Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
scooter21ba

#251 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

GODZZILA wrote:Sad s'obzirom da nas ima i studenta ovdje, znaci neradim-o.
Mogu li dobiti i ja tu debitnu karticu za online placanje. Sa troznamekastim brojem na poledjini.
Ne trebaju mi nikakva prekoracenja, tj. limit. Sredstva bih unosio sam.
A za vodjenje racuna nek naplacuju uslugu.
:?:
normalno da mozes otvoris racun i predas zahtjev za karticu i to je sve samo sto neces moci u hypo jer preko one charge ne mozes placati online moras u rajfajzen ili neku drugu u kojoj mozes preko charge
GODZZILA

#252 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GODZZILA »

scooter21ba wrote:
GODZZILA wrote:Sad s'obzirom da nas ima i studenta ovdje, znaci neradim-o.
Mogu li dobiti i ja tu debitnu karticu za online placanje. Sa troznamekastim brojem na poledjini.
Ne trebaju mi nikakva prekoracenja, tj. limit. Sredstva bih unosio sam.
A za vodjenje racuna nek naplacuju uslugu.
:?:
normalno da mozes otvoris racun i predas zahtjev za karticu i to je sve samo sto neces moci u hypo jer preko one charge ne mozes placati online moras u rajfajzen ili neku drugu u kojoj mozes preko charge

Isao sam Uni credit, kazu da mi ne mogu izdati karticu takve vrste. Moram raditi :cry:
Image

Probacu jos u Raifaisen...

Evo ako mislimo na isto...
scooter21ba

#253 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

ta 3 broja ima svaka kartica samo je pitanje mozes li sa tom karticom se prijaviti na paypal to je sva mudrolija
shiljak

#254 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

jedno pitanje u vezi ebay. Kad narucis nesto, jel ti taj covjek od koga kupujes preko ebay-a posalje na tvoju kucnu adresu :D :D :D
scooter21ba

#255 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

dolazi na postu tamo moras dici paket
al ti fino dodje cedulja da odes u postu podici paket
Kjajević Majko

#256 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Kjajević Majko »

GODZZILA wrote:Isao sam Uni credit, kazu da mi ne mogu izdati karticu takve vrste. Moram raditi :cry:
Image

Probacu jos u Raifaisen...

Evo ako mislimo na isto...
Možeš i u UniCredit, koliko znam oni jedini imaju baš student paket! :roll:
kone

#257 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kone »

Fino otidji u Raiffaizen i izvadi visa elektron karticu i rijesi sve probleme.Tamo te ne pita jel radis ili ne i njihove kartice mogu na net,ako ti ista zatreba sa neta.
GODZZILA

#258 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GODZZILA »

Imam Visa Electron koju sam dobio dok sam bio zaposlen. Medjutim ona nema "ta 3 broja" na poledjini.
Pokusavao sam sa njom ali nema fajde..trazi CVV
Tako da sam uzimo od stare karticu za neke kupovine, mrsko mi se peglati.

Kasnije banke obilazio molio kumio, da mi izdaju tu "debitnu", al nista, moram biti zaposlen.
Ko zna mozda se sta promijenilo.
Ako ima neko problem kao ja da ga je rijesio u raifaisenu neka malo proceduru opise.
Epitop

#259 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

GODZZILA wrote:Imam Visa Electron koju sam dobio dok sam bio zaposlen. Medjutim ona nema "ta 3 broja" na poledjini.

