Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kamen spoticanja

#251 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by kamen spoticanja »

chuchumbamayumbe wrote:
kamen spoticanja wrote:pa i ja sam misio na te takve :)
za stotinjak maraka mogu kupiti 100tinjak "obicnih" ili 50tak obicnih i 20tak pasti za zube :D
hajde kako god,nema stete za zubice,to je meni najvaznije,a ti si vlasnik svojih para...nek i ORAL B nesto zaradi...oni stvarno mnogo ulazu u istrazivanja na polju stomatologije...
na taj nacin ces ako nista pomoci nauci :) bez zafrkancije
Ma, radi se o tim desetinama hiljada obrtaja, 3d pokretima, folovima-golovima, znam da je mnogo toga marketing.
Ali sam siguran da ja za 2 minute nikada ne mogu ni priblizno dobro uraditi posao slican onome koji ce uraditi jedna ovakva "na struju".
Pretpostavljam da su odlicne za kamenac i tako te naslage.
hajmo logikom...ako su odlicne za kamenac onda moraju biti odlicne i za caklinu...
za kamenac su dobre kao i obicne...a i za sve ostalo...ako zelis manje kamenca onda koristi vise konca :) mada sve je to relativno...kamenac ce se stvarati sta god ti radio :)
kamen spoticanja

#252 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

bebeSa wrote:Pitanje: Moze li paradontoza i nekakve "kesice ispod gingive" koje mi stomatolog jednom u dva mjeseca, pod lokalnom anestezijom, cisti ultrazvukom, biti uzrokom nesnosnih glavobolja, specificno samo sa jedne strane glave?
Unaprijed hvala
predpostavljam da mislis na gingivalne dzepove...teoretski moze...ali mi treba vise informacija?
kakvi su bolovi,pulsirajuci ili ostri neprekidni...boli li vise kad sagnes glavu i vezes pertle recimo...boli li kad pritisnes zigomaticu kost tj ono podrucje s te strane ispod oka...
ili lakse pricaj mi o tom bolu :)
bebeSa

#253 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bebeSa »

kamen spoticanja wrote:
bebeSa wrote:Pitanje: Moze li paradontoza i nekakve "kesice ispod gingive" koje mi stomatolog jednom u dva mjeseca, pod lokalnom anestezijom, cisti ultrazvukom, biti uzrokom nesnosnih glavobolja, specificno samo sa jedne strane glave?
Unaprijed hvala
predpostavljam da mislis na gingivalne dzepove...teoretski moze...ali mi treba vise informacija?
kakvi su bolovi,pulsirajuci ili ostri neprekidni...boli li vise kad sagnes glavu i vezes pertle recimo...boli li kad pritisnes zigomaticu kost tj ono podrucje s te strane ispod oka...
ili lakse pricaj mi o tom bolu :)
PP :) Hvala
Pacificgirl

#254 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Pacificgirl »

I ja odnedavno na preporuku prijateljice kojoj je to rekao stomatolog, koristim Curaprox četkicu, i jako sam zadovoljna. Kupila sam onu s 5460 vlakana, a neko je pitao zašto su te četkice bolje od "običnih", pa da odgovorim, razlika je u kvaliteti vlakana, ova nisu oštra ni tvrda kao kod drugih četkica a četkaju odlično, dakle, nema šanse da vam se desni raskrvare tokom pranja (što mi se s drugim četkicama redovno dešavalo :roll: ). Inače, Curaprox je "švicarski sistem interdentalne njege".

Evo s njihove stranice:

Sve četkice za zube Curaprox su napravljene od velikog broja (1560 – 5460) izrazito tankih vlakana ( O 0,18 – 0,12 mm), koji i u mokrom stanju zadržavaju čvrstoću i na sebe vežu 6 puta više vode nego obične najlonske četkice. Radi se o posebnim poliesternim vlaknima zvanim Curen®.
Četkanje sa takvom četkicom nije samo nežnije, nego se njena vlakna već kod najmanjeg pritiska prilagođavaju linijama zuba i desni.
Image
kamen spoticanja

#255 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Pacificgirl wrote:I ja odnedavno na preporuku prijateljice kojoj je to rekao stomatolog, koristim Curaprox četkicu, i jako sam zadovoljna. Kupila sam onu s 5460 vlakana, a neko je pitao zašto su te četkice bolje od "običnih", pa da odgovorim, razlika je u kvaliteti vlakana, ova nisu oštra ni tvrda kao kod drugih četkica a četkaju odlično, dakle, nema šanse da vam se desni raskrvare tokom pranja (što mi se s drugim četkicama redovno dešavalo :roll: ). Inače, Curaprox je "švicarski sistem interdentalne njege".

