Osijek

Prema Poslanikovom s.a.v.s. hadisu tri su džamije posebne u odnosu na sve ostale:ljubav_aha:
nemoj me pogresno shvatiti,absolutno tebe ili nekog ne osudjujem/niti imam pravo na tako nesto/znaci, kako dozivjeti dzamiju na razlicitm lokacijama,naravno da postoji odusevljenje,impresija izgledom gradjevine koja je pravljenja prije nekoliko vijekova i danas,ali bliskost Bogu se dozivljava svugdje isto,kao i van dzamije

Prema Poslanikovom s.a.v.s. hadisu Mesdžidul Haram je prvi mesdžid koji je sagrađen na Zemlji. Potom je sagrađen Mesdžidul Aksa. Oba mesdžida sagradio je Ibrahim a.s. Poslanikova s.a.v.s džamija u Medini je prva džamija sagrađena za vrijeme poslanstva Muhammeda s.a.v.s.ljubav_aha: z
nas li ti zasto je upravo gore navedenim dzamijama dana posebna paznja

pojasni nam malo zasto je bolji i to visestruko a na drugim nije, neke stvari ne znamo aneke ne razumijemoNur40 wrote:Prema Poslanikovom s.a.v.s. hadisu Mesdžidul Haram je prvi mesdžid koji je sagrađen na Zemlji. Potom je sagrađen Mesdžidul Aksa. Oba mesdžida sagradio je Ibrahim a.s. Poslanikova s.a.v.s džamija u Medini je prva džamija sagrađena za vrijeme poslanstva Muhammeda s.a.v.s.ljubav_aha: z
nas li ti zasto je upravo gore navedenim dzamijama dana posebna paznja
Također prema hadisima Poslanika s.a.v.s. namaz u ova tri mesdžida je višestruko bolji nego na drugim mjestima.
Jedino mjesto gdje se može obaviti peta islamska dužnost - hadž jeste Mesdžidul Haram.
Isra i Miradž vezani su za Mesdžidul Haram i Mesdžidul Aksu.
idi stranicu po stranicu unazad i naici ces na jedno stoti put objasnjenje kako se postavlja, sretnokamenko wrote:Narode, kako da postavim fotku na ovoj temi ?
ja stvarno ne znam, pitaj nekog drugogjennisjoplin wrote: pojasni nam malo zasto je bolji i to visestruko a na drugim nije, neke stvari ne znamo aneke ne razumijemo
Stoti put sam procitao objasnjenje, ali opet ne sljaka. Ne pojavljuje mi se uopste opcija paste kad zelim kopirati fotkujennisjoplin wrote:idi stranicu po stranicu unazad i naici ces na jedno stoti put objasnjenje kako se postavlja, sretnokamenko wrote:Narode, kako da postavim fotku na ovoj temi ?
ako ovo nije dobar prikaz onda....kamenko wrote:Stoti put sam procitao objasnjenje, ali opet ne sljaka. Ne pojavljuje mi se uopste opcija paste kad zelim kopirati fotkujennisjoplin wrote:idi stranicu po stranicu unazad i naici ces na jedno stoti put objasnjenje kako se postavlja, sretnokamenko wrote:Narode, kako da postavim fotku na ovoj temi ?

Ovo na gornjoj nije Masjid Al Aqsa, evo prave slike...emra_a wrote:Top 10 most beautiful mosques
2.Masjid Al Aqsa, Jerusalem, Israel (Palestine)

eto ga, uspio sikamenko wrote:
Ponovni pokusaj

Hvala ti, veliku sam brigu rijesiob.boja wrote:eto ga, uspio sikamenko wrote:
Ponovni pokusaj