Zašto NE želimo gledati SP na BHT1?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bleka

Post by bleka »

davis.ba wrote:
bleka wrote:Nemoj brate, kad imas para kupi karticu za HRT, odjavi kablovsku i svi sretni.
Ja ne znam jel ljudi čitaju ovih deset stranica ili tek tako lupaju ali po hiljaditi put:

MI SMO PLATILI ZA GLEDANJE STRANIH PROGRAMA UKLJUČUJUĆI I HRT. NIKO NAMA NIJE TO POKLONIO PA DA NAM SAD MOŽE I UZETI PONOVO BEZ IKAKVE NADOKNADE!
Stvarno ljudi sanjaju. Svaki trenutak se moze neki zakona proglasiti ne vazzecim na odredeni vremenski period. Ti si jampi ne mozes u avion. Nesto imas u dosijeu ne mozes tetki u Berlin jer je svjetsko.
OVo je zakon nametnut od RAK, a drugo je sto ti sanjas pravdu. I ja sam sanjao,ali sam skontao da svijet ne funkcionise sta je pravedno nego ko ima moc i vlast njegova je zadnja.
Haris033

Post by Haris033 »

Reakcije "VJESNIK-a" na ukidanje HRT-a2

HTV-ovi prijenosi ujedinili BiH
Državna televizija BiH je ishodila zabranu prijenosa HTV-a 2 tvrdnjom da jedina ima pravo prenositi utakmice sa SP-a
SARAJEVO (Od Vjesnikova dopisnika) - Da se građani Bosne i Hercegovine ipak mogu ujediniti čak i oko tako »osjetljivih« pitanja kakvo je emitiranje televizijskih programa iz susjednih država na teritoriju BiH, pokazala je opća konsternacija, posebno muškoga dijela populacije, odlukom državne regulatore agencije za komunikacije (RAK) da kablovskim operaterima u BiH zabrani emitiranje HTV-ovog programa posvećenog svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.
Državna televizija BiH uspjela je ishoditi ovakvu odluku, priloživši pismena jamstva da jedina na teritoriju BiH, kablovskim i zemaljskim putem, ima pravo prenositi utakmice s prvenstva u Njemačkoj. Tako je zasad je HTV 2 isključen iz ponude svih kablovskih operatera u državi.
Otud i »jedinstvena Bosna« u ogorčenju što je gledateljima uskraćeno kvalitetno praćenje sportskog praznika u Njemačkoj. Srbi, Hrvati i Bošnjaci su ovaj put, čini se, jedinstveni. U ovom smislu na najposjećenijem internetskom forumu u BiH mnoštvo je komentara iz svih dijelova zemlje, od Banje Luke, preko Sarajeva, do Mostara.
»Čitam maloprije da su i u Srbiji ljubitelji nogometa "poludjeli", jer su im "skrembovali" HTV2 s kablovske, a njihov program na RTS-u je kažu očajan, nemaju ni dobre reportere, ni tehniku nit" išta. Nema ovo veze s nacionalnom pripadnošću, jednostavno svi vole gledati HTV jer je daleko najbolji«, stoji u jednom od komentara.
I ozbiljan politički tisak bavi se ovim pitanjem. Tako magazin Dani također izražava žaljenje zbog uskraćenog užitka bosanskohercegovačkim ljubiteljima nogometa, priznajući doduše da ima smisla da BHT štiti vlastite komercijalne ulagače. Ali, gledatelji u BiH biti prisiljeni pratiti prvenstvo uz komentare onih »koji muku muče sklopiti složenu rečenicu«.
Najgore su prošli građani središnjih dijelova BiH koji programe iz Hrvatske ne mogu primati zemaljskim putem. S druge strane, u Hercegovini, te dijelovima banjalučke regije signal HTV-a može se primiti s odašiljača u RH.
Cijela priča šalje i jednu važnu političku poruku. Naime, već godinama se u BiH vode rasprave o modelu sustava javnog emitiranja, nacionalnim TV kanalima i slično. Program uz SP vrlo je zorno pokazao zašto građani BiH nemaju povjerenje u dosadašnja rješenja. Stvar nije u nacionalizmu, već u kvaliteti.
Alenko Zornija

http://www.vjesnik.hr/html/2006/06/12/C ... ?r=van&c=3
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

E ba ljudi pa mo¾e se ¾ivjer i bez BHHRT-a i bez kablovske, ima satelitska i gleda¹ ljude koji znaju svoj posao :)

