Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

_BosanaC wrote:
zena wrote:Image

mirc sjecas se one bebe :D
Beba? :shock: :D
dobro bosanac, bio je beba... :-) i nije on bash sad lavic :D to sam ja malehna :D :oops:
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:lol: divno :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zena wrote:
_BosanaC wrote:
zena wrote:Image

mirc sjecas se one bebe :D
Beba? :shock: :D
dobro bosanac, bio je beba... :-) i nije on bash sad lavic :D to sam ja malehna :D :oops:
Ali je presladak, ruku na srce :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
zena wrote:
_BosanaC wrote: Beba? :shock: :D
Ali je presladak, ruku na srce :D
evo samo da vidis kakva je maca bila kad je dosla kod mene na konak...
mIRCerka wrote:Obecah da cu staviti slike uz zenino odobrenje, medjutim mislim da je pogresno onakvu ljepotu sakrivati :D
zao mi je sto slike nisu boljeg kvaliteta, mobitel je ipak mobitel :D
enjoy :D

macak na ledjima
Image

macak pava
Image

macak luca meso
Image

i macak polucao meso
Image

Zeno, hvala ti jos jednom :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

zmijaIzmaj wrote::lol: divno :D
:D 8-)

Mirci, hvala ti ;)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

zena wrote:
zmijaIzmaj wrote::lol: divno :D
:D 8-)

Mirci, hvala ti ;)
Hvala tebi sto si uzela macu i sto se volite.
Lace

Post by Lace »

ayy kako je bio majiiii :)
furlan

Post by furlan »

ops greska
furlan

Post by furlan »

burekodsira

Post by burekodsira »

simon13 wrote:
Anarhija wrote:
simon13 wrote:Image[/img]
e na ovo sam alergicna, ma kako god to lijepo (za neke kretene) na kraju izgledale spicaste usi i kratki repic, nesmije zivotinja da pati i boluje!!! i ako moze bez supljih, ma na repic se zaveze gumica i repic se s vremenom osushi i odpadne :shock: i to NIMALO ne boli :-x
simon13 sto bi ti sa apetitom odsjekla usi :x
wahhh
Usi su hrskavica, boli malo kao i rep, ali Boze moj, bolilo je i mene kad sam se sunetio :D , zato sam se ja sunetio kao mali a mom najboljem prijatelju su i rep i usi uradjena kao malom, odmah da ti kazem da se nije zalio na bolove,, a i doberman je pod moranje sa kupiranim usima...
Image
u eu je zabranjeno unakazivanje zivotinja tipa odsjecanje repa, usiju... ne znam da li kod nas ima taj zakon
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ima li u EU zakon s kojim moras s cackalicom za uho da kravi provjeris E.Coli kulturu u rektumu - te ako je na niskom nivou - trbas odmah da je posaljes u klaonicu?

Svim vama - koji jedete meso i protivite se "unakazivanju zivotinja" mogu samo reci da ste nevidjeni licemjeri. A ako me pitate sto - otidjite samo jedan dan u lokalnu klaonicu - pa cete vidjeti i zasto.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nosferatu wrote:Ima li u EU zakon s kojim moras s cackalicom za uho da kravi provjeris E.Coli kulturu u rektumu - te ako je na niskom nivou - trbas odmah da je posaljes u klaonicu?

Svim vama - koji jedete meso i protivite se "unakazivanju zivotinja" mogu samo reci da ste nevidjeni licemjeri. A ako me pitate sto - otidjite samo jedan dan u lokalnu klaonicu - pa cete vidjeti i zasto.
U Sarajevu ne moras ici do klaonice, dovoljno je prosetati pored mesare gdje te jadna bleja isplazenog jezika gleda iz izloga...

Meni je receno da se zbog zdravlja usiju ushi kupiraju, a za rep fakat ne znam.
Sogan

Post by Sogan »

Nosferatu wrote:Ima li u EU zakon s kojim moras s cackalicom za uho da kravi provjeris E.Coli kulturu u rektumu - te ako je na niskom nivou - trbas odmah da je posaljes u klaonicu?

Nosferatu, znaci cinjenica da veci dio covjecanstva nisu vegeterijanci amnestira sve moguce oblike torture nad zivotinjama? :shock:
Lara-sa

#264 Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Lara-sa »

Mirci, kako je Husnija?
Jel prebolovao? Hajd daj nam slike...
Samo da ti se zahvalim na savjetima za moju macu, mi smo sada super zdravi i veseli... :-D :-D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

mIRCerka wrote:

U Sarajevu ne moras ici do klaonice, dovoljno je prosetati pored mesare gdje te jadna bleja isplazenog jezika gleda iz izloga...

