Nije da neće oni u stvari ne znaju, a i ne zanima ih...!!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=88

Nadležnosti... gradske uprave...

Imidž je bitan... a kabinet gradonačelnice je najodgovorniji za njegovo osmišljavanje i sprovođenje.....
kad mogu žene ambasadora organizovati čišćenje Vrela Bosne... može i gospođa gradonačelnica...... :x
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

uvjek dobar gost wrote:http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=88

Nadležnosti... gradske uprave...

Imidž je bitan... a kabinet gradonačelnice je najodgovorniji za njegovo osmišljavanje i sprovođenje.....
kad mogu žene ambasadora organizovati čišćenje Vrela Bosne... može i gospođa gradonačelnica...... :x
pa ovo je samo njoj na obraz i sramotu....

svi koji vide prljav grad, reci ce da je problem u upravi...sto znaci u nasoj gradonacelnici.
uvjek dobar gost

O tome i govorim, lični primjer, kampanja.... :roll: :roll:
Ali ne kompletići i renesansa, šutnja i buranija......

Ne vidim njeno zalaganje pri rješavanju nikakvih gradskih problema.... idu praznici eto a gradonačelnica nije predložila niti jednu akciju nit pozvalatržne centre nit gradsku upravu da doniraju dnevnice il paušale.....

Ma :x :x :x
Dajdo

Post by Dajdo »

ja_cura_ wrote: ne simpatisem semihu uopste, ali mislim da nije njen posao da ide i da pocisti oko svoje zgrade, ona bi trebala, po mom misljenju, da nalozi nacelnicima opcina, da sprovode rigoroznije mjere i kazne, i nek se krenulo od opcine n.sarajevo, od neke se opcine mora... kad bi svako od nas bacao smece gdje treba, ponio smece sa sobom kad krene s vrela bosne, vrsio nuzdu gdje treba, kupio kaku iza svojih pasa, odmah bi se nakon brzog vremena uocila razlika na ulicama i zelenim povrsinama... u to sam sigurna... mnogi se oslanjaju i pravdaju cinjenicom: ne rade ni drugi, sto bih ja? kad budu svi, i ja cu! ili onom: nek cisti smetljar, to mu je posao! pa on kad ne bi morao bukvalno nase smece da sklanja sa ulice gdje smo ga tek tako bacili, vec samo iz kanti, daleko bi vise i on imao vremena da cisti i lisce, i zelene povrsine, koje sad jednostavno ne stize...

znaci, krenimo svi od sebe, pa ce se razlika odmah uociti!
...znas sve je to fino, treba bit savjestan i apelovat na savjest drugih, al nema bona od toga hajra, sve su to samo promili, mi smo takav narod u kome bez pendreka nema discipline niti etike, nazalost :( , dakle mora se uvesti sistem, mora se izdat naredba, i moraju oni koji su zaduzeni i koji primaju platu za to - raditi svoj posao!!!
...ja cu uvijek bacit papir u kontejner za papir i izac kad stignem s rukavicama na travnjak ispred zgrade da malo pocistim - samo to je jedna maaaalena kap u ogromnom moru...

odnosno, znala bih ja sve sta treba, al nisam ja na mjestu semihe i slicnih... (niti cu bome ikad biti, imajuci u vidu s kim bih sve morala okaljat obraz da sam u tim krugovima...)
tempora

Post by tempora »

Mozda Samihi treba poslati pismo po cemu ce je gradjani pamtiti? :? Udarati po kompleticima i nije bas od nekog hajra.A mozda i jeste? :? Moram priznati da ne znam.Ljepota i estetika je razlicitih kriterija, zavisno od drzave, kulture i podneblja.Kod nas je to ipak pitanje kica-mentalnog i fizickog. :oops:
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ma nema se sta samihi slati pisamce, zna ona vrlo dobro da je narod sve manje i manje voli i postuje.... ali dzabe, dokle god njena stranka dobiva na izborima, samihica ce uvijek biti na nekakvoj funkciji, gdje ce gledati samo na sebe i kompletice...

dajdo, bolje i jedna kap, ma kako malena ona bila, nego nijedna :)
uvjek dobar gost

Par dana sam već u dumini kako i šta napisati gradonačelnici.. a nešto n zaboraviti... izostaviti nešto veoma bitno...

