Top-lista najomrazhenijih pjesama

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#251 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by Saian »

zg1911 wrote: e sad valja ispraznit bocu usprkos šta je sutra radni dan... ki pravi bećar :D bujrum!

(valja li vako ili ću morat na tečaj bosanskog? :D )
odlicna upotreba bujruma u kontekstu :D donesi dvije slike i ljekarsko, treba nam neko na half poziciji :D
annoy

#252 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by annoy »

dezurni_ucenik wrote:Sto mene nervira onaj cuponja iz LMFAO, bijelac red foo, kako se vec zove.
Ajme ona njihova stvar što je bila hit prije koju godinu je za mene apsolutni pobjednik ove teme
zg1911

#253 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

Saian wrote:
zg1911 wrote: e sad valja ispraznit bocu usprkos šta je sutra radni dan... ki pravi bećar :D bujrum!

(valja li vako ili ću morat na tečaj bosanskog? :D )
odlicna upotreba bujruma u kontekstu :D donesi dvije slike i ljekarsko, treba nam neko na half poziciji :D
prirodni talent :-D

šta je ljekarsko?
Saian

#254 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by Saian »

onomad za moje nogometne karijere, tako ti je trener davao do znanja da si upo u prvi tim, _(umetni prezime)______ dvije slike i ljekarsko (uvjerenje)
zg1911

#255 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

asti gospe, em elokventan em sportas... pa ti si brale san siparica s ffzg-a :D

btw nikaki halfovi... samo centarfor 8-)
turbofolk

#256 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by turbofolk »

Nemam neku listu omraženih pjesama, prije bih napravio top listu najglupljih tekstova, vjerovatno i hoću pa ću postavit :mrgreen:
A kad bih baš birao pjesmu koju ne volim to je onda Crvena Jabuka - Tvoga srca vrata. Loša obrada originalne Daretove (Darko Jelisić) pjesme "Kao prije rata" i unakažen originalan tekst (Žera nije nikako mogao pjevat originalni tekst jer bi morao lagati "odoh u vojnike"). Inače sam Dareta gotivio tamo nekad početkom stoljeća :D i posebno njegovu obradu pjesme "Selma" od Bijelog dugmeta
zg1911

#257 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

tek sad sam vidio da imaju temu, pa čitah malo te hvalospjeve, tako da sad moram komentirat da mi je najgori koncert na kojem sam ikad bio apsolutno i definitivno kultur shock. isti su mi ujedno i najgori bend na čijem sam koncertu bio. a bio sam slušao uživo i npr (popularnog) joleta. po kretenluku su im blizu i zagrebački brkovi.

tako da, nominiram sve pjesme kultur shocka koje sam čuo.
dale cooper

#258 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

Meni ide na živce oversinging (ne znam kako bi se to nazvalo na našem jeziku, prepjevavanje?) pojedinih
izvođača u pjesmama. Ono tipa Mariah Carey, Whitney Houston iz diva faze ili Celine Dion.
Jebote, ježim se na tu vrisku, a u većini slučajeva takvo pjevanje ne služi pjesmi nego pokazivanju i kurčenju
koliko ko ima oktava. Što je najgore generacije klinaca koje su odrasle slušajući to, misle da tako i treba,
pa smo svjedoci raznog amaterskog oversinginga u ovim talent takmičenjima.
Prijašnjim soul pjevačima tipa Marvin Gaye, Otis Redding, Sam Cooke ili Aretha Franklin pjevanje je dolazilo
prirodno kao disanje, i kada su i dizali glas to je bilo u skladu sa zahtjevima pjesme i zvučalo je tako jednostavno
i glatko.
zg1911

#259 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

ma meni je čak i freddie mercury dosadan s tim puštanjem glasa (inače nisam fan queena, al ajde mogu proć), a kamoli celion dion/nina badrić tip pjevačica. kod pjevanja mi je puno biitnija boja glasa i sugestivnost nego tehničke mogućnosti. mercury ima fantastičnu glasčinu ali nekako normalnu, čistu i ne privlači me njegovo pjevanje, plant npr s druge strane isto pušta glas ali zvuči ko crnkinja i to mi je cool. eddie vedder isto
dale cooper

