Sirok osmijeh i zlatan zub
- cHupjahalic@
ma sto ce im mjesecne karte... nek brate mili hodajutech10 wrote:Kakva je cijena goriva, ove godine rodbini nema vozikanja, neka se uFate mjesecnih karata.
- cHupjahalic@
pa nek se odviknu... kad smo se mi mogli u dijaspori navici da imamo, onda i oni mogu da se naviknu da hodaju, pa jah.tech10 wrote:Ne moze, naucili su da ulaze na srednja vrata.
-
Sogan
kao prvo, ja maje nisam dobio dzaba vec sam organizovao u mojoj zgradi ciscenje podruma i Udruzenje stanara nam je dalo te majice da u njima radimo ali se niko nije pojavio i ja sam ocistim podrum ali zato i zadrzim majice.Minnela wrote:nije to zloba,vec svi znamo da si te majice dobio dzaba ili si ih "pokupio" u nekoj humanitarnojSogan wrote:
vidis ti sto ti je zlobaumjesto da se mi dijaspori drzimo ledja jedni drugima ti meni ovako
ja sam u najboljim namjerama, sa popustom od 50 %, ponudio ovu izvanrednu priliku da ljudi smanje troskove miloste a pruze nesto kvalitetno i lijepo cega se nece postiditi, bas zato sto znam kako iskupljanje poklona udara po nasem dzepu svakog proljeca i da oni u matici to ne razumiju nego gledaju poklonu u zube i misle da to nama pada s neba
![]()
a ja, kad si vec pomenula da ne ispadne da se hvalim samoinicijativno, mojoj rodbini svake godine poklone kupim tako sto ih odvedem u FIS na konfekcijski odjel i rekem: birajte, za cijenu ne pitajte.![]()
..i sad bi nama prodavao
neka,hvala..
a to za Fis..uh,jeste mi jaka trgovina ...umjesto sto se toliko hvalis po forumu ,radije ih odvedi do najblize pijace ili do kineza..ista roba,isto sve..a mozda cak i jeftinije.. a ustedices i na gorivu..ionako to sto ih odvedes do Fis-a ,prebacujes im non-stop kako si ih vozao u svom autu.a gorivo skupoooooooo...![]()
kao drugo, bolje i sa rodbinom ko covjek otici u FIS i neka sami biraju a ne kao ti u po zime rovariti po hm-u kad je snizeno i ono sto je bilo na snizenju i na kile pokupovati ljetnju proslosezonsku garderobu i poslije skracivati i suzavati jer su bili ostali samo xxxxl brojevi pa onda to ninasta ne lici i vide se savovi i onda podjelis dolje svojima a oni nikad ne nose
- danas
a znacitech10 wrote:Jesam, ali zadnji put kada sam se vozio (bilo nas troje) i placao kaze taksista: "Eto, jeftinije nego tramvajem" pa mi nesto nezgodno.danas wrote: pa jesi li cuo za taxi![]()
![]()
moodro
- danas
spojio ugodno sa korisnimtech10 wrote:I usput se pomalo u tramvaju prislanjam.danas wrote: a znaciradije bi da platis tri tramvajske
da vide domoroci da nismo mi fukare
![]()
moodro![]()
- cHupjahalic@
tek je april, jos je rano.tech10 wrote:Ti sada hoces da otvoris konzervu sa glistama.cHupjahalic@ wrote: pa nek se odviknu... kad smo se mi mogli u dijaspori navici da imamo, onda i oni mogu da se naviknu da hodaju, pa jah.
- cHupjahalic@
i ponesite par kesa, napunite ih sa svacimtech10 wrote:I usput se pomalo u tramvaju prislanjam.danas wrote: a znaciradije bi da platis tri tramvajske
da vide domoroci da nismo mi fukare
![]()
moodro![]()
i jos ako mozete ponesite koje novine pa ih koristite kao lepezu... i da budu na stranom jeziku naravno.
