Ima li ovde YUGONOSTALGICARA ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JBT

Post by JBT »

hmmm, kad malo bolje razmislim, da je broz firmu 1974 prepustio radnicima i da su radnici tada sami mogli izabrati menadzment iz, eventualno, neke brozui konkurentske kompanije, mozda, ali samo mozda, bi yu i danas bila uspjesna kompanija.... a kazu da je bilo zamalo da se takva odluka donese... eto, toliko ga je dijelilo da se upise u velikane... bez pomoci iluzija
Hoces rec da smo 74 bili pametniji nego 90?
Kada o velicini pricamo, jesi li ikada vidio sahranu doticnog (ne radi se o idolopoklonstvu sa moje strane nego o odavanju respekta prema nekome ko je to zasluzio svojim radom) i ako si je vidio mozes li mi objasniti zasto su se oni ljudi koji su bili alfa i omega onoga vremena skupili na njegovoj sahrani i imas li neki drugi momenat da mi navedes da su se ti ljudi okupili isto tako?
jusuff

Post by jusuff »

JBT wrote:Znaci, posto se dokazalo da su sinovi idioti, onda ti ne bi imao Goli otok nego bi "po kratkom postupku". Milion - dva ljudi.
Ali onda vise ne bi bio uspjesan nego bi bio krvnik, a uspjesan je tesko povezati sa pojmom krvnik.

Nego, izgleda da se ne radi o iluzionizmu sa moje strane, nego nerealizmu sa tvoje strane.
Ono sto je iza nas je proslo, nema vise. Da li je do sistema ili nas to je vec pitanje. Ovdje poredimo ovo sad sa onim prije i vjerujem da ti je neko prije 20 godina rekao da ce ovo sad biti upravo ovakvo, da bi ti prvi bio na barikadama protiv onih koji bi te trebali povesti u bolje sutra tad u ono vrijeme.
ma bojim se da si pomjesao sinove nasljednike s radnicima... hebi ga, ne koristi metafore ako samom tebi nisu jasne :D
drug, ja znam da ono sto je proslo vise nije, stvar je u tome sto mene od toga proslog ne hvata nostalgija nego jeza, valjda mi ove godine razbile iluzije...
kod tebe, vidim, jos uspjesno ferceraju... neka, uzivaj :D
jusuff

Post by jusuff »

JBT wrote:
hmmm, kad malo bolje razmislim, da je broz firmu 1974 prepustio radnicima i da su radnici tada sami mogli izabrati menadzment iz, eventualno, neke brozui konkurentske kompanije, mozda, ali samo mozda, bi yu i danas bila uspjesna kompanija.... a kazu da je bilo zamalo da se takva odluka donese... eto, toliko ga je dijelilo da se upise u velikane... bez pomoci iluzija
Hoces rec da smo 74 bili pametniji nego 90?
Kada o velicini pricamo, jesi li ikada vidio sahranu doticnog (ne radi se o idolopoklonstvu sa moje strane nego o odavanju respekta prema nekome ko je to zasluzio svojim radom) i ako si je vidio mozes li mi objasniti zasto su se oni ljudi koji su bili alfa i omega onoga vremena skupili na njegovoj sahrani i imas li neki drugi momenat da mi navedes da su se ti ljudi okupili isto tako?
drug, to je vrijeme hladnoga rata, upravo onog rata koji je velikog iluzionara vinuo u visine (mada sada mislim da je i on sam bio pod vodjstvom i iluzijom pravih majstora tog posla, kako istocnih tako i zapadnih)
helem, pa da li su ameri i njihovi sateliti te bacuske i njihovi imali bolje prilike da se oci u oci pogledaju... samo je onim arapima i crncima bilo zao nesvrstanog joze... naime, oni jos uvijek zive zadate im iluzije...
JBT

Post by JBT »

Moguce da si ostao bez iluzija i ideala, ali bi bila steta po tebe (a posredno i nekim maaaalim djelom i za mene) ako si ostao bez principa i ako ne bi mogao na osnovu njih odrediti sta je dobro a sta nije, ili sta je lose a sta je manje lose.
Mene od sjecanja na period do 90-te ne obuzima jeza. Ima nesto i sto se iz toga moze nauciti. Pozitivno. Pogotovo za BiH. Jer je to osnov na kojemu BiH u danasnjim granicama moze opstati. Sve drugo je poklanjanje dijela BiH Srbiji i(li) Hrvatskoj.
JBT

