Prvi musliman izabran u USA kongres
-
SherlockHolmes
ovo je sve popucalo po savovima
pitte, lijepo ti ja govorim ne provociraj ljude dzaba 

-
SherlockHolmes
bi ja, al kazu nije ni to ime muslimansko 
-
freak_with_a_laptop
Nosferatuuuuuuuuuuu - odmori malo
“I've always felt that a person's intelligence is directly reflected by the number of conflicting points of view he can entertain simultaneously on the same topic.”
Ne moras ti mene ubjedjivat. Zivila sam tamo, nisam se pokajala, bilo mi je lijepo. Ipak, bez obzira na ugodnost, koju ti zivot pruza, moras uvjek biti oprezan i uocavat ne samo pozitivne, vec i negativne stravi oko sebe. Kritika, konstruktivna kritika, je osnova demokratskog drustva. Pravo glasa.
No hard feelings, but nothing's perfect
“I've always felt that a person's intelligence is directly reflected by the number of conflicting points of view he can entertain simultaneously on the same topic.”
Ne moras ti mene ubjedjivat. Zivila sam tamo, nisam se pokajala, bilo mi je lijepo. Ipak, bez obzira na ugodnost, koju ti zivot pruza, moras uvjek biti oprezan i uocavat ne samo pozitivne, vec i negativne stravi oko sebe. Kritika, konstruktivna kritika, je osnova demokratskog drustva. Pravo glasa.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Pa spominjem ti babu jer moras uvijek od sebe u svemu krenuti. Ako tvoj babo ne nosi ime Abdulah Ibn Vehabija Turban Kurban Haji Sejh Teherani - odakle tebi uopste kredibilitet da ti necije tudje ime - odmjeravas kao "nemuslimanskim" i postavljas tezu - kako neko nije znao - da je covjek musliman kad je za njega glasao - a on se eto na Musafu zaklinje ispred Senata - da ce casno biti u svom oficu. Kako ne shvatas svoju dozu primitivluka koja iz tebe zraci - kao da je ime bitno, umjesto ono za sta taj covjek stoji - jer ocigledno su za to glasali ljudi u Minesoti koji uprkos svemu eto - pobjedise mentalitet tora u poredenju s vecinom nas.Azemin wrote:Kako ti znas da mi je sav Islam u imenu? samo sam rekao da nebi bio izabran da ima drugo ime. Inace, nek´ je izabran.Nosferatu wrote:Pa tebi je i onako sav Islam u imenu.Azemin wrote: Pa neki to rade... Nisam rek´o da ima potrebe. Samo da mu je pomoglo "americko" ime.
Za covjeka glasalo 99% kjafira i ateista - umjesto da kazes, sucur allahu, ti nalazis u svakom snopu sijena neku falinku.
Da nije tvoj babo Abudallh Ibn Hutajibim Ahmed Sehad Sirijana Albagdadi? I ako nije sto mu ne promjenis ime?
Nego ti si plaho nesto uznemiren, smiri se. Sta odmah babu spominjes?![]()
Tebi Islam ni u imenu nije.
I upravu si, meni nije Islam u imenu kad vidim takve polupismene likove kao sto si ti sa "nebi" zajedno - zovem se Zlatan, i od tog jos ne nadoh neko Arapsko ime koje je vise bosansko od mog, zato mi ga i nadjenuse.
-
freak_with_a_laptop
Nosf'ratu, suti bre, kod mene u mahalu dodje jedan ciiigan, njegov mali ima ime Marlboro - pravi musliiiimanNosferatu wrote: I upravu si, meni nije Islam u imenu kad vidim takve polupismene likove kao sto si ti sa "nebi" zajedno - zovem se Zlatan, i od tog jos ne nadoh neko Arapsko ime koje je vise bosansko od mog, zato mi ga i nadjenuse.
