Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
-
Vozdra_123
#251 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
bio ja (dijasporac) u sarajevu..
nagledo se svega i svacega sto se tice saobracaja i javnog transporta. zamalo da "popijem" batina od "ljepse polovine" jer sam joj svega nagovorio kad me je zamalo zgazila autom.
i naravno zasitio se domovine za slijedecih 5-10 godina...
nagledo se svega i svacega sto se tice saobracaja i javnog transporta. zamalo da "popijem" batina od "ljepse polovine" jer sam joj svega nagovorio kad me je zamalo zgazila autom.
i naravno zasitio se domovine za slijedecih 5-10 godina...
- DaysleepeR
#252 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
meni živac digne samo formulacija100_KA wrote:@ DaysleepeR
nisam nikom nista nazao ucinio, ali i sam dok vozim a vidim da mi se motorista priblizava gledam da se sklonim sto je vise moguce da bi gosn .prosao , prvo sto je brzi a drugo sto da me zakaci, ja vjerujem da i ti to pravilo koristis ali i da se ponasas u saobracaju cuvajuci i svoj i tudji zivot, ovo sto se desilo danas ovde na A .Polju po mom misljenju posto nisam ocevidac sudara je nepaznja vozacice Golfa jer je dosla iz sporedne ulice koja i nije ulica, a drugo sa sigurnoscu ti mogu tvrditi da ovde motoristi prekoracuju brzinu bar dva puta vise , a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h, kolika je mogla biti brzina motocikliste kad je ovako Golf slupan
kada neko u autu napravi sranje onda je idiot za volanom, kada neko na motoru napravi sranje onda su to "motoristi"
e pa nisu motoristi nego idioti na motorima
izvolite biti fer
- bpsang
#253 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
dugo su cekali da dodje komisija na uvid , ne znam sta se desavalo ali u jednom momentu negdje iza 17 h pojavio se i momak koji je i najvise stradao u udesu, koliko sam vidio lijeva ruka mu je u gipsu do lakta vjerovatno ima povrede na lijevom palcu i na lijevoj nadlaktici, hramlje malo al ide stoji i hoda , bitno je da je ostao citav.
Uvidjaj je trajao skoro do 19 h iz kojih razloga se cekalo toliko ne znam, koliko sam vidio na motoru je jedino iskrivljena viljuska i prednji blatobran,
Golf ste vidjeli i tu nemam komentara.
Uvidjaj je trajao skoro do 19 h iz kojih razloga se cekalo toliko ne znam, koliko sam vidio na motoru je jedino iskrivljena viljuska i prednji blatobran,
Golf ste vidjeli i tu nemam komentara.
- sffovac
#254 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
meni samo ne ide u glavu kako ga je skinula, odnosno kako joj nije uspio pobjeci
jer nema sanse da je ovdje brzo vozila, jos se fino vidi da je pocela skretati ...
a sto se tice motora, mene narocito nerviraju oni na frezama, em su spori, em su mahniti, jos kad ih se po dvoje nacali na onu vespicu, pa je jos dignu na zadnji tocak, a u traci su ipred tebe, a ja samo kontam kako cu napraviti musaku od njih ako popadaju, pa usporim i pustim nekog drugog ispred sebe, meni bi bilo zao hajvane gazit, a i sjebace mi auto
jedino sto postujem one kulere sto kruzaju, oni konznati
, ono je sasvim druga prica, ti na njima bas vidis da uzivaju, a ovo ostalo su neizivljeni hajvani
jer nema sanse da je ovdje brzo vozila, jos se fino vidi da je pocela skretati ...