Post by JBT »

drug, to je vrijeme hladnoga rata, upravo onog rata koji je velikog iluzionara vinuo u visine (mada sada mislim da je i on sam bio pod vodjstvom i iluzijom pravih majstora tog posla, kako istocnih tako i zapadnih)
helem, pa da li su ameri i njihovi sateliti te bacuske i njihovi imali bolje prilike da se oci u oci pogledaju... samo je onim arapima i crncima bilo zao nesvrstanog joze... naime, oni jos uvijek zive zadate im iluzije...
Ovdje vec ulazimo u domen teorija konspiracije, a to je nezahvalno.
gogili9

Post by gogili9 »

Neko rece da se sada smejem i citam sve ovo. Kamo srece da se smejem. Smejala sam se Donyjevim pokusajima sitnog peckanja, a malo mi i smesno sto odmah nisam ukapirala da je mr bosnjak tek klinac.
Medjutim nije mi smesno sto vidim da je u velikoj meri zastupljen nacionalizam i da je mnogima za sva zla, svu muku u kojoj grcaju, a ne mogu naci krivca, kriva susedna Srbija. Da se razumemo, gadljiva sam na radikale, kao i sav normalan svet ovde, vecina intelektualaca. Gadljiva sam na zlocin i zlocince i zovem ih imenima i prezimenima.
Pokrenula sam ovu temu iz licne emocije, a ne da bih izazivala nekoga. Iz emocije sam i dolutala na ovaj vas sajt i ne da bih nekog provocirala.
Ne secam se te tolike mrznje, a cim je se i ne secam onda nije ni postojala prema ljudima druge vere, tj. u ovom slucaju muslimanima ili ako vise volite bosnjacima. Bas naprotiv, Imala sam dosta prijatelja medju njima i nisam primecivala da se nerado druze samnom, a ja sam ih volela i da sam ih mrzela ne bih ih nazivala prijateljima. Da su bili na bilo koji nacin uskraceni u bivsoj Yu nisam primetila. Danas kao i pre ovog rata ovde zivimo svi u miru i slozi kao i ranije, a dosta ih je hrvata i muslimana. O vasem suzivotu u BiH ja ne mogu pricati jer tamo nisam bila skoro 15 godina i vi to sami najbolje znate. Kada sam i odlazila pre rata, kratko sam se zadrzavala i to samo u Sarajevu, tako da provinciju ne poznajem i provincijski mentalitet. Rece mi ovih dana jedan prijatelj sarajlija, musliman , da je na kratko svratio i da mu je bilo bezveze, da je malo ostalo sarajlija i da su vecina citiram : krkani sisli sa planine i nadosli iz kojekakvih vukojebina", kraj citata.
Moja potreba i zadrzavanje na ovom sajtu je pre svega proizasla iz ne toliko znatizelje, koliko iz moranja da procenim kakva je sada klima kod vas i da li je doslo vreme da posetim Sarajevo, da bi ga moja kcerkica od 14 godina, konacno prvi put videla, a znaci joj. Otac joj je musliman iz Sarajeva. Zna ga samo iz mojih prica i to kao jednog divnog, pazljivog i neznog muskarca koji bi joj pruzio i dao ceo svet samo da je imao srece da je upozna.
Svim svojim snagama, sposobnoscu i prevelikim radom sam uspela da joj pruzim dobro i mogu reci srecno detinjstvo, uz svesrdnu pomoc svojih roditelja. Oduvek je znala ko je i ko su joj roditelji, sto znaci, ja majka, srpkinja, a otac musliman. Rasla je normalno, a kako u kuci nismo neki verski fanatici, vec volimo svoju i postujemo sve druge vere, a buduci da je izuzetno pametno dete, odavno kapira sve slicnosti i razlike. Stvarno bih zelela da me neko razuveri i kaze da ce se moje dete osecati bezbedno i dobrodoslo u drzavi svoga oca.
Samo da se osvrnem na par prethodnih komentara o zivotu sada i nekada ( u svim danasnjim republikama sa ovih prostora je isto, odgovorno tvrdim i znam jer mi je i posao da budem obavestena ), da se nekada mnogo bolje, sigurnije i bezbednije zivelo, mada poticem iz tada situirane porodice, a i sada se dosta dobro snalazim. Tako da je to vec stvar i sada i onda, covekovog obrazovanja, znanja i sposobnosti da se prilagodi situaciji. I na kraju jos da primetim da su najglasniji i najnac. obojeni komentari ucesnika koji su otisli sa ovih prostora. Donekle to mogu i da razumem, da su mnogi ogorceni. Tamo u inostranstvu ne cvetaju svima ruze, mnogi zive i rade poslove koji im nisu u struci, a mnogi i ne rade, a svi su ocekivali da ostvare nekakav " americki san ", sto uglavnom ispadne i jeste velika iluzija i tu svoju gorcinu moraju negde da izliju, a onda se traze generalni krivci na sve strane samo ne u promasenosti vlastitog zivota.
danas

