Željko Komšić: Kad igraju Hrvatska i BiH, navijam za Bosnu!

Post Reply
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote: Molim bez ruznih rijeci, Ramazan je.

Ne mogu ti replicirat :D

:oops: :oops: :oops: :roll:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote: Molim bez ruznih rijeci, Ramazan je.

Ne mogu ti replicirat :D

:oops: :oops: :oops: :roll:
:lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

problem je u entitetskom glasanju uopce.
koje će se betonirati .....uskoro :oops:
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

To je i osnovni razlog zbog kojih sam protiv amandmana.
danas

Post by danas »

SherlockHolmes wrote:To je i osnovni razlog zbog kojih sam protiv amandmana.
mene straJ :D ali moram se sloziti sa tobom ovdje.. :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Tomislav MO wrote:
mIRCerka wrote:
GandalfSivi wrote:Evo citam, rek'o Puljic kardinal, da Zeljko ne valja.
Boze sacuvaj...
Kardinal je bio OGAVAN.... neko bi m utrebao objasniti da je BiH sekularna drzava, a onda ga opalit rjecnikom po glavi dok ne utuvi sebi u glavu sta znaci SEKULARNA....

i po njemu i po jovicu samo hrvat iz reda HDZa moze biti legitimni clan predsjednistva...fuj....
Puljić nije rekao da Željko ne valja nego da ga nije izabrao hrvatski narod. Je li moguće da ne možete to shvatiti? Mislim da se samo pravite blesavi. :D
Puljic je svojom izjavom jasno dao do znanja da on svoje stado i te kako dijeli i to na podobne i nepodobne. On kao vjerski sluzbenik bi ipak trebao znati da su pod njegovim okriljem i oni katolici koji su u SDP-u kao i oni u HDZ-u. I Tomislave da razrijesimo ovu budalastinu oko toga ko je glasao za Komsica. Vecer prije prebrojavanja glasova iz Tuzlanskog i Sarajevskog kantona razlika izmedju Komsica i Jovica je bila 0.4% i tu su bili ukljuceni glasovi vecine "podobnih" Hrvata osim onih sto se smatraju otpadom iz Tuzlanskog i sarajevskok kantona. Dakle nemojte vise siriti informacije koje nisu tacne. Noramlno da je vecina Sarajlija i Tuzlaka hrvatske nacionalnosti glasalo za Zeljku Komsica ali i svi oni ljudi drugih nacionalnosti koji su vidjeli u njemu covjeka koji je pravi predstavnik BiH. Pa ja ne mogu da shavtim niti jednog Hrvata koji je mogao glasati za onu spodobu od covjeka Ivu Miru Jovica, covjeka koji je podkazivao Hrvate SDB-u u proslom sistemu a sad je najveci Hrvat. Osvjestite se malo i pogledajte da je izbran dosljedan covjek koji nikada nije mijenjao dresove, koji je umjeren i gradjanski orijentiran, koji svakoga covjeka posmatra isto, koji svakoga Hrvata posmatra isto i na kraju covjeka koji ce se 100% boriti da svi zivimo u ovoj drzavi onako kako bi bilo normalno.
Puljic je pao na najnize grane i ni sam ne mogu da skontam sta se desi od onolike ljudske gromade koju smo imali u ratnom Sarajevu i kojeg su izuzetno upravo radi svoje objektivnosti cijenili svi gradjani opkoljenog grada. Gospodine Puljicu neka va sje stid i sram posal kojim se bavite i sve dok budete tako gledali na ljude vi ne mozete biti niciji pastir.!!!!!!!!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Mudrac s Pantovčaka, neupućeni premijer i zbrkani kardinal

Hrvatima se kao lijek za podjeljenost, zbog njihove malobrojnosti, propisuje ujedinjenje. Trebali bi imati jednu stranku, jednog kandidata, jer su malobrojni. Umjesto demokracije savjetuje im se "zna se jednokraciju."
Piše: Milan Šutalo

Teza kako je hrvatska razjedinjenost u BiH dovela do toga da Bošnjaci izaberu hrvatskog člana Predsjedništva ( Komšića), na kojoj ovih dana ustrajavaju i hrvatski premijer Sanader i predsjednik Mesić, a papagajski ponavljaju većina novinskih kolumnista, ne samo da je netočna, već i dvostruko pogubna. A kriva dijagnoza, propisuje i krivu terapiju. Pacijent se prividno liječi, dok bolest napreduje.

