DEFINITIVNA AKCIJA - POMOĆ ASMIRI S.

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
cnermina

Post by cnermina »

Evo i racuna za Asmiru koji ne idu preko Njemacke, vec njoj direktno:

Raiffeisen bank

KM racun: 1610000000000011, poziv na partiju 09-00-38492-6

devizni racun:1610000000000011, poziv na partiju: 19-00-48207-4

kod reiffeisena je bitan ovaj broj partije, prvi broj je samo oznaka da je u pitanju humanitarni racun (besplatni) pa da znaju oni koji budu slali novac

Hvala Pearl :kiss:
Pearl

Post by Pearl »

cnermina wrote:Evo i racuna za Asmiru koji ne idu preko Njemacke, vec njoj direktno:

Raiffeisen bank

KM racun: 1610000000000011, poziv na partiju 09-00-38492-6

kod reiffeisena je bitan ovaj broj partije, prvi broj je samo oznaka da je u pitanju humanitarni racun (besplatni) pa da znaju oni koji budu slali novac

Hvala Pearl :kiss:
u rubrici "primalac" mozete staviti "Asmira S.", a ne morate nista, banka ce se rukovoditi samo partijom...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ljudi koji su do mene proslijedili novac, imaju mahsuz selam i srdačne pozdrave od Asmire :)
cnermina

Post by cnermina »

I meni ko je dao- novac predat :-D :-D :-D

Asmira zahvaljuje puno...
Pearl

Post by Pearl »

juce smo @zena i ja Asmiri predale novac i garderobu, koje su skupili radnici dvije firme..

dobili smo 100 KM iz jedne, i 110 KM i dosta garderobe iz druge firme

Asmira vam se svima puno puno zahvaljuje...
seljancica

Post by seljancica »

Kako poslati novac iz inostranstva?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

seljancica wrote:Kako poslati novac iz inostranstva?
cnermina wrote:Evo i racuna za Asmiru koji ne idu preko Njemacke, vec njoj direktno:

Raiffeisen bank

seljancica

Post by seljancica »

Hvala
Sammurraj

Post by Sammurraj »

Draga Pearl,

Mozes li mi javiti na privatno svoje ime i prezime, sa brojem telefona. Poslao bih novac koristeci Western Union.
Ako ne svoje onda od Asmire.

Hvala unaprijed.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Onaj koji je dao + 200 KM ima selam od Asmire :)
Real Khan

Post by Real Khan »

rodman wrote:dobro ljudi,
ova prica je strasna, naravno ako je i istinita, nemojte me pogresno shvatiti, ali ljudi danas rade sve i svasta da dodju do novaca, iskreno ja licno sam spreman donirati i novce i garderobu za ovu zenu, ali ovaj vid pomoci nije dugotrajan, treba vidjeti kako se ovoj zeni moze naci neki posao ako moze da radi, radim na TV, novinar sam, mogu pomoci koliko mogu, ali mislim da treba malo ozbiljnije pristupiti pruzanju pomoci ovoj zeni! a licno cu se potruditi da ova zena dobije neku finansijsku pomoc!
Apsolutno se slazem sa ovim postom... Odmah da kazem da je ova ista prica procirkulirala kroz moju firmu nedavno i naravno izazvala masovnu solidarnost. Hmm, moram odmah da kazem da su pojedine osobe, rukovodjene prethodnim negativnim iskustvima, pored davanja novcanog priloga, ipak malo provjerili gorenavedenu pricu. Provjera u nadleznoj sluzbi Kantona Sarajevo je donijela sljedeci rezultat: Asmira je sada socijalno zbrinuta osoba jer spada u kategoriju civilnih zrtava rata i prima sva prava u skladu s tim zakonom. Znam da cete reci da nije dovoljno nekih 550 KM mjesecno, ali imajte u vidu koliko stotina hiljada penzionera prezivljava u BiH sa mnogo manje novaca. Kako vidim, ova prica se vec pomalo zloupotrebljava...nazalost. Kako god hocete, mozete me smatrati bezosjecajnim gadom, ali ipak mislim da Asmiri vishe ne treba neka dodatna pomoc. Smatram da bi se taj novac mnogo bolje iskoristio ako bi se uputio nekom djetetu kome je potrebna hitna i veoma skupa operacija vani...