Post by danas »

gogili9 wrote: Medjutim nije mi smesno sto vidim da je u velikoj meri zastupljen nacionalizam i da je mnogima za sva zla, svu muku u kojoj grcaju, a ne mogu naci krivca, kriva susedna Srbija. Da se razumemo, gadljiva sam na radikale, kao i sav normalan svet ovde, vecina intelektualaca. Gadljiva sam na zlocin i zlocince i zovem ih imenima i prezimenima.
de ziva bila -- popusti nas malo...

meni vidis srbija nije kriva za muku i za promaseni zivot jer niti grcam u muci niti mi je zivot promasen. ali ma sta ti mislila o svojoj postojbini, srbija jeste kriva za agresiju na susjednu drzavu; za podsticanje i sprovodjenje etnickog ciscenja i genocida; za pokolje po istocnoj bosni od kojih jos nismo iskopali sve jame sa lesevima; za konc logore za koje jos niko nije odgovarao kako treba; za hiljade silovanih zena koje nikada nece naci svoj spokoj i mir; za bombardovanje gradova na dusama cijih stanovnika ce zauvijek ostati oziljak; za hiljade djece koja su ostala bez roditelja i bez normalnog djetinjstva; za stotine hiljada izbjeglica i prognanika... i sve ovo moja gogili nije neka apstraktna i neimenovana muka i nevolja za koju mi ne mozemo naci krivca -- naprotiv, to su konkretna zlodjela kojima se krivac i te kako dobro zna. svuda u svijetu samo ne na vracaru izgleda.

a kad mi nadjes one "zlocince" koji su ovo imenom i prezimenom uradili, javi mi molim te, da znam koja su to petorica zlikovaca sve to samoinicijativno ucinili, bez ikakve podrske ili znanja srpskog i srbijanskog drustva i drzave.

a ako te je strah da dolazis i dovodis svoje dijete u sarajevo -- a ti nemoj. niko te ne sili. eto, procEnila si situaciju... ovdje te mi napadosmo na forumu jer pricas ekavski... a zamisli sta ce tek biti uzivo... bacicemo ti cerku lavovima u pionirskoj dolini...
:roll:

PS gadis se na zlocince kazes... u cemu se tacno ogleda to tvoje gadjenje? daj nam reci, bice nam namah lakse... jer se ti gadis...
Last edited by danas on 25/08/2006 02:33, edited 1 time in total.
Šandor

Post by Šandor »

Vodenjak wrote:Jugoslaviju nije napravio Broz! To je jedna od najgnusnijih lazi koja se tako udomacila da je za mnoge postala istina!
Jugoslaviju su pravili ljudi koji su u njoj zivjeli i to, u pocetku, svojom krvlju a onda godinama teskim radom, mukom i znojem!
Jugoslavija nije bila komunizam. Jugoslavija nije bila Tito. Jugoslavija je bila onih dvadestak miliona ljudi koji su se u istoj radjali, odrastali, skolovali se i gradili je. Ideologije su kvarljiva roba. Komunizam kao komunizam nije bio preduslov postojanja drzave. Dokaz tome je ogroman broj drzava koje su kao takve opstale i nakon rusenja tog sistema koji je u njima bio mnogo, mnogo gori od onog jugoslovenskog.
To sto je velika vecina nasih ljudi sebi dozvolila da bude prevarena od svojih vodja shupljom pricom kako je komunizam=Jugoslavija pokazuje koliko smo mi odani i vjerni sebi i svojoj domovini! Pa ma kako se ona zvala!
Dakle, ponavljam, Jugoslavija nije bila Tito.
Kad bih u to vjerovao, onda bih se morao pomiriti da je BiH=Izetbegovic.
A to, nekako, bas ne mogu...
Iz mnogo razloga!
Jugoslavija jeste bila komunizam. Zato što u drugom svjetskom ratu nije postojala demokratska alternativa.