Poštovana gradonačelnice,

Ovom prilikom želim da izrazim svoju zabrinutost za stanje u kojem se naš grad nalazi. Na svakom koraku se vidi nesposobnost, nemoć, nerad i nezainteresovanost gradskih, opštinskih i kantonalnih organa.

Na svakom koraku vidi se samo smeće, smeće i još smeća, divlja gradnja, javašluk i nesposobnost nadležnih inspekcija da stanu u kraj populaciji koja na svaki način zloupotrebljava privilegiju života u gradu.

Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Europi il tradicijom grada ugodnog za život.... ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no nikako da ne spomenem divlju gradnju recimo na brdu Mojmilo ili na Kobiljoj Glavi... kako je moguće da nadležna inspekcija to ne vidi, kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti "Stup" i buvlju-auto pijacu koja se zbiva na samom ulazu u grad. Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, kako ostati njem na stanje Vrela Bosne, Stojčevca, Trebevića kao i svih drugih nekad lijepih izletišta grada Sarajeva.

Kako ostati njem na uništavanje zelenih površina i gradnju velikih piljara na svakom koraku.... kako objasniti ne transparentnost Zavoda za planiranje izgradnju grada...
Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice, morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom morate pokazati svima šta je Sarajevo, pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.

Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i ne milost aljkavim inspekcijskim i svim drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova... pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare il banke....

Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva, Vi kao gradonačelnica morate djelovati jer preuzeli ste veliku obavezu na sebe prihvatanjem posla koji obavljate.

S poštovanjem

Građanin grada Sarajeva,
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

potpisujem
uvjek dobar gost

uvjek dobar gost wrote:Par dana sam već u dumini kako i šta napisati gradonačelnici.. a nešto n zaboraviti... izostaviti nešto veoma bitno...

Ovom prilikom želim da izrazim svoju zabrinutost za stanje u kojem se naš grad nalazi. Na svakom koraku se vidi nesposobnost, nemoć, nerad i nezainteresovanost gradskih, opštinskih i kantonalnih organa.

Na svakom koraku vidi se samo smeće, smeće i još smeća, divlja gradnja, javašluk i nesposobnost nadležnih inspekcija da stanu u kraj populaciji koja na svaki način zloupotrebljava privilegiju života u gradu.

Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Europi il tradicijom grada ugodnog za život.... ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no nikako da ne spomenem divlju gradnju recimo na brdu Mojmilo ili na Kobiljoj Glavi... kako je moguće da nadležna inspekcija to ne vidi, kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti "Stup" i buvlju-auto pijacu koja se zbiva na samom ulazu u grad. Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, kako ostati njem na stanje Vrela Bosne, Stojčevca, Trebevića kao i svih drugih nekad lijepih izletišta grada Sarajeva.

Kako ostati njem na uništavanje zelenih površina i gradnju velikih piljara na svakom koraku.... kako objasniti ne transparentnost Zavoda za planiranje izgradnju grada...
Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice, morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom morate pokazati svima šta je Sarajevo, pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.

Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i ne milost aljkavim inspekcijskim i svim drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova... pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare il banke....

Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva, Vi kao gradonačelnica morate djelovati jer preuzeli ste veliku obavezu na sebe prihvatanjem posla koji obavljate.

