Nezavisnost Kosova

Da li podrzavate nezavisnost Kosova?

ne Kosovo je historijski dio Srbije
43
36%
ne znam
16
13%
da
61
51%

Total votes: 120

Kula08

Post by Kula08 »

Oceaniija, sa pažnjom pratim tvoje postove. Svaka ti je zlatna. Ne obraći pažnju na četničke saradnike i dupeuvlakače, takvih će uvijek biti.

Pozdrav i selam
krkanko

Post by krkanko »

Srbija ko Nokia.....

:lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

ovaj video govori kakvi ste ...
http://www.youtube.com/watch?v=kO8WMlqs ... ed&search=
moderatori zatvarajte temu jer stvarno nema vise smisla....
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.

Politicka opcija moze biti losa, narodi to nisu. Sto se vise ukazuje na tu razliku, vece su sanse za jacanje patriotskog fronta onim elementima koji su donedavno bili zbunjeni polarizacijom drustva, te zavrsili s druge strane.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

Jastreb35 wrote:
Ponovo, generalizacije ne koriste nikom. Ovaj video govori kakvi su oni koji su video napravili, ne kakav je citav narod. O Nijemcima se kao narodu ne moze donijeti kolektivan sud ni nakon miliona ubijenih Jevreja i Rusa. Individualizacija krivnje je ne samo moralno opravdan pristup, nego i neophodan za stabilizaciju BiH.

Politicka opcija moze biti losa, narodi to nisu. Sto se vise ukazuje na tu razliku, vece su sanse za jacanje patriotskog fronta onim elementima koji su donedavno bili zbunjeni polarizacijom drustva, te zavrsili s druge strane.
narod bira politicare! nisu li u srbiji pobijedili radikali?!
radikali,koji jos i dan danas zagovaraju veliki srbiju .oni sa svojom poltikom samo tjeraju kosovo iz sastava srbije ,a sto je najgore jos uvijek sanjaju o srbiji preko bosne do knina.
Kula08

Post by Kula08 »

Jastreb35 wrote:

E, pa, kad se Srbi budu diferencirali medju sobom, denacifikovali, lustrirali ... kada budu izručili masovne ratne zločince pravdi ili ih budu sami sudili ... kada budu Srbi podigli spomenike svojim žrtvama kao NJemci u Berlinu pokraj Bundestaga ... kada Srbi budu počeli da gaje kult filantropstva podižući spomenik ljudima kao što je bio Aleksuć iz Trebinja, a ne Draži Mihajiloviću, onda se može govriti o individualnoj krivici.
Sve dok se to ne desi, oni su za mene kolektivne krvožedne životinje, a kad su rijetki časni pojedinci u pitanju kao Bogićević, Vešović ... uvijek ću se ogradit i napomenut da ljudi zaslužuju poštovanje.

Do tada ... tako.

@Oceanija :thumbup:
liberal

Post by liberal »

Kula08 wrote:
Jastreb35 wrote:

E, pa, kad se Srbi budu diferencirali medju sobom, denacifikovali, lustrirali ... kada budu izručili masovne ratne zločince pravdi ili ih budu sami sudili ... kada budu Srbi podigli spomenike svojim žrtvama kao NJemci u Berlinu pokraj Bundestaga ... kada Srbi budu počeli da gaje kult filantropstva podižući spomenik ljudima kao što je bio Aleksuć iz Trebinja, a ne Draži Mihajiloviću, onda se može govriti o individualnoj krivici.
Sve dok se to ne desi, oni su za mene kolektivne krvožedne životinje, a kad su rijetki časni pojedinci u pitanju kao Bogićević, Vešović ... uvijek ću se ogradit i napomenut da ljudi zaslužuju poštovanje.