#260 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:ma meni je čak i freddie mercury dosadan s tim puštanjem glasa (inače nisam fan queena, al ajde mogu proć), a kamoli celion dion/nina badrić tip pjevačica. kod pjevanja mi je puno biitnija boja glasa i sugestivnost nego tehničke mogućnosti. mercury ima fantastičnu glasčinu ali nekako normalnu, čistu i ne privlači me njegovo pjevanje, plant npr s druge strane isto pušta glas ali zvuči ko crnkinja i to mi je cool. eddie vedder isto
Tim i Jeff Buckley su imali isto strašne glasove, i bili su sposobni za nadljudske vokalne akrobacije. Ali su koristili glasove
u službi muzike, čak bih rekao da im je glas služio kao još jedan instrument u muzičkoj "slici". A mislim da su obojica
imali negdje oko 5 oktava.
zg1911

#261 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
zg1911 wrote:ma meni je čak i freddie mercury dosadan s tim puštanjem glasa (inače nisam fan queena, al ajde mogu proć), a kamoli celion dion/nina badrić tip pjevačica. kod pjevanja mi je puno biitnija boja glasa i sugestivnost nego tehničke mogućnosti. mercury ima fantastičnu glasčinu ali nekako normalnu, čistu i ne privlači me njegovo pjevanje, plant npr s druge strane isto pušta glas ali zvuči ko crnkinja i to mi je cool. eddie vedder isto
Tim i Jeff Buckley su imali isto strašne glasove, i bili su sposobni za nadljudske vokalne akrobacije. Ali su koristili glasove
u službi muzike, čak bih rekao da im je glas služio kao još jedan instrument u muzičkoj "slici". A mislim da su obojica
dobro i za freddieja bih rekao da je koristio glas u svrhu glazbe a ne bildanja ega, samo mi nije interesantan.

od dva buckleya i kao pjevaca i kao glazbenika preferiram sina, jeffa. o oktavama ne znam pa necu.
dale cooper

#262 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
dale cooper wrote:
dobro i za freddieja bih rekao da je koristio glas u svrhu glazbe a ne bildanja ega, samo mi nije interesantan.

od dva buckleya i kao pjevaca i kao glazbenika preferiram sina, jeffa. o oktavama ne znam pa necu.
Slažem se za Freddia, Queen su bili poprilično pompozan bend, pa je ovo pjevanje bilo kao šlag na tu posebno
ekstravagantnu tortu. :D

Meni je možda za dlaku Tim draži, mislim ima više jakih radova iza sebe, posebice Starsailor.
Jeff nažalost nikada nije dobio tu šansu. :sad: Ali Grace je sjajna zaostavština.

Ne znam ni ja, ali znam da je pet poprilično. :lol: Mariah ima pet koliko se sjećam. :mrgreen:
zg1911

#263 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

a cohen nema vjerojatno ni 2 i pol pa je pjevač i po. bar bio. po mojim mjerilima, jel. a i mjerilima bludnih intelektualki diljem planeta :D
dale cooper

#264 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:a cohen nema vjerojatno ni 2 i pol pa je pjevač i po. bar bio. po mojim mjerilima, jel. a i mjerilima bludnih intelektualki diljem planeta :D
Danas nema ni toliko. Ali i sa onim potmulim šapatom umjesto glasa je bolji i ekspresivniji od većine što danas pjevaju.
zg1911

#265 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
zg1911 wrote:a cohen nema vjerojatno ni 2 i pol pa je pjevač i po. bar bio. po mojim mjerilima, jel. a i mjerilima bludnih intelektualki diljem planeta :D
Danas nema ni toliko. Ali i sa onim potmulim šapatom umjesto glasa je bolji i ekspresivniji od većine što danas pjevaju.
tako je.
zanimljivo da cohenu još ne čujem ono staračko mljackanje u glasu kao što čujem kod dylana :D
dale cooper

#266 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
dale cooper wrote:
tako je.
zanimljivo da cohenu još ne čujem ono staračko mljackanje u glasu kao što čujem kod dylana :D
Dylanov glas je baš u kurcu, zvuči kao stari vampir. :mrgreen: Ali na onom zadnjem albumu Sinatrinih obrada
je to čak nekako i odgovaralo. Jebiga, radi sa onim što još ima, i ide mu nekako.
zg1911

