Ko je bosnu branio?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DobroJutroKolumbo wrote:
_BosanaC wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Nagradno pitanje glasi: gdje je tu odgoj, a gdje politika?
Odgoj je kada se djeci pred Novu '96. reklo u vrticu kako je Djed Mraz umro.

Kada su se umjesto novogodisnjih poceli dijeliti bajramski paketici.

Kada se Kur'an dijelio po skolama i sakom i kapom.

Odgoj je i uvodjenje vjeronauke tamo gdje je nikada nije bilo i Laticevska propaganda o pogubnosti mjesanih brakova.

Odgoj je i pozdravljanje u skolama tako da prvo ide "selam" a onda dobar dan, i zahtjevanje pojedinih profesora/ucitelja/nastavnika da to isto tako rade.

Odgoj je od jednom pravo djece da izostanu sa casa kako bi otisli na dzumu petkom jos '97. godine.

Da bi na kraju pricali o vjeri iznad zakona u trenutku kada je neko spreman prekrsiti zakon zato sto mu njegova vjerska nacela nalazu nesto sto zakonski nije dozvoljeno, ali onda vec pricamo o ugrozenosti ljudskih prava.

I da ne nabrajam dalje...
Ne ne ne odgoj je kada su djeca i omladina morali kupovati "Njegosa" i ostalu kliku iz Srbije i Crne Gore po direktivi u OŠ i SŠ pa cak i na fakultetima i preduzecima... Ja sam makar morao kupovati Titino stivo...

I sta ako je Alija to i rekao u navedenoj deklaraciji??? U cemu je problem?? Da opet cekamo ko ovcice i dok mi citamo "Ninja" , "Alan Ford" i "DIlan DOg" oni ce stampati brosure "Kako zaklati"(doticnu brosuricu sam gledao svojim ocima...)!!! E nema tog filma vise... Jesam pravi sam fundamentalista!!! "Svi" su mi potencijalni cetnici, ja brate, malo kojem vjerujem...Vise "verujem" rodjenim Srbijancima , nego ovim domacim...ovi su daleko gori...
Vidim... I od Ive Andrića su zločinca uspjeli napraviti, jer je od jednom postao nepodoban... A Safvet-beg Bašagić postade rado citiran zbog svojih izjava o ugrozenosti Bosnjaka... Jah...
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Jimmy_The_Saint wrote:
Grom iz vedra neba wrote:
Jimmy_The_Saint wrote: Ne radi se o tome da li je opasan MENI, OVDJE I DANAS.

Radilo se tada o ustavnom poretku SFRJ. Koji je bio takav kakav je bio. Nisam ga ja slao na robiju, niti sam udbaško dijete, niti koji klinac. Samo imam nezgodnu osobinu da MISLIM SVOJOM, a ne tuđom glavom.

Dakle, po ONIM zakonima, deklaracija je protivustavni dokument. Pogledaj onaj dio Jednakost u islamu - protiv klasa. Protiv klasa u Socijalističkoj Republici? Pa nemoj me zajebavati. Bio je Alija nevin, k'o Wiehlerov goblen.
Mozemo i o Ustavu. Bas volim pravo. Navedi mi dio u kojem se navodi potkopavanje vlasti u SFRJ.
Pa dobro, ljubitelju prava, jel' baš čovjek mora napisati: "Potkopavam ustav SFRJ", da bi ti shvatio? :D
Ne, nego mora napisati nesto sto mogu shvatiti jedino Vidovita Dzemila i saradnici u namjerama za potkopavanje ustava.

Da je Aristotel bio ziv njega bi streljali na licu mjesta. Ne daj boze da je neko od partijasa citao Drzavu...
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

_BosanaC wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
Odgoj je i pozdravljanje u skolama tako da prvo ide "selam" a onda dobar dan, i zahtjevanje pojedinih profesora/ucitelja/nastavnika da to isto tako rade.
Odgoj je kada Aleksa Santic kaze, ja joj nazvah selam, mojega mi dina...

P.S.

Ti kao da ne znas da se selam nazivao 500 godina u Bosni, i shalom, a sada kao treba da je to problem. Selam je mir. Poziv na mir. Isto kao sto nam ni crkvena zvona nisu smetala, ne vidim zasto bi mir?!
Ja selam još nisam spomenuo. Neko drugi jeste. A sad falsificiraš postove da napraviš od mene ćafira? Neće ići. Ja sam bismilu naučio prije nego što sam prohod'o. Nije me Alija "islamizirao".
Grom iz vedra neba

Jimmy_The_Saint wrote:
_BosanaC wrote:
Odgoj je kada Aleksa Santic kaze, ja joj nazvah selam, mojega mi dina...

P.S.