Hrvatima se kao lijek za podjeljenost, zbog njihove malobrojnosti, propisuje ujedinjenje. Trebali bi imati jednu stranku, jednog kandidata, jer su malobrojni. Umjesto demokracije savjetuje im se "zna se jednokraciju." Kao da im se poručuje; odrecite se prava birati i opredijelite se za glasanje. Za jednog, jedinog kandidata. Jednu stranku. Malobrojni ste, pa ne možete uživati demokratske stečevine. Premijer i predsjednik Hrvatske, koji se zalažu za europske standarde, propisuju Hrvatima neokomunističke kriterije.

Umjesto da se hvali i pozitivno vrednuje činjenica da su, prvi puta nakon 15 godina, otkako su odbacili socijalistički totalitarizma, i Hrvati u BiH dobili istinsko višestranačje, tezama o podjeljenosti i potrebi ujedinjenja, abolira se pravi kurvin sin Dayton, koji se, kad god zasja svjetlo demokracije, kao Damoklov mač pojavi, ali samo nad glavama Hrvata.

Jer, Srbima člana Predsjedništva, ni teoretski, kao što to misli mudrac s Pantovčaka, nisu mogli izabrati Bošnjaci, a još manje Hrvati. Zašto? Jer se srpski član Predsjedništva BiH bira iz Republike Srpske u kojem je (najmanje) 90 posto Srba. Bošnjacima, kojih je 75 posto u Federaciji BiH, Hrvati ne mogu pomrsiti račune u izboru bošnjačkog člana Predsjedništva i kad bi glasali svi kao jedan. No, obrnuta situacija je moguća i upravo se dogodila, jer je izbornim zakonom, koji je proizašao iz daytosnkog ustava, propisano da bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva mogu birati svi, baš svi birači u F BiH.

A da je BiH uređena kao, primjerice, federacija tri, a ne dva entiteta, ili na drugi način koji bi značio jednaku institucionalizaciju suvereniteta za sva tri naroda, ne bi se moglo dogoditi da jedan narod izabere dva člana Predsjedništva države, a drugi niti jednoga.

Postoje naravno i drugi načini da se povrati suverenitet naroda u izboru člana kolektivnog šefa države. Izbornim zakonom propisati da je uz osobnu iskaznicu, koja ne sadrži nacionalnu pripadnost glasača, za izbor člana Predsjedništva nužan i rodni list koji to sadrži. Ovisno o tome što bi glasaču pisalo u rubrici nacionalnost dobijao bi glasački listić za izbor hrvatskog ili bošnjačkog člana Predsjedništva. To je naravno privremeno riješenje.

Pravi lijek je izmjena, u Parlamentu BiH nikad usvojenog, niti referendumom od tri naroda prihvaćenog, nepravednodaytonskog, nazovi ustava BiH, koji deklarativno svim trima narodima potvrđuje suverenost i konstituutivnost, samo što Hrvati to mogu "okačiti mačku o rep". Ali, ne da dobijemo još lošije rješenje, već ustavni model koje će značiti jednaka prava za sve građane i jednak status za sva tri naroda

Ono što Hrvati u BiH očekuju od čelnika hrvatske dražave i vlade, koji tako plašljivo, uz svako spominjanje Hrvata u BiH domeću kako se ne žele mješati u unutarnje stvari susjedne im BiH, je da se stvarno više ne mješaju propisujući nam pogrešne lijekove. Njihova neupućenost, Hrvatima može poprilično naškoditi. Zato smo se ponadali da će, bar, kardinal Puljić šefa Banskih dvora uputiti u bit problema. Istina, on je to, djelomično, učinio rekavši da je Komšić izabran po zakonu, ali nepravednom - daytonskom. No, onda je izazvao dodatnu zabunu ustvrdivši kako je Komšića izabrala stranka, a ne narod. Nije, Uzoriti, stranka, već narod, narod ga je izabrao, ali ne hrvatski, kako bi bilo pravedno, već bošnjački.