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Ti da bi kritikovala prvo moras krenuti od sebe. Sta si to ti napravila u Americi da bi mogla uopste da kazes da si kao jedna djevojcica koja je zivotarila 5 godina - shvatila sustinu ove zemlje.freak_with_a_laptop wrote:Nosferatuuuuuuuuuuu - odmori malo![]()
![]()
![]()
Izvini ali ja - ne vidjadoh nigdje nista pozitivno da napisa ti o 5 godina u Americi, NYC i Seattlu, kao da su te samo mucili, mrcvarili, hamburgerima hranili, ispred tv-a svezanu drzali, pljackali, prijetili Islamophobijom i dozivali te pogresnim imenom.
No hard feelings ali nije sve za svakoga. Amerika nije za sarlatane i one koji bi da im ledja ne vide sedmice od 60-70h posla, niti je za ficfirice kafanske koji bi mustrali trebice, vozali babina auta i faksice zavrsavali sa sanka prekoputa amfiteatra. Ovo je zemlje u kojoj se cijene azdahe ljude koji rade od danas do sutra za prekosutra. Uopste nije bitna ni inteligencija, ni pamet, vec da mozes rintaciti - od najboljeg do najgoreg u lancu - to se jedino trazi da bi bio uspjesan. Sto nisi rekla - nisam vidjela vrijednijih ljudi od Amerikanaca? Ovdje se u 5:30 u svakoj normalnoj kuci pale svijetla da se ide raditi, kuci se dolazi u 6-7 navece. Naravno - onima kojima karijera nikad nije ni bila u planu, kao ni probijanje kroz klasni stalez kapitalistickog sistema, vec puko prezivljavanje s najbijanjem guze - vjerovatno ce biti da ima negdje drugdje bolje.
I normalno da cu uvijek stati u odbranu Amerike. Znas sto? To je moja druga domovina. Koliko god Srbima ne dozovljavam da serendaju po Bosni, toliko necu dozvoliti ni drugim da seru po Americi, narucito ne Bosancima i Hercegovcima vis-a-vis nekog laznog PanIslamizma koji nama nista dobro ne donose il' ako je donijeo - daj da povucemo refu pa vidimo sta je i sta nije. Sto to mene treba da boli djoka za Irakom? To se Irak satrao od muke kad je kod nas se ratovalo, haman nas nije ni prizano. Il' za Afganistanom? Jeste li vi ljudi uopste normalni vise? Okrenite se sebi i samo strogo sebi, a energiju u frulasko-guslarske mitove i druga sranja pradjedova koji nas zajebase tako da ni dan danas nemamo ni nacije, ni drzave, zemlja propala, ljudi raseljeni, djecija buducnost pod upitnikom - al' eto mi bi da negdje nekog kritikujemo mjesto da svoja rala po svojoj zemlji il' po svijetu vucemo i gledamo da donekle dosegnemo. Shvati ko si, shvati odakle si i shvati dokle si. Od nas - nema gorih bjelaca. To da znas. A ponekad se cak i pitam, ima li gorih ljudi. Jer kod nas je komsija od 100 godina ustajao ranom zorom da snajperom ubija djecu svog susjednog komsije - pa ti ispricaj to po svom svijetu u kojem budes bila - da vidis sta ti ljudi normlani imaju na to da kazu.
-
SherlockHolmes
Nosferatu, htio ne htio, odlicno si (po meni) sazeo sustinu Amerike i potrebnog "mindseta", mada ima jos svasta ponesto sa strane.
Samo mi nije jasno zasto mislis da je smisao zivota probijanje kroz te klasne staleze i sl. Jos mi je nejasnije zasto mislis da su oni koji se s tim ne slazu jal nekakve vehabije jal drincarosi.
Nije da provociram, ali mi fakat nije jasno da inteligentan momak moze tako razmisljati, sve i da mu se cini da je jedina alternativa ispijanje kafa po kaficima i supjaci po amfiteatrima. Mozes li malo to pojasniti?
Samo mi nije jasno zasto mislis da je smisao zivota probijanje kroz te klasne staleze i sl. Jos mi je nejasnije zasto mislis da su oni koji se s tim ne slazu jal nekakve vehabije jal drincarosi.
Nije da provociram, ali mi fakat nije jasno da inteligentan momak moze tako razmisljati, sve i da mu se cini da je jedina alternativa ispijanje kafa po kaficima i supjaci po amfiteatrima. Mozes li malo to pojasniti?