A sada, kako je doslo do provjere ove price: Prvo, znamo da u BiH postoji mnogo humanitarnih organizacija koje obnavljaju kuce, ali niti jedna nije obnovila kucu nekome ko nije aplicirao za tako nesto. Znaci, ako Asmira i njena porodica ne zeli da se vrati, kako joj je onda kuca renovirana?!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Real Khan wrote:
rodman wrote:dobro ljudi,
ova prica je strasna, naravno ako je i istinita, nemojte me pogresno shvatiti, ali ljudi danas rade sve i svasta da dodju do novaca, iskreno ja licno sam spreman donirati i novce i garderobu za ovu zenu, ali ovaj vid pomoci nije dugotrajan, treba vidjeti kako se ovoj zeni moze naci neki posao ako moze da radi, radim na TV, novinar sam, mogu pomoci koliko mogu, ali mislim da treba malo ozbiljnije pristupiti pruzanju pomoci ovoj zeni! a licno cu se potruditi da ova zena dobije neku finansijsku pomoc!
Apsolutno se slazem sa ovim postom... Odmah da kazem da je ova ista prica procirkulirala kroz moju firmu nedavno i naravno izazvala masovnu solidarnost. Hmm, moram odmah da kazem da su pojedine osobe, rukovodjene prethodnim negativnim iskustvima, pored davanja novcanog priloga, ipak malo provjerili gorenavedenu pricu. Provjera u nadleznoj sluzbi Kantona Sarajevo je donijela sljedeci rezultat: Asmira je sada socijalno zbrinuta osoba jer spada u kategoriju civilnih zrtava rata i prima sva prava u skladu s tim zakonom. Znam da cete reci da nije dovoljno nekih 550 KM mjesecno, ali imajte u vidu koliko stotina hiljada penzionera prezivljava u BiH sa mnogo manje novaca. Kako vidim, ova prica se vec pomalo zloupotrebljava...nazalost. Kako god hocete, mozete me smatrati bezosjecajnim gadom, ali ipak mislim da Asmiri vishe ne treba neka dodatna pomoc. Smatram da bi se taj novac mnogo bolje iskoristio ako bi se uputio nekom djetetu kome je potrebna hitna i veoma skupa operacija vani...

A sada, kako je doslo do provjere ove price: Prvo, znamo da u BiH postoji mnogo humanitarnih organizacija koje obnavljaju kuce, ali niti jedna nije obnovila kucu nekome ko nije aplicirao za tako nesto. Znaci, ako Asmira i njena porodica ne zeli da se vrati, kako joj je onda kuca renovirana?!
Ne mislim da si bezosjecajni gad... svako ima pravo da provjeri gdje daje svoj novac. Ja sam sretna kada se podaci provjere, jer tako novac koji dajemo ima svrhu...i nismo na meti prevaranata.
Asmira se ne zeli vratiti u Bijeljinu, iz svojih razloga. Kuca joj nije renovirana, jer je ona i njen muz nisu ni imali, vec su zivjeli u kuci njegovih roditelja. Kuca u kojoj jesu zivjeli jeste renovirana, ali ona ne pripada njima. Cak i da jeste, oni ne zele zivjeti u Bijeljini. Razloge za to ne treba crtati. Njeno je pravo da izabere da tamo ne zivi.
Asmira ima dvoje djece i nezaposlenog muza. Novac koji pominjes, a to bi trebalo biti lahko provjeriti... njima ce biti isplacen od dana kada je predala za reviziju (januar), a josh nije... taj zakon je donesen u septembru...
Oni koji mogu i zele, biti tu da se Asmira smjesti u neki "svoj" prostor...mogu pomoci, a ukoliko smatraju da svoj novac daju negdje drugdje... neka ga daju...jer ima i tezih slucajeva od nje, sigurno.. No, to je stvar nasih izbora...gdje, kad i kome...
Svi oni koji su dali novac Asmiri preko nas, objasnjeno im je stanje u kojem se nalazi...
Posljednja osoba koja je meni dala novac 200 KM, ce se sjetiti nasega razgovora...

