BiH - Malta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bice_bice

Post by bice_bice »

ja mislim da ovo sve kaze:

Selektor nije vodio ekipu protiv Malte

Fuad Muzurovic zbog povisenog pritiska u bolnici

Selektoru nase fudbalske reprezentacije Fuadu Muzurovicu jucer popodne je pozlilo, zbog cega nije vodio ekipu u duelu s Maltom. Muzurovic je zbog visokog pritiska smjesten na Neurologiju Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje ce biti zadrzan narednih nekoliko dana na posmatranju.
Na preporuku ljekara, Muzurovic sinoc nije gledao mec s Maltom, a zajedno s njim u sobi bili su Ahmet Pasalic, direktor reprezentacije i Mesud Basic, clan Izvrsnog odbora Nogometnog saveza BiH, koji su ga obavjestavali o kretanju rezultata na Kosevu. Nas nacionalni tim vodili su Muzurovicevi pomocnici, Borce Sredojevic i Ivo Istuk.
bos

Post by bos »

Valjda je uz njega trebala biti Selma Bajrami :-)
bice_bice

Post by bice_bice »

ja mislim da je ovo "oboljenje" Muzurovica bilo izrezirano i dogovoreno...
cooly

#254 he

Post by cooly »

he vidio sam na youtube da je bio neki transparent na utakmici bih-malta

nesto na kraju pisalo "do zore" ili tako nesto, ali nije se moglo procitati

jel moze neko reci sta je pisalo na transparentu???
i od koga je bio transparent (jel od bhf ili neke druge navijacke skupstine)

HVAALA :)
bice_bice

Post by bice_bice »

hahahahahahah, prva si liga, eki SKUPSTINE...

pisalo je NICIJA NIJE DO ZORE...

sta li im to znaci.... :P

koliko sam ja vidio bio je na sjeveru....
hejter

Post by hejter »

Kad sinoc prezivjeh ono, onda cu sve moc!

Samo nek se pobjedjuje, nema veze sto je malta pala samo sa 1:0. Vidi se da je falio Muzurovic sa klupe...

nema veze, dobro je... hajmo momci!!!!!
Edin H.

Post by Edin H. »

hemac wrote:Protiv Mađarske dao Bog

Hasagić

Džemo Papac Nadarević Spahić

Hasan Bajramović Rahimić Miske

Džeko Muslimović

AMIN!!!
Hasan nije potpisao pismo, on jednostavno ne zeli da igra vise za reprezentaciju, ali ko zna.

Trebalo bi ga zamoliti da pomogne protiv Grcke i Turske u gositma, to su nam kljucne utakmice nakon sto rasturimo Madjare :D

Ali ovo jeste tim kome treba teziti, premda nisam siguran za Dzemu.

Dzeko me impresionirao, igra frajer ko Drogba.
hemac

Post by hemac »

Edin H. wrote:
hemac wrote:Protiv Mađarske dao Bog

Hasagić

Džemo Papac Nadarević Spahić

Hasan Bajramović Rahimić Miske

Džeko Muslimović

AMIN!!!
Hasan nije potpisao pismo, on jednostavno ne zeli da igra vise za reprezentaciju, ali ko zna.

Trebalo bi ga zamoliti da pomogne protiv Grcke i Turske u gositma, to su nam kljucne utakmice nakon sto rasturimo Madjare :D

Ali ovo jeste tim kome treba teziti, premda nisam siguran za Dzemu.

Dzeko me impresionirao, igra frajer ko Drogba.
I to što kažeš, dobro nam ide bez pitara!!
Skoro

Post by Skoro »