Kasnije banke obilazio molio kumio, da mi izdaju tu "debitnu", al nista, moram biti zaposlen.
Ako ima neko problem kao ja da ga je rijesio u raifaisenu neka malo proceduru opise.
Ne moraš biti zaposlen da bi dobio debitnu karticu Visu Electron sa tri CVV broja u Raifaisenu. Niko te ništa ne pita.
nadgledach

#260 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by nadgledach »

shiljak wrote:jedno pitanje u vezi ebay. Kad narucis nesto, jel ti taj covjek od koga kupujes preko ebay-a posalje na tvoju kucnu adresu :D :D :D
Meni je sve doslo na kucno adresu.
Od nekih kablova i manjih stvari koje budu u sanduchicu do dresa koji mi je postar donio na vrata i naplatio mi 3.5km za carinu.
GODZZILA

#261 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GODZZILA »

nadgledach wrote:
shiljak wrote:jedno pitanje u vezi ebay. Kad narucis nesto, jel ti taj covjek od koga kupujes preko ebay-a posalje na tvoju kucnu adresu :D :D :D
Meni je sve doslo na kucno adresu.
Od nekih kablova i manjih stvari koje budu u sanduchicu do dresa koji mi je postar donio na vrata i naplatio mi 3.5km za carinu.
Stani, platio si cijenu na Ebayu i platio si odma shipment koji je kod britanskog lupam za neke igre oko 3,5 funti. Znaci Price + Postage to Bih=Artikal
I donio ti postar artikal i jos si platio 3,5 za carinu????
ProS

#262 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ProS »

de da neko posalje 2$ da vidim da l radi :P :) :-) :(
Kjajević Majko

#263 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Kjajević Majko »

GODZZILA wrote:Imam Visa Electron koju sam dobio dok sam bio zaposlen. Medjutim ona nema "ta 3 broja" na poledjini.

Da si obilazio ne bi to pisao. Fino otiđi do banke reci da želiš otvoriti račun zbog vađenja debitne kartice i to je sve.
d2

#264 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

upravo stiglo par sitnica kupljenih preko ebaya iz hongkonga, vrijednost je bila 10$, nije bilo nikakve carine ni shippinga, postar ostavio zakaceno na vrata od stana... (fin i posten komsiluk) :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#265 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

E-bay, prodavac 100 % pozitivan iz GB,vrijednost 60-tak KM, poslao na fax potvrdu o slanju posiljke iz poste, evo vec 45 dana nista :cry: ...neko mahno, ili nashi ili shvabe :-) .
Krigla_Sa

#266 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Krigla_Sa »

I sta bude u tom slucaju ,gubis li lovu ili mozes povrat dobiti :-?
A ja taman mislio Iphone uzeti :roll:
lord-executioner

#267 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by lord-executioner »

Bobi wrote:E-bay, prodavac 100 % pozitivan iz GB,vrijednost 60-tak KM, poslao na fax potvrdu o slanju posiljke iz poste, evo vec 45 dana nista :cry: ...neko mahno, ili nashi ili shvabe :-) .
Bez obzira na vrijednost, roba stize za maksimalno 14 dana. Ako ti jos nije stigla, ulozi zalbu na PayPalu; nadjes Resolution Center, pokrenes Dispute ( mora to prvo ) i upises broj transakcije koji ti je u PayPal history-ju za tu narudzbu. Onda upises razloge ( roba nije stigla ), a onda, nakon sto si pokrenuo dispute, odmah pokrenes i Claim; u tom slucaju, PayPal analisti ce ispitati to sve, a posto prodavac ima samo potvrdu iz poste, a ne i tracking number ( ako sam te dobro shvatio ) koji se dobije kad se salje sa Recorded Delivery ili DHL-om, unutar mjesec dana dobit ces siguran povrat novca, jer ga PayPal uzima od prodavca prinudno i refundira tebi.
lord-executioner

#268 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Krigla_Sa wrote:I sta bude u tom slucaju ,gubis li lovu ili mozes povrat dobiti :-?
iPhone nemoj uzimati preko PayPal-a, sve su sanse da ce ti uvaliti kineski laznjak, ili da ce biti neupotrebljiv. Te trendy high-tech stvari nisu najsigurnije, a pogotovo su sanse za zajeb ogromne ako narucis nesto sa prostora Azije.
Epitop

