Moje vidjenje "problema" Vehabije u BiH

Rasprave o vjerskim temama.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

nije to nikakva islamofobija, samo je istina. nema razloga da se ne vjeruje u ono sto je godzilla napisao...vjerujem da je to samo vrh ledenog brijega. A ostalima je cini se lakse gurnuti glavu u pijesak i biti u konstantnom stadiju negacije nego se zapitati kuda dalje.

ovakvih prica ima koliko hoces...a samo vi i dalje ne gledajte. ko sto se govorilo 92-e nece ba nas, za rat je potrebno dvoje i slicno... :roll: :roll: zivio alija :roll:
finta

Post by finta »

Svemirski_Jebach wrote:nije to nikakva islamofobija, samo je istina. nema razloga da se ne vjeruje u ono sto je godzilla napisao...vjerujem da je to samo vrh ledenog brijega. A ostalima je cini se lakse gurnuti glavu u pijesak i biti u konstantnom stadiju negacije nego se zapitati kuda dalje.

ovakvih prica ima koliko hoces...a samo vi i dalje ne gledajte. ko sto se govorilo 92-e nece ba nas, za rat je potrebno dvoje i slicno... :roll: :roll: zivio alija :roll:
Kako ti znas da je istina ? Ti gledao durbinom iz New-Yorka ! ?? Zasto bezrezervno vjerovati Goddzilli , meni tebi ili bilo kome na ovom forumu ko se krije iza ekrana .Mislim boli me dzon za te bradate majmune ja ih najmanje volim ali zasto tako slijepo vjerovati u svako slovo sto je ovdje napisano ? Zasto vjerovati ljudima koji tipkaju po ovom pendzeru ? Evo ja npr uopce ne vjerujem da si ti bosanski musliman niti vjerujem da zivis u N-Y niti vjerujem da se bilo kakva Amerikanka udala za tebe i da ti ona placa stan i hranu u N-Y dok ti po ovom forumu istresas svoju patolosku mrznju prema Bosni Bosancima i islamu .Mislim ..............ono , stvarno ... :x
GODZZILA

Post by GODZZILA »

finta wrote:
Svemirski_Jebach wrote:nije to nikakva islamofobija, samo je istina. nema razloga da se ne vjeruje u ono sto je godzilla napisao...vjerujem da je to samo vrh ledenog brijega. A ostalima je cini se lakse gurnuti glavu u pijesak i biti u konstantnom stadiju negacije nego se zapitati kuda dalje.

Kako ti znas da je istina ? Ti gledao durbinom iz New-Yorka ! ?? Zasto bezrezervno vjerovati Goddzilli , meni tebi ili bilo kome na ovom forumu ko se krije iza ekrana .Mislim boli me dzon za te bradate majmune ja ih najmanje volim ali zasto tako slijepo vjerovati u svako slovo sto je ovdje napisano ? Zasto vjerovati ljudima koji tipkaju po ovom pendzeru ? Evo ja npr uopce ne vjerujem da si ti bosanski musliman niti vjerujem da zivis u N-Y niti vjerujem da se bilo kakva Amerikanka udala za tebe i da ti ona placa stan i hranu u N-Y dok ti po ovom forumu istresas svoju patolosku mrznju prema Bosni Bosancima i islamu .Mislim ..............ono , stvarno ... :x

Haj ba ohladi niko nikog ne mrzi svi se volimo.Cijenim tvoj komentar.Stvarno cijenim.Ali kad vidim ovakav tekst kakav pises vidim da nisi dolazio uopste u kontak sa ekstremistima.Pazi sta govorim "ekstremistima".Ne potcjenjujem te,niti mrzi iko bosnu ni Bosance,to ti pokusavas nake kosti bacat između ljudi po tvojim izrekama.Forum je i napravljen da bi se razmijenila misljenja.E pa mi smo na onom dijelu foruma gdje se razmjenju ozbiljnja misljenja.Sve sto sam rekao,i sto govore,i sto ce reci mora se uzet sa dozom rezerve,kad jedni druge tako gledamo preko tastature.I kakav NY. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Procitaj sta pise,vidjeces da spada u zonu gdje se normalne stvari desavaju veoma cesto :-x
finta