Evo s njihove stranice:

Sve četkice za zube Curaprox su napravljene od velikog broja (1560 – 5460) izrazito tankih vlakana ( O 0,18 – 0,12 mm), koji i u mokrom stanju zadržavaju čvrstoću i na sebe vežu 6 puta više vode nego obične najlonske četkice. Radi se o posebnim poliesternim vlaknima zvanim Curen®.
Četkanje sa takvom četkicom nije samo nežnije, nego se njena vlakna već kod najmanjeg pritiska prilagođavaju linijama zuba i desni.
Image
sta znaci svicarski sistem interdentalne njege?
jel to znaci da je bolji od nekog drugog,po principu najbolji su svicarski satovi pa su im cetkice najbolje... :roll:
curaprox ima jaku kampanju direktno na stomatologa sto je dobar put,i broj vlakana je im je prednost kao i velicina glave cetkice...ali zbog osjecaja neopranosti zuba ovakav curaprox nikad nece napraviti boom medju sirim masama...no bice jako puno koristen kao terapeutska cetkica,kod ljudi koji sebi cetkanjem prave traume na stomatognatskom sistemu...uostalom to joj i jeste osnovna namjena ;-)
duboka_misao

#256 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

@kamen spoticanja kad si vec tu de mi reci sto niko kod nas nece da radi plastiku za bruksizam i ko hoce masno naplati ? malo mi je cudno jer ti treba samo otisak i folija koju prilagodis gipsanom odlivu odsjeci visak i vozdra, a mene spasi noci sa bolnom vilicom
kamen spoticanja

#257 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

duboka_misao wrote:@kamen spoticanja kad si vec tu de mi reci sto niko kod nas nece da radi plastiku za bruksizam i ko hoce masno naplati ? malo mi je cudno jer ti treba samo otisak i folija koju prilagodis gipsanom odlivu odsjeci visak i vozdra, a mene spasi noci sa bolnom vilicom
iskreno ni sam ne znam...dugo sam bio vani...od nedavno sam u domovini...tako da ne bi bilo korektno da komentarisem nicije tretmane ni same cijene tretmana...mada sam misljenja da su odnosi stomatolog-proteticar tehnicar poprilicno poremeceni...najvjerovatnije je do toga...no kazem ti ne zelim da komentarisem nicije tretmane ni cijene tretmana...raspitaj se jos u gradu u kojem zivis,vjerovatno ces naci nekoga povoljnijeg...svako dobro zelim :)
duboka_misao

#258 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

kamen spoticanja wrote:
duboka_misao wrote:@kamen spoticanja kad si vec tu de mi reci sto niko kod nas nece da radi plastiku za bruksizam i ko hoce masno naplati ? malo mi je cudno jer ti treba samo otisak i folija koju prilagodis gipsanom odlivu odsjeci visak i vozdra, a mene spasi noci sa bolnom vilicom
iskreno ni sam ne znam...dugo sam bio vani...od nedavno sam u domovini...tako da ne bi bilo korektno da komentarisem nicije tretmane ni same cijene tretmana...mada sam misljenja da su odnosi stomatolog-proteticar tehnicar poprilicno poremeceni...najvjerovatnije je do toga...no kazem ti ne zelim da komentarisem nicije tretmane ni cijene tretmana...raspitaj se jos u gradu u kojem zivis,vjerovatno ces naci nekoga povoljnijeg...svako dobro zelim :)
de nemoj mi sad finjaka i diplomatskih odgovora :D nisam bila kod jednog stomatologa,svi kazu jao ne radimo i nadjem kod jednog mislim da je bilo oko 150 KM,najtuznije mi je sto znam kako se to pravi i znam da ne zahtjeva neki ogroman trud, mozda im malo para hajd znaj .
kamen spoticanja

