http://www.index.hr/vijesti/clanak/hord ... 56298.aspx
Prijateljska utakmica BiH - Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- max_power
Alaim nemoze guzove pomjeriti a ne da pravi nekakve parade, Guso je makar pokretljiv. Ono je stvarno bio veliki promasaj, izmjena Guse za Alaima na poluvremenu.
Odbrana nam je nula, napad pokazuje na momente da ima kapacitet. Tehnicki smo nadigrali Hrvate, pogotovo u drugom poluvremenu, ali koja korist kad protivnik seta po nasoj odbrani i daje onakve golove?! Nemozemo mi dati toliko golova koliko ih nasa suplja odbrana moze primiti.
Ali najbolje od svega je slaba posjeta na Kosevu (ispod 10 hiljada?), jer je savez na racun nacionalnog naboja htio napuniti kasu i vratiti podrsku.
Odbrana nam je nula, napad pokazuje na momente da ima kapacitet. Tehnicki smo nadigrali Hrvate, pogotovo u drugom poluvremenu, ali koja korist kad protivnik seta po nasoj odbrani i daje onakve golove?! Nemozemo mi dati toliko golova koliko ih nasa suplja odbrana moze primiti.
Ali najbolje od svega je slaba posjeta na Kosevu (ispod 10 hiljada?), jer je savez na racun nacionalnog naboja htio napuniti kasu i vratiti podrsku.
-
zebih
nobody wrote:Tehnicki smo nadigrali Hrvate, pogotovo u drugom poluvremenu
jesmo li gledali istu utakmicu?????
ljudi su nam radili sta su i kad su htjeli bez cetiri standardna iz prvih 11.
dajte malo realnosti.
ljudi nisu izgubili tekmu kod kuce 17 godina, a nas mlati kome se digne.
takvi smo i tacka.bit ce valjda bolje
- max_power
Neznam sta nije jasno, valjda se iz mog posta moze uociti da sam mislio na nase ofanzivce, koji jesu tehnicki potkovaniji od njihovih defanzivaca. Zbog toga smo i postigli 3 gola. Ili mozda mislis da su nam pustili?zebih wrote:nobody wrote:Tehnicki smo nadigrali Hrvate, pogotovo u drugom poluvremenu![]()
![]()
![]()
dajte malo realnosti.
Izgubili smo zbog toga sto su oni trkacki i takticki iznad nas, sto su iskusniji, sto iskoristavaju svoje sanse, i zbog toga sto je nasa odbrana, blago receno, suplja.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Sipak. Ako se ne varam savez je vec unaprijed diobio 100000 KM (mislim bas od Hrvata) za ovu tekmu pa da im se niko nije pojavio njima bi bilo svejednonobody wrote:...
-
zzzzz
Sta fali postu?cyprus wrote:zzzzz, vake postove ja pape dosad briso, nadam se da će i ovaj.
"Bosanskoljupkim liziguzama s bosanskog RTL-a, bosanske NoveTV, bosanskog Jutarnjeg i bosanskog Indexa što drugo reći nego: - "Aferim burazeri!"
zar ovo nije bolest i zar ne treba da budemo svjesni bolesnika koji nas okruzuju
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
@zzzzz, ... ne shvatam zasto, ... ne shvatam tvoju drskost i ovaj nacin tvog postiranja, unatoc molbama i porukama koje sam jasno predocio na ovoj temi.zzzzz wrote:Sta fali postu?cyprus wrote:zzzzz, vake postove ja pape dosad briso, nadam se da će i ovaj.
"Bosanskoljupkim liziguzama s bosanskog RTL-a, bosanske NoveTV, bosanskog Jutarnjeg i bosanskog Indexa što drugo reći nego: - "Aferim burazeri!"
zar ovo nije bolest i zar ne treba da budemo svjesni bolesnika koji nas okruzuju
Evo sadrzaja te poruke:
Posto je prvobitna tema sa ovim naslovom licila na sve, a najmanje na jednu sportsku temu, a bilo ju je nemoguce ocistiti, .... zavrsila je u korpi za otpatke.