Post by finta »

GODZZILA wrote:
finta wrote:

Haj ba ohladi niko nikog ne mrzi svi se volimo.Cijenim tvoj komentar.Stvarno cijenim.Ali kad vidim ovakav tekst kakav pises vidim da nisi dolazio uopste u kontak sa ekstremistima.Pazi sta govorim "ekstremistima".Ne potcjenjujem te,niti mrzi iko bosnu ni Bosance,to ti pokusavas nake kosti bacat između ljudi po tvojim izrekama.Forum je i napravljen da bi se razmijenila misljenja.E pa mi smo na onom dijelu foruma gdje se razmjenju ozbiljnja misljenja.Sve sto sam rekao,i sto govore,i sto ce reci mora se uzet sa dozom rezerve,kad jedni druge tako gledamo preko tastature.I kakav NY. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Procitaj sta pise,vidjeces da spada u zonu gdje se normalne stvari desavaju veoma cesto :-x
Ja ti nisam rekao da si lazov .Niti bi .Bolje vjerovati nego provjeravati :-)
Ako si vidio to sto si vidio ...Boze moj , ali ne mogu shvatiti da neko dodje i kaze " samo je istina " " nema razloga za sumnju " pazi to zvuci nekako bozanski , mesijski " samo je istina " ma covjece nista nije apsolutno , to ne postoji , nema 100 % kako ces ti tvrditi kategoricki da je nesto samo istina i istina a ti zivis u New Yorku a dogdjaj prepricava anomnini virtualni lik iz Sarajeva .a s druge strane ako se nekom
Bosancu nesto lose desi u hrvtaskoj svemirski ce reci " ma jok " Hrvati su divni ljudi pusti ba Bosance .........ne dao ti Bog da napises nesto da su napravili asmerickivojnici ..................taj dolijece iz Svmira kao Superman da to demantira jer on sve vidi i sve zna .Ja zaista nemam nista protiv tebe ni protiv tvoje price a te vehabije nikad u zivotu nisam cestito ni vidio ( tako rekuc ) tako da o njima i njihovoj doktrini nemam sta reci .Ono sto sam cuo i procitao( pod uvjetom da je pola istina ) je za osudu i gadjenje.
Bosni ne trebaju ti ljudi .Bosanski covjek je poceo lici na jarca , nosi neke kratke pantalone i neke cudne haljetke .......jednostavno mijenja se fiznomija Bosanca.O duhovnoj preobrazbi i novim svjetnazaorima ce nauka
reci svoje.Svasta u Bosni ima .A nigdje mojih partizana .
Berlin

Post by Berlin »

ne vjerujem nikom na ovom forumu :')
na ovom forumu svi lazu
ovdje se sire neistine
propaganda na ovom forumu je nevjerovatna
ne vjerujem nikom na ovom forumu...
ovo sam vec napisao-nema veze :D
ja glupog naroda je..te
cuj vehabije muslimani!!!
cuj vehabije miroljubive!!!
cuj vehabija nema!!!
cuj ima ih ali isu prijetnja nikom!!!
cuj ne sire mrznju i postuju zenska bica!!!
cuj ne dobijaju klosari(vehabije) pare za nosnju i pracenje "mode" :lol:
cuj ne skoluju oni svoju djecu da budu ko oni!!!
cuj ne treba ih protjerati u afganistan!!!
cuj zao nekom djece kad se gamad otjera!!!
cuj treba zalit budalu, konja, soma, mamlaza, fukaru, smrada, debila, maloumnika, neandertalca, samo zato sto ga je allah uzeo sebi-u dijelovima:)
i sto je mrtav-sta treba sada da ga oplakujemo i da nije bio sve ovo gore navedeno, zato sto je mrtav, dok je ziv bio NISTA LOSE NIJE NAPRAVIO, REKO???
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ
Izvinjavam se normalnom svijetu-a vi konji... mrs u Afganistan na ratiste!!!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