Bilo je ili komunisti ili Pavelićevi & Dražini.
Splet okolnosti doveo je do osnivanja komunističke Jugoslavije. Da je bilo drugačije Jugoslavija više ne bi bila moguća jer je u drugom svjetskom ratu došlo do izražaja ono ka čemu se težilo još od 1917. godine. :-)

Činjenica je da je u Jugoslavili bilo bolje nego u Poljskoj, Istočnoj Njemačkoj, Rumuniji, Čehoslovačkoj.....ali nije tačno da je bilo bolje nego u Švajcarskoj, Holandiji, Grčkoj, Norveškoj, Francuskoj, Austriji, Zapadnoj Njemačkoj....
Razlog što smo bili bolji od zemalja Varšavskog pakta je što su oni bili u potpunoj izolaciji. U kontakt s vanjskim svijetom dolazili su uglavnom na divljaka....preko radiJa :D .......čak su imali problema kad su ih puštali na more u Jugoslaviju. Dešavalo se da neko iz tih zemalja pobjegne na zapad...načešće ako je član reprezentacije u nekom sportu....porodica pobjeglice prolazila je kroz horor... :-) .....znači....totalna izolacija...i nesaradnja sa zapadom....normalno da smo bili bolji....smiješno je da se time dičimo....

I na kraju, Jugoslavija se raspala jer je došlo do radikalnih promjena u cijelom svijetu (ovo je moj glavni argument za tezu Jugoslavija=komunizam ili bolje rečeno komunizam=Jugoslavija....bilo je lijepo dok je trajalo :D ).

Jugoslavija nije žrtva velikih sila. Nije postojao razlog za njeno uništenje jer Jugoslavija nije bila gigant....politički, vojni ili ekonomski....
Velike sile su stvorile Jugoslaviju i podržavale su nas jer im je to bilo u interesu. Ključnu ulogu odigrali su vojnici SSSR-a koji su 1944. godine zauzeli veći dio Srbije.

Kad su shvatili da se Jugoslavija raspada zauzeli su novi stav koji je najviše išao na štetu Bosne jer niko od velikih igrača nije mario za nas.
To ne treba da čudi jer UN igra takvu igru otkad postoji.
A nije bilo razloga da nas uništavaju....šta imaju od nas?....naftu?....plin?...robove?....ne mogu se izborit ni sa onim nazovi robovima koje već imaju.... :D

Samo mi je žao UN vojnika koji su zajedno s nama najebali....nerijetko ranjavani ili ubijeni....(mnogi su izvršili samoubistvo)....
Ti momci i djevojke ovdje su poslani samo da bi jebeni UN mogao reći da su učinili nešto. A samo su vojnici UN-a bili svjesni da su ovdje samo da posmatraju tragediju. :oops:
Last edited by Šandor on 25/08/2006 02:55, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