#259 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

duboka_misao wrote:
kamen spoticanja wrote:
de nemoj mi sad finjaka i diplomatskih odgovora :D nisam bila kod jednog stomatologa,svi kazu jao ne radimo i nadjem kod jednog mislim da je bilo oko 150 KM,najtuznije mi je sto znam kako se to pravi i znam da ne zahtjeva neki ogroman trud, mozda im malo para hajd znaj .
na pp
slucajni_prolaznik1

#260 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by slucajni_prolaznik1 »

Sarayman wrote:Molim za misljenje o tome koji je najbolji zubar (stomatolog/proteticar/navlake itd.) u Sarajevu, po mogucnosti da ne divlja s cijenama (ima ih i koji jednu navlaku cijene 250 KM). Svaka argumentovana preporuka je dobrodosla.
Image

predobar stomatolog.... kraj price... normala cijene... super kvalitet
BIONA

#261 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BIONA »

Mene zanima ima li neko od vas iskustva sa vadjenjem umnjaka kod dr. Samira Prohica? Cula sam dosta pohvala ali me zanima informacija iz prve ruke :D i da...malo me strah :skoljka: :-D

Hvala...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#262 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by PipiDugaDevetka »

Neko ko je pobijedio opaku bolest, pa hoće da snima zube.

Koji stomatolog pruža usluge snimanja zuba, ali sa nekom zaštitom, ''prekrivačem'' (uključujući i štitnjaču)?
Ima li takvo nešto u Sarajevu?
narcisaa

#263 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by narcisaa »

BIONA wrote:Mene zanima ima li neko od vas iskustva sa vadjenjem umnjaka kod dr. Samira Prohica? Cula sam dosta pohvala ali me zanima informacija iz prve ruke :D i da...malo me strah :skoljka: :-D

Hvala...
Prof.Tahmičija Hamid Kečina 6, 033/237-609 meni prije god.dana izvadio umnjak a drugi zub kojem je trebalo uraditi apkotomiju( neznam da li sam ispravno napisala) on oko tri mjeseca liječio, na kraju postavio plombu i ja danas već tri god. mirna sa tim zubom. Za sve što mi treba idem kod njega i dokle god bude radio ići ću.
Po meni najbolji stomatolog u Sarajevu, a i sterilišu instrumente i izuzetno su čisti i uredni.

@ PipiDugaDevetka onda otiđi u dom zdravlja na rentgen imaju olovne kecelje za tijelo a trebali bi imati i olovnu zaštitu za vrat (ako su imali para da te sitnice kupe) ionako se ranije u domu zdravlja radio rtg zuba iako je to zračenje neznatno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#264 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

narcisaa wrote: @ PipiDugaDevetka onda otiđi u dom zdravlja na rentgen imaju olovne kecelje za tijelo a trebali bi imati i olovnu zaštitu za vrat (ako su imali para da te sitnice kupe) ionako se ranije u domu zdravlja radio rtg zuba iako je to zračenje neznatno.
Pa, ta se osoba već ''nakusala'' jonizirajućeg zračenja u borbi protiv opake bolesti i sada ne može uslikati zub, ima strah, ma koliko to x zračenje bilo maleno i neznatno.

Nije moguće da pored tolik ''napucanih'' ordinacija nijedna nema ovu zaštitu prilikom snimanja zuba!?
Pihhhh...!

U Zg, pa praviti zube,...!
narcisaa

#265 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by narcisaa »

PipiDugaDevetka wrote:
narcisaa wrote: @ PipiDugaDevetka onda otiđi u dom zdravlja na rentgen imaju olovne kecelje za tijelo a trebali bi imati i olovnu zaštitu za vrat (ako su imali para da te sitnice kupe) ionako se ranije u domu zdravlja radio rtg zuba iako je to zračenje neznatno.
Pa, ta se osoba već ''nakusala'' jonizirajućeg zračenja u borbi protiv opake bolesti i sada ne može uslikati zub, ima strah, ma koliko to x zračenje bilo maleno i neznatno.