[quote="GODZZILA"]I sad se nasle "VEHABIJE",kao kakav pokret hipika(zadrzavam ozbiljnost i dalje)saljuci poruku(od starih,ka mladima)da je samo njihovo drzanje tj.stav prema islamu pravilan.Sudionik sam takvih slucajeva,gdje ne zele da udisu isti zrak sa tobom,gdje njihov pogled govori da si daleko nizi oblik vjernika od njih te da kao takav(naravno bez brade i haljine)nisi vrijedan islama kao vjere.quote]

tolko sam sjedio sam tim vhbijama, tolko ih znam, znam ih koji zive i rade s nemuslimanima, druze se sa svakim itd...nisam primijetio da mrze bilo koga, da nekog ne podnose, da s nekim nec eda udisu isti zrak...
a sta sam dozivio od drugih novokomponovanih muslimana i krscana, to cu ipak da ostavim za sebe.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ja kazem da je vrlo vjerovatno da je prica istinita jer sam cuo bar dvije slicne i to od vrlo vrlo povjerljivih ljudi, vjernika i mojih prijatelja. Nije stvar vjerujem li ja godzilli ili ne, ali iz mojih iskustava prica je vrlo vjerovatno istinita. Ako nije bas ova, sigurno ima makar 10 slicnih koje jesu.

zadovoljan?

A to o mrznji prema islamu je najveca provala koju sam cuo, a vjerovatno si je pokupio od druga danke...ma ne, i on je znao da je to za neke druge.

guranje glave u pijesak nikome nije dobra donijelo.

pozdrav
Fair Life

Post by Fair Life »

Finta... kao sumnjas u istinitost price. Dobro, neka...

Sumjas li u vjerodostojnos ove price ispod?

Vijest je otprilike ovako bila 'lansirana'...
U Sarajevu nozem izmasakrirao i zaklao vlastitu majku

54-GODIŠNJA Jasmina Hafizović iz Sarajeva pronađena je mrtva u svom
stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje, a prema prvim informacijama
za ubojstvo je osumnjičen, a potom i uhapšen njen 23-godišnji sin Vedad
Hafizović, javlja Dnevni avaz, a prenosi Bljesak.info. Za zločin se doznalo
nakon što se mladić, nakon što je zaklao majku, odvezao automobilom do
dzamije gdje je zelio oprati krv s ruku i odjeće. Krv na 23.-godišnjem
mladiću su primijetili ljudi koji rade na odrzavanju dzamije, pa su ga upitali
što mu se dogodilo, Mladić je kazao kako je "zaklao kurban" te nastavio
prati tijelo i odjeću. Kako se odgovor ljudima učinio čudnim, pozvali su
policajce kojima je 23-godišnjak kazao isto. Policajci su zatim otišli u njegov
stan gdje su zatekli jeziv prizor. Na podu, u lokvi krvi, lezala je zena
s brojnim ubodima po tijelu, a utvrđeno je i da je zaklana. Tragovi krvi bili
su po cijelom stanu, namještaju i zidovima, pa se pretpostavlja da je zena
bjezala od očito pomahnitalog sina, no nije uspjela.
Eto...

Da ga je uspio zaklati kao ovaj sto je to uradio materi i da su se mediji oko
toga razgalamili... vjerovao bi.

Pusti bolan...
obuca

Post by obuca »

ja71 wrote:
obuca wrote:
KeepItSimplE wrote:imam jedno pitanje za vas...

imam primjera i sa vehabijama..ali evo jedna situacija sa mladom damom
koja je nosila hidzab..
Bila sam sa momkom u troli..i oboje smo bili umorni,stajalo je samo jedno
prazno mjesto preko puta djevojke,koja je brat bratu imala 18ak godina..
Momak je sjeo..a ja sam mu sjela u krilo..prilikom cega nismo radili
nista sto bi neki nazvali "nepristojnim" jednostavno.. posto nije bilo mjesta,sjela sam mu u krilo.Djevojka me je gledala u oci,nije skretala
pogled par minuta i bilo mi je zaista malo neprijatno,da bi mi nakon toga rekla upotrijebivsi cak i kaziprst:

HOCES LI MOLIM TE USTATI SA NJEGOVOG KRILA I STATI PORED NJEGA,ILI SJESTI NEGDJE DRUGO!??

Toliko sam ostala zatecena..i osjetila sam neki stid (ne znam ni ja zasto,jer NISTA lose nisam uradila) i bez pogovora sam ustala i stala pored..
Momak je ustao zamnom bijesan ko puska sto sam to uradila..i izasli smo
na iducoj stanici.