a sto se tice motora, mene narocito nerviraju oni na frezama, em su spori, em su mahniti, jos kad ih se po dvoje nacali na onu vespicu, pa je jos dignu na zadnji tocak, a u traci su ipred tebe, a ja samo kontam kako cu napraviti musaku od njih ako popadaju, pa usporim i pustim nekog drugog ispred sebe, meni bi bilo zao hajvane gazit, a i sjebace mi auto
jedino sto postujem one kulere sto kruzaju, oni konznati
- Neelix
#255 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
mense cini da tebi digne zivac kad god se bilo koji motorista spomene u negativnom smislu. znam po sebi, uvijek naglasavam da postujem motoriste koji voze po pravilima, al jel spomenem nekog idiota koji projuri kroz crveno, izleti ispred mene ili slicno, upalis se odmah. izvoli biti realan, isto kao i kretena vozaca automobila, grad je pun kretena na motorima. kurchenje u saobracaju uopste nazalost danas ima ogroman primat nad saobracajnom kulturom i postovanjem zakona. sto se prije pomiris sa tim da ni motoristi nisu cvjecke, manje ce ti se "dizat zivac"DaysleepeR wrote:meni živac digne samo formulacija100_KA wrote:@ DaysleepeR
nisam nikom nista nazao ucinio, ali i sam dok vozim a vidim da mi se motorista priblizava gledam da se sklonim sto je vise moguce da bi gosn .prosao , prvo sto je brzi a drugo sto da me zakaci, ja vjerujem da i ti to pravilo koristis ali i da se ponasas u saobracaju cuvajuci i svoj i tudji zivot, ovo sto se desilo danas ovde na A .Polju po mom misljenju posto nisam ocevidac sudara je nepaznja vozacice Golfa jer je dosla iz sporedne ulice koja i nije ulica, a drugo sa sigurnoscu ti mogu tvrditi da ovde motoristi prekoracuju brzinu bar dva puta vise , a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h, kolika je mogla biti brzina motocikliste kad je ovako Golf slupan
kada neko u autu napravi sranje onda je idiot za volanom, kada neko na motoru napravi sranje onda su to "motoristi"
izvolite biti fer
- DaysleepeR
#256 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
naravno da se iznerviram jer ono sto ti nazivas "pominjanje motorista u negativnom kontekstu" obicno izgleda "sto ne poginu", "e da hoce poginut", "kud mu ne otvori vrata da padne i pogine" i slične gadosti a sve uz generalizacijuNeelix wrote:mense cini da tebi digne zivac kad god se bilo koji motorista spomene u negativnom smislu. znam po sebi, uvijek naglasavam da postujem motoriste koji voze po pravilima, al jel spomenem nekog idiota koji projuri kroz crveno, izleti ispred mene ili slicno, upalis se odmah. izvoli biti realan, isto kao i kretena vozaca automobila, grad je pun kretena na motorima. kurchenje u saobracaju uopste nazalost danas ima ogroman primat nad saobracajnom kulturom i postovanjem zakona. sto se prije pomiris sa tim da ni motoristi nisu cvjecke, manje ce ti se "dizat zivac"DaysleepeR wrote:meni živac digne samo formulacija100_KA wrote:@ DaysleepeR
izvolite biti fer
- bpsang
#257 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Večeras 21h raskrsnica Saraj polje A.Polje B-faza
škripa kocnica i neizbjezan strahovit udarac kako nikad nisam na prozoru da vidim ko je kroz crveno proletio TAXISTA ili vozilo plave boje sto je na trotoaru, cini mi se da je bilo i povrijedjenih

škripa kocnica i neizbjezan strahovit udarac kako nikad nisam na prozoru da vidim ko je kroz crveno proletio TAXISTA ili vozilo plave boje sto je na trotoaru, cini mi se da je bilo i povrijedjenih

- jennisjoplin
#258 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@100_KA
jbg jel' ti živiš u bejrutu
jbg jel' ti živiš u bejrutu
- bpsang
#259 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
da ovdje policija instalira kameru(skrivenu) i da prati koliko dnevno vozaca namjerno prolazi kroz crveno popunili bi svoj budjet za deset dana, čudi me sto se svakodnevno ne desavaju ovakve nesreće, jer kako se ovde vozi to sam bog dragi moze da predpostavi,
pa gledao sam vozaca koji preticu kompletnu kolonu vozila koja ceka zeleno svjetlo i on ko neko prolazi mimo njih kroz crveno
pa gledao sam vozaca koji preticu kompletnu kolonu vozila koja ceka zeleno svjetlo i on ko neko prolazi mimo njih kroz crveno
- Skyfox
#260 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ja sam prosao kad je pauk odvozio ovo drugo vozilo, a taxi izgleda jezivo izbliza... 
