Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irfan2

Post by irfan2 »

http://www.myspace.com/jinxhr

24.08 sarajevo film festival ..znaci najvjerovatnije ispred narodnog pozorista
debela

Post by debela »

irfan2 wrote:http://www.myspace.com/jinxhr

klinac. citam danas u novinama da ce sve svirke biti u centru na grbavici ali za festove vipovce i odabrane sa pozivnicama.
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

debela wrote:

klinac. citam danas u novinama da ce sve svirke biti u centru na grbavici ali za festove vipovce i odabrane sa pozivnicama.
Kao i prošle godine :(
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

debela wrote:

ih, pa to je super, blizu mi :D jos samo da nabavim vip ulaznice :roll: :( :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

evo pregleda desavanja u komsiluku, bar da napasem oci, kad su mali izgledi da se igdje ode...

08.-15.08. Sziget Fest: Tool, Nine Inch Nails, The Killers, !!!, Chemical Brothers, Faithless, Laurent Garnier, Babylon Circus, Gentleman, Gogol Bordello, The Good, The Bad And The Queen, The Hives, Juliette and the Licks, Kaizers Orchestra, Madness, Mando Diao, Mika, Pink, The Rakes, Sinéad O’Connor, Sportfreunde Stiller, Locomotiv GT, Salif Keita, Varttina, Cesaria Evora, Skatalites, Tinariwen, Mari Boine, Eddie Palmieri, Leningrad, Fanfare Ciocarlia – Queens & Kings, Orchestre National de Barbés, Rachid Taha, Manu Dibango, Sergent Garcia, Fun-Da-Mental, GusGus, Hooverphonic, Hyper, IAMX, Nitzer Ebb, Killing Joke, Within Temptation, Napalm Death, Negative, Pleymo, DJ Hell, Dave Clarke, Goldie, Satoshi Tomiie, Plump DJ's, Timo Maas, Silicone Soul / Budimpešta

10.08. Norah Jones / Arena, Pula

15.-17.8. Frequency Festival: Tool, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs, Seeed, Beatsteaks, Interpol, Billy Talent, Chris Cornell, Snow Patrol, The Good, The Bad & the Queen, Manic Street Preachers; Mika; Groove Armada; The Used; Mia., Jimmy Eat World, Jan Delay & Disko No1, Juliette & The Licks, +44, Millencolin, And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Silverchair, 2raumwohnung, Tocotronic, Eagles Of Death Metal, Peeping Tom, !!!, Klaxons, Shout Out Louds, Sugarplum Fairy, The View, The Sounds, Fotos, Vanilla Sky, Brand New, Mute Math, Ghosts, Hellogoodbye, Tokyo Police Club / Salzburgring, Salzburg

16.-18.08. Art & Music Festival / Uljanik, Pula

27.-28.8. Vip Inmusic Festival: Iggy Pop & The Stooges, Sonic Youth, The New York Dolls, !!!, The Beat Fleet, Letu Štuke, Gustafi / Jarun, Zagreb
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Sziget je boli glava, a Anima Sound System nastupa svake godine. 25. 08. Sarajevo - Kultur Shock
LiquidSilk

Post by LiquidSilk »

27.-28.8. Vip Inmusic Festival: Iggy Pop & The Stooges, Sonic Youth, The New York Dolls, !!!, The Beat Fleet, Letu Štuke, Gustafi / Jarun, Zagreb
Zna li iko ima li organiziran odlazak iz Sarajeva, ili bar prodajno mjesto za ulaznice? Isla sam na sluzbenu stranu festivala http://www.vipinmusicfestival.com , spominje se odlazak iz Bg, ali iz Sa nista :sad:
Indie88

Post by Indie88 »

I mene stvarno zanima hoce li se ici iz Sarajeva.

Sonic Youth, ne znam kad cu opet imati priliku da ih vidim, legende, cuo sam da dan danas sviraju kao u mlađim danima.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Indie88 wrote:I mene stvarno zanima hoce li se ici iz Sarajeva.

Sonic Youth, ne znam kad cu opet imati priliku da ih vidim, legende, cuo sam da dan danas sviraju kao u mlađim danima.
koliko znam, nema nista organizovano iz bih...i ja cu, tamo, na dan koncerta, kupiti kartu...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

svirka je prosla :D
no ... cudno mi da je laibach u svakoj k.. od novina pobrao pozitivne kritike za svirku koju su imali u subotu na Grbavici.... dati cvaju za sat vremena (priznajem kvalitetnog) preseravanja... promocije novog albuma i to bez one dvije dobre sto su cinilie pola proslog nastupa... meni je stvarno... kriza.
Jedino mi nije jasno sto se novinari moraju primati posla i pisati kritike, ako vec nisu bili... ne poznaju grupu... i tako to.

Laibach je u subotu imao svoj definitivno najlosiji nastup u Sarajevu (toliko los da cisto sumnjam da cu ponovo otici...)... mozda previse ocekujem od institucije zvane laibach, ali ovo je bilo ... vrlo lose.
Better Man

Post by Better Man »

rikardoreis wrote:
Indie88 wrote:I mene stvarno zanima hoce li se ici iz Sarajeva.

koliko znam, nema nista organizovano iz bih...i ja cu, tamo, na dan koncerta, kupiti kartu...
Sonic Youth su začetnici alternativne i nezavisne scene i sigurno sjedan od največih živučih bandova na planeti!
maiiiiir

Post by maiiiiir »

Kako sam i sam zaniteresovan za festival, usput imam kartu, pitao sam za dolazak iz Sarajeva... pa je ovo bio odgovor na pitanje.