Sad da vas pitam.. nije meni problem bio ustati,eto ustala sam.. ali da li je ona imala pravo to da uradi??Zasto ona nije ustala,odmakla se od nas,ako je to bilo nesto grjesno po nju..
Islam strogo zabranjuje bilo kakav musko-zenski kontakt prije braka,to znam... i ja postujem one,koji to postuju..ali da li ima neko pravo,posebno mladji od mene da takvo nesto zatrazi??
Isti slucaj je sa vehabijama koji imaju prekoran pogled..prosto se nekad uplasim da ce insana udariti po glavi,ako te vide ili obucenog kako njima ne godi,ili nedaj Boze da se drzis s curom/momkom za ruku.
sto je ne posla u PM na kvadrat. kako ja ne naletim nikad na neke od tih hajvana :x :x pa to sve ubit treba. drugi put ne ustaj :D
i u cemu je razlika izmedju tvog ekstremizma i ekstremizma jednog vehabije ?
razlika je sto su oni dosli u moju zemlju i MORAJU da se prilagode, a nisam ja otisla u njihovu pa da igram kako oni nalazu. Ja bih lijepo sve to istjerala i protjerala. Nije mi zao. NEka nas vise ostave na miru. To su radikali a mi nikad nismo bili radikalni. Mi zelimo da zivimo svi zajedno, pa prema tome neka se nose u micku paterinu. Slusala sam jednog kako prica pa covjece nije ni cudo sto je toliko omladine pokleklo. Oni tako lijepo ispiraju mozak. Slucajno zivim u blizini pomenute dzamije i mogu reci da je leglo bradatih medzeda i njihovih nindza hanuma koje vode po desetero djece okolo. Sve fino u privremeni pritvor i svaki dan po nekoliko slati nazad. E sad saspite u fazonu gdje mi je tolerancija i da svako moze kako hoce. Moze, ali sve dok ne ugrozava druge, a ja se licno zbog njihovog prisustva osjecam ugrozena. IDITE I NE VRACAJTE SE. Neka nasa vlast tjera motoriste i sere se ljudima u trud kad nesto naprave, a ove konjine bradate i smrdljive mogu da rade sta hoce. A da ne zaboravim da bi prvi koji bi bio protjeran bio ceric.
obuca

Post by obuca »

varas se. nisam. veoma postujem vjernike, ali ne radikale. Prema tome svako moze furati svoj fazon ali neka ne dira drugog. ove novopecene "vjernike vehabije" ne postujem ni najmanje. To nije islam koji se prakticira u BiH.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

obuca wrote:varas se. nisam. veoma postujem vjernike, ali ne radikale. Prema tome svako moze furati svoj fazon ali neka ne dira drugog. ove novopecene "vjernike vehabije" ne postujem ni najmanje. To nije islam koji se prakticira u BiH.
:D
amrino

Post by amrino »

obuca wrote:varas se. nisam. veoma postujem vjernike, ali ne radikale. Prema tome svako moze furati svoj fazon ali neka ne dira drugog. ove novopecene "vjernike vehabije" ne postujem ni najmanje. To nije islam koji se prakticira u BiH.
aha....ja sam tolerantan....ali postujem samo ono sto mi se svidja...a ono sto mi se ne svidja ne postujem....ali tolerantan sam... :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
aha....ja sam tolerantan....ali postujem samo ono sto mi se svidja...a ono sto mi se ne svidja ne postujem....ali tolerantan sam... :oops:
Ko da se u mejtefu/crkvi toleranciji ucila :D
obuca

Post by obuca »

amrino rekoh da je sve OK dok se ne diraju drugi, sto bi znacilo otprilike da ne zelim da mi neko namece svoje nazore i da mi prica kako ja trebam ovo ili ono. Cinjenica je da donose samo probleme i da cemo u Bosni imati velikih problema sa njima jer se sire ko ambrozija. Osim toga ne poznajes me pa ne znas koliko i da li sam tolerantna.
seansarah