- karanana
#261 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kod bristola je bio jedan dobar, lancani oko 10 veceras. cini mi se da je cak i centrotransov minibus ucestvovo.
fakat 100KA, kod tebe s prozora je zagarantovan neki dogadjaj u toku dana. sutra dzuma, moglo bi biti materijala.
fakat 100KA, kod tebe s prozora je zagarantovan neki dogadjaj u toku dana. sutra dzuma, moglo bi biti materijala.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#262 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
maloprije su odvukli prvo auto, tj pola auta, gepek dosao do vozacevog sjedista...nisam bila tu kad su se pukli, al od siline udarca mogu reci KO IH J KAD BRZO VOZE....karanana wrote:kod bristola je bio jedan dobar, lancani oko 10 veceras. cini mi se da je cak i centrotransov minibus ucestvovo.
.
- Neelix
#263 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vidio sam, napisah na drugoj temi, a meni toplo oko srca....mIRCerka wrote:maloprije su odvukli prvo auto, tj pola auta, gepek dosao do vozacevog sjedista...nisam bila tu kad su se pukli, al od siline udarca mogu reci KO IH J KAD BRZO VOZE....karanana wrote:kod bristola je bio jedan dobar, lancani oko 10 veceras. cini mi se da je cak i centrotransov minibus ucestvovo.
.
daysleeper, kazem to cesto (vidi gornji red
- VR6
#264 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Da ipak nije 60 km/h?!100_KA wrote:a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h
DaysleepeR nek si im rek'o
Svi zajebani na forumu, treba otvorit vrata ovo i ono, a nigdje ih u prometu. Pisu ovdje nebuloze kako blokiraju one koji idu brze od 60 km/h po gradu, a kad im naleti neko sa 120-130 km/h saseru se i hoce da ubrzaju. Sebi uskacu usta
Eno i biciklisti se po gradu sudaraju, sto sa rolerima, sto sa drugim bajkovima il pjesacima. I to obicno nisu krivi oni koji brzo voze na bajku, nego onaj drugi koji ne gleda gdje hoda-vozi, pa samo "smota" bez najave i ovaj drugi ga pokupi. I onda se cude, kako se to desilo. Idiota nesposobnih ima na svakom koraku i ne znam sto se neko cudi sto ima nesreca. To je normalna stvar.
- slavkoimamodilera
#265 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Prosao sam sinoc pored bristola, prvi clio raspalio u nesto sto mi je izgledalo kao neka honda, ali nisam siguran, jer uopste nema gepeka vise... clio isto dobro srokan sprijeda, ali cini mi se da nije bilo (strasno) povrijedjenih... morao ubrzat
cika drotz pistao u pistaljku...
- vjesticanametli
#266 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ode taxi sinoc na slep sluzbi prema RS-u............ da ga neki dobar Havlijaner popHravi 
- atko
#267 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Meni nije jasno zasto ne postave semafore tukinte_kunte wrote:a 5oom prema dobrinji jos jedan udes, prije ovog
na raskrsnici kada se ide od djecijeg sela i ukljucuje se na glavnu
mene je te rasksnice pravo strah i nisu mi jasni ljudi koji je koriste
tu raskrnicu samo samoubice koriste
- vjesticanametli
#268 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kinte_kunte wrote:a 5oom prema dobrinji jos jedan udes, prije ovog
cekaj dok se u zalete pa zabiju u onu baustelu
Last edited by vjesticanametli on 22/08/2008 11:35, edited 1 time in total.
- karanana
#269 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kinte_kunte wrote:a 5oom prema dobrinji jos jedan udes, prije ovog
i mene je te raskrsnice strah ali je koristim. zazmirim i ulijecem pa sta mi bog da. slican je i ona kod pekare as iako gore imaju i semafori ali se ne zna ni cije je zeleno ni nista.
- atko
#270 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Kod pekare As raskrsnica je vise onako mrljava ali se skonta poslije dva prolaza i nije opasna.
A ovu drugu proazlim svaki dan, i kad idem iz pravca Dobrinje obicno skrecem skrecem desno pored sos sela, a ako idem pravo onda bjezim u lijevu traku.
U povratku iz prvaca fahdove dazmije bjezim u desnu traku ali posto ima ogranicenje 40 i cesto je policija tu to navlaci ljude da uljecu jer kontaju ide ovaj sporo.
Ostala skretanja i pravce ne korisitim na toj raskrsnici... jednostavno sam svjesno stvorio sebi naviku da to ne cinim.