Cestitam reprezentaciji na ovim uspjesima jer oni to zaista i jesu. Ovaj sastav je dobro slabiji od onih proslih ali se momci drze jako dobro, bore se koliko mogu i uz dozu sreca, koju ruku na srce i nismo imali do sada, mozda i mogu nesto napraviti. Sinoc je umor bio tako ocigledan da smo svi samo cekali da se tekma zavrsi. Inace repku ne pratim nesto posebno ali ove posljednje utakmice mi polako vracaju nadu da ipak ima igraca koji bi se za drzavne boje borili, sto do sada nije bila praksa. Imali smo mnogo vise manekena nego boraca, cast izuzecima.
I jos bi da 'kolegi' odgovorim kako ovu reprezentaciju vodi PITAR pod cijom smo palicom imali najbolje igre i rezultate - ali tada su neke druge stvari stajale na putu naseg plasmana na svjetsko prvenstvo. Medjutim, ne mogu da smislim da se ti mozes radovati i likovati njegovoj bolesti!?!?
Stvarno koliko neko treba biti bolestan da to pomisli :-?
hemac

Post by hemac »

Skoro wrote:Cestitam reprezentaciji na ovim uspjesima jer oni to zaista i jesu. Ovaj sastav je dobro slabiji od onih proslih ali se momci drze jako dobro, bore se koliko mogu i uz dozu sreca, koju ruku na srce i nismo imali do sada, mozda i mogu nesto napraviti. Sinoc je umor bio tako ocigledan da smo svi samo cekali da se tekma zavrsi. Inace repku ne pratim nesto posebno ali ove posljednje utakmice mi polako vracaju nadu da ipak ima igraca koji bi se za drzavne boje borili, sto do sada nije bila praksa. Imali smo mnogo vise manekena nego boraca, cast izuzecima.
I jos bi da 'kolegi' odgovorim kako ovu reprezentaciju vodi PITAR pod cijom smo palicom imali najbolje igre i rezultate - ali tada su neke druge stvari stajale na putu naseg plasmana na svjetsko prvenstvo. Medjutim, ne mogu da smislim da se ti mozes radovati i likovati njegovoj bolesti!?!?
Stvarno koliko neko treba biti bolestan da to pomisli :-?
Ako si mislio dna mene, boldirao sam Džemu Berberovića nisam mislio na selektora. Gdje ću protiv njega, to mi je zemljak :lol:
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

bice_bice wrote:ja mislim da je ovo "oboljenje" Muzurovica bilo izrezirano i dogovoreno...
How, yes, no! 8-)

Pa jel' se prije par dana qurcio kako je bio kod Hodzica sa Terimom. :D
Izgleda da mu je burek dohako, a i ne dohako mu kad je stomacinu pustio na pašu. Kad ga vidim kako obuce onu trenerku reprezentacije, navuce je do pupka i knap mu. Gornji dio nemoze ni zapucit, a kad sjede nemoze noge skupit od stomacine. Eh Fuade, Fuade šta uradi od sebe.
Skoro

Post by Skoro »

hemac wrote:... Gdje ću protiv njega, to mi je zemljak :lol:
Pa to mi reci majstore :D
hemac

Post by hemac »

Skoro wrote:
hemac wrote:... Gdje ću protiv njega, to mi je zemljak :lol:
Pa to mi reci majstore :D
Štaviše iz iste smo mahale :)
sl@ven

Post by sl@ven »

Image

Image

Image

pozz
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Znal ko zasto smo igrali u plavim dresom, a igramo u BiH???
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

bijelo_dugme wrote:Znal ko zasto smo igrali u plavim dresom, a igramo u BiH???
Nisu se stigli oprati bijeli dresovi od subote.. :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

boki071 wrote:
bijelo_dugme wrote:Znal ko zasto smo igrali u plavim dresom, a igramo u BiH???
Šta fali plavima?
Podsjecaju na Zelju :D
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

Pa jedino su mogli u crvenim igrat. Bila razmjena bijelih dresova sa turcima poslije utakmice u subotu.
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

nefali nista samo se cudim posto je nam prvi dres bijel.

a drzave, neznase sada ni koje je farbe dres drzave :-?
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

:D

Mozda zato muzurevica srce zaboli, sikiro se ucemo da igraju

malo falilo da posudimo dresevo malte :-)
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

alphonse kauders wrote:
Topla voda wrote:stvarno me fascinirate...
pa jebote...malta se branila ko faludja i igra im se zasniva na bunkeru do 80 minute i onda u napad s tri spica pa sta bog da(nesto slicno opstrukcionisti sliskovicu),repka ciji je cilj izgubiti sto manje razlike....a ako je rezultat -1 pred kraj ..nasilu pokusati uzeti bod.