Svi vi koji se zelite baviti politickim pitanjima u i oko sporta, izvolite otvarati teme na podforumima Politika i Razne diskusije. Ovdje to nece ici. Postovi takvog sadrzaja ce biti brisani bez dodatnih objasnjenja, a autori banovani.
Tvom upravo obrisanom "copy/paste" postu nije falilo nista, ali mu ovdje nema mjesta. Obzirom da namjerno ignorises moja upozorenja, bit cu doslijedan, obrisati tvoj post i zamoliti svoga nadredjenog da te na izvjesno vrijeme banuje.
Zao mi je sto se sve ovako moralo zavrsiti.
- Neelix
varas se, haha, ko smo mi pa da hrvati nama placaju sto ce oni nama doc???? mogli smo samo mi njima iskesirat toliko, ako ne i vise. Sjecam se neke milionske cifre koju su ono Brazilu dali prije god-2 kad su igrali u Splitu.Dado dijasporitus wrote:Sipak. Ako se ne varam savez je vec unaprijed diobio 100000 KM (mislim bas od Hrvata) za ovu tekmu pa da im se niko nije pojavio njima bi bilo svejednonobody wrote:...
-
zlotscha
samo da prijavim svoju fascinaciju Alaimom, nikad nisam vidjela tezeg covjeka koji sporije pada pri tome ostavljajuć dojam da je lopta topovsko đule kojeg se treba cuvati po svaku cijenu, a svi zakoni fizike koji vrijede u vakuumu, odjednom vrijede i normalnim (jah) okolnostima. nevjerovatno!
a tek dresssssss boje ružeeeeeeee. preslatko
a tek dresssssss boje ružeeeeeeee. preslatko
- helo
Ništa ne ostaje osim cekanja na utakmicu protiv madžara, Dajdža ako nije izvukao neke pouke i taktike poslje katastrofalne igre od one utakmice u srjedu, šra reci još jedan blam i to od madžara koji su nam isto tako guzove poderali do tada na nepobjedljivom terenu Bilino Polje...
- Topla voda
evo onako ukratko...
citiranje sa losom igrom nase odbrane i svaljivanje kompletne krivice na cetverac berberovic-radeljic-bajic-hrgovic...+ guso(alaim)NE STOJI.
posljedica primanja 5 od 6 golova upucenih u okvir je katastrofalna igra u defanzivi naseg veznog reda...veoma losa partija rahimica i igra sa dva igraca koji su izrazito napadacki orijentisani (zeba,misimovic) i koji su u defanzivi ,najblaze receno losi(visina,snaga,izdrzljivost,skok igra)
situacija u kojoj niko kovac postize gol glavom,situacija kad srna prebacuje hrgovica...ili je ono berberovic?,pa onda rahimica kod jos jednog gola,te situacija u kojoj se neometan namjesta za posljednji gol su posljedice toga da kad njihovi odbrambeni igraci krenu u ofanzivu...i promjene formaciju u 3-4-3..imaju 5-6 igraca u nasih 20 metara..i nasa odbrana ostaje prepustena samoj sebi(ova pomenuta 4 +golman)..i tu nema ni misimovica ,ni zebe..jer zaboga..oni su tu da driblaju i glume safeta susica!
citiranje sa losom igrom nase odbrane i svaljivanje kompletne krivice na cetverac berberovic-radeljic-bajic-hrgovic...+ guso(alaim)NE STOJI.
