Dermatolog u Sarajevu!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
adna_2604

#251 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by adna_2604 »

Smaracica11 wrote:Cao svima
prije mjesec dana mi je doktorica dijagnostikovala psorijazu :S Imam par sitnih tackica po tijelu koje se malo zaperutaju i koje su crvene.Dala mi je belosalic da koristim i pomaze mada mislim da to nije dovoljno.Takodje koristim Uriage gel za pranje kose.Moze se koristiti za lice i tijelo protiv tzv. skamica (perutanja po kozi)
Posto nisam sigurna da bas imam psorijazu odlucila sam da odem kod nekog dobrog dermatologa.Sudeci po postovima a i pricama nekih ljudi koje poznajem najbolji izbor je doktor Azem Tiric.
Kako sam cula, nekim kremama koje licno pravi vrlo lako rjesava problem opadanja kose :))) Mojoj rodici je za par dana rijesio problem na kozi sa kojim se borila nekih godinu dana :D
Bio je sef klinike u Pristini.
Pregled mu kosta 20,30KM i vrlo je prijatan.tako kazu :)

Javicu vam rezultate :)

To je stvarno dobar dermatolog, iz licnog iskustva govorim.... Isla sam nekoliko mjeseci kod njega jer mi je koza osjetljiva na mnoge stvari :( Koliko se sjecam ja sam prvi pregled platila 20 KM, a sve ostale po 10 KM... A njegove kreme i ostali lijekovi nisu nimalo skupi.... Uz sve to, na kraju mi je covjek pomogao oko mog maturskog, nabavljao mi je knjige gdje god je mogao :D A tema mi je upravo bila psorijaza, te mislim da ti on moze puno pomoci ukoliko je vec imas :D
Brus Lee

#252 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Brus Lee »

Jel' vam dao racun za izvrsene usluge?
andjelina.djoli

#253 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by andjelina.djoli »

Ma kakv racun, covjek u stanu radi. Mislim da mu ordinacija nije registrovana uopste. A to sa racunima, u zadnje vrijeme ja fiskalnog nisam vidila ni u jednoj kafani, ni pekari kad kupujem ni u granapu...I onda se zale na slabo punjenje budzeta :-)
petunija

#254 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by petunija »

kolibrić wrote:Iz ličnog iskustva, Naima Arslanagić. Ležala sam na klinici zbog urtikarije. Ona im je profesor i direktor bila i svi ovi koje spominjete su je na vizitama konsultovali šta i kako. Bila sam joj nedavno privatno ( kondilomi :( ). Ama stvarno sve naj i njoj i osoblju u ordinaciji.
Slažem se
I ja nedavno poslala sina kod nje, bio na dva pregleda, jest malo poskupa, ali vrijedi.
andjelina.djoli

#255 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Idite BILO GDJE samo ne na dermatologiju klinickog centra. Ne znam jesu li nezainteresovaniji, neljubazniji, nemaju, ne znaju sta li...ama nakon pola minute mi kaze, ama nisam ni objasnila sta mi je, u stilu nemoj me peglat, prokisnjava mi kancelarija,vidis ovaj snijeg ovoliki hajde da zavrsim ovo i da ti napisem kremu, svakako nista drugo ti i ne treba! da se zalim, nema ni sefa ni zamjenika.pa ljudi sta je ovo???
andjelina.djoli

#256 Re: Dermatolog u Sarajevu!

petunija wrote:
kolibrić wrote:Iz ličnog iskustva, Naima Arslanagić. Ležala sam na klinici zbog urtikarije. Ona im je profesor i direktor bila i svi ovi koje spominjete su je na vizitama konsultovali šta i kako. Bila sam joj nedavno privatno ( kondilomi :( ). Ama stvarno sve naj i njoj i osoblju u ordinaciji.
Slažem se
I ja nedavno poslala sina kod nje, bio na dva pregleda, jest malo poskupa, ali vrijedi.
Nije mi bas jasno...kako tako- privatno joj je sve dobro a u klinickom joj se doslovce sve raspada????
dotoressa

#257 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by dotoressa »

aanesa wrote:A kod koga stručnijeg???
Nemam iskustva sa navedenim doktorima privatno ali imam na klinici u KCUS (ležala sam gore). I nemam baš riječi pohvale...dapače. Jedina što je po meni nešto vrijedila im je bila šefica, prof. Arslanagić ali je otišla u penziju.
Ima i par godina...a dobro radi jer je zmaj od osobe a ima i opremu i estetske hirurge pa rade ono kad dermatolozi ne smiju. Pametno skontali ljudi i rade! Znam da joj mnogi zavide...
Smaracica11

#258 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Smaracica11 »

opeeeet ja! :D

Nemam psorijazu :))))))))) Dr. Tiric mi je uspio izljeciti oboljenje i na glavi i po tijelu,jos mi je dao par savjeta vezano za kosu i bubuljice :))))Ljubazan ciko da ne moze biti ljubazniji !
prvi pregled je kostao 30KM a kontrola 15KM.Ne zalim novac apsolutno.
Smaracica11

#259 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Smaracica11 »

andjelina.djoli wrote:Ooo, pa zar je taj covjek jos ziv? Hajde nek se cuje i za njega. Ama pravi ciko, stari doktor. Sto mu je i mana jer za sve ima neku svoju kremicu, "iz svog iskustva" :roll: ...Koliko se sjecam u hrasnici, koloniji,negdje... ima nesto u stanu i nije bas toliko jeftin, mislim kremica ide svakako...meni i nije pomogla ali je ciko fin
ZIV,ZIIIV :D
hose_arcadio

