Alkohol u SA restoranima za vrijeme Ramazana?
-
mr__bosnjak
@klif
Zasto stavljas Bosnjak i Bosnjak-ateista pod navodnike?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
upotreba rijeci bljak...PITARKA_SA wrote:ja neku noc,sa drugaricama "zalila"malo![]()
moralo se,uskoro cu postati kuma
doduse ,vjerovatno su mislili da sam neka vlahindura il ti ga cafirka samo takva
al sta da radim,kad ne mogu protiv sebe
![]()
PS:ima alkohola,bez zeze,kakve su to price suplje?
a ubuduce cemo izgleda svi morati nositi oko vrata plocicu sa imenom , prezimenom i etno pripadnoscu...
pa da DRUGI ne razmisljaju vec da s vrata vide...
davne 1996. godine meni jedan bivsi Sarajlija u parizu kaze " a Boga ti, toce li alkohol u Sarajevu uopste?" na sta sam mu ja rekla da sam nikab skinula na granici sa Hrvatskom tek i otisla...
od nekih stvari se ne mora praviti fama...
jer u Sarajevu ima objekata gdje se NIKAD ne toci alkohol. I niko ne drami.
Q noc
- vatrogasac
....ali u situaciji kada događaji prestižu jedni druge.....kako drugačije....danas wrote:
jes' me stid... stid me je onih koji do podne misle jedno, a od podne drugo.
-
mr__bosnjak
Uspio jeMinnela wrote:vjerovatno zato da bi se ti javio na ovu temumr__bosnjak wrote:@klif
-
klif
Mislim da u ovoj tvrdnji, koju smatram kljucnom, lezi cijela tragedija bosnjackog naroda, a s njome i BiH. Nakon sprovedene „pravoslavizacije“ i „katolizacije“ susjednih drzava s pocetka 90-tih, isto, na zalost, samo s pozicija Islama, pokusava i bosnjacko rukovodstvo u BiH. Pri tome previdja najbitniju stvar, a to je da za opstanak cjelovite BiH, kao kulturoloski, nacionalno i religijski najsuptilnije drzavne konstrukcije bivse YU zajednice, najvecu odgovornost snose upravo oni, Bosnjaci, kao najbrojniji narod. Umjesto da stvore untarnji savez sa Bosancima i Hercegovcima, Ostalim, BiH odanim Srbima i Hrvatima (bez obzira na redosljed) za cije stvaranje je osnovna pretpostavka bila ublazavanje islamskog religijskog faktora, vodi se upravo suprotna politika, koja rezultira gubitkom „prirodnih unutarnjih saveznika“ bosnjackog naroda, te trazenjem istih na za BiH nekompatibilnim prostorima.EI Presidente wrote:Klif, kriza identita je evidentna u svim drzavama bivseg komunistickog bloka. Razlicite nacije su se s tom krizom identiteta bavile svaka na svoj nacin. Mi na Balkanu to obavismo s puno krvi, sto je samo zakomplikovalo situaciju. [b]U tom smislu Bosnjaci nisu puno drukciji od Srba, ili Hrvata. [/b]Da ne spominjem 9/11 i trenutacnu polarizaciju koja samo odmaze da se proces uspostave identiteta makne s mrtve tacke...
Prirodan kraj takve politike je fakticka podjela zemlje i njena definitivna fragmetacija.
Bude li borbu, koja upravo traje, za „Bosnjake ateiste“ dobio islamizirani bosnjacki faktor, a ne koalicija Bosanaca i Hercegovaca, Ostalih, BiH odanih Srbia i Hrvata, ne vidim mogucnost rjesenja BH problema iz sopstvenih snaga i trajno funkcionisanje BiH na pozicijama jedinstvene drzavne zajednice.
-
Murisno1
hebote...danas wrote:a kako drugacijeklif wrote: A kakvi smo, ne znamo ni sami. Do podne vako, a od podne, vidjecemo…tako nam radiJo prvi nam u nas demokraCki predCjednik, pa i mi za njim
ha ja
pa de da i o njemu malo ...
nismo dugo ... a i taman godišnjica smrti juče bila ...
pu hebote ...
a pričaju o nekoj kulturi!