Post by seansarah »

imam 2 prijatelja (sad vehabije) sa kojima sam odrasla tako rec. nema sta nismo sve prezivjeli i dozivjeli....a sad kad se vidimo oni me negledaju u oci kad se pozdravljamo a kamoli da mi daju ruku.
...sta im to znaci?
ja71

Post by ja71 »

obuca wrote:
ja71 wrote: i u cemu je razlika izmedju tvog ekstremizma i ekstremizma jednog vehabije ?
razlika je sto su oni dosli u moju zemlju i MORAJU da se prilagode, a nisam ja otisla u njihovu pa da igram kako oni nalazu. Ja bih lijepo sve to istjerala i protjerala. Nije mi zao. NEka nas vise ostave na miru. To su radikali a mi nikad nismo bili radikalni. Mi zelimo da zivimo svi zajedno, pa prema tome neka se nose u micku paterinu. Slusala sam jednog kako prica pa covjece nije ni cudo sto je toliko omladine pokleklo. Oni tako lijepo ispiraju mozak. Slucajno zivim u blizini pomenute dzamije i mogu reci da je leglo bradatih medzeda i njihovih nindza hanuma koje vode po desetero djece okolo. Sve fino u privremeni pritvor i svaki dan po nekoliko slati nazad. E sad saspite u fazonu gdje mi je tolerancija i da svako moze kako hoce. Moze, ali sve dok ne ugrozava druge, a ja se licno zbog njihovog prisustva osjecam ugrozena. IDITE I NE VRACAJTE SE. Neka nasa vlast tjera motoriste i sere se ljudima u trud kad nesto naprave, a ove konjine bradate i smrdljive mogu da rade sta hoce. A da ne zaboravim da bi prvi koji bi bio protjeran bio ceric.
Cudi mi da nisi ni pokusao opovrgnuti da si ekstremista.
Cak si to jos dopotvrdio.

Po tvojoj licnoj logici ni za tebe ne bi bilo mjesta u Bosni.

Mislim da se nijedna vrsta ekstremizma, znaci ni tvoja a ni vehabijska se nemoze -kako da kazem- deekstremisati silom. to bi samo preoizvelo novu silu i novi ekstremizam.

i sto je najgore potvrdilo bi vehabijski stav o njihovoj ugrozenosti i netoleranciji.
Spirala nasilja bi se nastavila okretati.

Ne zelim reci da trebamo tolerisati ganjanje nozem i prijetnjom klanjem, svejedno da li je prica istinita ili ne i koliko je istinita. Takve stvari se u krajnoj linijni mogu rjesavati i sudstvom.
Ali najbolje ces prosjecivanjem suzbiti takve pojave. Jer nemaju te vehabije u sustini nikakve argumente. zato i nece kod siroke narodne mase ni dobiti podrsku jer vecina naroda nije glupa. mi smo imali rat i takva pojava je najvise odraz srdzbe.

Ekstremizam treba prvo istjerati iz glava.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@ja71, mislim da te zadnji rat demantuje. Na neciji ekstremizam je odgovoreno sa mirno spavajte pa se na kraju desila i Vrbanja, i Ravne, i na kraju na danasnji dan Srebrenica.
obuca

Post by obuca »

ja nisam ekstremista kao sto ti tvrdis, jer da jesam ne bih rekla u prijasnjem postu da zelim da zivim normalno i mirno sa ljudima drugih vjeroispovjesti. vehabije pokusavaju da se stave iznad zakona i da utuve omladini u glavu kojekakve gluposti. slazem se s tobom sto se tice spirale nasilja, ali ja ne zagovaram nikakvo fizicko nasilje, vec sam za to da se ti okorjeli vehabijski kriminalci iz drugih zemalja, a koji su pod izgovorom da pomazu, dosli i ostali ovdje, vrate ekspresno kucama, pa makar i sa svojih 5 zena i 50 djece. Oni ne zele kuci jer znaju da im tamo prijeti pritvor a poznat im je i tretman u pritvoru, pa se ovdje zale na ugrozenost. ma bjaaazi.
finta

Post by finta »

Fair Life wrote:Finta... kao sumnjas u istinitost price. Dobro, neka...

Sumjas li u vjerodostojnos ove price ispod?