-
zmijaIzmaj
- cHupjahalic@
deduka, drugo smo mi a drugo ste vi.muha_sa wrote:Nije vas stidniko mene da se sjeti
kad sam dolazio u SweSKU bilo je---haj Muha ponesi meni priglavke
meni corape--meni pite
i ja se uprtio ko hamal
cirkuz u aviJonu bio,samo zbog vas a vi sads ni habera
![]()
![]()
-ne idite bRez kosuljaaa
nas uhvati nostalgija za cOrapima, priglavkama, pitom
red bi bio, iz gostoprimstva, da vi nas castite citavo ljeto
u ime svih dijasporasa (pa cak i onih preko bare
choopka
@zmijo osevapila si se sa ovom temom
- cHupjahalic@
ti ziv
otkud tebe u nasem entitetu

otkud tebe u nasem entitetu
- tech10
Morace te naci plan B.zmijaIzmaj wrote:kakvi genijalni planovi
lijepo ste se pripremili...jos samo da domoroci uzvrate udarac
![]()
e nema vise pravljenja pita, nego u taxi
i na bascarsiju
Moja nena mi u mene je tako meHka srca, ona bi meni pitu, ako bi trebalo, spremila i u ilegali. Otisla bi kod kone Safije i tamo je u tajnosti ispekla. Inace vazda prica kakoj e Safijina rerna od shpaHreta bolja i kako njena nesto ne peche ravnomjerno, zaboravio sam koji joj grijach slabije radi.
Voli ona otici kod Safije, pogoto sada kada obuche onaj Cabochard sto sam joj povoljno nasao na jednoj Estate Sale, da je malo ucini ljubomornom jer Safijini su negdje u nekom fjordu na sjeveru NorveCke, kaze najblizi su Bogu. Slabo dolaze, valjda im ta socijala nije dobra kao Soganova u SveCkoj.
Nenu san zvao preko VOIP (to je mnogo jeftinije) i kaze nemre docekat' da vidi oci svoje, eto zato morate naci drugi plan.
-
Pearl
nije nana citava famAlijiatech10 wrote:Morace te naci plan B.zmijaIzmaj wrote:kakvi genijalni planovi
lijepo ste se pripremili...jos samo da domoroci uzvrate udarac
![]()
e nema vise pravljenja pita, nego u taxi
i na bascarsiju
Moja nena mi u mene je tako meHka srca, ona bi meni pitu, ako bi trebalo, spremila i u ilegali. Otisla bi kod kone Safije i tamo je u tajnosti ispekla. Inace vazda prica kakoj e Safijina rerna od shpaHreta bolja i kako njena nesto ne peche ravnomjerno, zaboravio sam koji joj grijach slabije radi.
Voli ona otici kod Safije, pogoto sada kada obuche onaj Cabochard sto sam joj povoljno nasao na jednoj Estate Sale, da je malo ucini ljubomornom jer Safijini su negdje u nekom fjordu na sjeveru NorveCke, kaze najblizi su Bogu. Slabo dolaze, valjda im ta socijala nije dobra kao Soganova u SveCkoj.
Nenu san zvao preko VOIP (to je mnogo jeftinije) i kaze nemre docekat' da vidi oci svoje, eto zato morate naci drugi plan.![]()
-
zmijaIzmaj
dokle ide taj bezobrazluk
i poguziluk
da se nena "tjera" da razvlaci jufke cccc ma nema to obzira ni prema kome, dodje hadzo
cijelo ljeto nista ne radi, osim sto bude na grbaci familiji, a ti im prinosi, kuhaj, trosi svoje pare, mislis da ce se pocesati za novcanik?? jok! reci hvala
nista...
(
)
-
Pearl
i jos ti kazu: pa ne zivite vi tako lose...zmijaIzmaj wrote:dokle ide taj bezobrazluki poguziluk
da se nena "tjera" da razvlaci jufke cccc ma nema to obzira ni prema kome, dodje hadzo
cijelo ljeto nista ne radi, osim sto bude na grbaci familiji, a ti im prinosi, kuhaj, trosi svoje pare, mislis da ce se pocesati za novcanik?? jok! reci hvala
nista...
(
)
e nema vise da se stedi da se djeca najedu kad dodju u domovinu..
sreca pa smo mi uletili da im cujemo ove paklene planove...
-
zmijaIzmaj
yes yes
i jo moras slusati kako je kod njih gore sve skupo
kako je ovdje jeftino, pa plati jarane ako ti ej jeftino