S poštovanjem

Građanin grada Sarajeva,
Ja fakat hoću danas da pošaljem ovo pismo, ako neko ima šta da doda nek javi.... :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Jes' ti ovo konkurisao na kakvo radno mjesto kod Semihe? :lol: :D
Dajdo

Post by Dajdo »

ok. hajd sad konstruktivno. ko kaze da ce to pismo uopste doci do nje, da ce ga uopste procitati, da ce ga uopste uzeti za ozbiljno?
odnosno, kako mu dati vise tezine, pa da ga fakat uzme za ozbiljno??
postaviti ga negdje kao peticiju pa da ljudi potpisuju (moze li se to nekako napraviti elektronski a da pije vode?) pa kad se skupi 500 potpisa mozda ga i pogleda....?
ili ga poslati u medije kao otvoreno pismo gradonacelnici, pa ce se onda ipak pocesati po glavi....?

sta bi bilo najbolje?
uvjek dobar gost

Dajdo wrote:ok. hajd sad konstruktivno. ko kaze da ce to pismo uopste doci do nje, da ce ga uopste procitati, da ce ga uopste uzeti za ozbiljno?
odnosno, kako mu dati vise tezine, pa da ga fakat uzme za ozbiljno??
postaviti ga negdje kao peticiju pa da ljudi potpisuju (moze li se to nekako napraviti elektronski a da pije vode?) pa kad se skupi 500 potpisa mozda ga i pogleda....?
ili ga poslati u medije kao otvoreno pismo gradonacelnici, pa ce se onda ipak pocesati po glavi....?

sta bi bilo najbolje?
Bolje je kao otvoreno pismo.... jer mislim da su peticije isfurane i da su ofucane...

Mada sad kontam kad bi bar hiljadu ljudi poslalo ovo il neko svoje pismo.... A? efekat bi bio neki...

P.S

Bosana_c ... ne bih se ja žalio na jedno radno mjesto u gradskim institucijama... a i Vi odnosno svi bi osjetili moje zaposlenje.... pa kom obojci kom opanci...... :D
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Najveci problem kod nas, znaci opcenito u drzavi, jeste taj da niko ne mora da odgovara za bilo šta, nema veze jel to ubistvo ili rad gradonačelnika/ce...a što je još gore, npr Semiha uopste nema taj moždani refleks da skonta da moze nesto dobro da uradi za ovaj grad, da ima mogucnost da bude upisana zlatnim slovima u istoriju grada, ali kad si glup i zatucan niko ti ne moze pomoci...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja sam takodje za opciju otvorenog pisma.

Na bilo koji drugi nacin sumnjam da ce uopste i doci do nje.
uvjek dobar gost

ADRESA: Ured: +387 33 20 83 40
Fax: +387 33 20 83 41
e-mail: [email protected]

Kontakt na koji se može izraziti stav... gradonačelnici... kad bi primili bar 100. mailova il faxova..... a?
Pa tako sedamm dana u sedmici, a plus slati i medijima.... ???

Il su to pusti snovi jednog utopiste u vremenu peksinluka.
uvjek dobar gost

Ja poslao na mail, molim i druge da to urade......
Dajdo

Post by Dajdo »

hocemo svi slati isti tekst? :)
ono, copy-paste?

(da prostis, ja cu ti ispraviti par pravopisnih... sta cu, imam taj tik ;-) )

hehehe mislimo li mi stvarno da ona pali kompjuter....??
uvjek dobar gost

Dajdo wrote:hocemo svi slati isti tekst? :)
ono, copy-paste?

(da prostis, ja cu ti ispraviti par pravopisnih... sta cu, imam taj tik ;-) )

hehehe mislimo li mi stvarno da ona pali kompjuter....??
Ma nikaki problem ja poletim na tastaturi pa se omaknu greške, može svako ubaciti par stvari koje mu kao pojedincu kao čovjeku smetaju....

Ma treba ih bombardovati povakvim i sličnim pismima....
Dajdo

Post by Dajdo »

a NAKON sto joj zagusimo inbox, treba ga poslat kao otvoreno pismo i u medije (bez pravopisnih gresaka ;-) )
ono, naslovit na nju i druge gradske zvanicnike...
Dajdo

Post by Dajdo »

hej koji si 'subject' stavio, bilo bi dobro da dolazi pod istim nazivom?
uvjek dobar gost

Otvoreno pismo gradonačelnici
Dajdo

Post by Dajdo »

eh eto poslah i ja.
(malo sam ga samo promijenila da istaknem neke stvari koje mene najvise bole... mogu postirat tu ako treba.)

