ja tako arslana volimdanas wrote:samo kad ih hranimzmijaIzmaj wrote:danas wrote: a mene ni trebe![]()
![]()
...macke?
![]()
![]()
![]()
Prijateljstvo izmedju muskarca i zene
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zmijaIzmaj
-
zmijaIzmaj
i onda kad kazes, lazesmaccarona wrote:i ja te volimdanas wrote:pa eto sadforUMASH wrote: ....ja te volim..........zar ti treba nesto vise......
![]()
![]()
![]()
dogovoricemo se
![]()
i ja to kazem vrlo rijetko
![]()
![]()
![]()
-
zmijaIzmaj
eh kadSaraLe wrote:Kad cemo bona sahazmijaIzmaj wrote:trebala bih i ja poslati sliku saraleinek me bar neko oslovi sa sexy
![]()
kad sam muskima (mrkima
![]()
) acekci hihihiihih
pa cemo se dogovoriti
-
sumiko
#264 Re: ovako
Ja mozda ne shvatam sex tako "ozbiljno" kao ti ili svi ostali koji misle da isti narusava postojeci prijateljski odnos (aludiram na konkretno moj slucaj). Pod sex, ovdje mislim na cisto zadovoljavanje fizioloskih potreba. Dakle, ne smatram da mora biti cisto platonski odnos da bih bila prijatelj sa nekim. Ako je prijatelj tu da mi pruzi rame kad mi se place, isto tako moze biti tu da me seksualno zadovolji u situaciji kada nemam stalnog partnera a zeljna sam seksaanais_nin wrote:
bez ikakve zajedljivosti ili osudjivanja, odrasla si osoba, Boze moj, nismo svi isti i svak ima pravo da zivi onako kako njemu odgovara....i desi se u musko/zenskim odnosima da neke druge stvari pocnu igrati ulogu i da se dogodi djidji midji, emocije ili sex....ali meni licno prisustvo tih stvari negira definiciju platonskog prijateljstva....taj odnos onda postaje nesto drugo, to vise nije prijateljstvo.....nije tu poenta da li se vi medjusobno i dalje postujete, da li biste bi li tu jedno za drugo bez obzira na sve, za mene prijateljstvo kao takvo podrazumijeva ODSUSTVO sexa
Situacija je slijedeca (tj bila, to je ona sto je trajala 3-4 godine): prijatelj je lik koji nema stalnu vezu, vrlo je sarmantan, zgodan i stalno je u nekim shemama, lud za zenama opcenito. Kao potencijalni partner me ne privlaci, kao ni ja njega, iz razloga koji sad ovdje nisu relevantni. Sa strane fizickog izgleda smatra me privlacnom, kao i ja njega. Mozemo se druziti (to podrazumijeva zajednicko studiranje, ucenje, razglabanje o i prolazenje kroz razne zivotne situacije....) - a da ni ne pomislimo na sex. A nekad, jednostavno prepozna sjaj u mojim ocima, uzvrati mi istim pogledom i bez ikakvih pretenzija i okolnih supljaka zavrsimo u krevetu. Naravno da je u pocetku bilo neobicno postaviti sve na svoje mjesto, ali smo uspjeli.
Ja licno, kao ni on, ne moram nekoga voljeti ludo da bih uzivala u sexu. A opet, ne mogu ni leci sa nekim ko mi je nepoznat i pred kim ne mogu biti opustena. I nikad se recimo nije desilo da se probudimo zajedno nakon "lude noci". Bude predobar sex, cmoknemo se u obraz i hajd' vozdra, cujemo se. Cak me naucio gomilu stvari o muskom tijelu, ili mi prenosio znanje pokupljeno od drugih zena, to je cak cesto bio sex edukativnog karaktera
I nikako da skontam sto bi nas takav povremeni seksualni odnos sprjecavao da ostanemo prijatelji.
Uostalom, kako ti rece, svi zivimo na svoj nacin, a ja samo mogu reci da sam sretna sto imam takvog lika za prijatelja!
I njega, i sve ostale, sa kojima sam imala nesto ili ne, ali znam ko smo i sta smo.
- anais_nin
#265 Re: ovako
pa uopste nije problem....ja kao sto rekoh da ne pomislis da te osudjujem, ja sam samo naglas razmisljala o mojim stavovima o prijateljstvu....ako je tebi dobro, njemu dobro, vama vase prijateljstvo odgovara, sto meni ne bi odgovaralo?sumiko wrote:
I nikako da skontam sto bi nas takav povremeni seksualni odnos sprjecavao da ostanemo prijatelji.![]()
-
sumiko
#266 Re: ovako
Evo npr, za ovog gore opisanog - imao je sex sa vecinom prijateljica (i svojih, i mojih). Sa bas bliskim prijateljicama sam uvijek o tome otvoreno pricala, razmjenjivale iskustva i sl. Mislim, staCiCiban wrote: can I ask lil pitanjE ..veoma vazno za vejiku sliku? sta je sa ostalim prijateljicama tvojih prijatelja, cijelo to vrijeme
![]()
faja
-
sumiko
#267 Re: ovako
Sorry please na pogresnom shvatanju tvog komentara, bila sam preosjetljiva, pms me drm'o danimaRania wrote:
Fakat mi nije bila namjera da te vrijedjam i nipodastavam. Ni najmanje.