Ili æe i to da ukinu? "Tanjir policija" u akciji! :lol:
davis.ba

Post by davis.ba »

bleka wrote: Stvarno ljudi sanjaju. Svaki trenutak se moze neki zakona proglasiti ne vazzecim na odredeni vremenski period. Ti si jampi ne mozes u avion. Nesto imas u dosijeu ne mozes tetki u Berlin jer je svjetsko.
OVo je zakon nametnut od RAK, a drugo je sto ti sanjas pravdu. I ja sam sanjao,ali sam skontao da svijet ne funkcionise sta je pravedno nego ko ima moc i vlast njegova je zadnja.
O kakvom zakonu ti pričaš? Ovdje smo izlevaćeni od kablovske i BHT-a jer ih zaboli nešto za korisnicima.
sulesavic

Post by sulesavic »

davis.ba wrote:
bleka wrote: Stvarno ljudi sanjaju. Svaki trenutak se moze neki zakona proglasiti ne vazzecim na odredeni vremenski period. Ti si jampi ne mozes u avion. Nesto imas u dosijeu ne mozes tetki u Berlin jer je svjetsko.
O kakvom zakonu ti prièa¹? Ovdje smo izlevaæeni od kablovske i BHT-a jer ih zaboli ne¹to za korisnicima.
Dobri moj, tebe/mene/nas je zeznuo onaj ko nam isporuèuje signal - kablovski operateri.

OK, ne mo¾emo gledati HTV, mo¾emo BHT. Ne valja BHT-ov koncept? ©alji njima sve ovo ¹to je ovdje napisano. Sabina Baèviæ-Zeèeviæ im je PR. Umjesto ¹to ovdje tupi¹, korisnije je obratiti se nadle¾nima (SB-Z i kablovi)
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa čuo si šta kažu kablovske. Ako vam ne valja odjavite se. BHT-u se mislim nemam šta žaliti kada je u pitanju program. Ne jer je dobar već što nije to problem. Problem je što su nam ukinuli programe koje plaćamo a njih boli briga za to. I pokrenuo sam temu da bojkotujemo slijedeći mjesec kablovske. Vidjećemo.
DTL

Post by DTL »

Sad sam zvao ELOB i poprilicno dugo razgovarao s njima. Covjek je indirektno priznao da je OiV blokirao program HRT2, i da trazi proviziju za emitovanje.

RAK je dao zabranu, samo za prenos utakmica na HRT2, na sto imaju sva prava po zakonu.

Na osnovu ovog prvog dijela, apsolutno je neizvjesno daljnje emitovanje HRT2 i nakon SP u fudbalu.

Cini se da ce SeeMORE biti jedina opcija.

Pozdrav
japaja

Post by japaja »

bleka wrote:
davis.ba wrote:MI SMO PLATILI ZA GLEDANJE STRANIH PROGRAMA UKLJUČUJUĆI I HRT. NIKO NAMA NIJE TO POKLONIO PA DA NAM SAD MOŽE I UZETI PONOVO BEZ IKAKVE NADOKNADE! [/size]
Stvarno ljudi sanjaju. Svaki trenutak se moze neki zakona proglasiti ne vazzecim na odredeni vremenski period. Ti si jampi ne mozes u avion. Nesto imas u dosijeu ne mozes tetki u Berlin jer je svjetsko.
I u Sloveniji, Telekom je izbacio HTV2 za vrijeme utakmica svjetskog prvenstva, pitanje je kako ce dalje sa emitiranjem tog programa, dok je najveci kablovski operater, Telemach, prije nekoliko izbacio ARD i jos nekoliko talijanskih programa. Ubacise program iz slovenskog parlamenta. Malo po malo, izbace jedno, ubace nesto gore i tako redom. I? Nikom nista, bolan. Narod ima pametnijeg posla neg' da bezveze arlauce i dize buku za svaki qurac samo ne bili se pljucalo po drzavi. :-)
bošnjo

Post by bošnjo »

problem je što je BHTV toliko loš pa normalno da se boji konkurencije, ja lično da mogu svaki mjesec bi radije plaćao preplatu 6 KM njemačkim TV stanicama jer ove naše debile sa BHTV i ne gledam. Ja bi prvi dao džabe HRT da postavi predajnik na mojoj zemlji u inat našim. Uzimaju pare za preplatu a ne znaju uraiditi kako treba prenosa utakmice
japaja

Post by japaja »

Danas je najveci slovenski kablovski operater, Telemach, u vise od 100 hiljada domacinstava, nakon ostalih slovenskih distributera i nakon upozorenja Sazasa (slovenski RAK) iskljucila komercialnu distribuciju HTV2 u vrijeme svjetskog prvenstva. U Telemachu su cak priznali, da su pustajuci HTV2 do sad krsili pravila zabrane distribucije tog programa.