#267 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
Dylanov glas je baš u kurcu, zvuči kao stari vampir. :mrgreen: Ali na onom zadnjem albumu Sinatrinih obrada
je to čak nekako i odgovaralo. Jebiga, radi sa onim što još ima, i ide mu nekako.
uf meni je dylanova faza time out of mind, love and theft, modern times za 5+. a za očekivat je da ako mi je strummer omiljeni pjevač onda nemam ništa protiv ni dylanovog meketanja :D

a i ova stvar mi je super

https://www.youtube.com/watch?v=mns9VeRguys
dale cooper

#268 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
dale cooper wrote:
uf meni je dylanova faza time out of mind, love and theft, modern times za 5+. a za očekivat je da ako mi je strummer omiljeni pjevač onda nemam ništa protiv ni dylanovog meketanja :D

a i ova stvar mi je super

https://www.youtube.com/watch?v=mns9VeRguys
Dobro, na time out of mind & love and theft mu je glas još bio u koliko toliko dobrom stanju. Od modern timesa čini mi
se da se nešto promjenilo. Ali ne kažem da je to nužno loše, još uvijek ima šta za pružiti. Ova revitalizacija starih
country, jazz i blues formi mu dobro stoji i prilagođeno je glasu.

Cohen sa druge strane je još uvijek smooth talker. Jedini tip sa 80+ godina kojem možeš povjerovati kada
pjeva "I'm slowing down the tune, I never liked it fast You want to get there soon I want to get there last
It's not because I'm old It's not the life I led I always liked it slow That's what my momma said"
:D
Karnalni užitci su mu u krvi. :D Mislim da bi tip i meni i tebi hladno pokupio kakvu 20+ ili 30+ žensku ispred
nosa. :mrgreen:

zg1911

#269 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
Dobro, na time out of mind & love and theft mu je glas još bio u koliko toliko dobrom stanju. Od modern timesa čini mi
se da se nešto promjenilo. Ali ne kažem da je to nužno loše, još uvijek ima šta za pružiti. Ova revitalizacija starih
country, jazz i blues formi mu dobro stoji i prilagođeno je glasu.

Cohen sa druge strane je još uvijek smooth talker. Jedini tip sa 80+ godina kojem možeš povjerovati kada
pjeva "I'm slowing down the tune, I never liked it fast You want to get there soon I want to get there last
It's not because I'm old It's not the life I led I always liked it slow That's what my momma said"
:D
Karnalni užitci su mu u krvi. :D Mislim da bi tip i meni i tebi hladno pokupio kakvu 20+ ili 30+ žensku ispred
nosa. :mrgreen:

haha a čuj, stari je vazda bio ženska. al tješilo bi me da je to "zbog para" ili "zato što je poznat" :D
inače, sjajni stihovi, pjesma i album :thumbup: :thumbup:

e vidiš, meni je baš modern times najdraži od ta 3. al dobro kažeš, sjajno mu leži ova revitalizacija starih žanrova. glazba mi je ekstra. meni je uvijek i kod dylana glazba bila na prvom mjestu, a tek onda tekst
fwh

#270 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by fwh »

Računajte na nas,
Stanica podlugovi,
Merlin (sve osim "Da te nije Alija"... :) )
Ludzak

#271 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by Ludzak »

Sta vi slusate uopste? Toliko glupih pjesama na Balkanu ima, a vi stare hitove ubrajate.

Moja lista:
1. Milica Todorovic- Tri čaše. Glupa pjesma ali koja postaje uzor omladini, nazalost.
2. Ministarke-Duni vetre.
3.Dragana Mirkovic-Luče moje
4. Dino Merlin-Superman
5.Dino Merlin-Školjka
6.Miligram- većina!
7.Aco Pejović- većina!
8.NikolaRokvić- Med i slatko grožđe
9. Rada Manojlović- kao ličnost i kao njezine pjesme :skoljka:
Russki

#272 Re: Top-lista najomrazhenijih pjesama

Post by Russki »

sav turbofolk, sva dubioza, sars i zoster