Meni je receno da se zbog zdravlja usiju ushi kupiraju, a za rep fakat ne znam.
Normalno, jer su psi skloni usnim infekcijama. Sto se tice repa - doberman je odavno poznat po svojim vojnim i cuvarskim sposobnostima, te sa skracem repom mislim da je mnogo teze imati predstavu o tome - da li je pas prijateljski ili neprijateljski nastrojen, a govore i o tome da mu je rep mnogo duzi nego kod ostalih pasa pa onda izgleda "ruzno". Naravno rep biva odsjecen vrlo rano, mozda cak i prije nego sto pas bude prodan orginalnom vlasniku, npr. u stenari.
mIRCerka

#266 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mIRCerka »

Lara-sa wrote:Mirci, kako je Husnija?
Jel prebolovao? Hajd daj nam slike...
Samo da ti se zahvalim na savjetima za moju macu, mi smo sada super zdravi i veseli... :-D :-D
drago mi je to cuti...ma Husnija je dobar, malo je trom, uninala ga anestezija, al jos jadnicak ne zna sta ga je snaslo...
sad me samo strah njegovog debljanja....

Nosferatu, vidis to mi djeluje logicno...
ali isto tako su i vucjaci poznati po cuvarskim osobinama, pa njima nik orep ne dira.
Mislim da kupiranje repa more bit bidne samo slijed aerodinamicne frizure...
Nosferatu

Post by Nosferatu »

Jasno je to meni (kao sto i kod ljudi postoji aerodinamicna frizura zvana sunet - al' de stisni pa je ucini ilegalnom) - nego valjda ako ces biti borac za prava zivotinja - prvo bi trebao prestati konzumirati krave, ovce, svinje, kokosi, ribe, skakavce, pa onda u drugog upirati prstom da je nekoga osakatio.

Al' treba se i za to izgraditi.

Dokle god je drzavni prioritet usi i rep mog psa a ne to sta se samelje u fasiranom mesu, kad zavrsi smijena pa se pomete klaonica i ono malo smeca sto ostane okrene u neki profit, dotle ja znam - da je to sve privid a ne stvarni dokaz ljudskog progresa, a o zastiti i pravima zivotinja - sta i da govorim. Ako ima zivotinja koju bi ljudi trebali cijeniti i stiti - to je krava jer bez iste niti ima mljeka, ni sira, ni mesa, ni koznih cipela, ni jakne. Kod nas je medjutim - ta ista vrlo "neplemenita" pa se niko mnogo ne bizuhuri niti pita kakav joj je kraj bio prije nego sto je zavrsila u tanjuru ispred mene.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nosferatu wrote:Jasno je to meni (kao sto i kod ljudi postoji aerodinamicna frizura zvana sunet - al' de stisni pa je ucini ilegalnom) - nego valjda ako ces biti borac za prava zivotinja - prvo bi trebao prestati konzumirati krave, ovce, svinje, kokosi, ribe, skakavce, pa onda u drugog upirati prstom da je nekoga osakatio.

Dokle god je drzavni prioritet usi i rep mog psa a ne to sta se samelje u fasiranom mesu, kad zavrsi smijena pa se pomete klaonica i ono malo smeca sto ostane okrene u neki profit, dotle ja znam - da je to sve privid a ne stvarni dokaz ljudskog progresa, a o zastiti i pravima zivotinja - sta i da govorim. Ako ima zivotinja koju bi ljudi trebali cijeniti i stiti - to je krava jer bez iste niti ima mljeka, ni sira, ni mesa, ni koznih cipela, ni jakne. Kod nas je medjutim - ta ista vrlo "neplemenita" pa se niko mnogo ne bizuhuri niti pita kakav joj je kraj bio prije nego sto je zavrsila u tanjuru ispred mene.
Sve ja to znam, a opet nema vece slasti nego pojest cevap...
Nosferatu

Post by Nosferatu »

mIRCerka wrote:
Nosferatu wrote:Jasno je to meni (kao sto i kod ljudi postoji aerodinamicna frizura zvana sunet - al' de stisni pa je ucini ilegalnom) - nego valjda ako ces biti borac za prava zivotinja - prvo bi trebao prestati konzumirati krave, ovce, svinje, kokosi, ribe, skakavce, pa onda u drugog upirati prstom da je nekoga osakatio.

Ima brate...

Provodati dobermana na lancu po Bascarsiji...pa porcija cevapa tebi, porcija njemu..
Last edited by Nosferatu on 12/12/2006 17:23, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Nosferatu wrote:
mIRCerka wrote:

Ima brate...

Provodati dobermana na lancu po Bascarsiji...
od cukenja vodam samo (po par metara) jednog vucjaka povremeno ..tj voda on mene...ja sam mackolog..
hajd citamo se, odo Husu svog mazit...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Image
Lace

Post by Lace »

Bobi wrote:Image
ovog si ukrao s neta...nije tvooojjj :D
simon13

Post by simon13 »

Kao sto kaze nosferatu nista ljepse prosetati dobermana carsijom sa kupiranim usima i pojesti po 10 cevapa, a moze i pita ako nije zeljanica.
Kad smo vec kod hrane odoh ispeci biftek od dva prsta i mlatnuti ga onako polu krvavog, pola ja pola moj best jaran sa kupiranim usima i repom....
Anarhija nesto za tebe enjoy doberman pinscher,,
Image
P.S.nije moj al kamo srece da jest :D
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Image

Patuljasti mnogonogi snaucer :D
sicky

Post by sicky »

Image
Post Reply