Vijest je otprilike ovako bila 'lansirana'...
U Sarajevu nozem izmasakrirao i zaklao vlastitu majku

54-GODIŠNJA Jasmina Hafizović iz Sarajeva pronađena je mrtva u svom
stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje, a prema prvim informacijama
za ubojstvo je osumnjičen, a potom i uhapšen njen 23-godišnji sin Vedad
Hafizović, javlja Dnevni avaz, a prenosi Bljesak.info. Za zločin se doznalo
nakon što se mladić, nakon što je zaklao majku, odvezao automobilom do
dzamije gdje je zelio oprati krv s ruku i odjeće. Krv na 23.-godišnjem
mladiću su primijetili ljudi koji rade na odrzavanju dzamije, pa su ga upitali
što mu se dogodilo, Mladić je kazao kako je "zaklao kurban" te nastavio
prati tijelo i odjeću. Kako se odgovor ljudima učinio čudnim, pozvali su
policajce kojima je 23-godišnjak kazao isto. Policajci su zatim otišli u njegov
stan gdje su zatekli jeziv prizor. Na podu, u lokvi krvi, lezala je zena
s brojnim ubodima po tijelu, a utvrđeno je i da je zaklana. Tragovi krvi bili
su po cijelom stanu, namještaju i zidovima, pa se pretpostavlja da je zena
bjezala od očito pomahnitalog sina, no nije uspjela.
Eto...

Da ga je uspio zaklati kao ovaj sto je to uradio materi i da su se mediji oko
toga razgalamili... vjerovao bi.

Pusti bolan...
Ti si morao primjetiti da se moj post uopce ne bavi time da li ja sumnjam u istinitost price i da li ja vjerujem , nego je moj tekst namijenjen iskljucivo forumasu koji zivi u New Yorku i koji bez trunke rezerve pricu uokviruje u apsolutnu istinu ." Samo je istina....nema razloga da ne vjerujemo " kaze covjek iz svemira .Ja na takve izraze bezrezervne podrske na nevidjeno reagiram uvijek cak i ako moja mater tako nesto kaze .
Sudeci po ovoj tvoj recenici " Da ga je uspio zaklati " i ti imas svemirski dalekozor koji vidi iz Melburna Ali Pasino polje i Cengic Vilu .
finta

Post by finta »

seansarah wrote:imam 2 prijatelja (sad vehabije) sa kojima sam odrasla tako rec. nema sta nismo sve prezivjeli i dozivjeli....a sad kad se vidimo oni me negledaju u oci kad se pozdravljamo a kamoli da mi daju ruku.
...sta im to znaci?
Sta god znaci to je glupo .Koliko sam ja cuo oni se ne rukuju sa zenama .
Islam koji oni zastupaju to im nalaze .To u Bosni nikad nije bio prije.
Kada sam ja bio student u Sarajevu u tramvaju je bilo vise fatacine nego u haustoruu ili parku .Kako danas izgleda ne znam .Ja kao bosanski musliman ne volim da vidim te ljude ni na televiziji a kamoli u svojoj zemlji .Mozda grijesim dusu ali ja licno tako osjecam .Jednostavno ih ne volim .Jednostavno mi se ne svidjaju .
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

finta wrote:
seansarah wrote:imam 2 prijatelja (sad vehabije) sa kojima sam odrasla tako rec. nema sta nismo sve prezivjeli i dozivjeli....a sad kad se vidimo oni me negledaju u oci kad se pozdravljamo a kamoli da mi daju ruku.
...sta im to znaci?
Sta god znaci to je glupo .Koliko sam ja cuo oni se ne rukuju sa zenama .
Kada sam ja bio student u Sarajevu u tramvaju je bilo vise fatacine nego u haustoruu ili parku .Kako danas izgleda ne znam .Ja kao bosanski musliman ne volim da vidim te ljude ni na televiziji a kamoli u svojoj zemlji .Mozda grijesim dusu ali ja licno tako osjecam .Jednostavno ih ne volim .Jednostavno mi se ne svidjaju .
vidis, o okusima s ene raspravlaj
milion puta receno na ovom forumu.
njima njihovo, tebi tvoje, sve dok tebe ne tjeraju da radis ono sto i oni, imaju pravo da rade sta hoce po definicji jebene demokracije i ostalih konvencija te ostalih sranja o ljudskim pravima.