i sta???
NISTA!!!
prvi put u istoriji nogometne reprezentacije smo uzeli 3 tekme zaredom(kao sto je neko vec pomenuo),i bila ovo A ili B ili C repka,kao sto neki pominju,ovo je po meni fenomenalan rezultat.

licno ne bih nikog vise dovodio,od igraca koji bojkotuju repku ,jedino bih ,pod izuzetnim okolnostima zvao bajramovica,mada imamo 3 zadnja vezna(rahimic,krunic,damjanovic)koji su u opciji...svi ostali nisu vrijedni razmisljanja....nemamo mi sta razmisljati o milinkovicu,spahicu ili papcu ,jer dolaze pandja,radeljic.muharemovic....nego pod okrilje nase zastave dovesti tahirovica,denija avdica i sijaset nasih klinaca koji tek dolaze....ta ekipa "bojkotasa"koji mnogi pominju je svoje davno odigrala...ne zbog bojkota...nego na terenu!!!

a) U prošlim kvalifikacijama su bile 3 pobjede zaredom : protiv Belgije 1:0, Litvanije u gostima 1:0 i protiv San Marina 3:0.

b) Ti fakat misliš da nam ne treba Hasagić na golu? Ili beton od igrača Spahić umjesto amaterlije i sporaća Radeljića? Jedinu perspektivu sam ja juučer vidio u Borisu Pandži iako je tehnički talašika, ali je uglavnom sve duele dobio i na kraju čak ispravljao greške onog Radeljića kojeg Muzurović nepotrebno forsira. A, Muharemović može samo rezerva biti Berberoviću.. I pazi još rečenice "Možda ponekad Bajramović.." - pa halo čovječe, momak igra u viceprvaku Njemačke, zar to nije dovoljno da ti se kaže kako ne samo da on nije rezerva nego bi trebao biti nosilac ovog tima (alternativa Krunić - presmiješno!

c) Neka se više prestane forsirati priča o Zajki Zebi kao perspektivi, molim vas. Momak ima 24.godine (rođen 22.05.1983g) i igra u DRUGOJ ruskoj ligi. Prema podacima sa transfermarkt.de njegova trenutna vrijednost je 0 KM !!!!! NULAAAAAAAAA, BA!!! Znači, možeš kad hoćeš ponuditi da ti dođe igrati za kafić ili ako treba za selekciju novinara na Bajramskom turniru (ali mali fudbal). Tipični balkanski peljator koji će jednom u 3 utakmice proturiti igraču loptu kroz noge, a naša balkanska nenaučena publika će se diviti i svršavati nad njegovim fudbalskim umijećem.