Ti kao da ne znas da se selam nazivao 500 godina u Bosni, i shalom, a sada kao treba da je to problem. Selam je mir. Poziv na mir. Isto kao sto nam ni crkvena zvona nisu smetala, ne vidim zasto bi mir?!
Ja selam još nisam spomenuo. Neko drugi jeste. A sad falsificiraš postove da napraviš od mene ćafira? Neće ići. Ja sam bismilu naučio prije nego što sam prohod'o. Nije me Alija "islamizirao".
Htio sam citirati BosanCa, a greskom sam uokvirio i tvoj dio. U svakom slucaju strasan lapsus, namjera mi je inace bila da osobu pod nikom Dzimi optuzim za cafirstvo :-)
Reina

Post by Reina »

hajmo pismene: "Kod bake na selu" , pa opet iduce godine "kod bake na selu", :lol: a ja ni bake ni sela :-) neJmam :P
Grom iz vedra neba

Reina wrote:hajmo pismene: "Kod bake na selu" , pa opet iduce godine "kod bake na selu", :lol: a ja ni bake ni sela :-) neJmam :P
U mene nana u sred carsije imala avliju i jorgovane u avliji :-D

A selo seljacima :D
Jimmy_The_Saint

PS. Prekini se praviti lud. POSTAVIO SAM LINK prije 20 postova. Eno ti pa linkuj. Ili ne umiješ? Desni klik, copy/paste.

Nemam ja šta s tobom "tabiriti". Na istoj ovoj temi sam napisao da Alija NIJE ratni zločinac za Haaga, što pojedinci zagovaraju. Tad mi nisi puh'o za vrat. Na jednoj drugoj temi sam idiotu objašpnjav'o da SFRJ nije bila raj, nego sasvim prosječna diktatura sa svim problemima koje prosječne diktature imaju... Istina boli, jebi ga. I vas nedoučene muslimane, i nedoučene komuniste, i mnoge druge.
Jimmy_The_Saint

Kolumbo, ti ustade na lijevu nogu?
:D
Jimmy_The_Saint

Koje banane? Šajine sa injekcijama za sazrijevanje? KOS-ove s barutnim punjenjem? Čokoladne Motumbo za dame lahkog morala? Soko-Štark za najmlađe iz Srbije s ljubavlju, bre?

:lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

DobroJutroKolumbo wrote:
_BosanaC wrote:
DobroJutroKolumbo wrote: Ne ne ne odgoj je kada su djeca i omladina morali kupovati "Njegosa" i ostalu kliku iz Srbije i Crne Gore po direktivi u OŠ i SŠ pa cak i na fakultetima i preduzecima... Ja sam makar morao kupovati Titino stivo...

I sta ako je Alija to i rekao u navedenoj deklaraciji??? U cemu je problem?? Da opet cekamo ko ovcice i dok mi citamo "Ninja" , "Alan Ford" i "DIlan DOg" oni ce stampati brosure "Kako zaklati"(doticnu brosuricu sam gledao svojim ocima...)!!! E nema tog filma vise... Jesam pravi sam fundamentalista!!! "Svi" su mi potencijalni cetnici, ja brate, malo kojem vjerujem...Vise "verujem" rodjenim Srbijancima , nego ovim domacim...ovi su daleko gori...
Vidim... I od Ive Andrića su zločinca uspjeli napraviti, jer je od jednom postao nepodoban... A Safvet-beg Bašagić postade rado citiran zbog svojih izjava o ugrozenosti Bosnjaka... Jah...
Nidje veze sa ovim sto sam ti ja napisao...znas ti ,na sta sam ja mislio, samo se malo pravis lud...!!!
Ovo se odnosi na kupovanje "Njegosa i klike iz Srbije i Crne Gore".

A cudno, bas ti to isto htjedoh napisati :?
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Pionir Subotica :oops:
danas

Post by danas »

Jimmy_The_Saint wrote:PS. Prekini se praviti lud. POSTAVIO SAM LINK prije 20 postova. Eno ti pa linkuj. Ili ne umiješ? Desni klik, copy/paste.
empirijskim metodama smo utvrdili vec ranije da grom ne umije da klikne :D a i kad klikne i procita, onda nije to sto pise, nego je nesto drugo :D kao recimo, zavjera evandjelista i cionista :D :D :D protiv 'nas'... :lol: 8-) sve je to LAZ, LAZ... grom nam 'odgovorno' tvrdi da je to greska u prevodu i podmetnuto sve :D :D :D
Pearl

Post by Pearl »

danas wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:PS. Prekini se praviti lud. POSTAVIO SAM LINK prije 20 postova. Eno ti pa linkuj. Ili ne umiješ? Desni klik, copy/paste.
empirijskim metodama smo utvrdili vec ranije da grom ne umije da klikne :D a i kad klikne i procita, onda nije to sto pise, nego je nesto drugo :D kao recimo, zavjera evandjelista i cionista :D :D :D protiv 'nas'... :lol: 8-)
nemoj bona tako...