-
Svemirski_Jebach
Meni amerika nije ni rod ni pomozio Bog al ne mogu raspravljati sa ljudima koji cijeli svijet oko sebe dozivljavaju kroz informacije tetke sefike iz Palm Springsa koje se sire po okupljanjima dijspore gdje su opet cesto najgrlatiji da kritikuju oni koji ni engleskog nisu naucili nakon 15 godina u americi. Znam i takvih.
freak, da amerika je zatucana, nepismena, srozana, jadna, moralno pokvarena, siromasna i sva nekako u kurcu. Za razliku od koje Rumunija i Azerbejdzan su cvijeca i oaze obrazovanja, ekonomskog procvata, demokratije, socijalne sigurnosti i opceg napretka covjeka.
Besmisleno je ponavljati da amerika ima svoje mane i to mnogo njih, koje mozemo kritikovati ali na visem nivou od obicnog rekla-kazala-a-ja-procitala-u-Avazu, ali tvrditi da je amerika kao cjelina zatucana, glupa i nista no debela je smijurija.
Ponasate se kao uvrijedjeni europljani koji dodju studirati u ameriku pa onda opale kako im ne valja - e nabijem ja i njih i njihove francuske, svedske i holandije, ako im je bolje tamo sto tamo nisu isli. Vrlo jednostavno.
Jos me zanima gdje li si to ti hodala po NYC-u, bas me onako zanima pa nisi vidjela nista sto nije zatucano, glupo i debelo.
freak, da amerika je zatucana, nepismena, srozana, jadna, moralno pokvarena, siromasna i sva nekako u kurcu. Za razliku od koje Rumunija i Azerbejdzan su cvijeca i oaze obrazovanja, ekonomskog procvata, demokratije, socijalne sigurnosti i opceg napretka covjeka.
Besmisleno je ponavljati da amerika ima svoje mane i to mnogo njih, koje mozemo kritikovati ali na visem nivou od obicnog rekla-kazala-a-ja-procitala-u-Avazu, ali tvrditi da je amerika kao cjelina zatucana, glupa i nista no debela je smijurija.
Ponasate se kao uvrijedjeni europljani koji dodju studirati u ameriku pa onda opale kako im ne valja - e nabijem ja i njih i njihove francuske, svedske i holandije, ako im je bolje tamo sto tamo nisu isli. Vrlo jednostavno.
Jos me zanima gdje li si to ti hodala po NYC-u, bas me onako zanima pa nisi vidjela nista sto nije zatucano, glupo i debelo.
-
SherlockHolmes
moj svemirac, mensenekako cini da se ti ovdje onako vise svadjas sa tim holandskim i svedskim kolegama i eventualno sa nekim u sarajevu kome je tetka sefika u palm springsu pa vazda najnovije tene sa lampicama nosa, nego sa freakicom i nama ostalima koji ne dijelimo tvoje misljenje i entuzijazam.
-
Svemirski_Jebach
freakica je davno zabasala...nema joj nazad
a ti, ti se dobro drzis i korektan si, nemam zamjerke...
pa i ako se ne slazemo nije problem, samo nemoj da navodimo argumente iz bukvara.
a ti, ti se dobro drzis i korektan si, nemam zamjerke...
-
freak_with_a_laptop
@ Nosferatu
Ti izgleda suvise vezes srcu sta se ovde capri, ha? Ohladi malo. Vidis da je pola postova cista zezancija i nista vise, jer nemaju ni sadrzaja, ni poruke.
Sudeci po svemu sta sam do sada od tebe procitala, sve su prilike, da ti u sustini nisi okusio zivot of the United States, nisi okusio kolacic radnog zivota, jos uvjek si u kokonu, zbrinuta sredina studentskog campusa i sanjas the american dream. Zbilja, ja ti od srca zelim, da ti se ispuni taj san, da ti se sve zelje ostvare - MADA - cisto sumnjam, da ces na kraju krajeva biti sretan sa postignutim uspjehom.