posljedica primanja 5 od 6 golova upucenih u okvir je katastrofalna igra u defanzivi naseg veznog reda...veoma losa partija rahimica i igra sa dva igraca koji su izrazito napadacki orijentisani (zeba,misimovic) i koji su u defanzivi ,najblaze receno losi(visina,snaga,izdrzljivost,skok igra)
situacija u kojoj niko kovac postize gol glavom,situacija kad srna prebacuje hrgovica...ili je ono berberovic?,pa onda rahimica kod jos jednog gola,te situacija u kojoj se neometan namjesta za posljednji gol su posljedice toga da kad njihovi odbrambeni igraci krenu u ofanzivu...i promjene formaciju u 3-4-3..imaju 5-6 igraca u nasih 20 metara..i nasa odbrana ostaje prepustena samoj sebi(ova pomenuta 4 +golman)..i tu nema ni misimovica ,ni zebe..jer zaboga..oni su tu da driblaju i glume safeta susica!
- max_power
ma i ja nemogu da povjerujem u to da su oni nama platili toliko...Neelix wrote:varas se, haha, ko smo mi pa da hrvati nama placaju sto ce oni nama doc???? mogli smo samo mi njima iskesirat toliko, ako ne i vise. Sjecam se neke milionske cifre koju su ono Brazilu dali prije god-2 kad su igrali u Splitu.Dado dijasporitus wrote:Sipak. Ako se ne varam savez je vec unaprijed diobio 100000 KM (mislim bas od Hrvata) za ovu tekmu pa da im se niko nije pojavio njima bi bilo svejednonobody wrote:...
evo na stranici fudbalskog saveza objavljen zvanicni broj prodanih ulaznica: cak 8000 tisuca hiljada
-
bengin
Nije mi jasno zašto se utakmice više ne igraju u Zenici. U stvari, jasno mi je. Koji će racku lova u Ze-Do Kanton? Eto im zato sada Koševo gdje je na utakmici BiH reprezentacije za malo bilo više gostujućih nego BiH navijača.
Druga stvar, ovim bih zamolio nekog od forumaša iz Sarajeva da trknu do Ferhadije u savez i uslikaju portira na ulazu. Lola je nalik svemu osim portiru. Heeeeej, ti si tu na ulazu u prostorije institucije koja je članica jedne od najjačih svjetskih organizacija (UEFA). Treba da si k'o slika. Da ne samo pojavom, stavom, vokabularom nego i uniformisanim oblačenjem predstavljaš sliku i priliku jednog portira i čuvara. A ne da ličiš na maconju koji kao da je upravo sišao sa plasta sijena, sav razdrljen, istrpan, mastan i smrdljiv, u majici i hlačama koje nisu prane još od doba Kotromanića. I još kada ga upitah zašto drže vrata zaključana, on kaže- ma naredba, mora se, ne znam ni ja.
Druga stvar, ovim bih zamolio nekog od forumaša iz Sarajeva da trknu do Ferhadije u savez i uslikaju portira na ulazu. Lola je nalik svemu osim portiru. Heeeeej, ti si tu na ulazu u prostorije institucije koja je članica jedne od najjačih svjetskih organizacija (UEFA). Treba da si k'o slika. Da ne samo pojavom, stavom, vokabularom nego i uniformisanim oblačenjem predstavljaš sliku i priliku jednog portira i čuvara. A ne da ličiš na maconju koji kao da je upravo sišao sa plasta sijena, sav razdrljen, istrpan, mastan i smrdljiv, u majici i hlačama koje nisu prane još od doba Kotromanića. I još kada ga upitah zašto drže vrata zaključana, on kaže- ma naredba, mora se, ne znam ni ja.
-
zebih
Znas na sta me ova prica podsjeca.nobody wrote:Neznam sta nije jasno, valjda se iz mog posta moze uociti da sam mislio na nase ofanzivce, koji jesu tehnicki potkovaniji od njihovih defanzivaca. Zbog toga smo i postigli 3 gola. Ili mozda mislis da su nam pustili?zebih wrote:nobody wrote:Tehnicki smo nadigrali Hrvate, pogotovo u drugom poluvremenu![]()
![]()
![]()
dajte malo realnosti.
