Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@klif

Zasto stavljas Bosnjak i Bosnjak-ateista pod navodnike?
danas

Post by danas »

Minnela wrote:
mr__bosnjak wrote:@klif

vjerovatno zato da bi se ti javio na ovu temu :D
ote mi slovo iz tastature :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

PITARKA_SA wrote:ja neku noc,sa drugaricama "zalila"malo :D :D moralo se,uskoro cu postati kuma :D doduse ,vjerovatno su mislili da sam neka vlahindura il ti ga cafirka samo takva :D al sta da radim,kad ne mogu protiv sebe :D
PS:ima alkohola,bez zeze,kakve su to price suplje? :-?
upotreba rijeci bljak...

a ubuduce cemo izgleda svi morati nositi oko vrata plocicu sa imenom , prezimenom i etno pripadnoscu...
pa da DRUGI ne razmisljaju vec da s vrata vide...
:roll:

davne 1996. godine meni jedan bivsi Sarajlija u parizu kaze " a Boga ti, toce li alkohol u Sarajevu uopste?" na sta sam mu ja rekla da sam nikab skinula na granici sa Hrvatskom tek i otisla...

od nekih stvari se ne mora praviti fama...
jer u Sarajevu ima objekata gdje se NIKAD ne toci alkohol. I niko ne drami.
Q noc
vatrogasac

Post by vatrogasac »

danas wrote:
jes' me stid... stid me je onih koji do podne misle jedno, a od podne drugo.
....ali u situaciji kada događaji prestižu jedni druge.....kako drugačije....
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Minnela wrote:
mr__bosnjak wrote:@klif

vjerovatno zato da bi se ti javio na ovu temu :D
Uspio je :D
klif

Post by klif »

EI Presidente wrote:Klif, kriza identita je evidentna u svim drzavama bivseg komunistickog bloka. Razlicite nacije su se s tom krizom identiteta bavile svaka na svoj nacin. Mi na Balkanu to obavismo s puno krvi, sto je samo zakomplikovalo situaciju. [b]U tom smislu Bosnjaci nisu puno drukciji od Srba, ili Hrvata. [/b]Da ne spominjem 9/11 i trenutacnu polarizaciju koja samo odmaze da se proces uspostave identiteta makne s mrtve tacke...
Mislim da u ovoj tvrdnji, koju smatram kljucnom, lezi cijela tragedija bosnjackog naroda, a s njome i BiH. Nakon sprovedene „pravoslavizacije“ i „katolizacije“ susjednih drzava s pocetka 90-tih, isto, na zalost, samo s pozicija Islama, pokusava i bosnjacko rukovodstvo u BiH. Pri tome previdja najbitniju stvar, a to je da za opstanak cjelovite BiH, kao kulturoloski, nacionalno i religijski najsuptilnije drzavne konstrukcije bivse YU zajednice, najvecu odgovornost snose upravo oni, Bosnjaci, kao najbrojniji narod. Umjesto da stvore untarnji savez sa Bosancima i Hercegovcima, Ostalim, BiH odanim Srbima i Hrvatima (bez obzira na redosljed) za cije stvaranje je osnovna pretpostavka bila ublazavanje islamskog religijskog faktora, vodi se upravo suprotna politika, koja rezultira gubitkom „prirodnih unutarnjih saveznika“ bosnjackog naroda, te trazenjem istih na za BiH nekompatibilnim prostorima.

Prirodan kraj takve politike je fakticka podjela zemlje i njena definitivna fragmetacija.

Bude li borbu, koja upravo traje, za „Bosnjake ateiste“ dobio islamizirani bosnjacki faktor, a ne koalicija Bosanaca i Hercegovaca, Ostalih, BiH odanih Srbia i Hrvata, ne vidim mogucnost rjesenja BH problema iz sopstvenih snaga i trajno funkcionisanje BiH na pozicijama jedinstvene drzavne zajednice.
Murisno1