Nemojmo dozvoliti da nam prevaranti, koji koriste neciju dobrotu, stanu na put dobra...
Pomozite nam, da se price poput ove ne zloupotrebljavaju...
Gdje god povedete akciju, mi cemo pokusati da pomognemo...
Nemojmo bjezati od nasih sugrađana koji tesko zive...

Svako dobro.

p.s.
Asmira je zasticeno ime, i zasticeni svjedok. Vise me brine, kako su mogli biti provjereni podaci koji se ticu bash nje i ove njene price... Na koji nacin ste dobili podatke o njoj?
Real Khan

Post by Real Khan »

Saznali smo putem svojih kanala, jer moja firma moze saznati sve sto zeli... Helem, evo sta kaze osoba koja radi u nadleznom Kantonalnom Ministarstvu:

"Evo ja sam se angazovala da provjerimo status ove osobe. Sada ima malo bolja primanja nego ranije i to po osnovu civilne zrtve rata. To je onaj iznos koji sam ti spomenula u razgovoru telefonom. Slijedi provjera u Sluzbi socijalne zastite opcine na kojoj zivi i to: socio - anamnesticki podaci za nju i njenu porodicu, kao i sva prava koja ostvaruje ili koja eventualno moze ostvariti. Mislim da ce to biti OK i da ce joj se pomoci u okviru nase nadleznosti. A sto se tice stambenog pitanja imamo informaciju da ce joj se pokusati rijesiti status putem opcine Novi Grad".

Dakle, institucije su preuzele slucaj i mislim da je to bila poenta - da se ovoj zeni pomogne na trajan nacin. Humanitarna akcija treba sada da se fokusira na druge slucajeve... Humanitarne akcije po svojoj definiciji predstavljaju kratkorocnu i urgentnu pomoc osobama kojima ta pomoc treba. Kada te osobe, u konkretnom slucaju Asmira, dobiju trajnu pomoc institucija, onda akcija treba da se fokusira na neku drugu osobu ili osobe kojima pomoc treba. Druga je prica ako se ta humanitarna akcija zeli zloupotrijebiti...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Real Khan wrote:Saznali smo putem svojih kanala, jer moja firma moze saznati sve sto zeli... Helem, evo sta kaze osoba koja radi u nadleznom Kantonalnom Ministarstvu:

"Evo ja sam se angazovala da provjerimo status ove osobe. Sada ima malo bolja primanja nego ranije i to po osnovu civilne zrtve rata. To je onaj iznos koji sam ti spomenula u razgovoru telefonom. Slijedi provjera u Sluzbi socijalne zastite opcine na kojoj zivi i to: socio - anamnesticki podaci za nju i njenu porodicu, kao i sva prava koja ostvaruje ili koja eventualno moze ostvariti. Mislim da ce to biti OK i da ce joj se pomoci u okviru nase nadleznosti. A sto se tice stambenog pitanja imamo informaciju da ce joj se pokusati rijesiti status putem opcine Novi Grad".

Dakle, institucije su preuzele slucaj i mislim da je to bila poenta - da se ovoj zeni pomogne na trajan nacin. Humanitarna akcija treba sada da se fokusira na druge slucajeve... Humanitarne akcije po svojoj definiciji predstavljaju kratkorocnu i urgentnu pomoc osobama kojima ta pomoc treba. Kada te osobe, u konkretnom slucaju Asmira, dobiju trajnu pomoc institucija, onda akcija treba da se fokusira na neku drugu osobu ili osobe kojima pomoc treba. Druga je prica ako se ta humanitarna akcija zeli zloupotrijebiti...
Slazem se..potpuno s drugim dijelom posta. :)
Kad Asmiri bude zavrseno ovo o cemu govoris... mi cemo obavijestiti naseg moderatora za ovaj podforum da je zatvori. A na ovom podforumu, ona je tema.. ima i drugih.