5.10.2006.
Pincom.info
Jos ne mogu da vjerujem da je neko uopste mogao napisati gore boldirano... Jos samo trake da se uvedu oko ruku...
danas

Post by danas »

_BosanaC wrote:
Mudrac s Pantovčaka, neupućeni premijer i zbrkani kardinal

Hrvatima se kao lijek za podjeljenost, zbog njihove malobrojnosti, propisuje ujedinjenje. Trebali bi imati jednu stranku, jednog kandidata, jer su malobrojni. Umjesto demokracije savjetuje im se "zna se jednokraciju."
Piše: Milan Šutalo

Teza kako je hrvatska razjedinjenost u BiH dovela do toga da Bošnjaci izaberu hrvatskog člana Predsjedništva ( Komšića), na kojoj ovih dana ustrajavaju i hrvatski premijer Sanader i predsjednik Mesić, a papagajski ponavljaju većina novinskih kolumnista, ne samo da je netočna, već i dvostruko pogubna. A kriva dijagnoza, propisuje i krivu terapiju. Pacijent se prividno liječi, dok bolest napreduje.

Hrvatima se kao lijek za podjeljenost, zbog njihove malobrojnosti, propisuje ujedinjenje. Trebali bi imati jednu stranku, jednog kandidata, jer su malobrojni. Umjesto demokracije savjetuje im se "zna se jednokraciju." Kao da im se poručuje; odrecite se prava birati i opredijelite se za glasanje. Za jednog, jedinog kandidata. Jednu stranku. Malobrojni ste, pa ne možete uživati demokratske stečevine. Premijer i predsjednik Hrvatske, koji se zalažu za europske standarde, propisuju Hrvatima neokomunističke kriterije.

Umjesto da se hvali i pozitivno vrednuje činjenica da su, prvi puta nakon 15 godina, otkako su odbacili socijalistički totalitarizma, i Hrvati u BiH dobili istinsko višestranačje, tezama o podjeljenosti i potrebi ujedinjenja, abolira se pravi kurvin sin Dayton, koji se, kad god zasja svjetlo demokracije, kao Damoklov mač pojavi, ali samo nad glavama Hrvata.

Jer, Srbima člana Predsjedništva, ni teoretski, kao što to misli mudrac s Pantovčaka, nisu mogli izabrati Bošnjaci, a još manje Hrvati. Zašto? Jer se srpski član Predsjedništva BiH bira iz Republike Srpske u kojem je (najmanje) 90 posto Srba. Bošnjacima, kojih je 75 posto u Federaciji BiH, Hrvati ne mogu pomrsiti račune u izboru bošnjačkog člana Predsjedništva i kad bi glasali svi kao jedan. No, obrnuta situacija je moguća i upravo se dogodila, jer je izbornim zakonom, koji je proizašao iz daytosnkog ustava, propisano da bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva mogu birati svi, baš svi birači u F BiH.

A da je BiH uređena kao, primjerice, federacija tri, a ne dva entiteta, ili na drugi način koji bi značio jednaku institucionalizaciju suvereniteta za sva tri naroda, ne bi se moglo dogoditi da jedan narod izabere dva člana Predsjedništva države, a drugi niti jednoga.

Postoje naravno i drugi načini da se povrati suverenitet naroda u izboru člana kolektivnog šefa države. Izbornim zakonom propisati da je uz osobnu iskaznicu, koja ne sadrži nacionalnu pripadnost glasača, za izbor člana Predsjedništva nužan i rodni list koji to sadrži. Ovisno o tome što bi glasaču pisalo u rubrici nacionalnost dobijao bi glasački listić za izbor hrvatskog ili bošnjačkog člana Predsjedništva. To je naravno privremeno riješenje.

Pravi lijek je izmjena, u Parlamentu BiH nikad usvojenog, niti referendumom od tri naroda prihvaćenog, nepravednodaytonskog, nazovi ustava BiH, koji deklarativno svim trima narodima potvrđuje suverenost i konstituutivnost, samo što Hrvati to mogu "okačiti mačku o rep". Ali, ne da dobijemo još lošije rješenje, već ustavni model koje će značiti jednaka prava za sve građane i jednak status za sva tri naroda

Ono što Hrvati u BiH očekuju od čelnika hrvatske dražave i vlade, koji tako plašljivo, uz svako spominjanje Hrvata u BiH domeću kako se ne žele mješati u unutarnje stvari susjedne im BiH, je da se stvarno više ne mješaju propisujući nam pogrešne lijekove. Njihova neupućenost, Hrvatima može poprilično naškoditi. Zato smo se ponadali da će, bar, kardinal Puljić šefa Banskih dvora uputiti u bit problema. Istina, on je to, djelomično, učinio rekavši da je Komšić izabran po zakonu, ali nepravednom - daytonskom. No, onda je izazvao dodatnu zabunu ustvrdivši kako je Komšića izabrala stranka, a ne narod. Nije, Uzoriti, stranka, već narod, narod ga je izabrao, ali ne hrvatski, kako bi bilo pravedno, već bošnjački.