#269 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

Kada naručujete gledajte da je cijena ispod 50 Eura jer tada carina u 99% slučajeva ništa ne provjerava.
lord-executioner

#270 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Epitop wrote:Kada naručujete gledajte da je cijena ispod 50 Eura jer tada carina u 99% slučajeva ništa ne provjerava.
Nije tacno, carina provjerava nasumicno i bez obzira na cijenu, narocito ako primijete da vise stvari dolazi na jedno ime, meni su provjeravali stvari koje su kostale jedva 20 KM, otprilike na 15-18 narudzbi provjerili su mi neke 3-4 stvari, naplate samo pregled i postarinu ( 3-4 KM ), mada nista ne ocarine.
Epitop

#271 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Epitop »

lord-executioner wrote:
Epitop wrote:Kada naručujete gledajte da je cijena ispod 50 Eura jer tada carina u 99% slučajeva ništa ne provjerava.
Nije tacno, carina provjerava nasumicno i bez obzira na cijenu, narocito ako primijete da vise stvari dolazi na jedno ime, meni su provjeravali stvari koje su kostale jedva 20 KM, otprilike na 15-18 narudzbi provjerili su mi neke 3-4 stvari, naplate samo pregled i postarinu ( 3-4 KM ), mada nista ne ocarine.
To je onda oko 20% slučajeva, a to sam samo rekao jer naši ljudi počnu odmah pohlepno naručivati ne gledajuči cijenu i veličinu paketa ne misleči na carinu. Sretno
Krigla_Sa

#272 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Krigla_Sa »

lord-executioner wrote:
Krigla_Sa wrote:I sta bude u tom slucaju ,gubis li lovu ili mozes povrat dobiti :-?
iPhone nemoj uzimati preko PayPal-a, sve su sanse da ce ti uvaliti kineski laznjak, ili da ce biti neupotrebljiv. Te trendy high-tech stvari nisu najsigurnije, a pogotovo su sanse za zajeb ogromne ako narucis nesto sa prostora Azije.
A ja kontam "vidi sto bi mogao jeftino proci" ...
Uglavnom hvala ti ,spasio si me mozda velikog zajeba ;)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#273 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Bobi »

lord-executioner wrote:
Bobi wrote:E-bay, prodavac 100 % pozitivan iz GB,vrijednost 60-tak KM, poslao na fax potvrdu o slanju posiljke iz poste, evo vec 45 dana nista :cry: ...neko mahno, ili nashi ili shvabe :-) .
Bez obzira na vrijednost, roba stize za maksimalno 14 dana. Ako ti jos nije stigla, ulozi zalbu na PayPalu; nadjes Resolution Center, pokrenes Dispute ( mora to prvo ) i upises broj transakcije koji ti je u PayPal history-ju za tu narudzbu. Onda upises razloge ( roba nije stigla ), a onda, nakon sto si pokrenuo dispute, odmah pokrenes i Claim; u tom slucaju, PayPal analisti ce ispitati to sve, a posto prodavac ima samo potvrdu iz poste, a ne i tracking number ( ako sam te dobro shvatio ) koji se dobije kad se salje sa Recorded Delivery ili DHL-om, unutar mjesec dana dobit ces siguran povrat novca, jer ga PayPal uzima od prodavca prinudno i refundira tebi.
Pokrenuo sam dispute a poruka od prodavca kad sam trazio tracking No. "There is no tracking number with standard airmail packages. we do have proof of posting which we can fax to you if you have a fax number. We cannot be responsible for items shipped abroad as we have no control over the postal service in your country. Let us have your fax number if you have one."
d2

#274 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

fali delete post
d2

#275 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

lord-executioner wrote:
iako je ocito da se razumijes u to sto pricas ispravicu te u vezi roka isporuke, meni je posiljka dosla nakon 19 dana, prijatelj koji cesto narucuje takodje kaze da obicno dodje nakon 20 dana.
Post Reply