Do tada ... tako.

da da kao sto ja rekoh u jednoj drugoj diskusiji jedino srbi koji su "federalni" srbi mogu dobiti :thumbup: ali samo dok se ponasaju politicki korektno, drugacije receno dok nekritikuju vlast iz sarajeva. cim se iskoraci iz te korektnosti odmah su cetnici, izdajice itd. ovakav pogled na jedan narod samo pokazuje nezrelost diskutanta. :sad:
ThePoliglot

Post by ThePoliglot »

Kula08 wrote:

Do tada ... tako.
fali ti još Fikret Avdić

:D :D :D :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Opet i opet ponavljam da oni koji se ovdje tako zivo zalazu za cijepanje susjedne zemlje samo iz razloga da toj zemlji bude gore imaju isti mentalni sklop kao i oni iz susjednih nam zemalja koji su trazili cijepanje nase zemlje!

Je li fin osjecaj gospodo?
Osjecate li se mocnima, snaznima, nedodirljivima, pravednima?
Lijepo vam, toplo vam, o drugome se radi a vi se uvalili u fotelje i navijate!

Znaaam, znaammm.... :oops:
Vi to sve radi pravde, merhametluka i solidarnosti sa ugrosenim Albancima a protiv fasistoidnih Srba! :roll: :zzzz:

I @Oceanijo, nemoj vise da se krijes iza Broza pishuci pamflete ovuda (kojima u stvari nista ni ne kazes osim sto pokazujes koliko si frustriran i izgubljen u svemiru!) :-)
Prvi bi TI zavrsio na Golom Otoku zbog svog lupetanja da je Broz sad ziv! :D 8)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Kula08 wrote:
Jastreb35 wrote:

Do tada ... tako.

Da ne citiram dalje... Trodnevno hladjenje u Banovicima!

Napomena za sve ostale: od sada se za bilo kakvu generalizaciju i vrijedjanje na ovom podforumu nece slati nikakve opomene.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I drzite se teme.

Ako je kome mrsko procitati - tema je nezavisnost Kosova.
Eva Braun

Post by Eva Braun »

Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
Kakve ti koristi imaš od toga da li će Kosovo dobiti nezavisnost ili neće?
Da li misliš da će to nekako da utiče na tebe i na tvoj život?
Da li ćeš doživeti ekstazu ako se odvoji, iz čiste pakosti, zadovoljštine i inata?

Da li vi imate vlastitih problema?

Koliko znam imate ih, i imate ih mnogo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Eva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?
Da li ćeš doživeti ekstazu ako se odvoji, iz čiste pakosti, zadovoljštine i inata?

Ako je pitanje upuceno meni (a ne vidim razloga da bude jer sam se u temu mjesao samo moderatorski a ne kao ucesnik u diskusijama) da ti onda dam odgovor:

1) *ebe se meni za Kosovo. Svako svoju ranu neka lize.
2) Nece uticati kao sto ne utice ni sada. Vrati se na odgovor pod jedan.
3) Dobro procitati prethodna dva odgovora.

Da, imam previse vlastitih problema, tako da me Kosovo apsolutno ne interesuje.

Nadam se da sam udovoljio tvojoj znatizelji :roll:
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Eva Braun wrote:Evo da se držimo teme. Možeš li da mi jasno odgovoriš na par pitanja?

:thumbup:
Eva Braun

Post by Eva Braun »

_BosanaC wrote:

Ako je pitanje upuceno meni (a ne vidim razloga da bude jer sam se u temu mjesao samo moderatorski a ne kao ucesnik u diskusijama) da ti onda dam odgovor:

1) *ebe se meni za Kosovo. Svako svoju ranu neka lize.
2) Nece uticati kao sto ne utice ni sada. Vrati se na odgovor pod jedan.
3) Dobro procitati prethodna dva odgovora.

Da, imam previse vlastitih problema, tako da me Kosovo apsolutno ne interesuje.