gogili9 wrote:Neko rece da se sada smejem i citam sve ovo. Kamo srece da se smejem. Smejala sam se Donyjevim pokusajima sitnog peckanja, a malo mi i smesno sto odmah nisam ukapirala da je mr bosnjak tek klinac.
Medjutim nije mi smesno sto vidim da je u velikoj meri zastupljen nacionalizam i da je mnogima za sva zla, svu muku u kojoj grcaju, a ne mogu naci krivca, kriva susedna Srbija. Da se razumemo, gadljiva sam na radikale, kao i sav normalan svet ovde, vecina intelektualaca. Gadljiva sam na zlocin i zlocince i zovem ih imenima i prezimenima.
Pokrenula sam ovu temu iz licne emocije, a ne da bih izazivala nekoga. Iz emocije sam i dolutala na ovaj vas sajt i ne da bih nekog provocirala.
Ne secam se te tolike mrznje, a cim je se i ne secam onda nije ni postojala prema ljudima druge vere, tj. u ovom slucaju muslimanima ili ako vise volite bosnjacima. Bas naprotiv, Imala sam dosta prijatelja medju njima i nisam primecivala da se nerado druze samnom, a ja sam ih volela i da sam ih mrzela ne bih ih nazivala prijateljima. Da su bili na bilo koji nacin uskraceni u bivsoj Yu nisam primetila. Danas kao i pre ovog rata ovde zivimo svi u miru i slozi kao i ranije, a dosta ih je hrvata i muslimana. O vasem suzivotu u BiH ja ne mogu pricati jer tamo nisam bila skoro 15 godina i vi to sami najbolje znate. Kada sam i odlazila pre rata, kratko sam se zadrzavala i to samo u Sarajevu, tako da provinciju ne poznajem i provincijski mentalitet. Rece mi ovih dana jedan prijatelj sarajlija, musliman , da je na kratko svratio i da mu je bilo bezveze, da je malo ostalo sarajlija i da su vecina citiram : krkani sisli sa planine i nadosli iz kojekakvih vukojebina", kraj citata.
Moja potreba i zadrzavanje na ovom sajtu je pre svega proizasla iz ne toliko znatizelje, koliko iz moranja da procenim kakva je sada klima kod vas i da li je doslo vreme da posetim Sarajevo, da bi ga moja kcerkica od 14 godina, konacno prvi put videla, a znaci joj. Otac joj je musliman iz Sarajeva. Zna ga samo iz mojih prica i to kao jednog divnog, pazljivog i neznog muskarca koji bi joj pruzio i dao ceo svet samo da je imao srece da je upozna.
Svim svojim snagama, sposobnoscu i prevelikim radom sam uspela da joj pruzim dobro i mogu reci srecno detinjstvo, uz svesrdnu pomoc svojih roditelja. Oduvek je znala ko je i ko su joj roditelji, sto znaci, ja majka, srpkinja, a otac musliman. Rasla je normalno, a kako u kuci nismo neki verski fanatici, vec volimo svoju i postujemo sve druge vere, a buduci da je izuzetno pametno dete, odavno kapira sve slicnosti i razlike. Stvarno bih zelela da me neko razuveri i kaze da ce se moje dete osecati bezbedno i dobrodoslo u drzavi svoga oca.

Samo da se osvrnem na par prethodnih komentara o zivotu sada i nekada ( u svim danasnjim republikama sa ovih prostora je isto, odgovorno tvrdim i znam jer mi je i posao da budem obavestena ), da se nekada mnogo bolje, sigurnije i bezbednije zivelo, mada poticem iz tada situirane porodice, a i sada se dosta dobro snalazim. Tako da je to vec stvar i sada i onda, covekovog obrazovanja, znanja i sposobnosti da se prilagodi situaciji. I na kraju jos da primetim da su najglasniji i najnac. obojeni komentari ucesnika koji su otisli sa ovih prostora. Donekle to mogu i da razumem, da su mnogi ogorceni. Tamo u inostranstvu ne cvetaju svima ruze, mnogi zive i rade poslove koji im nisu u struci, a mnogi i ne rade, a svi su ocekivali da ostvare nekakav " americki san ", sto uglavnom ispadne i jeste velika iluzija i tu svoju gorcinu moraju negde da izliju, a onda se traze generalni krivci na sve strane samo ne u promasenosti vlastitog zivota.
Oprosti ali iz kojeg razloga ti smatras da tebe neko treba razuvjeriti ( razuvjeriti sta?) da ce se tvoje djete osjecati bezbjedno i dobro doslo u drzavi svoga oca?
Da li tu potrebu o nekom razuvjeravanju ili uvjeravanju imas i kada putujete i negdje drugdje preko granice ili je to ( mozda, pitam mozda) predrasuda u slucaju BiH?
Ako si vec tako obavjestena, kao sto tvrdis, ne sumnjam i ne ulazim u to, onda zaista ne vidim razloga da postavljas ovako pitanje? Meni je to nejasno!