#260 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by hose_arcadio »

Ima li neko kontakt Azema Tirica.
andjelina.djoli

#261 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Ima Smaracica ali ga skupo naplacuje :run:
alena76

#262 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by alena76 »

Obzirom koliko para odvajamo za zdravstveno mislim da je sramota da bilo ko ide privatno, ma koliko taj pregled kostao, da mu ovaj propise lijek, kremu, naocale...Medjutim obzirom na jadno stanje tog istog drzavnog zdravstvenog(i materijalno i strucno) mislim da su ljudi koji investiraju u nove tehnologije kako bi koliko-toliko isli u korak sa modernom medicinom i lijecenjem (tipa sunce,poliklinika svjetlost, Dermaclinica)za pozdraviti. :thumbup:
samir80

#263 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by samir80 »

alena76 wrote:Obzirom koliko para odvajamo za zdravstveno mislim da je sramota da bilo ko ide privatno, ma koliko taj pregled kostao, da mu ovaj propise lijek, kremu, naocale...Medjutim obzirom na jadno stanje tog istog drzavnog zdravstvenog(i materijalno i strucno) mislim da su ljudi koji investiraju u nove tehnologije kako bi koliko-toliko isli u korak sa modernom medicinom i lijecenjem (tipa sunce,poliklinika svjetlost, Dermaclinica)za pozdraviti. :thumbup:
Potpuno se slazem! Strucnost i investicije u svim oblastima, ne samo u zdravstvu. I rezultati nece izostati :bih:
namcorSA

#264 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by namcorSA »

prijavio sam se na ovaj forum samo da prokomentiram dermatologa

Prof.dr. Naimu Arslanagic i njenu ilegalnu dermakliniku,

http://www.dermaclinica.ba

uvažena profesorica me je oderala za 1000 KM, (slovima hiljadu konvertibilnih maraka) skidanje kondiloma koji su mi se BTW vratili nakom mjesec i pol dana na mjestima na kojima je ona garantirala da se neće ponovno pojaviti

NE PREPORUČUJEM NIKAKO,

ovih dana kontam i da je prijavim poreznoj jer mi je izdala neki katastrofa nota račun, od 1000 maraka, gdje je fiskalizacija gdje su pare uvažena profesorice....

aaa katastrofa
andjelina.djoli

#265 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Imala sam pirsing u obrvi... Kad sam ga izvadila ostala je rupica iznad obrve koja je poslije potamnila i koza oko nje. Pravo me nervira...Jel neko zna kako izblijediti tu pjegu?
alena76

#266 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by alena76 »

I meni ovo prvo jako sunce iskoka lice, sva sam ko jaje pjegava. Ako neko zna lijeka, zlatom placam
Ductus Holedocus

#267 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Ductus Holedocus »

alena76 wrote:I meni ovo prvo jako sunce iskoka lice, sva sam ko jaje pjegava. Ako neko zna lijeka, zlatom placam
e moja ti,niko nista ne zna..Ja dukatima placam,pa niko nista ne zna.
izgleda da je najbolje rjesenje da oderemo kozu :wink:
mumy

#268 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by mumy »

alena76 wrote:I meni ovo prvo jako sunce iskoka lice, sva sam ko jaje pjegava. Ako neko zna lijeka, zlatom placam
pricaj mi o tome
imam osjecaj da mi sva pogan u organizmu izadje na lice :-)
Ductus Holedocus

#269 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by Ductus Holedocus »

Ductus Holedocus wrote:
e moja ti,niko nista ne zna.. :sad:
izgleda da je najbolje rjesenje da oderemo kozu :wink:
andjelina.djoli

#270 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Kazu sok od dva limuna u fildzan maslinovog ulja... ko rukom odnese. Ja nesto ne vjerujem tim narodnim...al cu probati. Ne mora skroz, samo malo da hoce izblijediti,ja sretna
alena76

#271 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by alena76 »

Isprobano...i na zalost garantovano ne radi :sad:
almaaaa

#272 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by almaaaa »

Poštovani,

Ako mozete da mi pomognete kojeg dermatologa da izaberem, procitala sam sve komentare i jedni i drugi imaju dobre i lose strane. Cijena nije problem, nego samo neko da me ne zavlaci i ne upropasti. Imam problema sa kozom, naime, po tijelu (ramena, ruke), imam kao bijele oziljke vjerovatno od akni, koji ne mogu nikako da nestanu, ne pomaze ni piling ni nista.Pa molim one koji imaju isti ili slican problem,da mi preporuce sta da radim. Jer to bas grozno izgleda, bijeli oziljci.Molim za preporuku sta i kako. Hvala vam unaprijed :)
agent_zero

#273 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by agent_zero »

I koga na kraju preporučujete?

Vidim u užem krugu su Alendar, Knor, Arslanagić, Suljević, Prohić, Tirić...

Kome otići? Ima li neko novo, kvalitetno ime?
Ali_G

#274 Dermatolog u Sarajevu!

Post by Ali_G »

Svi od pobrojanih su dobri, al imaj na umu da postoji vjerovatnoca da ces ti biti razocaran uslugom. Dermatologija je takva da nije nimalo cudno da ti njih 5 postavi razlicite dijagnoze.
agent_zero

#275 Re: Dermatolog u Sarajevu!

Post by agent_zero »

Znam, ali ako zanemarimo cijene pregleda, koji od gore nabrojanih su najbolji stručnjaci?
Post Reply