Nadam se da sam udovoljio tvojoj znatizelji :roll:
Nisi mi udovoljio. Greškom sam citirala tebe i izvinjavam se.
Pitanje je trebalo da bude za sve one koji komentarišu ovu temu na već dobro poznat način. Još jednom sorry.
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

Tačno je da mi u Bosni imamo puno problema i za njihovo rješavanje trebat će dosta vremena. Međutim, naši problemi će se djelimično riješti stabilizacijom političkih odnosa u regionu. U tom kontekstu na ovom forumu i diskutujemo o Kosovu...barem ja tako radim
krkanko

Post by krkanko »

Jastreb35 wrote:

E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

@krkanko, koliko si ti imao priliku biti u Srbiji?
barbwire

Post by barbwire »

Osobno mislim da nezavisnost ne bi trebala biti dodijeljena Kosovskim Albancima jer je to cista kradja teritorija Srbije koju su Albanci prisvojili svojim visokim natalitetom koji je ravan africkim zemljama , ali isto tako mislim da bi Srbiji bilo puno bolje bez problematicnog kosova ciji albanci vise manje jos uvijek zive u prvobitnoj zajednici.
Logicno je da vi bosanski muslimani suosjecate sa svojom albanskom bracom sa kojom dijelite istu kulturu i vjeru u istoga Boga i zelite im nezavisnost ali to bi moglo imati lose posljedice po vas , pa razmislite malo.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

_BosanaC wrote:@krkanko, koliko si ti imao priliku biti u Srbiji?
Maraschino

Post by Maraschino »

_BosanaC wrote:
Manite se ponavljanja bez vlastitih komentara :music:

ako nemate sta reci ,setnja :P :D
Goran_35

Post by Goran_35 »

Maraschino wrote:
_BosanaC wrote:
Manite se ponavljanja bez vlastitih komentara :music:

ako nemate sta reci ,setnja :P :D
sve je receno...

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/hr ... _28462.php

na zalost... :(
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Krkanko rece:
E ovako Jastrebe, ja ne znam koliko si imao priliku biti u Srbiji, pa i u ''rs'' i cuti misljenja raznih ljudi. Apsolutno tvrdim da 80-90% ljudi misli isto, apsolutno tvrdim da smatraju da su samo oni zrtve poslednjih ratova, da su za ratove krivi Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Arapi, svi samo ne oni, apsolutno tvrdim da ta vecina ne priznaje genocid u Srebrenici, da smatraju da su Albanci(citaj siptari kako ih zovu) niza rasa i nemaju prava nikakva u Srbiji, apsolutno tvrdim da su svima njima heroji Karadzic i Mladic, itd. itd. Sve ovo je u ''rs'' 99,9% isto. Uostalom ne zaboravi da je 1/3 gradjana javno dala podrsku cetnickoj stranci, a zajedno sa po'cetnickom' strankom Kostunice to su vise od 2/3.
Dakle ok ne treba generalizirati, ali velikaaa vecina je takva i to sami pokazuju na stotine primjera, a to nisu samo neka nasa ubjedjenja i misljenja. Neka zahvale Natasi Kandic i slicnima sto neko uopste smatra da ima jos uvijek 'dobroga' u Srbiji.
S obzirom da sam licno puno vremena proveo u Srbiji (ne u smislu da sam zivio tamo) ali cesto sam tamo bio i prije rata, i poslje rata, i prije petog oktobra, i poslje petog oktobra, i dan danas cesto tamo odem jer me veze kako posao tako i licna poznanstva i prijateljstva koja imam s odredjenim ljudima.

I sumnjam da neko ko je Srbiju vidjeo samo na karti moze tek tako tvrditi sta misli i osjeca 90% stanovnistva te drzave.
Oceania

Post by Oceania »

Vodenjak wrote:Opet i opet ponavljam da oni koji se ovdje tako zivo zalazu za cijepanje susjedne zemlje samo iz razloga da toj zemlji bude gore imaju isti mentalni sklop kao i oni iz susjednih nam zemalja koji su trazili cijepanje nase zemlje!

Je li fin osjecaj gospodo?
Osjecate li se mocnima, snaznima, nedodirljivima, pravednima?
Lijepo vam, toplo vam, o drugome se radi a vi se uvalili u fotelje i navijate!