Nije moguće da pored tolik ''napucanih'' ordinacija nijedna nema ovu zaštitu prilikom snimanja zuba!?
Pihhhh...!

U Zg, pa praviti zube,...!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:oops: Olovne kecelje si sigurno vidio kod osoba koje rade na rentgenu. Ništa posebno osim što je teška nekoliko kilograma( neznam tačno koliko), a i zaštita za vrat je veličine ovratnika i čisto sumnjam da tu zaštitu , osim doma zdravlja i bolnica, ijedan privatnik ima. Zidovi rentgen kabineta u državnim ustanovama su obloženi olovom da spriječe prodor X zraka u čekaonicu i nepotrebno ozrače pacijente koji u njoj čekaju.

Šta misliš ima li ijedna privatna praksa koja ima RTG tu zaštitu ili će možda trudnica koja čeka u hodniku biti ozračena isto kao i onaj pacijent koji se nalazi ispod RTG aparata.

Bijeli grad Zagreb mi nikada nećemo biti, niti dosegnuti njegov "purgerski" mentalitet. :oops: :run:
BIONA

#266 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by BIONA »

Hvala za preporuku !
PipiDugaDevetka

#267 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Image
Evo pacijenta na snimanju zuba sa pregačom i to snimanje na digitalnom aparatu za rtg snimanje zuba.
Špansko selo za naše ''napucane'' ordinacije koje napalaćujuuuuuuuu,...ohohoooo!
bjelave

#268 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bjelave »

Nikome ne bih preporucio Tahmisciju. Osim mozda Karadzicu i Mladicu. Upropastio mi je par zuba i pri tome bio strasno grub. Nakon iskustva s njim imam traumu od zubara. Jednom mi je gurnuo onu spravu na cackanje na ziv nerv. Od bola sam umalo pao sa stolice. Poslije sam, nakon sto sam dodatno popravljao jedan od zuba koji je on "lijecio", saznao da je zaboravio napuniti korijen!!! U normalnoj zemlji za tako nesto bi ga se moglo izvesti pred sud.
dinaraaa

#269 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by dinaraaa »

Snimanje zuba modernim aparatima nije tolko štetno koliko vlada paranoja oko toga.
Samo za primjer kakvu smo zaštitu imali prije rata kada smo snimali pluća na onim starim aparatima ...što "uhvati" i koljena čak :D :D :D
South Blue Mama

#270 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by South Blue Mama »

PipiDugaDevetka wrote:Neko ko je pobijedio opaku bolest, pa hoće da snima zube.

Koji stomatolog pruža usluge snimanja zuba, ali sa nekom zaštitom, ''prekrivačem'' (uključujući i štitnjaču)?
Neznam kako se zove aparat ali to rade u ordinaciji DENTA S, znam da njihov aparat smiju koristiti cak i trudnice.
Broj tel je 258500, oni se nalaze u onoj zgradi kod Presernovog trga.
Nadam se da sam pomogla :)
PipiDugaDevetka

#271 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Hvala @South Blue Mama.

Ni njih nema ''preko Gugla'', valjda će ih biti.
kamen spoticanja

#272 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

South Blue Mama wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Neko ko je pobijedio opaku bolest, pa hoće da snima zube.

Neznam kako se zove aparat ali to rade u ordinaciji DENTA S, znam da njihov aparat smiju koristiti cak i trudnice.
Broj tel je 258500, oni se nalaze u onoj zgradi kod Presernovog trga.
Nadam se da sam pomogla :)
ni jedan rtg aparat se ne smije koristiti na trudnicama u stomatoloskoj struci bez obzira da li se koriste kecelje ili ne...ne pricajte svasta...te su stvari hebeno ozbiljne :x
pipidugadevetka...nisam siguran o kojoj je bolesti rijec koju je pacijent prelezao ali najsigurnij nacin rtg snimanja zuba s ubjedljivo najmanjom dozom zracenja je snimanje radioviziografijom ili ti ga popularno RVG...e sad ako zelis na pp mi napisi koja je bolest bila u pitanju pa cu ti reci kakvi su rizici i da li uopste postoje
PipiDugaDevetka

#273 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Ma, mislio sam uopšteno, eto, recimo žene koje su operisane zbog raka dojke, na šta trebaju obratiti pažnju, da li smiju snimati zube i da li je to snimanje rizično za njih?