Radila sam ja 12 i 14 sati na dan, ne sto sam morala, niko mene tjerao nije, sem moja licna volja i moja ambicija. Uspjevala sam brzim korakom, sto me - moram priznati - jedno vrijeme i zanijelo. Nikla mi krila, tako reci, pa sam gurala preko mjere u nekoj zabludi vjecne slave. Istina, sistem sam po sebi pruza neocekivane mogucnosti i mami velikim parama. Princip, mrkva i magarac. Ali, ta medalja ima dvije strane. Na putu prema "gore", penjuci se uz merdevine karijere, polahko, maltene neprimjetno, mjenja ti se licnost. Postajes krut, nepobjediv, neuplasiv - sve neljudske osobine prisvojis u zelji za ... eh, sad se i ja pitam, za sta sam ulagala taj silni trud? Da nabijem jos vecu cifru na bankovni? Da mi vizit karticu pozlate? Pitas se ti nekad sta je smisao zivota? Sta su TVOJE vrijednosti zivota? U good old Europe zaradim da mi je dovoljno za zivota, za JEDAN zivot, jer to je bas toliko, koliko mi je od boga dato. Ali stim, sto radim mnogo manje, imam i mnooooooogo vise vremena da ZIVIM. Vjerovao ili ne, svaka bezposlena kafa na carsiji vece mi je zadovoljstvo nego sve te bivse vizit karte.
Sudeci po komentarima o Iraku i Afganistanu, da se primjetiti, da je kod tebe metamorfoza vec nastala. Biti hladnokrvan i bezdusan prema tudjoj nevolji i patnji, braniti agresora i diktaturu, to je neljudska osobina.
Ti izgleda suvise vezes srcu sta se ovde capri, ha? Ohladi malo. Vidis da je pola postova cista zezancija i nista vise, jer nemaju ni sadrzaja, ni poruke.
Sudeci po svemu sta sam do sada od tebe procitala, sve su prilike, da ti u sustini nisi okusio zivot of the United States, nisi okusio kolacic radnog zivota, jos uvjek si u kokonu, zbrinuta sredina studentskog campusa i sanjas the american dream. Zbilja, ja ti od srca zelim, da ti se ispuni taj san, da ti se sve zelje ostvare - MADA - cisto sumnjam, da ces na kraju krajeva biti sretan sa postignutim uspjehom.
Radila sam ja 12 i 14 sati na dan, ne sto sam morala, niko mene tjerao nije, sem moja licna volja i moja ambicija. Uspjevala sam brzim korakom, sto me - moram priznati - jedno vrijeme i zanijelo. Nikla mi krila, tako reci, pa sam gurala preko mjere u nekoj zabludi vjecne slave. Istina, sistem sam po sebi pruza neocekivane mogucnosti i mami velikim parama. Princip, mrkva i magarac. Ali, ta medalja ima dvije strane. Na putu prema "gore", penjuci se uz merdevine karijere, polahko, maltene neprimjetno, mjenja ti se licnost. Postajes krut, nepobjediv, neuplasiv - sve neljudske osobine prisvojis u zelji za ... eh, sad se i ja pitam, za sta sam ulagala taj silni trud? Da nabijem jos vecu cifru na bankovni? Da mi vizit karticu pozlate? Pitas se ti nekad sta je smisao zivota? Sta su TVOJE vrijednosti zivota? U good old Europe zaradim da mi je dovoljno za zivota, za JEDAN zivot, jer to je bas toliko, koliko mi je od boga dato. Ali stim, sto radim mnogo manje, imam i mnooooooogo vise vremena da ZIVIM. Vjerovao ili ne, svaka bezposlena kafa na carsiji vece mi je zadovoljstvo nego sve te bivse vizit karte.
Sudeci po komentarima o Iraku i Afganistanu, da se primjetiti, da je kod tebe metamorfoza vec nastala. Biti hladnokrvan i bezdusan prema tudjoj nevolji i patnji, braniti agresora i diktaturu, to je neljudska osobina.