Izgubili smo zbog toga sto su oni trkacki i takticki iznad nas, sto su iskusniji, sto iskoristavaju svoje sanse, i zbog toga sto je nasa odbrana, blago receno, suplja.
Kad onaj s malom kitom pocne pricati kako to nije bitno nego je vazna tehnika.
Jarane moj , sve stane u dvije rijeci bolji su i tacka.
I sto prije to shvatimo i pocnemo raditi na ispravljanju gresaka to bolje za nas.
Reprezentaciju ne cine dva covjeka (Misimovic i Muslimovic).Odigramo dvije tekme kako treba i odmah kontamo da smo uhvatili boga za muda.
Kontinuitet rezultata je ono sto nama treba i sto hrvati imaju i sto neko u FIFA-i zbraja , i zato i jesu 6 na listi.
Inace ce sve biti po starom, i uvijek ce nam neko drugi biti kriv (sudije, ne odaziv igraca itd.)
Jucer sam procitao biser nad biserima.Jedan od igraca srbije ovako kaze za poraz od belgije: "Pobjedili su nas i na sreću jer su postigli dva gola od stative. .
E tvoja mi prica malo vuce na takvo poimanje tekme.
Mi smo tehnicki bolji ali su nam oni utrpali 5 komada. A daj mi reci u kojoj to reprezentaciji odbrana je tehnicki potkovanija od veznog reda i napada??Nema logike, slazes li se?
A priznat' ces da takva opravdanja ni cemu dobrom ne vode.
pozdrav i no hards feelings
-
vezirac
#266 Madjarska Italija 3:1
Talijani su jos i dobro prosli sa 3:1.
Ako Madjari ponove ovu igru protiv nas, jadna nam majka
Ako Madjari ponove ovu igru protiv nas, jadna nam majka
- Babayaro
Pa eto desilo se...
Cini mi se da sam prije mozda negdje i pisao da smo imali i previse srece u protekle 3 utakmice i da nismo imali IGRU...to se sad pokazalo, ljudi nas rasturili, izgledalo je da mogu dati gol kako hoce i kad hoce...odbrana na nivou mahalske lige...
i sta ce se sada desiti??
Daj boze da skontamo nesto do madzarske, nije da nemamo potencijal i volju, sto me jako raduje, ali treba sloziti odbranu i uigrati ih a ne da "ispadaju" kao paketi...sto se tice relizacije, mislim da slabo koja reprezentacija u europi ima kao mi ucinak, skoro iz 3 sanse 3 gola i tako vec 4 utakmicu...
Al akoBogda idemo u Hungary ofanzivno i po pobjedu jer najjaci smo kad nemamo sta da izgubimo...
samo cool

Cini mi se da sam prije mozda negdje i pisao da smo imali i previse srece u protekle 3 utakmice i da nismo imali IGRU...to se sad pokazalo, ljudi nas rasturili, izgledalo je da mogu dati gol kako hoce i kad hoce...odbrana na nivou mahalske lige...
i sta ce se sada desiti??
Daj boze da skontamo nesto do madzarske, nije da nemamo potencijal i volju, sto me jako raduje, ali treba sloziti odbranu i uigrati ih a ne da "ispadaju" kao paketi...sto se tice relizacije, mislim da slabo koja reprezentacija u europi ima kao mi ucinak, skoro iz 3 sanse 3 gola i tako vec 4 utakmicu...
Al akoBogda idemo u Hungary ofanzivno i po pobjedu jer najjaci smo kad nemamo sta da izgubimo...
samo cool
- pape
@Majstorinho, ... jucer si opomenut i ponovo ne zelis da se drzis uputa. Otvori temu na "Diskusijama". Ova fotka, od koje se covjek moze samo najeziti, je povod kojim ces sigurno i s razlogom imati posjecenu temu.
Imas dovoljno vremena. Veceras oko 21 sat ces biti banovan.