ne mozes sve bukvalno citati.. moras prvo uvod procitati.. pa sa hostorijsko-politicko-geografskog aspekta sve to da posmatras...

fino ti covjek kaze.. a ti ne ctias... :D
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Vodenjak wrote: De malo ohladi i pusti patetiku ovdje!
Kako TI dozivljavas ovu temu je tvoj licni osjecaj i ne koristi svog mrtvog prijatelja da preko njega drugima zacepljas usta!
negirati!
I ako se nisam obratio tebi..nego moderatoru zbog ne potrebnog zacatavanja,izvinjavam se tebi kao i ostalima na patetici.
Moja iskustva su samo moja, i tako treba da ostane..

Nisam imao namjeru nikom zacepljati usta,nego jednostavno skrenuti paznju na temu.
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Reina wrote:
mIRCerka wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Vodeni, siguran sam da ti mozes i bolje.
wau, dubokoumno, nema sta...

Zar nemas sta reci na ono sto ti je napisano? Ili je tesko reci U PRAVU SI?
nije u pravu, jesi pogledala temu uopce, ovo sto je sugerisao pod nickom @dzemicic tacno da u vezi cega on intervinese su postovi koji blage veze nemaju sa temom, a vjerovatno je mislio na kuce , mace i sta ja znam ovo sto je prije napisano.... i ja vjerujem da svi isto ne dozivljavamo ovu temu ali ja i @dzem. na isti nacin, @vodenjaka zato mogu da shvatim :-) ali sam ipak ostala zapanjena kad je napisao pateticno nisam to bas ni od njega ocekivala :oops:
Tek sad vidjeh Reina tvoj upis.Iskreno nije mi bila namjera.Mada tim nisam nikog uvrijedio, opet se izvinjavam.
Reina

Post by Reina »

Dzemidzic wrote:
Reina wrote:
mIRCerka wrote: wau, dubokoumno, nema sta...

Zar nemas sta reci na ono sto ti je napisano? Ili je tesko reci U PRAVU SI?
nije u pravu, jesi pogledala temu uopce, ovo sto je sugerisao pod nickom @dzemicic tacno da u vezi cega on intervinese su postovi koji blage veze nemaju sa temom, a vjerovatno je mislio na kuce , mace i sta ja znam ovo sto je prije napisano.... i ja vjerujem da svi isto ne dozivljavamo ovu temu ali ja i @dzem. na isti nacin, @vodenjaka zato mogu da shvatim :-) ali sam ipak ostala zapanjena kad je napisao pateticno nisam to bas ni od njega ocekivala :oops:
Tek sad vidjeh Reina tvoj upis.Iskreno nije mi bila namjera.Mada tim nisam nikog uvrijedio, opet se izvinjavam.

ja sam te potpuno razumjela i nemas se zasto, izvinjavat drugima.
Pozdrav
Helem

Post by Helem »

Bosnu su branili,,,sucekajmo da izbrojim na prste...Ibro,Suljo, Mujo,ja,Fata, zajebavala ali broji se da je branila,
sucekaj,,brojim jos nesto,,,kontam...
rat je ono proglasen u junu 1992 godine a poceo ranije u aprilu pa oni sto su pobijeni prije zvanicnog proglasenja rata od strane Predsjednistva BiH, nisu ratne zrtve,
sto nisu sacekali da Predsjednistvo BiH prvo proglasi Ratno stanje pa da onda budu pobijeni..
EUREKA....
Bosnu nije branio niko.

Eto, znam.

Helem
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Cuj sad to!Kako nije niko :shock:
Pa ja mislim da su je odbranili prailiri iz Semirovih piramida..cuj niko.
Svakako smo imali "Cudo Bosanskog Otpora"
Helem

Post by Helem »

i sarajevsko cudo opstanka, palile se i zarile knjige..
Helem

Post by Helem »

a ko je sve nije branio, grdna rane....

Eee, rekoh ja da se potpuno stanje sada izmjeni i da sada meiti ustanu iz kabura pa da se sastanu sa svima nama zivima i da svi zajedno, i rahmetlije i zivi krenu u boj za odbranu Bosne,
nista ne bi izmijenilo cinjenicu da Bosna nije branjena, nije braco, sap'tom je pala.

Prenesite sapat i ucite svoju djecu da Bosna nije branjena time cete je odbraniti ili ako nista zivu u srcu za spomen ostaviti, nemojte Bosnu zivu kopati i ostavljati prostore za rat novim generacijama.