Samo sam ukazala na cinjenicu da su moja i tvoja definicija prijateljstva dijametralno suprotne. Nista vise.
i ne nisam ni zavidnanit ljubomorna
na tvoja druzenja sa muskim prijateljima
Ps. Nisam mislila da nipodastavas mene, vec odnos moj sa datim ljudima, a slaba sam uzasno na svoje ljude i cesto ne pitam, vec skacem da branim ono sto smatram da je moje i da je ispravno. No nebitno, peace i svakom svoje!
-
sumiko
#268 Re: ovako
Svemirski_Jebach wrote:
mescini da ga sumiko voli onako...na jaranskoj bazi...
al ne kazu dzaba, na prijateljskim utakmicama se najvise golova zabija![]()
Bez zajebancije, volim seks strasno, volim i experimentisati i istrazivati - nije me stid reci (k'o vecinu *ebenih laznih moralista), ali ne mogu sa svakim leci. Moram biti opustena, tj. bar iole da poznam tu osobu, da mogu s njim cigaru zapaliti poslije tog istog seksa, a vec gore spomenuh bitan mi je MIRIS i da je frajer lijep na DODIR.
-
sumiko
#269 Re: ovako
Iskreno, zavidim ti ako si dogurala do svjetskoganais_nin wrote:pa uopste nije problem....ja kao sto rekoh da ne pomislis da te osudjujem, ja sam samo naglas razmisljala o mojim stavovima o prijateljstvu....ako je tebi dobro, njemu dobro, vama vase prijateljstvo odgovara, sto meni ne bi odgovaralo?sumiko wrote:
I nikako da skontam sto bi nas takav povremeni seksualni odnos sprjecavao da ostanemo prijatelji.![]()
mislim da to ima veze sa tipovima osoba.....meni je seks uvijek bio i bice emotivna stvar....isto tako mi je veoma jasno da za veliki broj ljudi ne mora biti tako i uglavnom nije.....ali ja posto poznam sebe, onda se i drzim ovoga da nema "prijateljski utakmica, a ni golova"
il svjetsko prvetnstvo il nista
![]()
Isto tako, drago mi je ako jesi, jer onda je to jos jedan primjer, pa znam da fakat postoji
Docekacu i ja real love, kadli-tadli..
A do tad necu valjda apstinirati od seksa, cula sam da pobudalis ako se redovno ne seksas
- danas
#271 Re: ovako
jebemti, dje ja zivimsumiko wrote:A nekad, jednostavno prepozna sjaj u mojim ocima, uzvrati mi istim pogledom i bez ikakvih pretenzija i okolnih supljaka zavrsimo u krevetu. Naravno da je u pocetku bilo neobicno postaviti sve na svoje mjesto, ali smo uspjeli.
Ja licno, kao ni on, ne moram nekoga voljeti ludo da bih uzivala u sexu. A opet, ne mogu ni leci sa nekim ko mi je nepoznat i pred kim ne mogu biti opustena. I nikad se recimo nije desilo da se probudimo zajedno nakon "lude noci". Bude predobar sex, cmoknemo se u obraz i hajd' vozdra, cujemo se. Cak me naucio gomilu stvari o muskom tijelu, ili mi prenosio znanje pokupljeno od drugih zena, to je cak cesto bio sex edukativnog karaktera![]()
- black
#272 Re: ovako
sex and citydanas wrote:jebemti, dje ja zivimsumiko wrote:A nekad, jednostavno prepozna sjaj u mojim ocima, uzvrati mi istim pogledom i bez ikakvih pretenzija i okolnih supljaka zavrsimo u krevetu. Naravno da je u pocetku bilo neobicno postaviti sve na svoje mjesto, ali smo uspjeli.
Ja licno, kao ni on, ne moram nekoga voljeti ludo da bih uzivala u sexu. A opet, ne mogu ni leci sa nekim ko mi je nepoznat i pred kim ne mogu biti opustena. I nikad se recimo nije desilo da se probudimo zajedno nakon "lude noci". Bude predobar sex, cmoknemo se u obraz i hajd' vozdra, cujemo se. Cak me naucio gomilu stvari o muskom tijelu, ili mi prenosio znanje pokupljeno od drugih zena, to je cak cesto bio sex edukativnog karaktera![]()
![]()
toozla jarane, vidis li kako se druzi
![]()
![]()
![]()
![]()
-
forUMASH
#274 Re: ovako
.....hoces da ti kupim patku.....danas wrote:jebemti, dje ja zivimsumiko wrote:A nekad, jednostavno prepozna sjaj u mojim ocima, uzvrati mi istim pogledom i bez ikakvih pretenzija i okolnih supljaka zavrsimo u krevetu. Naravno da je u pocetku bilo neobicno postaviti sve na svoje mjesto, ali smo uspjeli.
![]()
toozla jarane, vidis li kako se druzi
![]()
![]()
![]()
![]()