5.10.2006.
Pincom.info
Jos ne mogu da vjerujem da je neko uopste mogao napisati gore boldirano... Jos samo trake da se uvedu oko ruku...
evo ja prva glasam za ovo. ako ovo 'podobni hrvati' hoce -- neka im bude. nemoj bogati da ja ikoga ugrozavam. pa neka bude ovako kako covjek trazi, sa time da postotak 'vlasti' bude srazmjeran postotku populacije. pa nek cistokrvni 'rvati glasaju za 'svoje' predstavnike koliko god hoce ali dobice 15% a ne trecinu participacije u vlasti. ne moze i jare i pare. odjebaus miki maus.
mala-i

Post by mala-i »

predlazem tetovaze na celima.naravno,nakon temeljne pretrage krvnih zrnaca onih za koje se sumnja da su pfuj pfuj izmjesani
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mala-i wrote:predlazem tetovaze na celima.naravno,nakon temeljne pretrage krvnih zrnaca onih za koje se sumnja da su pfuj pfuj izmjesani
Jbg ja bih onda detaljnom pretragom sebe nasao u jednoj od drzava EU :)

Pa pitanje je jos dokle bi korjeni sezali :lol: :lol:
mala-i

Post by mala-i »

hm ili ,mozda zigove.u svakom slucaju,ono sto vise boli.za voljene nacije se valja malo i pretrpjeti.
danas

Post by danas »

ja sam utetovirane zigove na celu davno predlagala. plus jos da su flouroscentni, da svijetle i u mraku. da odmah znas sa kim imas posla, nema zabune.
Ivy

Post by Ivy »

E moj Kardinale (Pastiru)

Image

It's called DEMOCRACY
kafana

Post by kafana »

znaci puljic bio u zagrebu za pomoc . da nije planirao drzavni udar pa ga sanader zacero domu svome u sarajevo-stup, jer zna da se sa ljiljanima ne moze boriti.
kafana

Post by kafana »

mozda da je otisao kod busha u usa ili vatikan imao bi potporu
rashid

Post by rashid »

Ivy wrote:E moj Kardinale (Pastiru)

Image

It's called DEMOCRACY
TAKO JE!
farouq

Post by farouq »

yole wrote:Covjece shvati da bosanski jezik ne postoji,da je bosnjacki ok,al bosanski stvoren od jedne nacije on ne postoji.Ja nikada necu govoriti lahko,mehko,mahrama.Tako se u BiH nikada nije govorilo.
Sve do pred kraj 19.stoljeca u Bosni su zivjeli jedino Bosnjaci,koji su bili triju vjera muslimani katolici i pravoslavci:
Bosnjak katolicke vjeroispovijesti fra. Ivan Frano Jukic (1818-1857), koji je koristio pseudonim Slavoljub Bosnjak, koji je u svom proglasu 1848. godine zapisao:
"Mi Bosnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo zivi nas samo kao ocenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i zale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovicne nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred nasa serca ocistimo od predsudah, fatajmo za knjige i casopise, vidimo sto su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da nas narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo.
rashid

Post by rashid »

farouq wrote:
yole wrote:Covjece shvati da bosanski jezik ne postoji,da je bosnjacki ok,al bosanski stvoren od jedne nacije on ne postoji.Ja nikada necu govoriti lahko,mehko,mahrama.Tako se u BiH nikada nije govorilo.
Sve do pred kraj 19.stoljeca u Bosni su zivjeli jedino Bosnjaci,koji su bili triju vjera muslimani katolici i pravoslavci:
Bosnjak katolicke vjeroispovijesti fra. Ivan Frano Jukic (1818-1857), koji je koristio pseudonim Slavoljub Bosnjak, koji je u svom proglasu 1848. godine zapisao:
"Mi Bosnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo zivi nas samo kao ocenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i zale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovicne nemarnosti; dajte pehar, te carpite iz studenca pomnje mudrost, i nauk; nastojte da najpred nasa serca ocistimo od predsudah, fatajmo za knjige i casopise, vidimo sto su drugi uradili, te i mi ista sredstva poprimimo, da nas narod prosti iz tminah neznanstva na svitlost isitne izvedmo.
Dobro si yole-ta zaćepio :) jos cep pase.
kafana