-
_BosanaC
Na moju duboku zalost - u pravu si...klif wrote:Mislim da u ovoj tvrdnji, koju smatram kljucnom, lezi cijela tragedija bosnjackog naroda, a s njome i BiH. Nakon sprovedene „pravoslavizacije“ i „katolizacije“ susjednih drzava s pocetka 90-tih, isto, na zalost, samo s pozicija Islama, pokusava i bosnjacko rukovodstvo u BiH. Pri tome previdja najbitniju stvar, a to je da za opstanak cjelovite BiH, kao kulturoloski, nacionalno i religijski najsuptilnije drzavne konstrukcije bivse YU zajednice, najvecu odgovornost snose upravo oni, Bosnjaci, kao najbrojniji narod. Umjesto da stvore untarnji savez sa Bosancima i Hercegovcima, Ostalim, BiH odanim Srbima i Hrvatima (bez obzira na redosljed) za cije stvaranje je osnovna pretpostavka bila ublazavanje islamskog religijskog faktora, vodi se upravo suprotna politika, koja rezultira gubitkom „prirodnih unutarnjih saveznika“ bosnjackog naroda, te trazenjem istih na za BiH nekompatibilnim prostorima.EI Presidente wrote:Klif, kriza identita je evidentna u svim drzavama bivseg komunistickog bloka. Razlicite nacije su se s tom krizom identiteta bavile svaka na svoj nacin. Mi na Balkanu to obavismo s puno krvi, sto je samo zakomplikovalo situaciju. [b]U tom smislu Bosnjaci nisu puno drukciji od Srba, ili Hrvata. [/b]Da ne spominjem 9/11 i trenutacnu polarizaciju koja samo odmaze da se proces uspostave identiteta makne s mrtve tacke...
Prirodan kraj takve politike je fakticka podjela zemlje i njena definitivna fragmetacija.
Bude li borbu, koja upravo traje, za „Bosnjake ateiste“ dobio islamizirani bosnjacki faktor, a ne koalicija Bosanaca i Hercegovaca, Ostalih, BiH odanih Srbia i Hrvata, ne vidim mogucnost rjesenja BH problema iz sopstvenih snaga i trajno funkcionisanje BiH na pozicijama jedinstvene drzavne zajednice.
-
mr__bosnjak
Ne ide, ne odgovaraMinnela wrote:gdje ne bimr__bosnjak wrote:Uspio jeMinnela wrote: vjerovatno zato da bi se ti javio na ovu temu![]()
objasni mu sad kako ,sta
-
mr__bosnjak
Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
- Vodenjak
Ne laprdaj vise, zivota ti...mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
-
_BosanaC
mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
-
mr__bosnjak
ovo su bile i rijeci Alije Izetbegovica koji je zbog te represije proveo godine i godine zivota u zatvoru. Pa se vi smijte...
-
Pearl
da se pridruzim smijanju grohotom.._BosanaC wrote:mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.![]()
![]()
![]()
ja znam i muslimane i pravoslavce i katolike koji su i u tom komunistickom represivnom rezimu provodili svoju vjeru i te vjernike cijenim i danas kao jedine iskrene.. ovi sadasnji su vecinom "vjernici na baterije" (cast izuzecima).. ko je htio mogao je... a vjera je u srcu a ne u dzamiji/crkvi i kao takvu niko ti je ne moze oduzeti
Last edited by Pearl on 20/10/2006 09:53, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
ne cojk ne laprda, recimo Turska je puna studenata iz tih bivsih sovjetskih zemalja, svi nekako izucavaju vjeru, i u tome vide povaratakom svom kulutrnom identitetu!Vodenjak wrote:Ne laprdaj vise, zivota ti...mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.
A sad je bivsa Juga drugi slucaj...
- Jimmy_The_Saint
A ja znam ljude koji su na Goli Otok išli tucati kamen, ne zato što su bili IB niti zato što su bili krimosi, već zato što su bili muslimani.Pearl wrote:da se pridruzim smijanju grohotom.._BosanaC wrote:mr__bosnjak wrote:Donekle se slazem sa @klifovim tekstom. Mada mislim da je to jacanje Islama bila posljedica komunisticke represije, isto se desilo i sa ostalim vjerama. I ne samo u BIH, pogledajte Albaniju npr. ili jacanje religioznosti u Rusiji.![]()
![]()
![]()
ja znam i muslimane i pravoslavce i katolike koji su i u tom komunistickom represivnom rezimu provodili svoju vjeru i te vjernike cijenim i danas kao jedine iskrene.. ovi sadasnji su vecinom "vjernici na baterije" (cast izuzecima).. ko je htio mogao je... a vjera je u srcu a ne u dzamiji/crkvi i kao takvu niko ti je ne moze oduzetiargument nidje veze, to je samo opravdanje i to jadno. ..znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci.. lako je biti vjernik kad nemas nikakvih prepreka
Znam i ljude koje roditelji nisu smjeli krstiti da ne bi izgubili posao i partijske privilegije.