Poštovani,
nažalost nemamo nikakve informacije o organiziranom dolasku iz Sarajeva,
mislim da nije ništa organizirano.

lijep pozdrav

Vip INmusic festival
http://www.vipinmusicfestival.com

Mozda neko ide autom do Zagreba, pa ima dva slobodna mjesta, za gorivo se možemo utaliti. kontakt email: [email protected]
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

van Basten

Post by van Basten »

Da, sad vidjeh topic... zvuči mi predobro da bi bilo istinito, ali eto... ko zna. Vidjećemo
amrino

Post by amrino »

Hajde pisite- kako prodjose svirke?
Kako je bilo ja Jinx-ima i Kosheen-u?
Nije zar da niko nije bio? Ja iz nekog principa nikad ne dajem pare za svirke u onoj rupi dzehenemskoj na Grbavici...al me ipak zanima kako je proslo... :D
Better Man

Post by Better Man »

amrino wrote:Hajde pisite- kako prodjose svirke?
Nije zar da niko nije bio? Ja iz nekog principa nikad ne dajem pare za svirke u onoj rupi dzehenemskoj na Grbavici...al me ipak zanima kako je proslo... :D
Jinxi su bili odlični! Počeli su u 1 iza pola noći i svirali su do 3 sata! Njih je bilo 9 na sceni. Sedam muzičara plus Yaya pjevačica i Ivana kao back vokal! Odsvirali su sve najbolje stvari! Dva puta su izlazili na bis. Atmosfera odlična i centar je bio pun!
irfan2

Post by irfan2 »

da, ali je bilo nesnosno vruce ...

dubioza - rasturili ..svi plesali, svirka rastura, neki novi aranzmani pjesama, uzivo strasno dobro, mnogo bolje neg na albumu ..al to je standardno za njih, vec je poznato da rade albume na prvu i ne gnjave se pretjerano sa produkcijom .... zavrsili sa dosta i bring the sistem down, zao mi je samo sto nisu svirali democracy ...
i da, kad sam izlazio sve, al bas sve na meni je bilo mokro..vruce ko u kotlu ..mogli su neku ventilaciju napravit ...

na kosheen nisam bio ...

jinxi, super ..standardno, dosta je raje plesalo, okolo sve super face, nema iritatnih lica ... jinxi po sebi odradili su svirku super, bili raspolozeni i odsvirali najbolje stvari ...

kultur shock ..ebote, tu je bilo 300 stepeni .... mislim, svirka je naravno beton bila, al jarane ... unutra ti se pocne vrtit kolko je vruce ... mada, svejedno, rasturili su ... par zadnjih stvari su i najbolje bile ...

sve u svemu, muzicki dio ovog sff-a je bio sjajan..sve noci su bile ekstra, odlicna raja okolo ....super je i sto svirke nisu bile u domu mladih .. al mogli su vamo stavit neku ventilaciju, srusit plafon, bilo sta ... bilo je prevruce
zerrin

Post by zerrin »

.....
Saian

Post by Saian »

Sonichna mladezh sinoc rastavla binu, svirka za deset, 3 puta se vracali, veri najs, jos danas da vidimo kako je Iggy raspolozhen. :D

p.S. Soggy jesi ti uspio u nijetu da dodjes do Zagreba? :D :D :D
irfan2

Post by irfan2 »

izrado :D ..
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

Hoce ko na Tool 4.9. u Zg...

Ja idem...

Ono da gorivo upolovimo :-)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

Better Man wrote:
amrino wrote:Hajde pisite- kako prodjose svirke?
Jinxi su bili odlični! Počeli su u 1 iza pola noći i svirali su do 3 sata! Njih je bilo 9 na sceni. Sedam muzičara plus Yaya pjevačica i Ivana kao back vokal! Odsvirali su sve najbolje stvari! Dva puta su izlazili na bis. Atmosfera odlična i centar je bio pun!
:( :( nisam bila...dena jesi ti bila :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Saian wrote:Sonichna mladezh sinoc rastavla binu, svirka za deset, 3 puta se vracali, veri najs, jos danas da vidimo kako je Iggy raspolozhen. :D

p.S. Soggy jesi ti uspio u nijetu da dodjes do Zagreba? :D :D :D
Iggy? :D meni uši umal' eksplodirale...nakon pola sata svirke morao sam se povuci 50 metara...i propustiti njegov let u raju...sreća mu je pa nisam bio među onih dvaes' sretnika na stageu što je pustio sebi...jebo bi mu sveca njegovog :D ...ono je nesto nevjerovatno, ono je životinja na bini, prava pravcata iguana, čista manijakalna, zarazna energija. jedina zamjerka je što je kratko trajalo, cini mi se, 75 minuta...al' takvi su festivalski nastupi...

Sonic Youth takođe...na istoj razini, ne znam nikako kako postižu onaj zvuk, bez greške, kao da slušaš CD...

bilo je jos dobrih bendova te dvije večeri, al' sve to je blijedo u poredjenju sa iggyijem i sonicsima...

p.s. fina haljinica u Kim :D ...bila je ko djevojčica...napušena... :D :D
Saian

Post by Saian »

Iggy je lood ko da nema 60 -ak neg' 16, divljak :D bash je shashav neki :D :D , al sam i kept banging on the wall of Fortress Europe s bracom iz ADF-a :D :D , no human beeing is illegal :D

nego 'ocel ko na mrleta i prlju u sa club veceras :-) :-) :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

meni se ADB i ta vrsta muzike uopste ne svidja...ne mogu naci emocije u takvoj muzici, samo ritam, sarada i parada :D :D
otis'o na Sarana i bio ponosan na njegov bosanski naglasak :D
Post Reply