Nezavisnost Kosova
- Murat Sabanovic
ovaj video govori kakvi ste ...
http://www.youtube.com/watch?v=kO8WMlqs ... ed&search=
moderatori zatvarajte temu jer stvarno nema vise smisla....
http://www.youtube.com/watch?v=kO8WMlqs ... ed&search=
moderatori zatvarajte temu jer stvarno nema vise smisla....
-
Jastreb35
Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.ovaj video govori kakvi ste ...
Politicka opcija moze biti losa, narodi to nisu. Sto se vise ukazuje na tu razliku, vece su sanse za jacanje patriotskog fronta onim elementima koji su donedavno bili zbunjeni polarizacijom drustva, te zavrsili s druge strane.
- Murat Sabanovic
narod bira politicare! nisu li u srbiji pobijedili radikali?!Jastreb35 wrote:Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.ovaj video govori kakvi ste ...
Politicka opcija moze biti losa, narodi to nisu. Sto se vise ukazuje na tu razliku, vece su sanse za jacanje patriotskog fronta onim elementima koji su donedavno bili zbunjeni polarizacijom drustva, te zavrsili s druge strane.
radikali,koji jos i dan danas zagovaraju veliki srbiju .oni sa svojom poltikom samo tjeraju kosovo iz sastava srbije ,a sto je najgore jos uvijek sanjaju o srbiji preko bosne do knina.
-
Kula08
E, pa, kad se Srbi budu diferencirali medju sobom, denacifikovali, lustrirali ... kada budu izručili masovne ratne zločince pravdi ili ih budu sami sudili ... kada budu Srbi podigli spomenike svojim žrtvama kao NJemci u Berlinu pokraj Bundestaga ... kada Srbi budu počeli da gaje kult filantropstva podižući spomenik ljudima kao što je bio Aleksuć iz Trebinja, a ne Draži Mihajiloviću, onda se može govriti o individualnoj krivici.Jastreb35 wrote:
Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.
Sve dok se to ne desi, oni su za mene kolektivne krvožedne životinje, a kad su rijetki časni pojedinci u pitanju kao Bogićević, Vešović ... uvijek ću se ogradit i napomenut da ljudi zaslužuju poštovanje.
Do tada ... tako.
@Oceanija
-
liberal
da da kao sto ja rekoh u jednoj drugoj diskusiji jedino srbi koji su "federalni" srbi mogu dobitiKula08 wrote:E, pa, kad se Srbi budu diferencirali medju sobom, denacifikovali, lustrirali ... kada budu izručili masovne ratne zločince pravdi ili ih budu sami sudili ... kada budu Srbi podigli spomenike svojim žrtvama kao NJemci u Berlinu pokraj Bundestaga ... kada Srbi budu počeli da gaje kult filantropstva podižući spomenik ljudima kao što je bio Aleksuć iz Trebinja, a ne Draži Mihajiloviću, onda se može govriti o individualnoj krivici.Jastreb35 wrote:
Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.
Sve dok se to ne desi, oni su za mene kolektivne krvožedne životinje, a kad su rijetki časni pojedinci u pitanju kao Bogićević, Vešović ... uvijek ću se ogradit i napomenut da ljudi zaslužuju poštovanje.
Do tada ... tako.
@Oceanija
-
ThePoliglot
fali ti još Fikret AvdićKula08 wrote:
Do tada ... tako.
- Vodenjak
Opet i opet ponavljam da oni koji se ovdje tako zivo zalazu za cijepanje susjedne zemlje samo iz razloga da toj zemlji bude gore imaju isti mentalni sklop kao i oni iz susjednih nam zemalja koji su trazili cijepanje nase zemlje!
Je li fin osjecaj gospodo?
Osjecate li se mocnima, snaznima, nedodirljivima, pravednima?
Lijepo vam, toplo vam, o drugome se radi a vi se uvalili u fotelje i navijate!
Znaaam, znaammm....
Vi to sve radi pravde, merhametluka i solidarnosti sa ugrosenim Albancima a protiv fasistoidnih Srba!

I @Oceanijo, nemoj vise da se krijes iza Broza pishuci pamflete ovuda (kojima u stvari nista ni ne kazes osim sto pokazujes koliko si frustriran i izgubljen u svemiru!)
Prvi bi TI zavrsio na Golom Otoku zbog svog lupetanja da je Broz sad ziv!

Znaaam, znaammm....
Vi to sve radi pravde, merhametluka i solidarnosti sa ugrosenim Albancima a protiv fasistoidnih Srba!