Znam i crkve i džamije koje su Titovi partizani srušili dok je zanos boljševizma bio vruć,
Mali bošnjak na tovar budalaština kaže i po neku pametnu. Nije u redu napasti ga baš tada.
-
Murisno1
a svi vrlo dobro znamo da Alija Izetbegović, kad se nije smjelo biti vjernik, nije bio vjernik te je odležao zbog nečeg sasvim drugog ..Pearl wrote: da se pridruzim smijanju grohotom..
ja znam i muslimane i pravoslavce i katolike koji su i u tom komunistickom represivnom rezimu provodili svoju vjeru i te vjernike cijenim i danas kao jedine iskrene.. ovi sadasnji su vecinom "vjernici na baterije" (cast izuzecima).. ko je htio mogao je... a vjera je u srcu a ne u dzamiji/crkvi i kao takvu niko ti je ne moze oduzetiargument nidje veze, to je samo opravdanje i to jadno. ..znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci.. lako je biti vjernik kad nemas nikakvih prepreka
Vodenjak wrote:Pa i on je laprd´o...mr__bosnjak wrote:ovo su bile i rijeci Alije Izetbegovica koji je zbog te represije proveo godine i godine zivota u zatvoru. Pa se vi smijte...
Nesto nejasno?
Last edited by Murisno1 on 20/10/2006 10:29, edited 1 time in total.
-
Pearl
ja sam mu odgovorila da nije to sto je on naveo jedini razlog.. ako ti ne smatras da je biti vjernik sad u trendu, to je onda tvoje misljenje.. a ja imam svoje..Jimmy_The_Saint wrote:A ja znam ljude koji su na Goli Otok išli tucati kamen, ne zato što su bili IB niti zato što su bili krimosi, već zato što su bili muslimani.Pearl wrote:da se pridruzim smijanju grohotom.._BosanaC wrote:![]()
![]()
![]()
Znam i ljude koje roditelji nisu smjeli krstiti da ne bi izgubili posao i partijske privilegije.
Znam i crkve i džamije koje su Titovi partizani srušili dok je zanos boljševizma bio vruć,
Mali bošnjak na tovar budalaština kaže i po neku pametnu. Nije u redu napasti ga baš tada.
ja stojim iza toga da se vjernik moglo biti.. ako vjernika cini odlazak u dzamiju/crkvu onda imamo definitivno drugacija poimanja vjere.. prije svega, u tom slucaju pricamo o religiji a ne vjeri..
kad je religija u pitanju- da, bilo je svakakvih sranja, i da, ako si bio vjernik nisi mogao biti komunista..
ali isto tako znam veliki broj ljudi koji su i suneceni i krsteni, i koji su praktikovali vjeru - neki kod kuce "za svaki slucaj" a neki javno, koji i sad kazu da nisu imali problema.. za govorim za te slucajeve..
nije sve crno i bijelo..
- DobroJutroKolumbo
Ovde ne smijes imati svoje misljenje, moras ulare nabaciti! Sindrom stoke!Jimmy_The_Saint wrote:A ja znam ljude koji su na Goli Otok išli tucati kamen, ne zato što su bili IB niti zato što su bili krimosi, već zato što su bili muslimani.Pearl wrote:da se pridruzim smijanju grohotom.._BosanaC wrote:![]()
![]()
![]()
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Nije se niko udru¾io.Murisno1 wrote:jeste se udru¾ili hebote ..
Kao ¹to sam i njemu jednom napisao: Èinjenica da se pet ljudi ne sla¾e sa ¹estim ne znaèi automatski da tih pet ljudi ima zajednièki/dogovoren stav. Svi se mogu neslagati iz svojih liènih razloga...
Neko od tih 5 ljudi mo¾e biti Bo¹njak, ateista, musliman, Srbin, Bosanac, katolik... Ne mo¾e¹ reæi da oni ba¹ imaju iste polazne taèke za svoje neslaganje i reakcije...
-
Pearl
tema njegovog lezanja postoji vec na drugom threadu... razlog nije bio vjera nego politika.. koliko ja znam...a mozda sam samo zadojena komunistickom, pardom sdp propagandom, kako mi mr_bosnjak ukazaMurisno1 wrote:a svi vrlo dobro znamo da Alija Izetbegović, kad se nije smjelo biti vjernik, nije bio vjernik te je odležao zbog nečeg sasvim drugog ..Pearl wrote: da se pridruzim smijanju grohotom..
ja nisam negirala da nije bilo odlazaka na goli otok, problema raznih vrsta radi provodjenja vjere .. ja samo rekoh da se moglo..
ponavljam:"znaci, sad si vjernik zato sto mozes i sto ti niko A nece reci"