Istinu dajte, ko je Bosnu branio a ko nije i zarad ju branio..

Kako moze Bosna biti kada je komunista ne brani nikako, zlurado ceka da se pobiju Muslimani, Muslimani sve nesto kontali kako da se rijese komunjara,Srbi Hrvata,Hrvati Srba,Muslimani i jednih i drugih a vojno sposobni ili u podrumu, u sumi, ili uz zenine suknje.
Pola Bosne sturnulo u Hrvatsku pa dalje u Evropu i do ispod sarafa,
u Banjaluci ni metak nije puko a i ja sta smo pacifista imali koji su za mir a nisu bili za rat, cudo jedno.
Bosna i da se htjela braniti nije je imao ko braniti, raspukli smo se, pukli po svim savovima, udareni smo gdje smo najtanji i umjesto da nam proradi nacionalna svijest nama poceo drmati se supak za sopstvene glave,
baska ova prica.

je li ono prikupljanje izbjeglica i slanje na frontove od strane grada domacina i domacina gradjana bilo branjenje Bosne, ti izbjeglico ides na front a ja cu ratovati samo vikendom, da poslije rata prizna mi se ucesce u Armiji BiH.
Blago tebi Bosno, ko te branio.
eurotrash

Post by eurotrash »

ebes odbranu kad je doslo do toga da je Sprzo brani. Je li tako heleme? :D
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:a ko je sve nije branio, grdna rane....

Eee, rekoh ja da se potpuno stanje sada izmjeni i da sada meiti ustanu iz kabura pa da se sastanu sa svima nama zivima i da svi zajedno, i rahmetlije i zivi krenu u boj za odbranu Bosne,
nista ne bi izmijenilo cinjenicu da Bosna nije branjena, nije braco, sap'tom je pala.

Prenesite sapat i ucite svoju djecu da Bosna nije branjena time cete je odbraniti ili ako nista zivu u srcu za spomen ostaviti, nemojte Bosnu zivu kopati i ostavljati prostore za rat novim generacijama.

Istinu dajte, ko je Bosnu branio a ko nije i zarad ju branio..

Kako moze Bosna biti kada je komunista ne brani nikako, zlurado ceka da se pobiju Muslimani, Muslimani sve nesto kontali kako da se rijese komunjara,Srbi Hrvata,Hrvati Srba,Muslimani i jednih i drugih a vojno sposobni ili u podrumu, u sumi, ili uz zenine suknje.
Pola Bosne sturnulo u Hrvatsku pa dalje u Evropu i do ispod sarafa,
u Banjaluci ni metak nije puko a i ja sta smo pacifista imali koji su za mir a nisu bili za rat, cudo jedno.
Bosna i da se htjela braniti nije je imao ko braniti, raspukli smo se, pukli po svim savovima, udareni smo gdje smo najtanji i umjesto da nam proradi nacionalna svijest nama poceo drmati se supak za sopstvene glave,
baska ova prica.

je li ono prikupljanje izbjeglica i slanje na frontove od strane grada domacina i domacina gradjana bilo branjenje Bosne, ti izbjeglico ides na front a ja cu ratovati samo vikendom, da poslije rata prizna mi se ucesce u Armiji BiH.
Blago tebi Bosno, ko te branio.
Helem,Helem opet za 10 :thumbup:
Helem

Post by Helem »

tacno....i jos i Ramo....
a onoliki pukovnici po opstini, a 'nakva sila i mrcine, nake vjezbe bile, udjose nam 30 cetnika, porobise i pozatvarase i jos nas 20.000 iscerase.
Pobise onakve ljude na sred carsije,
e jebem ti nasu odbranu.....

I da ti mislis da je to samo tako bilo samo kod nas, ma bolan svudje je to tako bilo..
a ne znas zasto.....

eeeeee, nisu ni mislili braniti Bosnu, ocekivali su da Bosna padne a Bosna nije pala, ima onih koji su i branili Bosnu ali je nisu mogli odbraniti ono svu, previse je bilo i onih sto su Bosnu napali a i onih koji su cekali da Bosna padne, pa se to nekako sve sastalo, bas ono kao kravlji napoj.
Helem

Post by Helem »

je li bez kusura Dony !!!!
sada imam 20.

Cudo jedno kako jos nece da me stave u bosansku literaturu, izgleda da nema vise ni mjesta.
DONY

Post by DONY »

Helem wrote:je li bez kusura Dony !!!!
sada imam 20.

Cudo jedno kako jos nece da me stave u bosansku literaturu, izgleda da nema vise ni mjesta.
Okruglo nema kusura.......Ako ovako nastavis .. daleko ces dogurati...americka literatura...garantovano...ima jos upraznjenih mjesta... :)
Post Reply