Hakala je sve lijepo opisao i kretenske komentatore i lošu igru i postavljanje i loše komandovanje utakmicom onog dvojica bez kormilara (Ištuk i Sredojević). Nema se šta tu dodati osim da bez onih igrača koji bojktuju ekipu, ova reprezentacija na dugi rok nema ništa da traži na bilo kakvom većem takmičenju..
Toliko.
Ti jarane izgleda fakat nisi u zivotu sutno lopte :D
hoces da kazes da su ekipe Belgije,Litvanije i San Marina jace od Turske,Norveske i Malte :roll: hoces da kazes da je slucajnost pobjediti 3 utakmice uzastopno.jarane nidje veze ti ta tvrdnja,vile nas nosile,te nas ovi pocjenili te ovo te ono,bezze ti to.Bajramovica,Spahica,Hasagica niko nece moliti da igra za reprezentaciju kao ni bilo kog drugog igraca,Muzurovic je obavio razgovore sa svima odbili su nisu htjeli doci i to je to.Razlika igre izmedju prosle ekipe sa ovom koju sad imamo je velika iz jednog jedinog razloga,a to je dobili smo na klupi STRUCNJAKA.covjeka koji je kao trener imo igrace tipa Susic,Hadzibegic,Jozic,Pasic.Covjek koji ima muda koji postavlja igru napadacki dva spica jedan poluspic bez obzira na strani ili kuci.Nije ovo Sliskovic pa da stavi Barbareza na libera i igra u spicu samo sa jednim igracem od 35 godina.Dajdza je veliki strucnjak,a time su dosli i rezultati,a ne kao sto ti tvrdis (nosile vile,pocjenjivanje i sta ti ja znam sta).pobjedili smo tri utakmice jer smo igrali da pobjedimo,jer nam je to bio i cilj,ostavili su srce na terenu igraci zato smo i dobili sve tri tekme.Utakmica se igra da bi se pobjedila bez obzira skim i gdje se ona igrala,kad sa takvim stavom izadjes rezultati se odma primjete.Sliskovic je nasu selekciju upropastio,da nije vodio prve cetiri utakmice u ovim kvalifikacijama,danas bi nasa repka bila prva na tabeli,a ne druga.sa Muzurom sigurno kuci nebi gubili od Madjara pa ni od Grka,a i Moldaviju bi na strani dobili.Sve u svemu Muzurovic je napravio i prvu nasu repku Baljic,Bolic,Salihamidzic,Hibic i drugi kad je mnogima pomrsila racune,a i od ovih mladih ce isto napraviti dobar tim i na putu je dobrom da to uradi.jel ti mislis da jedan Dzeko ne moze biti kao Bolic ili Muslimovic kao Barbareza,mozda budu cak i bolji,za Dzeku se trenutno interesuje pola evrope,jer ja licno znam koje zemlje se interesuju imam izvor od jednog Ceha,a Muslimovic ce sigurno ici put ka Juventusu kod svog trenera Ranierija koji preuzima JUVE.Slazem se sa tobom u jednom,a to je da nam Spahic,Bajramovic,Salihamidzic i Hasagic trebaju,samo lud bi se odreko takvih igraca,sa njima bi bilo puno lakse,Muzurovic njih nije otpiso to je i javno reko,nego ovi igraci moraju da se odazovu i da se sve usijane glave malo smire,samo tako mozemo naprijed.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Crvena Tifoza wrote:
bice_bice wrote:ja mislim da je ovo "oboljenje" Muzurovica bilo izrezirano i dogovoreno...
How, yes, no! 8-)

Izgleda da mu je burek dohako, a i ne dohako mu kad je stomacinu pustio na pašu. Kad ga vidim kako obuce onu trenerku reprezentacije, navuce je do pupka i knap mu. Gornji dio nemoze ni zapucit, a kad sjede nemoze noge skupit od stomacine. Eh Fuade, Fuade šta uradi od sebe.
Ja sam se, iskren da budem, zakocenio na tvoj post.

Legenda si!

Strucnjak nam je na klupi koji nije 2 godine nigdje nikog trenirao, a 6 mu banki, prije dolaska u reprezentaciju. Da nije bilo bakljade u Oslu - djavola bi mi pobjedili tamo. Nego je ono bilo - il' opstati ili nestati utakmica. Turska je sama sebe nadigrala. Dovela tarabu golmana i izvukla momka od 20 godina koji je najjaci im igrac bio, preko kojeg je svaka izglednija prilika isla ljevom stranom. Naravno, i tu smo bili sretni, pa lopte padaju Dzeki na nogu, i Custovicu ispod golmanovog pazuha. Nije to - "lukava strategija". Lukava strategija je - sto su rekli ljudi i prije mene, da su doveli sve one igrace za koje ima se govori toliko dugo, a oni su ih ignorisali dok nisu bili u prilici da grade reprezentaciju po drugi put. Protiv Malte smo mi dokazali ko smo i gdje smo. Kao prvo, uporedite utakmicu na Malti, s ovom jucer, dovoljno ce biti. Po svim faktorima.

I evo nova webstranica NS_BiH, da se malo nasmijemo...

http://rapidshare.com/files/35827128/Na ... 1.doc.html
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

DaysleepeR wrote:Necu reci koliko sam blizak sa porodicom Muzurovic, ali cu reci da sam cuo da je Fuku bolila glava citav dan i da je u jednom momentu imao osjecaj kao da mu je nesto prsnulo u glavi.

