Meni je razredna bila Ljilja, cini mi se predavala SH jezik... A Duletovog sina sam upoznala, radili smo zajedno i danas smo u kontaktu. Kad sam cula ciji je, naprasno mi momak postao drag
Druga Gimnazija Sarajevo
- x0z0y0
@NeelixNeelix wrote:
hajmo sad, koja ste odjeljenjja vas dvoje
ne znam da li znate za ovu stranicu http://www.igman.com/2gimnazija/
ima jako puno starih ucenika..a vidjeh i sljedeci "oglas" pa eto nadam se da ce se neko i prepoznati
Email: [email protected]
Razred: IV 2,1,3,4
Generacija: 1964-1968
Sada zivim u: split-sarajevo
Datum i vrijeme: 7/29/2007 11:27:25 AM
Poruka:
organizacioni odbor proslave 40 godina mature, juni/juli 2008. poziva generaciju 68. da se javi na gornji mail & da popune adresar. svi prijedlozi su dobro dosli. vozdra, vaši; avdo,brko, bek,lipa,halima, slavica, kula...
-
nx
Matematicko-informaticki smjer, ma znas me sigurno.ladyblue18 wrote:oooo dje's kolega nekadasnjinx wrote:Mi smo ista generacija, znam tacno koje si odjeljenje. Meni su te cetiri godine uz sve lose stvari ipak bile odlicne, i danas kad prodjem pored druge, imam neki osjecaj tuge sto vise nisam njen ucenik, ali i ponos sto sam bio. Sto se tice znanja stvarno pruza izvanredno znanje, sto sad najbolje vidim na faksu. Profesori raja, sa svakim sam mogao da imam opusten razgovor, uvijek su tu bili za nas, sta god od njih trazili, a sto se tice Zare ona je fakat odlican profesor i sjajna osoba, sa tvojim opisima drugih profesora se u potpunosti slazem.ladyblue18 wrote: Sa ovim boldiranim bih se slozila![]()
Al brate Zara zakonJesi siguran da govorimo o istoj zeni
![]()
Brate mucila nas je do zadnjeg dana...al jest nam odrzala dobar govor zadnji cas historije sto jest jest![]()
Sto se tice ovih ostalih pobrojanih profesora...pa evo s Emirom sam kuburila dvije godine ove zadnje i jest zajebana na neki svoj ancin al opet trazi jako malo za 2 i naucila sam matematiku za ove 2 godine zaista![]()
Srmen...pif da je vise profa ko on. Kad se sjetim njegovog kontrolnog u prvom.PItanje "Kako od radijatora napravit umjetnicko djelo"![]()
kojih je tu bilo izvala.
I eto tako. Ja govorim sa stanovnistva nekoga kome je u toj skoli ostalo da maturski polozi i ovih 10 dana kako se skola zavrsila hocu se pojest od muke i dosade![]()
Danas sam zavrsila sa hmmm podvlacenjem onih vaznih stvari u maturskom i zaboga od 32 strane pa skoro 80% toga moram naucit![]()
Posjedicu![]()
Inace sto se tice profesora koje cu pamtit...hmm ono svakog po malo al sad da izdvojim:
Sanja na prvom mjestu jer to zasluzuje itekako. Zena koja je promjenila mene kao licnost i uticala na neke moje stavove i zaista zena kojoj skidam kapu. Da je vise bar profesora kao ona...
Razija i ne samo zato sto mi je bila razrednica![]()
Krivosija-koja je to legenda pa iako sam se samo sa njim dvije god druzila i nisam imala 4 ni 5 iz informatike bez obzira mi je bio pravo drag![]()
Samka
i Lara-jer sam kod te zene fakat naucila njemacki. Ono sto kod Merime za prve 2 god nisam nikako mogla![]()
Eh da i profa hemije Jasmina zvana Tweety-dobrica od zene
iako en imah srecu da mi ona predaje al et
Hajd ako se cega sjetim jos dodacu![]()
koje si odljenje bio da kontam ko si
![]()
![]()
Zhara je mene kostala zivaca i uvijek tokom 4 tj 3 godine nisam dobila ocjenu vecu od 3![]()
![]()
![]()
Ja nisam odavno prosla pored skole al kako je poceo fax vise mi ona i ne pada na pamet![]()
A znanje odlicno...bas to sto kazes vidi se na faxu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
@nx-mat-inf kao IV1 il IVm?
vjerovatno IV1
vjerovatno IV1
- Neelix
-
luciferino
Neki novi klincidanas wrote:ko su ovi ljudi![]()
![]()
![]()
- ladyblue18
Jao vidi Senada sto je bio mlad
Postaro se...iako je i sad mladjahan
Nedostaje mi sve ovo
Nedostaje mi sve ovo
- ladyblue18
Bogami uskoro ce njih nasljedit druga the next generationSaraswati wrote:The Next Generationdanas wrote:ko su ovi ljudi![]()
![]()
![]()
:D:D
- ladyblue18
fazon star k'o Grckaloudness wrote:Tatjana Žarković Tafro negdje u periodu 1982÷1983.g.
čas marksizma - ulazi u razred i pri tom ljutito-rezignirano po ko zna koji put konstatuje
citat: "Što se vama nikad ne diže kad ja ulazim"![]()
![]()
![]()
A zar je Zara i tada predavala....o moj Boze metuzalema
-
Semiramida
E kad mi neko Sanju V. počne hvaliti... Nije ona loša profesorica, al' mene je jako nervirala.