A ovu drugu proazlim svaki dan, i kad idem iz pravca Dobrinje obicno skrecem skrecem desno pored sos sela, a ako idem pravo onda bjezim u lijevu traku.
U povratku iz prvaca fahdove dazmije bjezim u desnu traku ali posto ima ogranicenje 40 i cesto je policija tu to navlaci ljude da uljecu jer kontaju ide ovaj sporo.
Ostala skretanja i pravce ne korisitim na toj raskrsnici... jednostavno sam svjesno stvorio sebi naviku da to ne cinim.
- VR6
#271 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ta je raskrsnica najgora kad se ide od djecijeg sela, pa se zeli lijevo ukljuciti prema dobrinji.
No opet kad se pazi, nije neki problem...
No opet kad se pazi, nije neki problem...
- bpsang
#272 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ VR6VR6 wrote:Da ipak nije 60 km/h?!100_KA wrote:a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h![]()
DaysleepeR nek si im rek'o![]()
Svi zajebani na forumu, treba otvorit vrata ovo i ono, a nigdje ih u prometu. Pisu ovdje nebuloze kako blokiraju one koji idu brze od 60 km/h po gradu, a kad im naleti neko sa 120-130 km/h saseru se i hoce da ubrzaju. Sebi uskacu usta![]()
Eno i biciklisti se po gradu sudaraju, sto sa rolerima, sto sa drugim bajkovima il pjesacima. I to obicno nisu krivi oni koji brzo voze na bajku, nego onaj drugi koji ne gleda gdje hoda-vozi, pa samo "smota" bez najave i ovaj drugi ga pokupi. I onda se cude, kako se to desilo. Idiota nesposobnih ima na svakom koraku i ne znam sto se neko cudi sto ima nesreca. To je normalna stvar.
ti ili si polagao vozacki preko stele ili ne znas sta pise u zakonu o voznnji kroz naseljeno mjesto, kad to budes spoznao onda pricaj gdje je dozvoljena voznja 40 km/h a gdje 60 km/h
- jennisjoplin
#273 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
ne uzimaj to srcu, to je jaz generacija100_KA wrote:@ VR6VR6 wrote:Da ipak nije 60 km/h?!100_KA wrote:a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h![]()
DaysleepeR nek si im rek'o![]()
Svi zajebani na forumu, treba otvorit vrata ovo i ono, a nigdje ih u prometu. Pisu ovdje nebuloze kako blokiraju one koji idu brze od 60 km/h po gradu, a kad im naleti neko sa 120-130 km/h saseru se i hoce da ubrzaju. Sebi uskacu usta![]()
ti ili si polagao vozacki preko stele ili ne znas sta pise u zakonu o voznnji kroz naseljeno mjesto, kad to budes spoznao onda pricaj gdje je dozvoljena voznja 40 km/h a gdje 60 km/h
- bpsang
#274 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ jennisjoplin
ma ne uzimam k srcu al se zna od uvijek jos iz prijeratnih vremena, ja za svog staza od 20 godina voznje nikad udesa nikad prekoracenja nikad voznje u pijanom stanju nikad naplacene kazne za bilo kakav prekrsaj, ida ne nabrajam vise uglavnom se vrlo dobro zna da kroz naseljeno mjesto ako drukcije ili znakom nije propisano voznja se ogranicava na 40 km/h,
nek izadje na ulicu i pita prvog drota pa nek provjeri ako ne zna
ma ne uzimam k srcu al se zna od uvijek jos iz prijeratnih vremena, ja za svog staza od 20 godina voznje nikad udesa nikad prekoracenja nikad voznje u pijanom stanju nikad naplacene kazne za bilo kakav prekrsaj, ida ne nabrajam vise uglavnom se vrlo dobro zna da kroz naseljeno mjesto ako drukcije ili znakom nije propisano voznja se ogranicava na 40 km/h,
nek izadje na ulicu i pita prvog drota pa nek provjeri ako ne zna
- VR6
#275 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ja kad sam polagao bilo 60 km/h, ev i sad pogledah u zakonu koji ja imam (neki iz 2005) i pise: Član 43 - "Na cesti u naselju vozač se ne smije vozilom kretati brzinom većom od 60 km na sat, osim ako prometnim znakom nije drugačije određeno." Sad trci kod prvog drota pa utvrdi gradivo