I @Oceanijo, nemoj vise da se krijes iza Broza pishuci pamflete ovuda (kojima u stvari nista ni ne kazes osim sto pokazujes koliko si frustriran i izgubljen u svemiru!)
Prvi bi TI zavrsio na Golom Otoku zbog svog lupetanja da je Broz sad ziv!
-
_BosanaC
Da ne citiram dalje... Trodnevno hladjenje u Banovicima!Kula08 wrote:E, pa, kad se Srbi budu diferencirali medju sobom, denacifikovali, lustrirali ... kada budu izručili masovne ratne zločince pravdi ili ih budu sami sudili ... kada budu Srbi podigli spomenike svojim žrtvama kao NJemci u Berlinu pokraj Bundestaga ... kada Srbi budu počeli da gaje kult filantropstva podižući spomenik ljudima kao što je bio Aleksuć iz Trebinja, a ne Draži Mihajiloviću, onda se može govriti o individualnoj krivici.Jastreb35 wrote:
Do tada ... tako.
@Oceanija
Napomena za sve ostale: od sada se za bilo kakvu generalizaciju i vrijedjanje na ovom podforumu nece slati nikakve opomene.
-
Eva Braun
Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
Kakve ti koristi imaš od toga da li će Kosovo dobiti nezavisnost ili neće?
Da li misliš da će to nekako da utiče na tebe i na tvoj život?
Da li ćeš doživeti ekstazu ako se odvoji, iz čiste pakosti, zadovoljštine i inata?
Da li vi imate vlastitih problema?
Koliko znam imate ih, i imate ih mnogo.
Da li ćeš doživeti ekstazu ako se odvoji, iz čiste pakosti, zadovoljštine i inata?
-
_BosanaC
Ako je pitanje upuceno meni (a ne vidim razloga da bude jer sam se u temu mjesao samo moderatorski a ne kao ucesnik u diskusijama) da ti onda dam odgovor:Eva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
1) *ebe se meni za Kosovo. Svako svoju ranu neka lize.
2) Nece uticati kao sto ne utice ni sada. Vrati se na odgovor pod jedan.
3) Dobro procitati prethodna dva odgovora.
Da, imam previse vlastitih problema, tako da me Kosovo apsolutno ne interesuje.
Nadam se da sam udovoljio tvojoj znatizelji
- Suicidal Siberian
Eva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
-
Eva Braun
Nisi mi udovoljio. Greškom sam citirala tebe i izvinjavam se._BosanaC wrote:Ako je pitanje upuceno meni (a ne vidim razloga da bude jer sam se u temu mjesao samo moderatorski a ne kao ucesnik u diskusijama) da ti onda dam odgovor:Eva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
1) *ebe se meni za Kosovo. Svako svoju ranu neka lize.
2) Nece uticati kao sto ne utice ni sada. Vrati se na odgovor pod jedan.
3) Dobro procitati prethodna dva odgovora.
Da, imam previse vlastitih problema, tako da me Kosovo apsolutno ne interesuje.
Nadam se da sam udovoljio tvojoj znatizelji
Pitanje je trebalo da bude za sve one koji komentarišu ovu temu na već dobro poznat način. Još jednom sorry.
-
mrki medvjed
Tačno je da mi u Bosni imamo puno problema i za njihovo rješavanje trebat će dosta vremena. Međutim, naši problemi će se djelimično riješti stabilizacijom političkih odnosa u regionu. U tom kontekstu na ovom forumu i diskutujemo o Kosovu...barem ja tako radimEva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
-
krkanko
E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.Jastreb35 wrote:Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.ovaj video govori kakvi ste ...
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
-
barbwire
Osobno mislim da nezavisnost ne bi trebala biti dodijeljena Kosovskim Albancima jer je to cista kradja teritorija Srbije koju su Albanci prisvojili svojim visokim natalitetom koji je ravan africkim zemljama , ali isto tako mislim da bi Srbiji bilo puno bolje bez problematicnog kosova ciji albanci vise manje jos uvijek zive u prvobitnoj zajednici.
Logicno je da vi bosanski muslimani suosjecate sa svojom albanskom bracom sa kojom dijelite istu kulturu i vjeru u istoga Boga i zelite im nezavisnost ali to bi moglo imati lose posljedice po vas , pa razmislite malo.
Logicno je da vi bosanski muslimani suosjecate sa svojom albanskom bracom sa kojom dijelite istu kulturu i vjeru u istoga Boga i zelite im nezavisnost ali to bi moglo imati lose posljedice po vas , pa razmislite malo.
