Sirok osmijeh i zlatan zub

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
danas

Post by danas »

ne znaju oni muke nase :( :( :(
tech10

Post by tech10 »

Kakva je cijena goriva, ove godine rodbini nema vozikanja, neka se uFate mjesecnih karata. :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

tech10 wrote:Kakva je cijena goriva, ove godine rodbini nema vozikanja, neka se uFate mjesecnih karata. :D
ma sto ce im mjesecne karte... nek brate mili hodaju :D ... za sta drugo sluze noge? :D
tech10

Post by tech10 »

cHupjahalic@ wrote: ma sto ce im mjesecne karte... nek brate mili hodaju :D ... za sta drugo sluze noge? :D
Ne moze, naucili su da ulaze na srednja vrata. :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

tech10 wrote:Ne moze, naucili su da ulaze na srednja vrata. :D
pa nek se odviknu... kad smo se mi mogli u dijaspori navici da imamo, onda i oni mogu da se naviknu da hodaju, pa jah. :D
Sogan

Post by Sogan »

Minnela wrote:
Sogan wrote:
vidis ti sto ti je zloba :roll: umjesto da se mi dijaspori drzimo ledja jedni drugima ti meni ovako :roll: ja sam u najboljim namjerama, sa popustom od 50 %, ponudio ovu izvanrednu priliku da ljudi smanje troskove miloste a pruze nesto kvalitetno i lijepo cega se nece postiditi, bas zato sto znam kako iskupljanje poklona udara po nasem dzepu svakog proljeca i da oni u matici to ne razumiju nego gledaju poklonu u zube i misle da to nama pada s neba :roll:

a ja, kad si vec pomenula da ne ispadne da se hvalim samoinicijativno, mojoj rodbini svake godine poklone kupim tako sto ih odvedem u FIS na konfekcijski odjel i rekem: birajte, za cijenu ne pitajte.
nije to zloba,vec svi znamo da si te majice dobio dzaba ili si ih "pokupio" u nekoj humanitarnoj :x :x ..i sad bi nama prodavao :? neka,hvala..

a to za Fis..uh,jeste mi jaka trgovina ...umjesto sto se toliko hvalis po forumu ,radije ih odvedi do najblize pijace ili do kineza..ista roba,isto sve..a mozda cak i jeftinije.. a ustedices i na gorivu..ionako to sto ih odvedes do Fis-a ,prebacujes im non-stop kako si ih vozao u svom autu.a gorivo skupoooooooo... :roll: :zzzz:
kao prvo, ja maje nisam dobio dzaba vec sam organizovao u mojoj zgradi ciscenje podruma i Udruzenje stanara nam je dalo te majice da u njima radimo ali se niko nije pojavio i ja sam ocistim podrum ali zato i zadrzim majice.

kao drugo, bolje i sa rodbinom ko covjek otici u FIS i neka sami biraju a ne kao ti u po zime rovariti po hm-u kad je snizeno i ono sto je bilo na snizenju i na kile pokupovati ljetnju proslosezonsku garderobu i poslije skracivati i suzavati jer su bili ostali samo xxxxl brojevi pa onda to ninasta ne lici i vide se savovi i onda podjelis dolje svojima a oni nikad ne nose :P
tech10

Post by tech10 »

cHupjahalic@ wrote: pa nek se odviknu... kad smo se mi mogli u dijaspori navici da imamo, onda i oni mogu da se naviknu da hodaju, pa jah. :D
Ti sada hoces da otvoris konzervu sa glistama. :D
danas

Post by danas »

tech10 wrote:
cHupjahalic@ wrote: ma sto ce im mjesecne karte... nek brate mili hodaju :D ... za sta drugo sluze noge? :D
Ne moze, naucili su da ulaze na srednja vrata. :D
pa jesi li cuo za taxi :D :D :D
tech10

Post by tech10 »

danas wrote: pa jesi li cuo za taxi :D :D :D
Jesam, ali zadnji put kada sam se vozio (bilo nas troje) i placao kaze taksista: "Eto, jeftinije nego tramvajem" pa mi nesto nezgodno. :-D
danas

Post by danas »

tech10 wrote:
danas wrote: pa jesi li cuo za taxi :D :D :D
Jesam, ali zadnji put kada sam se vozio (bilo nas troje) i placao kaze taksista: "Eto, jeftinije nego tramvajem" pa mi nesto nezgodno. :-D
a znaci :D radije bi da platis tri tramvajske :D da vide domoroci da nismo mi fukare :D

moodro 8-) :kravata:
tech10

Post by tech10 »

danas wrote: a znaci :D radije bi da platis tri tramvajske :D da vide domoroci da nismo mi fukare :D
I usput se pomalo u tramvaju prislanjam. :D
danas

Post by danas »

tech10 wrote:
danas wrote: a znaci :D radije bi da platis tri tramvajske :D da vide domoroci da nismo mi fukare :D
spojio ugodno sa korisnim :D :D sto ti je americki kapitalizam i protestant work ethic :lol: :lol: :lol:
tech10