Znaci ima tu neceg, nije samo do BHT.
sulesavic

Post by sulesavic »

Mislio sam da je ovo apsolvirano.
Isabell

Post by Isabell »

ŠUKO - sinoc utakmica u Berlinu kaze on igrac Svedske napucao je loptu u deseti red sadiona u Kolnu!!!!!!!!
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

...lagano se dodavaju...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

http://sport-bar.info/index_prikaz.php?recordID=3988
Nemate pojma o nogometu? Ne raspoznajete igrače , stadione još manje? Matematika vam nije jača strana? U slučaju da je odgovor na sva postavljena pitanja potvrdan , čestitamo! Vi ste idealan kandidat za sportskog komentatora na BHT1.
:lol: :lol: :lol:
Mada, nije smijesno... vec zalosno... :(
edikamedika

Post by edikamedika »

Isabell wrote:ŠUKO - sinoc utakmica u Berlinu kaze on igrac Svedske napucao je loptu u deseti red sadiona u Kolnu!!!!!!!!
Ne samo to, Ibrahimovic tuce sa lijeve strane napada Svedske, u lijevi ugao golmana Kostarike, a Suko veli "i los sut u blizi ugao" iako je i slijepcu jasno da mu je blizi ugao ovaj desni ugao na golu.

On je posvadjan sam sa sobom.
Kong

Post by Kong »

Kaže Šuko jučer - u Hrvatskoj reprezentaciji igraju braća Kovač i braća Leko.

:roll:

Ivan i Jerko Leko jedan s drugim veze nemaju.

Kol`ko taj čovjek veze s nogometom nema to je čudo jedno. :(
Stitch__

Post by Stitch__ »

e, da, koliko god meni baho bio dobar kao komentator, ima jedna stvar kod njega koja me zestoko iritira...

zastoza lijep go kaze EFEKTAN go...zasto ne pogleda u rijecnik sta znaci EFEKTAN...

SVAKI go je efektan, jer ima efekta na razultat :x :x lijep i efektan NISU sinonimi :x
Slavko Klisura

Post by Slavko Klisura »

Baho kaze tokom tekme USA - Italija :
Veceras smo vidjeli tri CRVENA...
jaskotr

Post by jaskotr »

JOooooooooooooojjj ovog komentatora kretena ... :x :x

Ima li igdje na ovome jebenom svijetu da se glasa protiv njega....
Kako li se kurac zove karamehmedović ili većć... kosa mi se diže na glavi

Jadni australijanci se bore za bod a on pred sami kraj, kada ovi gube 2:0 izjavljuje..

"I evo Australijanci su 4 minuta pred ulaskom u osminu finala"

Jebo mu pas mater ,crko dabogda prije finala, pa ga ne slušam. :x :x
dexcox

Post by dexcox »

jaskotr wrote:JOooooooooooooojjj ovog komentatora kretena ... :x :x

Ima li igdje na ovome jebenom svijetu da se glasa protiv njega....
Kako li se kurac zove karamehmedović ili većć... kosa mi se diže na glavi

Jadni australijanci se bore za bod a on pred sami kraj, kada ovi gube 2:0 izjavljuje..

"I evo Australijanci su 4 minuta pred ulaskom u osminu finala"

Jebo mu pas mater ,crko dabogda prije finala, pa ga ne slušam. :x :x
lol
Stitch__

Post by Stitch__ »

dobro ba jasko to je bas lapsus a ne neznanje....

al meni je nesto drugo zasmetalo, i fakat me i baho pocinje iritirati...

"...pa prirodno je da mi svi simpatisemo i navijamo za brazil..."

:x :x zasto je prirodno :x :x ja NE VOLIM brazil i nikad necu navijat za njih :x jesam li "neprirodan" :? :x idiota.. :x
ifbbpro

Post by ifbbpro »

BRA - AUS
Kaze Baho: ˝veceras gledamo fantasticnu fudbalsku predstavu, a za nju su potrebne dvije ekipe˝
hehe jok eto tri :D
Ali meni poneki lapsus ne smeta, ja stvarno ne znam zasto vi toliko jadikujete :? :? :?
Stitch__

Post by Stitch__ »

ma jedno je lapsus a drugo laprdanje... :x ako pogledas malo moje prethodne postove, vidjet ces da sam branio bahu haman jedini ovdje... al mi je s ovim brazilom izvukao zhivac :x jebo li ga ronaldinho u guzicu :x

:D
muha_sa

Post by muha_sa »

Dobar je Baho--nakon dobre intervencije Dide--"Diduka je odbranio"
Post Reply