Drugo. Kazes da su u svim bivsim republikama ljudi bolje zivjeli no sada. Zavisi iz kojeg ugla gledas i na koji nacin zelis gledati. Ovim opet ne rusim nicije osjecaje, nego naglasavam da je sve stvar samo licne percepcije koja je itekako skucena.
Primjer Kosova prije rata je mozda jedan od najboljih primjera da je ono sto tvrdis samo licno vidjenje.
I upravo iz samo ovog jednog razloga, ne mogu se sloziti o silnoj "dobroti" bivse Juge. Za mene vazi jedno pravilo, a to je da se "dobro" jedne nacije ogleda u stanju njenih manjina i zastiti istih. A o tome se oba sistema manje vise ne razlikuju osim mozda po obimu zrtava. Onomad smo smatrali da se radi o pojedincima, pa su brojke bile jel i zanemarive,( ili su se mozda drukcije nazivale imajuci uglavnom prefiks neprijatelja drzave) kojeg li apsurda, jer se nije radilo o nama, a danas se svi smatramo zrtvama necega!
gogili9

Post by gogili9 »

A da, zaboravih da pitam da li je neko i pogledao film : ? Rat koji se mogao izbeci "...
Tebi ,danas, nemam sta da odgovaram sem sjasi vise. Da ti nemas 2 nicka? Ili si i ti jedna od, sto rece moj prijatelj, onih sto su sisli u Sarajevo? Kako god i ovde si dosla da u sred diskusije priupitas " a sada se ona smije vasim komentarima...", pa ti ne upali. Ljudi se zaneli u diskusiju pa im nije bilo do izivljavanja na pojedincima. Mani me se zenska glavo, nit sam ti do sada odgovarala, niti te cackala. Ja pricam o ozbiljnim stvarima, a isfrustriranih i iskompleksiranih zenetina mi je pun kufer. Da neces ti da me oteras sa ovog foruma? cccccc, zenska pakost nema granica... Sta je bona, da me nisi ba prepoznala? Mozda sam ti skinula frajera ili moze biti muza kada sam navratila na brzinu tamo?
A za dete i bacanje lavovima, sram da te bude i stid ako imas i malo obraza.
danas

Post by danas »

gogili9 wrote: Tebi ,danas, nemam sta da odgovaram sem sjasi vise.
likewise, draga gogili, likewise... evo da ti kazem lepo srpski, pa da me razumes: sjasi i ti bre...

jer od ovih balijskih laprdanja kako nas je tito ugnjetavao za vrijeme SFRJ, jedino mi se vise gadi bezobrazni supljak takvih poput tebe: kako smo samo lepo ziveli za vreme juge, a ko nas bre zavadi... eto sad znas gogili, JA, JA sam nas zavadila...

PS a kad podjes u postojbinu svoga muza... prodjite recimo i kroz focu, visegrad, brcko... ludo i nezaboravno cete se provesti, garantujem ti. a tek u srebrenici sto ce biti dernek... ma ludilo... a za tvoju informaciju -- nisam sisla u sarajevo... iz njega su me otjerali tvoji sunarodnici kad su oslobadjali vekovna srpska ognjista na drevnoj srpskoj grbavici.

ko vas ne zna skupo bi vas platio.
gogili9

Post by gogili9 »

Tempora, iskreno cu ti odgovoriti, da , mislim da ipak imam predrasude. Negde imam utisak da bih se kao srpkinja iz Srbije sigurnije u ovom momentu osecala bilo gde u svetu nego tu, zato sam i postavila to pitanje. Na ovom forumu sam tek par dana, stvarno sam i odvojila i vremena i uredno prosetala kroz dosta tema. Ima sveta, a ja to sad govorim kao neko ne subjektivan, ko posmatra sa strane, kojima je stvarno stalo da nastavi da zivi u normalnoj i boljoj drzavi sa svojim suziteljima iz sva tri konstitutivna naroda, koji su fakat na prostoru BiH, ali ima i onih koji bi rado da mogu proterali sve sto nije njihove vere i nacije. Ja to tako vidim, citajuci komentare i mislim da mogu da budem objektivna s obzirom da nemam nikakvih ni interesa ni zelje ni bivse imovine na tim vasim prostorima.
Evo neki moji poznanici su se vratili sa filmskog festivala iz Sa i kazu da su od pojedinaca doziveli par uvreda koje nisu bile primerene ni mestu ni vremenu ni prilici. Uostalom i ja sam imala prilike da se uverim i sama od par zlonamernih zenetina ovde. Stvarno mi nije jasno kako " danas " ne mrzi da me prati od teme do teme i to...zna ona od kad i zbog koga. Mene bi stvarno mrzelo. I ovo je poslednji put da sam obratila paznju na nju i komentarisala njene insinuacije i gadnoce. Reci za dete da bi ga bacila lavovima moze samo bolestan um.
danas