-
SherlockHolmes
mojne svega ti, posebno tog americkog
i ti si meni dobar, samo jos da malo bolje procitas i svoje i tudje postove 
-
Svemirski_Jebach
dobro, desi se da mi u brzini promakneSherlockHolmes wrote:mojne svega ti, posebno tog americkogi ti si meni dobar, samo jos da malo bolje procitas i svoje i tudje postove
hajd zivio
-
Svemirski_Jebach
dosli smo i do najcuvenije zablude, o smislu zivota i vrijednostima koje se eto ne mogu ostvariti u americi a u frankfurtu eto ko biva mogu
u sarajevu sam radio mnogo i dugo i isto nisam imao vremena ni za sta, sreca sto su mi prijatelji bili i radne kolege...mojne mi te suplje kako se u bosni moze sve fino.
Ako radis i zelis raditi, u Bosni (da ne govorimo o negdje drugo) ces raditi isto kao i u DC-u. To nije pitanje drzave nego neophodnosti rada
u sarajevu sam radio mnogo i dugo i isto nisam imao vremena ni za sta, sreca sto su mi prijatelji bili i radne kolege...mojne mi te suplje kako se u bosni moze sve fino.
Ako radis i zelis raditi, u Bosni (da ne govorimo o negdje drugo) ces raditi isto kao i u DC-u. To nije pitanje drzave nego neophodnosti rada
-
freak_with_a_laptop
Mali, nemoj se bolan vise brukati, nemoj majke ti. Tek si 5 mjeseci tamo, to je fakat sega.Svemirski_Jebach wrote:freakica je davno zabasala...nema joj nazad![]()
![]()
a ti, ti se dobro drzis i korektan si, nemam zamjerke...pa i ako se ne slazemo nije problem, samo nemoj da navodimo argumente iz bukvara.
Radila sam u financial district, 85 Broad Street, prosetaj, pa vidi cija je adresa, a zivjela sam Washington Square - sreco, treba tebi jos puno puno puno truda i znoja, da ti primirises i blizu tog kvarta.
- Nosferatu
Ama ja govorim o nasim ljudima prevashodno.SherlockHolmes wrote:Nosferatu, htio ne htio, odlicno si (po meni) sazeo sustinu Amerike i potrebnog "mindseta", mada ima jos svasta ponesto sa strane.
Ne o ljudima iz drugih zemalja koji imaju alternativu da odu u svoju zemlju u kojoj se opet moze postici koliko i u Americi il' manje al da se ima neki lagodan zivot koji je vrlo stablinog karaktera a ne kao u BiH kakav je - za veliki broj ljudi (ako je lagodan nije stabilan, ako je nelagodan e onda jest stabilan, teskom mukom moze na bolje).
Mene npr. fascinira promjena mentaliteta usljed promjene sistema koja se desi kod npr. Bosanac koji dodje iz BiH u Ameriku. Ja ne znam ni sam sta je to, al' iskreno ovdje ima ljudi koji znaju 5 rijeci Engleskog i koji su se uklopili tj. rade negdje i osjecaju da privreduju, koliko toliko su svoj zivot izbalansirali i u svemu se nastoje prilagoditi, od kompjutera do americkog sistema sto je meni vrlo simpaticno, osjecjau se Amerikancima koliko im to situacija i okruzenje dopusta, ne nose taj neki konflit identiteta niti pokusavaju da u ovoj zemlji oni vodu na svoj mlin nanose - kad shvataju da smo mi saka emigranata koja je dosla sa 2 kesa u Ameriku prije 15-8 godina zavisno od toga kako ko. Mi smo kao komuna ovdje - jos uvijek jedno veliko niko i nista - te nas kao takve ne moze niko ni iz BiH pritiskati da mi nesto - mjenjamo van granica svojih mogucnosti tj. izadji na glasanje i ne idi u vojsku, a sto se mene tice niti u policiju.