Prgo je super. Na prvom kontrolnom je podijelio, dobro se sjećam - 18 jedinica.
Bilo je suza. Al' Prgo je dobričina prava.
Historiju nam je predavala Munevera koja je tad već bila pred samu penziju. A onda je došao Smajo. E bože, al' Smaju smo kupili spremanjem lekcija iz enciklopedija.
Balićka nam je držala maternji. Ona je ok. Zlatna sredina.
Geografija - Jesenka. Kako je Jasenka cool. A onda je došla Suada...
Engleski - Mirso. Auh, koji čudak. Koje promjene raspoloženja. A bila je jedna profesorica koja se kratko kod nas zadržala. Zvali smo je OKAJ, jer je tako izgovarala "Ok".
Hemija - Suvada Ićindić (ajme!). A poslije - Zijada Hrenovica koja ni sebi ne vjeruje, a kamoli drugima.
Biologija - NEVENA ŠERIĆ. Sjećam se da kad smo pripremali proslavu "90 godina II Gimnazije" i neko je rekao da će na proslavu doći najstariji živi učenik II Gimnazije, Faris S. upita: "Je l' i njemu Šerićka predavala?"
Fizika - Alma Suruliz. I dalje pamtimo poslovice naše Alme: "Ne lipši magarče do zelene trave". Isto se odnosilo na to što se u jednom periodu (mislim da je bila '94.-'95.) - nije bilo grijanja.
Prgo je super. Na prvom kontrolnom je podijelio, dobro se sjećam - 18 jedinica.
Historiju nam je predavala Munevera koja je tad već bila pred samu penziju. A onda je došao Smajo. E bože, al' Smaju smo kupili spremanjem lekcija iz enciklopedija.
Engleski - Mirso. Auh, koji čudak. Koje promjene raspoloženja. A bila je jedna profesorica koja se kratko kod nas zadržala. Zvali smo je OKAJ, jer je tako izgovarala "Ok".
Hemija - Suvada Ićindić (ajme!). A poslije - Zijada Hrenovica koja ni sebi ne vjeruje, a kamoli drugima.
Biologija - NEVENA ŠERIĆ. Sjećam se da kad smo pripremali proslavu "90 godina II Gimnazije" i neko je rekao da će na proslavu doći najstariji živi učenik II Gimnazije, Faris S. upita: "Je l' i njemu Šerićka predavala?"
Fizika - Alma Suruliz. I dalje pamtimo poslovice naše Alme: "Ne lipši magarče do zelene trave". Isto se odnosilo na to što se u jednom periodu (mislim da je bila '94.-'95.) - nije bilo grijanja.
- Bonnie-Clydova mala
Semiramida wrote:E kad mi neko Sanju V. počne hvaliti... Nije ona loša profesorica, al' mene je jako nervirala.
Prgo je super. Na prvom kontrolnom je podijelio, dobro se sjećam - 18 jedinica.Bilo je suza. Al' Prgo je dobričina prava.
Biologija - NEVENA ŠERIĆ. Sjećam se da kad smo pripremali proslavu "90 godina II Gimnazije" i neko je rekao da će na proslavu doći najstariji živi učenik II Gimnazije, Faris S. upita: "Je l' i njemu Šerićka predavala?"![]()
Hej mi smo ista generacija, samo meni razrednica bila Kasa! Kakvo je to vrijeme bilo...
-
loudness
U ovom slučaju nije fazon, zaista, nego veoma dobro upamćen više puta lično doživljeni dialog/događajladyblue18 wrote:fazon star k'o Grckaloudness wrote:Tatjana Žarković Tafro negdje u periodu 1982÷1983.g.
čas marksizma - ulazi u razred i pri tom ljutito-rezignirano po ko zna koji put konstatuje
citat: "Što se vama nikad ne diže kad ja ulazim"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A zar je Zara i tada predavala....o moj Boze metuzalema
Još se nešto sjetih iz tog perioda >> jedno od njenih čuvenih i veoma omiljenih pitanja za razglabanje, onako ko biva neobavezno, uz razgovor, tako nas je ispitivala, da bude kao ležerna atmosfera:
De nam ti ......... sad reci šta kaže dr. Stipe Šuvar o tom i tom društvenom problemu, ustavnom pitanju, i tome slično. Stipe Šuvar pa Stipe Šuvar
Za mlađe članove btw S.Š. je sad već pokojni "čuveni" član Saveza komunista Yu iz Hrvatske (negdje oko Imotskog porijeklom) glavni ustavotvorac i normativac tog doba iz garniture "čvršče ruke" rušitelj maspokovaca u Hrvatskoj iz 70-tih godina XX vijeka (zamjenio ga je poslije na raznoraznim f-cijama također već pokojni Ivica Račan), a glavna zasluga mu je
Međutim P. Valentić je generacije do 1980.g. spram naših uvijek veličao, tumačeći da je sve ovo što je nastalo od 1980.g. (i nastavni sistem i đaci) čisto mediokritetsvo i totalno srozavanje i da sve to treba ispisati, poizbacivati itd. izuzev rijetkih izuzetaka ...