Post by danas »

draga gogili... :D
kada vidim teme koje otvaras -- i koje je nemoguce izbjeci, iako se trudim -- uvijek se sjetim one 'kako je lepo biti glup'... :-)

a kao srpkinji iz srbije u sarajevu ti ne mozemo garantovati sigurnost.
idi zato u focu. tamo ces biti bezbjedna, ne brigaj. :wink:
Jara

Post by Jara »

gogili9 wrote: A da, zaboravih da pitam da li je neko i pogledao film : ? Rat koji se mogao izbeci "...
Gogili, možda i jesam - jel' to onaj dokumentarac "Zastava filma" tehnički urađen u maniru BBC-a ?
gogili9

Post by gogili9 »

danas wrote:draga gogili... :D
kada vidim teme koje otvaras -- i koje je nemoguce izbjeci, iako se trudim -- uvijek se sjetim one 'kako je lepo biti glup'... :-)

a kao srpkinji iz srbije u sarajevu ti ne mozemo garantovati sigurnost.
idi zato u focu. tamo ces biti bezbjedna, ne brigaj. :wink:
Nemam pojma gde je Foca, a i ne zanima me, iskreno. Na tvoje uvrede sta da odgovorim sem da pokazujes ko si i kakva si, mora da imas dugu kosu, a tu ide i kratka pamet u kompletu. Samo se ti zatvori u svoju avliju i ne viri napolje, svet je pun zlotvora i neprijatelja koji te mrze. Pazi, mozda je i postar jedan od njih. Nego primetila sam da si vise puta pomenula kako si razvedena, a ovi muski ni da prismrde toj informaciji. Mozda sad obrate paznju pa se i tebi posreci.
Izgleda ti je u skoli citanje bilo veci problem ( savremena nauka je nasla i ime za to obolenje-disleksija ), inace bi uocila da sam rekla da je mom detetu otac odatle, a ne moj muz, a to je velika razlika. Da mi je muz i otac mog deteta i da zivi samnom za koji klinac bih se ja brinula kako kcerki da omogucim da vidi njegov grad? Ali ti si vec smislila resenje, u svom maniru : " baciti dete lavovima cim kroci u Sa ".ccccccc jadna li je ta Evropa ako ti i dozivis da se tvoja avlija prikljuci njojzi.
gogili9

Post by gogili9 »

Jara wrote:
gogili9 wrote: A da, zaboravih da pitam da li je neko i pogledao film : ? Rat koji se mogao izbeci "...
Gogili, možda i jesam - jel' to onaj dokumentarac "Zastava filma" tehnički urađen u maniru BBC-a ?
Jeste, a zamisli nije sniman...ma zaboravi.
danas

Post by danas »

za nekoga ko tvrdi da ne obraca paznju na 'zlobne zenetine', malo si se previse upalila ko supalj zub... :D

a da te foca ne zanima, to sam vec znala i sama 8) ... a sada znam da ti ni inteligencija (pored djon obraza) nije jaca strana, jer ne shvatas ni najosnovnije metafore i poredjenja glede braka i razvoda, koristene za ilustraciju pitanja o kojima diskutujemo...

a da mi se ne sekiras previse, for you only: udata sam, i za razliku od tebe moj muz i otac moga djeteta su jedna te ista osoba :wink:

a sad bi mogla malo da ohanes sa histerijom o zenetinama sa ovog foruma koje su se urotile protiv tebe, i -- za promjenu -- mogla bi da nam kazes sta hoces od nas ovdje? objasni nam nasu sporednu ulogu u tvom filmu... bicemo ti zahvalni...
Last edited by danas on 25/08/2006 03:36, edited 1 time in total.
gogili9