Post by kafana »

farouq wrote:

JA znam za ovo gore ali ovaj yole mora ponovo ici u skolu i to osnovnu
rashid

Post by rashid »

kafana wrote:
farouq wrote:

Ma vjeruj da ce imati jedan glupi komentar na to i naravno jednu explanaciju zasto je to tako. Pa pustimo se iznenadit. Od glupog covjeka se moze svasta glupo cuti i gluposti navuci.
Last edited by rashid on 05/10/2006 16:34, edited 1 time in total.
Qler

Post by Qler »

rashid wrote:
kafana wrote:
farouq wrote: Sve do pred kraj 19.stoljeca u Bosni su zivjeli jedino Bosnjaci,koji su bili triju vjera muslimani katolici i pravoslavci:
Ma vjeruj da ce imati jedan glupi komentar na to i naravno jednu explanaciju zasto je to tako. Pa pustimo se iznenadit.

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
rashid

Post by rashid »

Qler wrote:
rashid wrote:
kafana wrote: JA znam za ovo gore ali ovaj yole mora ponovo ici u skolu i to osnovnu
Ma vjeruj da ce imati jedan glupi komentar na to i naravno jednu explanaciju zasto je to tako. Pa pustimo se iznenadit.

:D :D :D :lol: :lol: :lol:
Jbg :) ... popravljam se ...
mala-i

Post by mala-i »

rashid wrote:
farouq wrote:
Dobro si yole-ta zaćepio :) jos cep pase.
yole pase bananu...cisto informativno...
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

hrasno38 wrote:I Tomislave da razrijesimo ovu budalastinu oko toga ko je glasao za Komsica. Vecer prije prebrojavanja glasova iz Tuzlanskog i Sarajevskog kantona razlika izmedju Komsica i Jovica je bila 0.4% i tu su bili ukljuceni glasovi vecine "podobnih" Hrvata osim onih sto se smatraju otpadom iz Tuzlanskog i sarajevskok kantona. Dakle nemojte vise siriti informacije koje nisu tacne.
Ne mogu vjerovati kako možete kolektivno žmiriti na činjenicu da u kantonima osim sarajevskog i tuzlanskog koji se nisu prebrojali živi više Bošnjaka nego Hrvata, kakvi su to čudni hrvatski kantoni?

Stalno čujem neku priču, po glasovima prebrojanim u hrvatskim kantonima bili su tu negdje pa je pobijedio nakon Tuzle i Sarajeva :lol:

Nevjerojatno kakav naivan izgovor, pa znači prebrojani su bili npr. jedna Zenica, Travnik, Bugojno, Bihać, Konjic, Jablanica itd. itd. Šta je Zenica hrvatski kanton? Ne mogu vjerovati da zaista vjerujete da su Hrvati izabrali Komšića, ovo graniči sa zdravim razumom. :roll:
hrasno38 wrote: Puljic je pao na najnize grane i ni sam ne mogu da skontam sta se desi od onolike ljudske gromade koju smo imali u ratnom Sarajevu i kojeg su izuzetno upravo radi svoje objektivnosti cijenili svi gradjani opkoljenog grada. Gospodine Puljicu neka va sje stid i sram posal kojim se bavite i sve dok budete tako gledali na ljude vi ne mozete biti niciji pastir.!!!!!!!!

Ne sekiraj se ti, oni čiji je on pastir su zadovoljni njime. :thumbup:
mala-i

Post by mala-i »

hm koliko ja znam konjic i jablanica koji mi posebno privuku paznju u ovim nabrajanjima pripadaju hnk.a ko je vecina u hnk?
off:zasto se stalno bunite zbog jezika i kanala na istom a kad dodjete ovdje na sa-x pisete jezikom koji se ni u bunilu ne moze nazvati hrvatskim.pa majka mu stara valjda cemo se razumijeti i ako napises zupanija ili zbilja. :D
Post Reply