A ta tvoja firma me zabrinjava...no to je druga tema.. nadam se da nema zlocestih, koji ce zloupotrijebiti te podatke.
Real Khan

Post by Real Khan »

zena wrote:
Real Khan wrote:Saznali smo putem svojih kanala, jer moja firma moze saznati sve sto zeli... Helem, evo sta kaze osoba koja radi u nadleznom Kantonalnom Ministarstvu:

Kad Asmiri bude zavrseno ovo o cemu govoris... mi cemo obavijestiti naseg moderatora za ovaj podforum da je zatvori. A na ovom podforumu, ona je tema.. ima i drugih.

A ta tvoja firma me zabrinjava...no to je druga tema.. nadam se da nema zlocestih, koji ce zloupotrijebiti te podatke.
Mirno spavaj, zeno...moja "firma" postoji dosta dugo, cak mnogo duze nego sto smo ti i ja zivi, i nikada se nije desila zloupotreba bilo koje vrste. Jos nesto, sposobnost da moze saznati sve sto zeli "firma" je dobila direktno kroz Ustav BiH. Dakle, sve je po zakonu...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Real Khan wrote:
zena wrote:

Mirno spavaj, zeno...moja "firma" postoji dosta dugo, cak mnogo duze nego sto smo ti i ja zivi, i nikada se nije desila zloupotreba bilo koje vrste. Jos nesto, sposobnost da moze saznati sve sto zeli "firma" je dobila direktno kroz Ustav BiH. Dakle, sve je po zakonu...
Hvala na umirujucim rijecima, ne sumnjam da je namjera dobra... međutim, od straha toga da sam zalozila rijec i obraz za nekoga i da se to ispostavi kao lazna prica (da smo i pored provjere prevareni) veci mi je strah da joj neko objavi ime i prezime (a njena prica da je istinita), ili da kroz kuloarskomahalska prepricavanja njena prica dođe do njene djece..bar dok su josh maloljetni. Ona nije Bakira, ona nije od onih zena koje su javno istupile...zato je trazila zastitu. Golemo bi mi bilo da je zbog ovo novca sto je sakupljeno preko foruma za nju, jos jednom izigrano njeno povjerenje u ljude...
Nejse sad... kad su velike "firme" u igri, mi pojedinci...mozemo mahat usima...to vec znamo. Neka provjere, provjeravati informacije treba i moramo... samo pazljivo...molim Vas...
Svako dobro.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ova "firma" moze, da hoce, uraditi svasta nesto i za Asmiru i za mnoge Asmire... Ali to je valjda neka druga tema i neka druga prica :roll:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

50$ i 50 KM.. sinoc je uruceno Asmiri...

Zahvaljuje se puno... hvala vam.

:kiss: za oboje :kiss:
cnermina

Post by cnermina »

Vidjela sam se sa Asmirom prije par dana. Stanje je slijedece: ona je jako lose, stalno je po bolnici i stalno prima neke injekcije. Djeca su joj isto svako malo bolesna. Sada je s njima i njena svekvra koja ima tuberkulozu. Stambeno pitanje im je jos uvijek nerijeseno, pa me je ona zamolila da pitam da li neko ima neku ideju sta da rade... jer vise stvarno ne zna.. sve je isprobala...

istina je da je dobila status civilne zrtve rata i da prima tih 550 KM mjesecno kao sto ste napisali. Ona od toga vise od pola svaki mjesec da samo na lijekove... a da ne spominjem jos skolovanje dvoje srednjoskolaca itd...

I opet od toga pokusava nesto da stavlja sa strane i da ustedi, pa ako negdje nesto izleti da pokusa nekako kupiti neki komad zemlje jer kaze da ovako vise ne moze. Iz stana u kojem su sada svaki dan ih mogu izbaciti... pa se brine i zbog toga pa joj je sve gore...

eto ako neko ima neku ideju, prijedlog...
Post Reply