Zato je otisao u bolnicu gdje su mu radili CT.

Dakle nije vezano za srce, vjerovatno problemi sa pritiskom.

Tako sam ja cuo, pa sad, vjerovatno ce biti u novinama sutra tacno sta je bilo.

ALI NEMA VEZE SA SAVEZOM I NEKAKVIM SVADJAMA I SKANDALIMA.
bice_bice wrote:ja mislim da ovo sve kaze:

Selektor nije vodio ekipu protiv Malte

Fuad Muzurovic zbog povisenog pritiska u bolnici

Selektoru nase fudbalske reprezentacije Fuadu Muzurovicu jucer popodne je pozlilo, zbog cega nije vodio ekipu u duelu s Maltom. Muzurovic je zbog visokog pritiska smjesten na Neurologiju Klinickog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje ce biti zadrzan narednih nekoliko dana na posmatranju.
Na preporuku ljekara, Muzurovic sinoc nije gledao mec s Maltom, a zajedno s njim u sobi bili su Ahmet Pasalic, direktor reprezentacije i Mesud Basic, clan Izvrsnog odbora Nogometnog saveza BiH, koji su ga obavjestavali o kretanju rezultata na Kosevu. Nas nacionalni tim vodili su Muzurovicevi pomocnici, Borce Sredojevic i Ivo Istuk.
Sta ja rekoh? :D

Dobro je Fuko, treba mu odmor.
lugavina

Post by lugavina »

Nosferatu wrote:
Crvena Tifoza wrote:
How, yes, no! 8-)

Ja sam se, iskren da budem, zakocenio na tvoj post.

Legenda si!

Strucnjak nam je na klupi koji nije 2 godine nigdje nikog trenirao, a 6 mu banki, prije dolaska u reprezentaciju. Da nije bilo bakljade u Oslu - djavola bi mi pobjedili tamo. Nego je ono bilo - il' opstati ili nestati utakmica. Turska je sama sebe nadigrala. Dovela tarabu golmana i izvukla momka od 20 godina koji je najjaci im igrac bio, preko kojeg je svaka izglednija prilika isla ljevom stranom. Naravno, i tu smo bili sretni, pa lopte padaju Dzeki na nogu, i Custovicu ispod golmanovog pazuha. Nije to - "lukava strategija". Lukava strategija je - sto su rekli ljudi i prije mene, da su doveli sve one igrace za koje ima se govori toliko dugo, a oni su ih ignorisali dok nisu bili u prilici da grade reprezentaciju po drugi put. Protiv Malte smo mi dokazali ko smo i gdje smo. Kao prvo, uporedite utakmicu na Malti, s ovom jucer, dovoljno ce biti. Po svim faktorima.

I evo nova webstranica NS_BiH, da se malo nasmijemo...

http://rapidshare.com/files/35827128/Na ... 1.doc.html
Ti peglas li peglas.
Cuj 'Da nije bilo bakljade u Oslu - djavola bi mi pobjedili tamo' Jaci si od Boska Buhe.
Ja razumijem da ima divlje i zapustene djecurlije ali bi bilo nuzno da roditelji preuzmu odgovornost. Haj ti mali pa bacaj petarde mami pod prozora nas ovdje ne presani smarat s pubertetskim glupostima. I ti i ostala djecurlija
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Imao sam prijatelja jednog, prije 10-tak godina kad sam isao u Drugu gimnaziju s Logavine. Jedan put, se nasalio nesto sa njim, kad sutradan dodje par sanera, buregdzija i ostalih "cetvrtasta glava - gradska raja" tipova s drevenim palicama - da se tuku. Radi sale! Tako je to, moj Logavina. Da si mi barem odrastao u Dalmatinskoj, i da nisi u Lugavinu doselio negdje '95-97-dme pa bi imali o cemu i pricati. Ovako, izvini do mene je i moje mame.
Post Reply