita RS-a tokom 90-ih bila ovaj orao i 4C! Nakon sto su vojnici sa tim simbolima 4 godine meni visili nad glavom na sarajevskim brdima i nakon sto sam ja na njih 4 godine pucao da bih odbranio ovu drzavu sada trebam da gledam te iste njihove simbole pred opcinama pola moje drzave? I da jos to bude legalno? I posto oni stavljaju eto mini-ljiljane na taj grb jos malo cemo morati u sred Sarajeva rame uz rame sa ljiljanima okacit 4C koji su prije malo vise od decenije bili simbol nad kojim je to isto Sarajevo razareno!
Simboli BIH ostaju kakvi jesu, bar do daljneg.
- 68847
Onaj crni krug na bijeloj podlozi?MIŠICA wrote:Šala na stranu ali mislim da se u ovakvom političkom okruženju mora pronaći kompromis,neki tip neutralnog simbola,pa makar on trenutno izgledao i smiješno.Istini za volju teško je o tome i kontati kada će se uvijek naći neka,uslovno rečeno budala,da se protivi.Mi smo takav narod
- cyprus
Da ne misliš da ti neću odgovorit, evo samo ovo da ti kažem: moram ić spavat, pa ću ti sutra odgovorit.dawn_upon_dawn wrote:cekaj vakoprvo hvala cyprusu sto je odgovorio na svaki moj post upucen njemu i svim drugim forumasima
armija b&h = branilac
- Prozor
Ti kazes 4C je srpski simbol ja kazem cetnicki = ti u klin ja u plocu. Hajmo se slozit oko toga da ne treba biti u BiH.cyprus wrote:Peti put te pitam: gdje si ti to vidio da ja želim da to bude simbol u BiH? Zašto ovo meni kazivaš?Prozor wrote:Ma dzabe je s tobom raspravljati. Simbol Srbije jesu, i neka budu. Simbol Srba to je do njih. Ali simbol u BiH nece biti iz navedenih razloga, i tacka.
P.S. Zar misliš da će neko tebe ili mene pitat šta će bit simbol ove zemlje?