Guglao sam i saznao za tu radioviziografiju, pa sam negdje pročitao da je opasnije ''izgorjeti'' na suncu, nego snimanje zuba tom tehnikom radioviziografije.

Koje privatne ordinacije u BiH nude usluge snimanja zuba tom novom tehnikom?

Koje privatne ordinacije u BiH nude usluge popravljanja zuba, a pri tom koriste tehniku RVG?

Da li se tehnikom RVG može uraditi denzitometrija kosti (zuba)?
RVG - Radioviziografija
Što je RVG - Radioviziografija?

RVG je digitalni senzor koji liječniku stomatologu omogućava napraviti intraoralni radiograf (sliku) bez filma. Senzor zamjenjuje konvencionalni dentalni film, a moguće je napraviti periapičku, oklusalnu i sliku zagriza. Slike se prikazuju na monitoru, a svojom veličinom i jasnoćom omogućuju točno postavljanje dijagnoze, što klasičnim RTG uređajem nije moguće.

Od čega se sastoji RVG sistem?

Sastoji se od:
Malene kamere koja se naziva senzor, a koja je konstruirana da x-zrakom stvori sliku u pacijentovim ustima.
Elektroničke naprave koja se spaja s računalom.
Programa kojim se slika može obrađivati prema potrebi
Kompleta različitih držača kojima se senzor postavlja u pacijentova usta, sukladno različitim radiološkim tehnikama.
Generator je snage od najmanje 70 Kv (konvencionalni ili visokofrekventni)
Vremenomjer (sprava za podešavanje vremena zračenja) sposobna je odrediti kratke doze x-zraka (od 0.02 sekunde) koje nimalo nisu štetne za pacijenta.

S RVG-om više nije porebno:

· razvijanje filma (kemikalije su nepotrebne, štedi se vrijeme)
· pacijenta oslobađa neugodnog osjećaja uzrokovanog oštrim rubovima filma
· slika se ne može oštetiti savijanjem filma
· nema tamne komore. Štedi se prostor skladištenja slika. U odnosu na standardni film, radijacija je smanjena do 90%.
· Da bi se dobila slika, potrebne su samo dvije desetine sekunde. Sigurnost pacijenta, obzirom na zračenje povećana je. Liječnik može napraviti nekoliko slika umjesto jedne na filmu, a sve za vrijeme gotovo nikakvog zračenja.

Prednosti:
· visoka rezolucija slike (više od 20 parova linija po milimetru) koja je jedini zadovoljavajući parametar u postavljanju točne dijagnoze
· slika nadmašuje veličinu radne površine monitora, a doktor je može pomicati prema potrebi i na taj način iskoristiti prednosti visoke rezolucije
· računalo prilagođava sive tonove, tako da ih ljudsko oko može razlikovati.
· sofisticirani filtar za obradu slike (oštrina), moguće je obrađivati pojedine dijelove slike, podešavati kontraste. Uključeni su programi (Endo, Paro, Dentine to Enamel Junction).
· uključen je alat za mjerenje dužine kanala, vrha kostiju…izmjerene su vrijednosti veoma točne i jedino ih se može točno izmjeriti na digitalnoj slici.
· mogućnost istovremenog prikazivanja više slika na monitoru omogućuje paralelne usporedbe i, npr., olakšava korak po korak u endodontičkom tretmanu (liječenje kanala zuba)

Često postavljanja pitanja:

Za što se upotrebljava RVG?

· RVG ima intraoralnu radiografsku namjenu:
· otkrivanje karijesa
· otkrivanje patologije, periapikalnih bolesti, periodontalnih bolesti i ozljeda (tkiva koje okružuje zub) – granuloma, cisti, gubitka kostiju, prijeloma…
· periodontalni tretmani: mjerenje dubine džepova, visina alveolarske kosti
· endodontički tretmani: komparacija dvije slike kanala zubnog korijena, korak po korak
· implantologija: procjena čvrstoće kostiju zuba, mogućnost izrade nekoliko slika tijekom operativnog zahvata
· protetika (stvaranje umjetnih usadaka)

Kako upotrebljavati RVG?