Post by tech10 »

danas

Post by danas »

jel' ovo upozoravas potencijalne nevjeste iz postojbine :D truth in advertising :oops: :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

tech10 wrote:
cHupjahalic@ wrote: pa nek se odviknu... kad smo se mi mogli u dijaspori navici da imamo, onda i oni mogu da se naviknu da hodaju, pa jah. :D
Ti sada hoces da otvoris konzervu sa glistama. :D
tek je april, jos je rano. :D :lol: :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

tech10 wrote:
i ponesite par kesa, napunite ih sa svacim :D ... a kese sa VELIKIM slovima... da vide da su "stranjske". :lol: :lol:
i jos ako mozete ponesite koje novine pa ih koristite kao lepezu... i da budu na stranom jeziku naravno. :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:shock: kakvi genijalni planovi :D lijepo ste se pripremili...jos samo da domoroci uzvrate udarac :D :D e nema vise pravljenja pita, nego u taxi :oops: i na bascarsiju :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

muha_sa wrote:Nije vas stid :D niko mene da se sjeti :D kad sam dolazio u SweSKU bilo je---haj Muha ponesi meni priglavke :D meni corape--meni pite :D i ja se uprtio ko hamal :D cirkuz u aviJonu bio,samo zbog vas a vi sads ni habera :D :D
-ne idite bRez kosuljaaa
deduka, drugo smo mi a drugo ste vi. :D
nas uhvati nostalgija za cOrapima, priglavkama, pitom :sad: ... vas nema za cim uhvatiti :D ... navikli ste na svoje i ne bio fer da se sad naviknete i na ovo nase. :D
red bi bio, iz gostoprimstva, da vi nas castite citavo ljeto :D ... dosta sto vam dodjemo. :D

u ime svih dijasporasa (pa cak i onih preko bare :D )

choopka :) :D

@zmijo osevapila si se sa ovom temom :D ... vidis kako smo organizovani. :lol: :lol:
stidljiv

Post by stidljiv »

Djesi chupka...nismo se odavno...culi.... :oops: :-) :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ti ziv :? :D
otkud tebe u nasem entitetu :? :D
tech10

Post by tech10 »

zmijaIzmaj wrote::shock: kakvi genijalni planovi :D lijepo ste se pripremili...jos samo da domoroci uzvrate udarac :D :D e nema vise pravljenja pita, nego u taxi :oops: i na bascarsiju :D
Morace te naci plan B.
Moja nena mi u mene je tako meHka srca, ona bi meni pitu, ako bi trebalo, spremila i u ilegali. Otisla bi kod kone Safije i tamo je u tajnosti ispekla. Inace vazda prica kakoj e Safijina rerna od shpaHreta bolja i kako njena nesto ne peche ravnomjerno, zaboravio sam koji joj grijach slabije radi.
Voli ona otici kod Safije, pogoto sada kada obuche onaj Cabochard sto sam joj povoljno nasao na jednoj Estate Sale, da je malo ucini ljubomornom jer Safijini su negdje u nekom fjordu na sjeveru NorveCke, kaze najblizi su Bogu. Slabo dolaze, valjda im ta socijala nije dobra kao Soganova u SveCkoj.
Nenu san zvao preko VOIP (to je mnogo jeftinije) i kaze nemre docekat' da vidi oci svoje, eto zato morate naci drugi plan. :D :D
Pearl

Post by Pearl »

tech10 wrote:
zmijaIzmaj wrote::shock: kakvi genijalni planovi :D lijepo ste se pripremili...jos samo da domoroci uzvrate udarac :D :D e nema vise pravljenja pita, nego u taxi :oops: i na bascarsiju :D
Morace te naci plan B.
Moja nena mi u mene je tako meHka srca, ona bi meni pitu, ako bi trebalo, spremila i u ilegali. Otisla bi kod kone Safije i tamo je u tajnosti ispekla. Inace vazda prica kakoj e Safijina rerna od shpaHreta bolja i kako njena nesto ne peche ravnomjerno, zaboravio sam koji joj grijach slabije radi.
Voli ona otici kod Safije, pogoto sada kada obuche onaj Cabochard sto sam joj povoljno nasao na jednoj Estate Sale, da je malo ucini ljubomornom jer Safijini su negdje u nekom fjordu na sjeveru NorveCke, kaze najblizi su Bogu. Slabo dolaze, valjda im ta socijala nije dobra kao Soganova u SveCkoj.
Nenu san zvao preko VOIP (to je mnogo jeftinije) i kaze nemre docekat' da vidi oci svoje, eto zato morate naci drugi plan. :D :D
nije nana citava famAlijia :D:D mi mladji, zmijuginih godina, smo spremni na vase planove... :D:D od nane ce dobiti pitu, od ostalih sipak :shock:

:D:D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

dokle ide taj bezobrazluk :D i poguziluk :D da se nena "tjera" da razvlaci jufke cccc ma nema to obzira ni prema kome, dodje hadzo :D cijelo ljeto nista ne radi, osim sto bude na grbaci familiji, a ti im prinosi, kuhaj, trosi svoje pare, mislis da ce se pocesati za novcanik?? jok! reci hvala :shock: nista... :roll: ( :D )
Pearl

Post by Pearl »

zmijaIzmaj wrote:dokle ide taj bezobrazluk :D i poguziluk :D da se nena "tjera" da razvlaci jufke cccc ma nema to obzira ni prema kome, dodje hadzo :D cijelo ljeto nista ne radi, osim sto bude na grbaci familiji, a ti im prinosi, kuhaj, trosi svoje pare, mislis da ce se pocesati za novcanik?? jok! reci hvala :shock: nista... :roll: ( :D )
i jos ti kazu: pa ne zivite vi tako lose... :D mi gore samo jednom sedmicno meso jedemo :D :D :-)

e nema vise da se stedi da se djeca najedu kad dodju u domovinu.. :D nego pure i jogurta (a i to ako se bude imalo para, inace klijav krompir i soli) i kasiku u ruke.. neJma vise pazenja :D :D

sreca pa smo mi uletili da im cujemo ove paklene planove... :shock: :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

yes yes :D i jo moras slusati kako je kod njih gore sve skupo :D kako je ovdje jeftino, pa plati jarane ako ti ej jeftino :oops:
Post Reply