Post by gogili9 »

gogili9 wrote:
Jara wrote:
Jeste, a zamisli nije sniman...ma zaboravi.
Stvarno mislis da je sniman od 'zastava filma"?cccccc ogranicenosti kako ti je drugo ime...Vec sam jednom prilikom citirala Nitchea: " Ako dovoljno dugo gledas u ambis, ovaj ce ti uzvratiti pogled "...
forUMASH

Post by forUMASH »

....gogili9, jesil' ti ikad ljetovala u Zaostrogu.... :D
danas

Post by danas »

forUMASH wrote:....gogili9, jesil' ti ikad ljetovala u Zaostrogu.... :D
jel' preracunavas godine sada? :D :D :D
forUMASH

Post by forUMASH »

....suti.....nije mi do zajebancije..... :D
gogili9

Post by gogili9 »

Jesam, a sto?
danas

Post by danas »

gogili9 wrote:
Jesam, a sto?

oplaka'...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:-)
gogili9

Post by gogili9 »

danas wrote:za nekoga ko tvrdi da ne obraca paznju na 'zlobne zenetine', malo si se previse upalila ko supalj zub... :D

a da te foca ne zanima, to sam vec znala i sama 8) ... a sada znam da ti ni inteligencija (pored djon obraza) nije jaca strana, jer ne shvatas ni najosnovnije metafore i poredjenja glede braka i razvoda, koristene za ilustraciju pitanja o kojima diskutujemo...

a da mi se ne sekiras previse, for you only: udata sam, i za razliku od tebe moj muz i otac moga djeteta su jedna te ista osoba :wink:

a sad bi mogla malo da ohanes sa histerijom o zenetinama sa ovog foruma koje su se urotile protiv tebe, i -- za promjenu -- mogla bi da nam kazes sta hoces od nas ovdje? objasni nam nasu sporednu ulogu u tvom filmu... bicemo ti zahvalni...
Jel ti to sebi persiras? ccccc i za tu bolest su otkrili koja je...a on je tvoj muz? vidi belaja...
Shoshana

Post by Shoshana »

Medjutim nije mi smesno sto vidim da je u velikoj meri zastupljen nacionalizam i da je mnogima za sva zla, svu muku u kojoj grcaju, a ne mogu naci krivca, kriva susedna Srbija.
Mani suplje, nije potrebno biti nacionalista da se Srbija okrivi za hiljade pobijenih Bosanaca. Za to treba samo biti realan. Al' sta tebe boli sto su necija tudja 14-godisnja djeca ubijena...
Ne secam se te tolike mrznje, a cim je se i ne secam onda nije ni postojala prema ljudima druge vere, tj. u ovom slucaju muslimanima ili ako vise volite bosnjacima. Bas naprotiv, Imala sam dosta prijatelja medju njima
Zamisli i ja sam imala prijatelje medju Beogradjanima... I, mozda nisu mrzili, ali su se uvijek smijali i ismijavali muslimanskim imenima i prezimenima, kao i flasi vode u WC-u...
Danas kao i pre ovog rata ovde zivimo svi u miru i slozi kao i ranije, a dosta ih je hrvata i muslimana.
Jao, jebo te, zamisli, mi svoje "ostale" jedemo za dorucak :roll:
moranja da procenim kakva je sada klima kod vas i da li je doslo vreme da posetim Sarajevo, da bi ga moja kcerkica od 14 godina, konacno prvi put videla
E, ovdje po prvi put zaista iznosis svoje misljenje o Bosancima. Cuj, kakva je sada klima, da li da rizikujes zivot svoga djeteta.... Ma kratko i jasno, MRS!
I na kraju jos da primetim da su najglasniji i najnac. obojeni komentari ucesnika koji su otisli sa ovih prostora. Donekle to mogu i da razumem, da su mnogi ogorceni. Tamo u inostranstvu ne cvetaju svima ruze, mnogi zive i rade poslove koji im nisu u struci, a mnogi i ne rade, a svi su ocekivali da ostvare nekakav " americki san ", sto uglavnom ispadne i jeste velika iluzija i tu svoju gorcinu moraju negde da izliju, a onda se traze generalni krivci na sve strane samo ne u promasenosti vlastitog zivota
I, na kraju, po ovakvim izjavama mi, Sarajlije, poznamo one koji su "sljegli"...
Locked