navali narode...!
uvjek dobar gost

Dajdo wrote:eh eto poslah i ja.
(malo sam ga samo promijenila da istaknem neke stvari koje mene najvise bole... mogu postirat tu ako treba.)

navali narode...!
lavinica je krenula... nek Vam ne bude mrsko to je par minuta posla....
obuca

Post by obuca »

poslato
Dajdo

Post by Dajdo »

evo postiram svoju verziju. vrlo malo izmijenjenu. iako u biti nije bitno. ja sam samo dodala par stvari koje me posebno bole, na ustrb nekih koje mozda nisu toliko akutne... (iako je kod nas sve akutno...)

Sarajevo kao glavni grad države gubi skoro sve atribute grada, ako se nastavi ovako i ovim tempom bojim se da će grad koji se hvali prvim tramvajem u Evropi ili tradicijom grada ugodnog za život ostati bez svega toga.
Mislim da je suvišno navoditi konkretne primjere jer ih je previše, no mora se spomenuti divlja gradnja širom Sarajeva, nakaradne građevine koje nikako nisu mogle biti tako napravljene s urednom dokumentacijom i projektima, kuće iz čijih se okućnica izlazi direktno na glavne prometnice u gradu (npr. takozvani transit), bez regularnih priključaka na infrastrukturu (što predstavlja direktnu prijetnju kako za sigurnost tako i za zdravlje stanovništva), kuće bez fasade koje predstavljaju ruglo te one devastirane koje u tom stanju stoje već preko decenije i uveliko narušavaju već itekako narušenu sliku o ovom gradu…
Kako ne spomenuti zapadni prilaz gradu i sve malverzacije koje se vežu za isti, kako ne spomenuti Stup i tzv. auto pijacu na samom ulazu u grad, zbog koje je nedjeljom bukvalno nemoguće ući u grad – a upravo to je ulaz koji vodi sa tzv. autoputa, pa stoga možda i glavni prilaz gradu?
Kako ne vidjeti organizovani kriminal u vidu prosjačenja i krađe gradske imovine, kako ne vidjeti sve malverzacije oko javnih projekata u gradu, silna popločavanja zimi, popravke i prepravke putne infrastrukture, ceste koje nekoliko mjeseci nakon popravke opet osvanu u rupama jer se to nikad ne uradi pošteno…?

Mislim da je na Vama dobar dio krivice jer Vi obavljate javnu funkciju granonačelnice. Morate je obavljati mnogo aktivnije i svojim primjerom pokazati svima šta je Sarajevo, a pored svog ličnog primjera morate na adekvatniji način koristiti svoj uticaj i položaj gradonačelnice.

Ovaj grad burne istorije i grad heroj nije zaslužio da se preko njega samo peru novci, nije zaslužio da bude politička igračka vladajućih oligarhija, nije zaslužio da bude ovako zapušten i prepušten na milost i nemilost aljkavim inspekcijskim i drugim službama, kao što nije zaslužio da se po njemu gradi sve i svašta, dok sa druge strane nema gradnje novih parkova, trgova, pod izgovorom da su lokacije za tu svrhu profitabilnije ako se na njima grade velike piljare ili banke. Ponekad javno dobro i interes građana i uvjeti za kvalitetan život moraju doći ispred profitabilnosti, i upravo to je i Vaš zadatak, gradonačelnice.

Nije moguće da niko ne vidi šta se zbiva. Grad je odgovornost mnogih, ali svi oni imaju imena i prezimena, a prije svega morate djelovati Vi kao gradonačelnica jer preuzeli ste veliku obavezu prihvatanjem posla koji obavljate.

S poštovanjem,

građanka grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine

(ovo bosne i hercegovine sam dodala, jer mislim da je to i dodatna odgovornost, SA nije samo SA nego i glavni grad ove zemlje, koju takodje predstavlja)

bujrum!
uvijek dobri, hvala na inicijativi!!! :thumbup:
Locked