Na drugu ruku imamo neke klince - koji bi da zive upravo sad jer imaju osjecaj da su toliko toga u ratu i izbjelistvu/emigraciji propustili kao da im je neko duzan i umjesto da svoje 20 i 30 posvete trudu i radu da bi kasnije mogli nesto imati i nekud dosegnuti. Oni medjutim misle da je ovo sad vrijeme kao sto je npr. njegovom babi bilo vrijeme prije 30 godina u Bosni da izmedju skole i zendibe - radi sta hoce i kako hoce. Tu onda dolazi experimentisanje, te se malo vratis u BiH, malo po Europi, malo u Kanadi, a ako ostanes u Americi s posla na posao - samo da se ima koja kinta u dzepu kao da je kinta bitna u tim godinama - kinta ce doci, al' prvo se moras izgraditi. Na kraju prodju zlatne godine - kad odjednom osvane takav s babom ponovo u kuci, razveden, s djetetom il' slicno nesto tako - ofrlje, bezveze, bez ikakve direkcije, srljanje u prazno.
O ljudima koji nemaju ovdje familiju - to je posebna kategorija i to su pravi heroji kojima se ja divim. Jer je njima jako tesko doci do papira, moraju raditi dva put vise za dva puta manje i opet opstaju i nadaju se boljem, zive jedan dan po dan. Takvi ako se i vrate tamo gdje su im familije - ja shvatam al' opet ne odobravam jer je za mene to uzaludna i blesava zrtva - dozvoliti kapitalisti da te dere najgorih par godina - koliko moze i taman kad dodje vrijeme da Musa dere jarca, ti se kupis i kufer nazad, ne valja Amerika, a da nisi ni probao (npr. oni koji zavrse fax u USA imaju pravo da ostanu 1 godinu i da rade, ali ja znam barem par slucajve nasih ljudi koje su ili poslovi cekali ili su se zaposlili jako brzo u BiH po zavrsetku faksa - te su se odmah i vratili bez da su i probali uopste u Americi).
Uglavnom - o Americi trebaju pricati stariji ljudi koji imaju iskustvo vise sistema, a ne djecurlija koja je zivjela po 4-5 godina u tri razlicita sistema i koji misle da se moze sve dobro iz sva tri sistema distilirati u jedan u kojem ce se oni negdje nekako naci. Amerika je zemlja biznisa. Ovdje je kapital najbitniji. I ako nisi dosao da pravis lovu - onda si ovdje da drugom pravis lovu tj. levat. Levat se moze biti odredjeno vrijeme - al' ne moze cijeli zivot (valjda?). I zato kazem - da onome kome je cilj da bude levat zauvijek - za njega mozda i nije Amerika. Jer to i jeste cilj Amerike - da emigranta dovede da mu radi najnize poslove, al' to je i tvoj jihad da ti Americi ne dozvolis da te onda drzi na tom nivou - nego da guras naprijed koliko god mozes.
Na drugu ruku, nas sistem je unistio generaciju koju je Bosna iznjedrila teskom mukom, tj. nama je trebalo 50+ godina najperspektivniji da iznjedrimo te ljude koji su po prvi put krenuli da naprave nesto zaista veliko za ovu zemlju i da konacno istjeramo mak na konac i pravu Drinu ali umjesto toga - postali su takvi ljudi kurbani, zrtvovala ih je saka foteljasa kojima ne smijes ni dan danas reci rijeci protiv na forumu - naci ce neko da te demantira. I ja to vrlo dobro nosim u podsvjesti - i kad se neko pita hej stani malo - pa zar ne vide ti Amerikance kako ubijaju ljude po Iraku - meni nije jasno da taj isti ne vidi - da je nas sistem bio Amerika a nasi ljudi Iracani - i da smo sami sebe samljeli - onaj koji nije prosao kroz tu masinu je danas sretan jer imao posao i platu, i to je to, odmah je bolji od 30-40% gradjana. I onda me ljuti kad neko hoce da mjenja jednog giganta kao sto je Amerika u svakom smislu te rijeci, i to iz mahalske perspektive a ne vidi sebe i svoje probleme - postali smo jacmer na Europskoj guzici koji ce izgleda samo da se sve vise gnoji a niko nece da ga iscjedi. I to nam je - nagrada i kazna, valjda sto u 21 stoljecu svi na jednu stranu a mi na drugu. I tako, sjedi drvo na drvo, i segaci se na bilo koga/ciji racun.
