Nadležnosti... gradske uprave...
Imidž je bitan... a kabinet gradonačelnice je najodgovorniji za njegovo osmišljavanje i sprovođenje.....
kad mogu žene ambasadora organizovati čišćenje Vrela Bosne... može i gospođa gradonačelnica......
pa ovo je samo njoj na obraz i sramotu....uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=88
Nadležnosti... gradske uprave...
Imidž je bitan... a kabinet gradonačelnice je najodgovorniji za njegovo osmišljavanje i sprovođenje.....
kad mogu žene ambasadora organizovati čišćenje Vrela Bosne... može i gospođa gradonačelnica......
...znas sve je to fino, treba bit savjestan i apelovat na savjest drugih, al nema bona od toga hajra, sve su to samo promili, mi smo takav narod u kome bez pendreka nema discipline niti etike, nazalostja_cura_ wrote: ne simpatisem semihu uopste, ali mislim da nije njen posao da ide i da pocisti oko svoje zgrade, ona bi trebala, po mom misljenju, da nalozi nacelnicima opcina, da sprovode rigoroznije mjere i kazne, i nek se krenulo od opcine n.sarajevo, od neke se opcine mora... kad bi svako od nas bacao smece gdje treba, ponio smece sa sobom kad krene s vrela bosne, vrsio nuzdu gdje treba, kupio kaku iza svojih pasa, odmah bi se nakon brzog vremena uocila razlika na ulicama i zelenim povrsinama... u to sam sigurna... mnogi se oslanjaju i pravdaju cinjenicom: ne rade ni drugi, sto bih ja? kad budu svi, i ja cu! ili onom: nek cisti smetljar, to mu je posao! pa on kad ne bi morao bukvalno nase smece da sklanja sa ulice gdje smo ga tek tako bacili, vec samo iz kanti, daleko bi vise i on imao vremena da cisti i lisce, i zelene povrsine, koje sad jednostavno ne stize...
znaci, krenimo svi od sebe, pa ce se razlika odmah uociti!
Ja fakat hoću danas da pošaljem ovo pismo, ako neko ima šta da doda nek javi....uvjek dobar gost wrote:Par dana sam već u dumini kako i šta napisati gradonačelnici.. a nešto n zaboraviti... izostaviti nešto veoma bitno...
Poštovana gradonačelnice,
Ovom prilikom želim da izrazim svoju zabrinutost za stanje u kojem se naš grad nalazi. Na svakom koraku se vidi nesposobnost, nemoć, nerad i nezainteresovanost gradskih, opštinskih i kantonalnih organa.
Na svakom koraku vidi se samo smeće, smeće i još smeća, divlja gradnja, javašluk i nesposobnost nadležnih inspekcija da stanu u kraj populaciji koja na svaki način zloupotrebljava privilegiju života u gradu.
Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Europi il tradicijom grada ugodnog za život.... ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no nikako da ne spomenem divlju gradnju recimo na brdu Mojmilo ili na Kobiljoj Glavi... kako je moguće da nadležna inspekcija to ne vidi, kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti "Stup" i buvlju-auto pijacu koja se zbiva na samom ulazu u grad. Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, kako ostati njem na stanje Vrela Bosne, Stojčevca, Trebevića kao i svih drugih nekad lijepih izletišta grada Sarajeva.
Kako ostati njem na uništavanje zelenih površina i gradnju velikih piljara na svakom koraku.... kako objasniti ne transparentnost Zavoda za planiranje izgradnju grada...
Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice, morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom morate pokazati svima šta je Sarajevo, pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.
Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i ne milost aljkavim inspekcijskim i svim drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova... pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare il banke....
Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva, Vi kao gradonačelnica morate djelovati jer preuzeli ste veliku obavezu na sebe prihvatanjem posla koji obavljate.
S poštovanjem
Građanin grada Sarajeva,
Jes' ti ovo konkurisao na kakvo radno mjesto kod Semihe?Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice, morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom morate pokazati svima šta je Sarajevo, pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.
Bolje je kao otvoreno pismo.... jer mislim da su peticije isfurane i da su ofucane...Dajdo wrote:ok. hajd sad konstruktivno. ko kaze da ce to pismo uopste doci do nje, da ce ga uopste procitati, da ce ga uopste uzeti za ozbiljno?
odnosno, kako mu dati vise tezine, pa da ga fakat uzme za ozbiljno??
postaviti ga negdje kao peticiju pa da ljudi potpisuju (moze li se to nekako napraviti elektronski a da pije vode?) pa kad se skupi 500 potpisa mozda ga i pogleda....?
ili ga poslati u medije kao otvoreno pismo gradonacelnici, pa ce se onda ipak pocesati po glavi....?
sta bi bilo najbolje?
Ma nikaki problem ja poletim na tastaturi pa se omaknu greške, može svako ubaciti par stvari koje mu kao pojedincu kao čovjeku smetaju....Dajdo wrote:hocemo svi slati isti tekst?![]()
ono, copy-paste?
(da prostis, ja cu ti ispraviti par pravopisnih... sta cu, imam taj tik)
hehehe mislimo li mi stvarno da ona pali kompjuter....??
lavinica je krenula... nek Vam ne bude mrsko to je par minuta posla....Dajdo wrote:eh eto poslah i ja.
(malo sam ga samo promijenila da istaknem neke stvari koje mene najvise bole... mogu postirat tu ako treba.)
navali narode...!