-
Majstorinho
Nisam nista lose mislio.Ovu fotku sam postavio jer ima veze sa temom.Tu mozes viditi navijace Hrvatske kako "navijaju" prije pocetka utakmice.Ne znam zasto ti je ova slika toliko izvan teme.Apsolutno ima veze sa temom.Ako mislis da sam postavio sliku sa neke druge utakmice,evo ti link,pa se uvjeri.pape wrote:@Majstorinho, ... jucer si opomenut i ponovo ne zelis da se drzis uputa. Otvori temu na "Diskusijama". Ova fotka, od koje se covjek moze samo najeziti, je povod kojim ces sigurno i s razlogom imati posjecenu temu.
http://www.index.hr/sport/clanak/hrvats ... 56422.aspx
-
Majstorinho
Lakse bi mi bilo da si rekao da cu veceras u 21 sat biti streljan,a ne banovanpape wrote: Veceras oko 21 sat ces biti banovan.
Pozdravljam sve ljude kojim sam bio makar malo drag.Pozdravljam i one koji me ne vole...Eto,bit cu banovan,i ko zna hoce li mi pape ikad skinuti ban...
- pape
Majstorinho wrote:Nisam nista lose mislio.Ovu fotku sam postavio jer ima veze sa temom.Tu mozes viditi navijace Hrvatske kako "navijaju" prije pocetka utakmice.Ne znam zasto ti je ova slika toliko izvan teme.Apsolutno ima veze sa temom.Ako mislis da sam postavio sliku sa neke druge utakmice,evo ti link,pa se uvjeri.pape wrote:@Majstorinho, ... jucer si opomenut i ponovo ne zelis da se drzis uputa. Otvori temu na "Diskusijama". Ova fotka, od koje se covjek moze samo najeziti, je povod kojim ces sigurno i s razlogom imati posjecenu temu.
http://www.index.hr/sport/clanak/hrvats ... 56422.aspx
Ti si ovdje stalno prisutan i sigurno ti nisu promakla upozorenja. Nekoliko puta si opomenut zbog off topica i neumjesnih prepucavanja sa sugovornicima. Ostaje jos banovanje, kao pokusaj "SaX tima" da se ovaj sportski dio foruma dovede u stanje gdje cemo se sportski druziti.
Ne sumnjam da nisi imao lose namjere prilikom postiranja fotke sa fasistickim znakovljem, kojima su se sluzili "navijaci" hrvatske reprezentacije, ali .... o tome mozemo diskutovati na drugom potforumu, isto kao i o Hrgovicevom nestavljanju ruke na srce prilikom intoniranja himni.
PS.
Zamolit cu Zoom-a da ban bude na 3 dana. Eto, ... iskoristi to za setnju, ... ribolov ili nesto slicno, ...
-
Majstorinho
Dogovoreno.Ja sam kriv.Prihvatam to.Ne bi na ribolov jer nemam srca da ulovim ribu...Zao bi mi je bilo.Idem sutra na svadbu.Haver mi se zeni....pape wrote: PS.
Zamolit cu Zoom-a da ban bude na 3 dana. Eto, ... iskoristi to za setnju, ... ribolov ili nesto slicno, ...![]()
- rajvosa^
Joj nemoj ga pape kad vako place...Majstorinho wrote:Lakse bi mi bilo da si rekao da cu veceras u 21 sat biti streljan,a ne banovanpape wrote: Veceras oko 21 sat ces biti banovan.
Pozdravljam sve ljude kojim sam bio makar malo drag.Pozdravljam i one koji me ne vole...Eto,bit cu banovan,i ko zna hoce li mi pape ikad skinuti ban...
-
rikardoreis
haj' bar ce fc sarajevo, na ovom podforumu, 5 dana biti smjesten u realne okvireMajstorinho wrote:Lakse bi mi bilo da si rekao da cu veceras u 21 sat biti streljan,a ne banovanpape wrote: Veceras oko 21 sat ces biti banovan.