Uvijek kada je potrebno postaviti dijagnozu prije, za vrijeme i nakon liječenja. Senzor je u svakom trenutku spreman omogućiti potrebnu sliku. Intraoralni senzor upotrebljava se kao film (postavljanje u usta), stoga je tehnika postavljanja filma identična onoj kod postavljanja senzora. Koju ćemo tehniku primijeniti ovisi o pacijentu i njegovim sposobnostima njenog prihvaćanja. Ponekad tehnika stavljanja senzora predstavlja kombinaciju dviju tehnika (između dvije tehnike radi se kompromis, baš kao i kod primjene filma). Osnovna fizička razlika očituje se u činjenici da senzor u ustima ne može biti presavijen, stoga otpada netočnost slike. Radi zaobljenih rubova senzor je u ustima ugodniji od filma. Liječnik može pritisnuti mekano tkivo da bi dobio dobru kvalitetu slike doljnje čeljusti.

Higijena senzora?

Senzor mora biti prekriven higijenskim omotačem. Za svakog se pacijenta mora upotrijebiti novi omotač. Senzor je vodonepropustan, stoga se može uroniti u dezinfekcijsku tekućinu. Sterilizacija se može završiti uranjanjem senzora u hladnu tekućinu.
Kako to rade u Zagrebu:

http://www.radionov.com/?hr=stv
narcisaa

#274 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by narcisaa »

bjelave wrote:Nikome ne bih preporucio Tahmisciju. Osim mozda Karadzicu i Mladicu. Upropastio mi je par zuba i pri tome bio strasno grub. Nakon iskustva s njim imam traumu od zubara. Jednom mi je gurnuo onu spravu na cackanje na ziv nerv. Od bola sam umalo pao sa stolice. Poslije sam, nakon sto sam dodatno popravljao jedan od zuba koji je on "lijecio", saznao da je zaboravio napuniti korijen!!! U normalnoj zemlji za tako nesto bi ga se moglo izvesti pred sud.
@bjelave imaš pravo na vlastito mišljenje pa i na vlastito iskustvo :D s prof. Tahmiščijom isto kao i ja .
Naime, meni je stomatolog kod koga sam išla, šefica u domu zdr. na Otoci, zbog promjene na korijenu zuba(sedmica dolje lijevo) preporučila vađenje zuba a kako sam ja to energično odbila onda mi je predložila apkotomiju pa da potražim oralnog hirurga koji "to radi".
Po preporuci sam došla kod doktorice u Vrazovoj koja radi tu vrstu op.zahvata ali me je ipak uputila do navedenog profesora da mi on pogleda zub i kaže može li mi ga izliječiti bez ovog operativnog zahvata.
Otišla sam kod njega, pogledao je RTG snimku koju su uradili u domu zdravlja na Otoci i rekao da zub može izliječiti, ali da će to malo potrajati i ja liječenje ne smijem prekinuti na pola.
Oko tri mjeseca sam išla kod njega, na kraju je postavio plombu ja danas imam i svoj zub i nikakvih problema nemam sa tim zubom .
Od tada sam kod njega i zadovoljna sam ali mi nikada ništa neradi "naživo" (bez lokalne anestezije) niti bih to dozvolila bilo kojem stomatologu. Prvo lokalna anestezija pa onda neka radi šta hoće. :D

PS.
Što se tiče trudnica i rentgena i nesavjesne i na svoju ruku upotrebe lijekova može doći i do ovoga http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... asiti-nogu
narcisaa

#275 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by narcisaa »

PipiDugaDevetka je napisao
Kako to rade u Zagrebu:
http://www.radionov.com/?hr=stv
I opet ti kažem đeš bolan uspoređivati "purgere" i "pitare"! :D :skoljka:

Inače, ovo ti je sve samo reklama, a kada bi slijepo vjerovali reklamama o privatnim zdravstvenim ustanovama ispalo bi da su opremljeni "najmodernijom i najsavremenijom" opremom( obavezno stoji na svakom reklamnom letku) nego i Zapadna Evropa i Sjeverna Amerika zajedno.
Post Reply