- Maraschino
Manite se ponavljanja bez vlastitih komentara_BosanaC wrote:_BosanaC wrote:@krkanko, koliko si ti imao priliku biti u Srbiji?
ako nemate sta reci ,setnja
-
Goran_35
sve je receno...Maraschino wrote:Manite se ponavljanja bez vlastitih komentara_BosanaC wrote:_BosanaC wrote:@krkanko, koliko si ti imao priliku biti u Srbiji?![]()
ako nemate sta reci ,setnja![]()
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hr ... _28462.php
na zalost...
-
_BosanaC
Krkanko rece:
I sumnjam da neko ko je Srbiju vidjeo samo na karti moze tek tako tvrditi sta misli i osjeca 90% stanovnistva te drzave.
S obzirom da sam licno puno vremena proveo u Srbiji (ne u smislu da sam zivio tamo) ali cesto sam tamo bio i prije rata, i poslje rata, i prije petog oktobra, i poslje petog oktobra, i dan danas cesto tamo odem jer me veze kako posao tako i licna poznanstva i prijateljstva koja imam s odredjenim ljudima.E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
I sumnjam da neko ko je Srbiju vidjeo samo na karti moze tek tako tvrditi sta misli i osjeca 90% stanovnistva te drzave.
-
Oceania
Kao i dosdada , sve sto si napisao na forumu je luk i voda , besmisleno , ponekad dvosmisleno , nikad tacno i precizno , korektno .Nikad , pa pa ni sa ovim postom.Uopce se ne zalazem za nezavisno Kosovo samo iz razloga da toj zemlji bude gore.Upravo obrnuto.Za nezavisnost , iskljucivo iz jednog razloga , da bude bolje i Kosovu i Srbiji i Albancima i Srbima i svim Kosovarima.Sa nezavisnim Kosovom Srbija ne moze uci sa tenkovima tek tako kao sto je dosada bilo i to pravdati unutrasnjim stvarima i zastitom Srba .Jeste , lijep je ojecaj boriti se za pravdu i za istinu.Lijep je osjecaj boriti se za Kosovo u kojem ce konacno prestati teror i horor srpskih snaga koji sa mladim Albancima pune hladnjce i voze ih cak do Beograda da bi sakrili svoje krvave tragove.Ovo sto si nama pripisao mozes komotno prisiti sebi.Sebe si opisao.Ti si taj koji iz daleke Svedske zavaljen u udobnu IKEA stolicu koju ti je platila svedska vlada i njeni poreznici zalazuci se ostanak Kosova navijas da se agonija tamosnjeg stanovnistva nastavi.Stotinu i vise godina traje srpski teror na Kosovu.I on je prestao tek medjunardnom intervencijom i prestace sa nezavisnim Kosovom.Zasto ce Kosovu i Srbiji biti gore ako kosovo postane nezavisno ti nam naravno nikada nisi znao objasniti.To sto cetnici i radikali rone suze za teritorijom to je za tebe tudja patnja koja dolazi za nezavisnoscu.Ti si upravo taj igrac koji iz merhametluka i solidarnosti sa Seseljom i Kostunjavim Vojom kalasnjikovim , navija za tim losih momaka.Vidis na cijoj si strani .Ti si onaj koji na strani Karadjica , Seselja , Vuka Draskovica , Bore Corbe ......ti @Vodenjak , jer upravo ti ljudi se zalazu za ostanak Kosova u Srbiji.Nikada neces cuti Natasu K. ni Gojka Berica ni Marka Vesovica da zele Kosovo u Srbiji.Logickim slijedom sam si sebe doveo u istu ravan sa najmracnijim ljudima ove planete.Ali tebi je logika strana disciplina.Moja generacija , moji roditelji suVodenjak wrote:Opet i opet ponavljam da oni koji se ovdje tako zivo zalazu za cijepanje susjedne zemlje samo iz razloga da toj zemlji bude gore imaju isti mentalni sklop kao i oni iz susjednih nam zemalja koji su trazili cijepanje nase zemlje!
Znaaam, znaammm....![]()
Vi to sve radi pravde, merhametluka i solidarnosti sa ugrosenim Albancima a protiv fasistoidnih Srba!![]()
I @Oceanijo, nemoj vise da se krijes iza Broza pishuci pamflete ovuda (kojima u stvari nista ni ne kazes osim sto pokazujes koliko si frustriran i izgubljen u svemiru!)![]()
Prvi bi TI zavrsio na Golom Otoku zbog svog lupetanja da je Broz sad ziv!![]()
Broza zvali TITO. Ljudi koji su druga Tita zvali Broz meni su bili papci , i bili su mi sumnjivi.Ti golom otoku pojma nemas .Lupas , "cuj ja bi zavrsio na golom zbog svojih pamfleta "