-
freak_with_a_laptop
Koliko ono tebi bi godina? 21, 22, 23? Mrs, bruko jednaSvemirski_Jebach wrote:dosli smo i do najcuvenije zablude, o smislu zivota i vrijednostima koje se eto ne mogu ostvariti u americi a u frankfurtu eto ko biva mogu![]()
Vire ti jos pelene ispod nogavice a ti se nasao da nama vazis o radnom zivotu. Ti bi trebao pod hitno konzultirati strucnjaka, doktora, kod tebe ozbiljan poremecaj.
-
Svemirski_Jebach
iz tvoj dva zadnja posta jasno vidim da je tebi najvaznije tragati za pravim vrijednostima

Btw znas li da jos uvijek ima onih druggies na Washington Square-u?

Btw znas li da jos uvijek ima onih druggies na Washington Square-u?
-
SherlockHolmes
jeste me onomad za mukom stecene HPQ akcije zavalili, nikad vam necu halalitfreak_with_a_laptop wrote:Mali, nemoj se bolan vise brukati, nemoj majke ti. Tek si 5 mjeseci tamo, to je fakat sega.Svemirski_Jebach wrote:freakica je davno zabasala...nema joj nazad![]()
![]()
a ti, ti se dobro drzis i korektan si, nemam zamjerke...pa i ako se ne slazemo nije problem, samo nemoj da navodimo argumente iz bukvara.
Radila sam u financial district, 85 Broad Street, prosetaj, pa vidi cija je adresa, a zivjela sam Washington Square - sreco, treba tebi jos puno puno puno truda i znoja, da ti primirises i blizu tog kvarta.
-
Svemirski_Jebach
Doktor mi je rekao da se kod mene radi o hroncinom nepodnosenju budala, glupaka, nacionalista i ostale bande.freak_with_a_laptop wrote:Koliko ono tebi bi godina? 21, 22, 23? Mrs, bruko jednaSvemirski_Jebach wrote:dosli smo i do najcuvenije zablude, o smislu zivota i vrijednostima koje se eto ne mogu ostvariti u americi a u frankfurtu eto ko biva mogu![]()
Ako radis i zelis raditi, u Bosni (da ne govorimo o negdje drugo) ces raditi isto kao i u DC-u. To nije pitanje drzave nego neophodnosti rada![]()
Vire ti jos pelene ispod nogavice a ti se nasao da nama vazis o radnom zivotu. Ti bi trebao pod hitno konzultirati strucnjaka, doktora, kod tebe ozbiljan poremecaj.
-
Svemirski_Jebach
hajdemo jos malo...SherlockHolmes wrote:jeste me onomad za mukom stecene HPQ akcije zavalili, nikad vam necu halalitfreak_with_a_laptop wrote:Mali, nemoj se bolan vise brukati, nemoj majke ti. Tek si 5 mjeseci tamo, to je fakat sega.Svemirski_Jebach wrote:freakica je davno zabasala...nema joj nazad![]()
![]()
Radila sam u financial district, 85 Broad Street, prosetaj, pa vidi cija je adresa, a zivjela sam Washington Square - sreco, treba tebi jos puno puno puno truda i znoja, da ti primirises i blizu tog kvarta.vidim ja sad sto ti carly stalno nesto spominjes
ma nije bolan ona kriva, ona je bila intern u Goldman-Sachs-u
-
freak_with_a_laptop
Okusila sam i jednu i drugu stranu i napokon sam se ustrojila - ali, neka, doci ce i tebi iz guzice u glavu.Svemirski_Jebach wrote:iz tvoj dva zadnja posta jasno vidim da je tebi najvaznije tragati za pravim vrijednostima![]()
![]()
Btw znas li da jos uvijek ima onih druggies na Washington Square-u?![]()
Washington Square - nemoj da kakis majke ti. Neznam koliko puta si tu prosao, ali nisi garant cesto - ipak bi trebao da znas, da je to kvart o kojem mnogi samo sanjaju.