Post by Murisno1 »

danas wrote:
klif wrote: A kakvi smo, ne znamo ni sami. Do podne vako, a od podne, vidjecemo…
a kako drugacije :D tako nam radiJo prvi nam u nas demokraCki predCjednik, pa i mi za njim :D ha ja :D
hebote...
pa de da i o njemu malo ...
nismo dugo ... a i taman godišnjica smrti juče bila ...
pu hebote ...
a pričaju o nekoj kulturi!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

klif wrote:
EI Presidente wrote:Klif, kriza identita je evidentna u svim drzavama bivseg komunistickog bloka. Razlicite nacije su se s tom krizom identiteta bavile svaka na svoj nacin. Mi na Balkanu to obavismo s puno krvi, sto je samo zakomplikovalo situaciju. [b]U tom smislu Bosnjaci nisu puno drukciji od Srba, ili Hrvata. [/b]Da ne spominjem 9/11 i trenutacnu polarizaciju koja samo odmaze da se proces uspostave identiteta makne s mrtve tacke...
Mislim da u ovoj tvrdnji, koju smatram kljucnom, lezi cijela tragedija bosnjackog naroda, a s njome i BiH. Nakon sprovedene „pravoslavizacije“ i „katolizacije“ susjednih drzava s pocetka 90-tih, isto, na zalost, samo s pozicija Islama, pokusava i bosnjacko rukovodstvo u BiH. Pri tome previdja najbitniju stvar, a to je da za opstanak cjelovite BiH, kao kulturoloski, nacionalno i religijski najsuptilnije drzavne konstrukcije bivse YU zajednice, najvecu odgovornost snose upravo oni, Bosnjaci, kao najbrojniji narod. Umjesto da stvore untarnji savez sa Bosancima i Hercegovcima, Ostalim, BiH odanim Srbima i Hrvatima (bez obzira na redosljed) za cije stvaranje je osnovna pretpostavka bila ublazavanje islamskog religijskog faktora, vodi se upravo suprotna politika, koja rezultira gubitkom „prirodnih unutarnjih saveznika“ bosnjackog naroda, te trazenjem istih na za BiH nekompatibilnim prostorima.

Prirodan kraj takve politike je fakticka podjela zemlje i njena definitivna fragmetacija.

Bude li borbu, koja upravo traje, za „Bosnjake ateiste“ dobio islamizirani bosnjacki faktor, a ne koalicija Bosanaca i Hercegovaca, Ostalih, BiH odanih Srbia i Hrvata, ne vidim mogucnost rjesenja BH problema iz sopstvenih snaga i trajno funkcionisanje BiH na pozicijama jedinstvene drzavne zajednice.
Na moju duboku zalost - u pravu si...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Minnela wrote:
mr__bosnjak wrote:
Minnela wrote: vjerovatno zato da bi se ti javio na ovu temu :D
Uspio je :D
gdje ne bi :D

objasni mu sad kako ,sta :D
Ne ide, ne odgovara :sad: :D
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
Ne laprdaj vise, zivota ti... :zzzz:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
:lol: :lol: :lol: :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

ovo su bile i rijeci Alije Izetbegovica koji je zbog te represije proveo godine i godine zivota u zatvoru. Pa se vi smijte...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Bez mr_bo¹njaka ovaj forum ne bi bio ono ¹to jeste... 8-)

Ti si jedan GIGANT! :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mr__bosnjak wrote:ovo su bile i rijeci Alije Izetbegovica koji je zbog te represije proveo godine i godine zivota u zatvoru. Pa se vi smijte...
Sad sve ima smisao... :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mr__bosnjak wrote:ovo su bile i rijeci Alije Izetbegovica koji je zbog te represije proveo godine i godine zivota u zatvoru. Pa se vi smijte...
Pa i on je laprd´o...
Nesto nejasno?
Murisno1

Post by Murisno1 »

jeste se udružili hebote .. :oops:
Pearl

Post by Pearl »

_BosanaC wrote:
da se pridruzim smijanju grohotom..

ja znam i muslimane i pravoslavce i katolike koji su i u tom komunistickom represivnom rezimu provodili svoju vjeru i te vjernike cijenim i danas kao jedine iskrene.. ovi sadasnji su vecinom "vjernici na baterije" (cast izuzecima).. ko je htio mogao je... a vjera je u srcu a ne u dzamiji/crkvi i kao takvu niko ti je ne moze oduzeti ;) argument nidje veze, to je samo opravdanje i to jadno. ..znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci.. lako je biti vjernik kad nemas nikakvih prepreka :D
Last edited by Pearl on 20/10/2006 09:53, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Vodenjak wrote:
Ne laprdaj vise, zivota ti... :zzzz:
ne cojk ne laprda, recimo Turska je puna studenata iz tih bivsih sovjetskih zemalja, svi nekako izucavaju vjeru, i u tome vide povaratakom svom kulutrnom identitetu! :roll:
A sad je bivsa Juga drugi slucaj...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Pearl wrote:
_BosanaC wrote:

ja znam i muslimane i pravoslavce i katolike koji su i u tom komunistickom represivnom rezimu provodili svoju vjeru i te vjernike cijenim i danas kao jedine iskrene.. ovi sadasnji su vecinom "vjernici na baterije" (cast izuzecima).. ko je htio mogao je... a vjera je u srcu a ne u dzamiji/crkvi i kao takvu niko ti je ne moze oduzeti ;) argument nidje veze, to je samo opravdanje i to jadno. ..znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci.. lako je biti vjernik kad nemas nikakvih prepreka :D
A ja znam ljude koji su na Goli Otok išli tucati kamen, ne zato što su bili IB niti zato što su bili krimosi, već zato što su bili muslimani.

Znam i ljude koje roditelji nisu smjeli krstiti da ne bi izgubili posao i partijske privilegije.

Znam i crkve i džamije koje su Titovi partizani srušili dok je zanos boljševizma bio vruć,

Mali bošnjak na tovar budalaština kaže i po neku pametnu. Nije u redu napasti ga baš tada.
Murisno1

Post by Murisno1 »

Pearl wrote: da se pridruzim smijanju grohotom..

a svi vrlo dobro znamo da Alija Izetbegović, kad se nije smjelo biti vjernik, nije bio vjernik te je odležao zbog nečeg sasvim drugog .. :oops:
Vodenjak wrote:
Pa i on je laprd´o...
Nesto nejasno?
Last edited by Murisno1 on 20/10/2006 10:29, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

Jimmy_The_Saint wrote:
Pearl wrote:
_BosanaC wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

A ja znam ljude koji su na Goli Otok išli tucati kamen, ne zato što su bili IB niti zato što su bili krimosi, već zato što su bili muslimani.

Znam i ljude koje roditelji nisu smjeli krstiti da ne bi izgubili posao i partijske privilegije.

Znam i crkve i džamije koje su Titovi partizani srušili dok je zanos boljševizma bio vruć,

Mali bošnjak na tovar budalaština kaže i po neku pametnu. Nije u redu napasti ga baš tada.
ja sam mu odgovorila da nije to sto je on naveo jedini razlog.. ako ti ne smatras da je biti vjernik sad u trendu, to je onda tvoje misljenje.. a ja imam svoje..

ja stojim iza toga da se vjernik moglo biti.. ako vjernika cini odlazak u dzamiju/crkvu onda imamo definitivno drugacija poimanja vjere.. prije svega, u tom slucaju pricamo o religiji a ne vjeri..

kad je religija u pitanju- da, bilo je svakakvih sranja, i da, ako si bio vjernik nisi mogao biti komunista..
ali isto tako znam veliki broj ljudi koji su i suneceni i krsteni, i koji su praktikovali vjeru - neki kod kuce "za svaki slucaj" a neki javno, koji i sad kazu da nisu imali problema.. za govorim za te slucajeve..
nije sve crno i bijelo..
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Jimmy_The_Saint wrote:
Pearl wrote:
_BosanaC wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovde ne smijes imati svoje misljenje, moras ulare nabaciti! Sindrom stoke!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Murisno1 wrote:jeste se udru¾ili hebote .. :oops:
Nije se niko udru¾io.

Kao ¹to sam i njemu jednom napisao: Èinjenica da se pet ljudi ne sla¾e sa ¹estim ne znaèi automatski da tih pet ljudi ima zajednièki/dogovoren stav. Svi se mogu neslagati iz svojih liènih razloga...

Neko od tih 5 ljudi mo¾e biti Bo¹njak, ateista, musliman, Srbin, Bosanac, katolik... Ne mo¾e¹ reæi da oni ba¹ imaju iste polazne taèke za svoje neslaganje i reakcije...
Pearl

Post by Pearl »

Murisno1 wrote:
Pearl wrote: da se pridruzim smijanju grohotom..

a svi vrlo dobro znamo da Alija Izetbegović, kad se nije smjelo biti vjernik, nije bio vjernik te je odležao zbog nečeg sasvim drugog .. :oops:
tema njegovog lezanja postoji vec na drugom threadu... razlog nije bio vjera nego politika.. koliko ja znam...a mozda sam samo zadojena komunistickom, pardom sdp propagandom, kako mi mr_bosnjak ukaza :D

ja nisam negirala da nije bilo odlazaka na goli otok, problema raznih vrsta radi provodjenja vjere .. ja samo rekoh da se moglo..

ponavljam:"znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci"
Post Reply