a sad jedna pricica :D
kazu hafiz Sulejman Bugari pozvat u privatnu O.S. Risalu u Sa. da odrzi djeci predvanje o Muhamedu a.s. i sve to on fino njima objasnio, i na kraju kad su dosla na red pitanja, pita jedno dijete:
''A jel Muhamed bio vhbija?'' :-D
ja71

Post by ja71 »

_BosanaC wrote:@ja71, mislim da te zadnji rat demantuje. Na neciji ekstremizam je odgovoreno sa mirno spavajte pa se na kraju desila i Vrbanja, i Ravne, i na kraju na danasnji dan Srebrenica.
Rat niti me demantuije niti potvrdjuje "moje vidjenje problema vehabija u BiH"

paralele se tu nemogu nikako povuci.
cak i kada bi kod vehabija postojao duhovni potencijal za genocid njima fale sredstva koje su Srbi u ratu tada imali.

Mjerodavnije je povuci paralele izmedju "nasih" ekstremista i npr. nacista u zapadnim zemljama.
A tamo ih isto "masala" ima. iskustva uce da npr. zabrane exkstremisticnkih partija ne vode rjesenju problema vec ga samo guraju u ilegalu. sto pet njima daje razlog da npr. pocnu koristiti nekakve drugacije nacine komunikacije npr. ETA u spaniji.

i da ne bude zabune: mi ne diskutujemo da li problem postoji ili ne vec kako ga EFIKASNO rijesiti
ja71

Post by ja71 »

obuca wrote:ja nisam ekstremista kao sto ti tvrdis, jer da jesam ne bih rekla u prijasnjem postu da zelim da zivim normalno i mirno sa ljudima drugih vjeroispovjesti. vehabije pokusavaju da se stave iznad zakona i da utuve omladini u glavu kojekakve gluposti. slazem se s tobom sto se tice spirale nasilja, ali ja ne zagovaram nikakvo fizicko nasilje, vec sam za to da se ti okorjeli vehabijski kriminalci iz drugih zemalja, a koji su pod izgovorom da pomazu, dosli i ostali ovdje, vrate ekspresno kucama, pa makar i sa svojih 5 zena i 50 djece. Oni ne zele kuci jer znaju da im tamo prijeti pritvor a poznat im je i tretman u pritvoru, pa se ovdje zale na ugrozenost. ma bjaaazi.
naravno da nisi ekstremista :D
niko za sebe ne tvrdi da je ekstremista.
za jednog ekstremistu su njegovi stavovi potpuno normalni

ni ja te ne smatram vise za ekstremistu iako si ovo u jednom od proslih postova napisala:
"sto je ne posla u PM na kvadrat. kako ja ne naletim nikad na neke od tih hajvana pa to sve ubit treba. drugi put ne ustaj"

ali s obzirom na ovaj zadnji post uvidjamo vec napretke :D
mada sada premijestat problem na problem sa strancima.
ja71

Post by ja71 »

finta wrote: Sta god znaci to je glupo .Koliko sam ja cuo oni se ne rukuju sa zenama .
odlican prilog o nasoj vjekovnoj multikulturi i toleranciji prema drugim vjerama
GODZZILA

Post by GODZZILA »

...sta im to znaci?

A naravno postoje i oni koji putem haljine,neobrijanog lica salju suptilnu ali jasnu poruku NISI VECI VJERNIK OD MENE NITI CES BIT,JA SE EXPONIRAM OVIM PUTEM DOKAZUJUCI DA SAM NA VISEM STEPENU ISLAMA I KAO TAKAV IMAM PRAVO DA PRAVIM SOPSTVENE INTERPRETACIJE KUR'AN-a.Vidite psiholoskog apsurda koji vlada u njihovim mozgovima"sto veci stepen eksponencije to sam veci vjernik u ocima svoje brace",a na kraju treba se suocit sa jos jednom cinjenicom:S'KIM SI TAKAV SI,AKO NISI S'NAMA ONDA SI PROTIV NAS.

Nece te ni pozravit.Smatraju da si dusevno prljav.
To su "novokomponovani vjernici",sa psiholoskim zigom radikala.
Post Reply