Znaaam, znaammm.... :oops:
Vi to sve radi pravde, merhametluka i solidarnosti sa ugrosenim Albancima a protiv fasistoidnih Srba! :roll: :zzzz:

I @Oceanijo, nemoj vise da se krijes iza Broza pishuci pamflete ovuda (kojima u stvari nista ni ne kazes osim sto pokazujes koliko si frustriran i izgubljen u svemiru!) :-)
Prvi bi TI zavrsio na Golom Otoku zbog svog lupetanja da je Broz sad ziv! :D 8)
Kao i dosdada , sve sto si napisao na forumu je luk i voda , besmisleno , ponekad dvosmisleno , nikad tacno i precizno , korektno .Nikad , pa pa ni sa ovim postom.Uopce se ne zalazem za nezavisno Kosovo samo iz razloga da toj zemlji bude gore.Upravo obrnuto.Za nezavisnost , iskljucivo iz jednog razloga , da bude bolje i Kosovu i Srbiji i Albancima i Srbima i svim Kosovarima.Sa nezavisnim Kosovom Srbija ne moze uci sa tenkovima tek tako kao sto je dosada bilo i to pravdati unutrasnjim stvarima i zastitom Srba .Jeste , lijep je ojecaj boriti se za pravdu i za istinu.Lijep je osjecaj boriti se za Kosovo u kojem ce konacno prestati teror i horor srpskih snaga koji sa mladim Albancima pune hladnjce i voze ih cak do Beograda da bi sakrili svoje krvave tragove.Ovo sto si nama pripisao mozes komotno prisiti sebi.Sebe si opisao.Ti si taj koji iz daleke Svedske zavaljen u udobnu IKEA stolicu koju ti je platila svedska vlada i njeni poreznici zalazuci se ostanak Kosova navijas da se agonija tamosnjeg stanovnistva nastavi.Stotinu i vise godina traje srpski teror na Kosovu.I on je prestao tek medjunardnom intervencijom i prestace sa nezavisnim Kosovom.Zasto ce Kosovu i Srbiji biti gore ako kosovo postane nezavisno ti nam naravno nikada nisi znao objasniti.To sto cetnici i radikali rone suze za teritorijom to je za tebe tudja patnja koja dolazi za nezavisnoscu.Ti si upravo taj igrac koji iz merhametluka i solidarnosti sa Seseljom i Kostunjavim Vojom kalasnjikovim , navija za tim losih momaka.Vidis na cijoj si strani .Ti si onaj koji na strani Karadjica , Seselja , Vuka Draskovica , Bore Corbe ......ti @Vodenjak , jer upravo ti ljudi se zalazu za ostanak Kosova u Srbiji.Nikada neces cuti Natasu K. ni Gojka Berica ni Marka Vesovica da zele Kosovo u Srbiji.Logickim slijedom sam si sebe doveo u istu ravan sa najmracnijim ljudima ove planete.Ali tebi je logika strana disciplina.Moja generacija , moji roditelji su
Broza zvali TITO. Ljudi koji su druga Tita zvali Broz meni su bili papci , i bili su mi sumnjivi.Ti golom otoku pojma nemas .Lupas , "cuj ja bi zavrsio na golom zbog svojih pamfleta " :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja sam antifasista koji na ovom forumu osudjuje fasizam.A to sto se fazizam u srebrenici zove Ratko Mladic i srpske vojne i paravojne formacije iz BiH i iz Srbije nije moj problem.Na pitanje jednog stranog novinara 1956 godine , postavljenog drugu Titu , da stalno govori o hrvatskom i o srpskom nacinalizmu a nikako o muslimanskom drug Tito je odgovorio: " Zato sto sam svojim ocima vidio da Drina tece preko mosta , a ispod mosta nije mogla jer je bila zakrcena muslimanskim lesevima koje je napravila cetnicka kama " . Kosovo , zelim ti mir i slobodu.Pravdu i jednakost.Zelim da kosovska djeca u ruci umjesto puske imaju olovku.Zelim ti zbog i radi toga nezavisnost.Sretna ti nezavisnost.Sto dalje od Kostunice i Nikolica.Bice vam bolje .Sretno !!!!!!!!
kekec

Post by kekec »

Oceanija, cini mi se da gledas kroz jednostrane naocale.
A cini mi se i da pomalo, na ovoj temi i "kakis". :roll:
Nije bola´sve crno bijelo, nigdje, pa ni na Kosovu.
Ima tu dosta nijansi.
Jedino ako si daltonista, onda... :D
Post Reply